Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=117)
-   -   Folk(Narodna)muzika (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=20908)

SandRob 21-02-2008 08:55 PM

Re: Folk(Narodna)muzika

bez predrasuda molim!

Danny Lou 21-02-2008 09:31 PM

kad si cuo izvinjenje od nekog narodnjaka koji kaze: "Izvinite sto mi je ovo 3045253 pjesma o jednoj istoj stvari." Ili: "Izvinite sto sam sav nekulturan i nevaspitan i jos pride jedva znam da pjevam." itd.

nisu predrasude samo licno misljenje...

darkstar 22-02-2008 12:44 AM

Quote:

Originally Posted by allegrosteva (Post 192144)
Pozdrav
Trudio sam se i trudio da ne napisem nista na ovu temu, al MOOORAM.
Da se razumemo odrastao sam na muzici koja je daleko od narodnjaka, zato mi je i bilo tesko da budem realan i da priznam sebi da su (kod nas) narodnjaci pobedili.Dok su se "rokeri" fensirali, dizali noseve, kad su ostali bez ideja nastavili ocajnicki da kradu medijski prostor od ljudi koji su mozda imali sta da kazu, a u isto vreme se podsmevali narodnjacima-fama da su zabavnjaci jedino pravo je isparila i oni "seljacici" su pooobeedili.I niko drugi nije kriv za to, ni politika, ni ratovi, samo sujeta.Ja nikad nisam cuo od narodnjaka da pljuje po nenarodnjackoj muzici(desilo mi se da mi je Ljubisa Belkic, covek koji svira ciganiju ceo zivot kod kuce svirao mocarta na midi gitari savrseno)ljudi gledaju svoja posla i RADE.Dal je lepse ovo ili ono diskutabilno je i jako je glupo ono atachovanje onih bljuvka narodnjaka.Ima ih ko pleve naravno ali zar ih nema i na drugoj strani.Ja znam da su oni kod nas rok ikone ali moze li mi neko objasniti ono "ti nisi Julija ja nisam Romeo nocas sam nesto gadno pojeo", a gde su oruzjem protivu... pa boje pa kristali, o vecim facama da ne pricam"duvaju promaje kroz vrata naroda tuda smo prosli ti i ja davno nekada" alo bre! pa onda-da ne pricam o tome koja je ralika u poznavanju muzicke teorije na jednoj i drugoj strani.
Cak i onima koji su totalni sund moram u neku ruku da odam priznanje na poslovnosti, bore se ljudi, a kod rokera imamo jednog jedinog matorog bradonju koji se bori da ne dozvoli nijednom mladom bendu da se priblizi njegovim pulenima osim u sluzbi velicanja istih.Dodje Pedja Simovic posle London Guitar Institute-a i na odmoru sa berklee-a trazio da napravi svirku u skc-u, nisu mu dali jer "nije dovoljno poznat"alo bree!
Niko nije kriv osim nas,krivim nas i sto smo dozvolili da zbog glupe tastine i pogresnog lobija masa klinaca ode na drugu stranu. Pre su bar imali crvenu jabuku, pl.orkestar sta sad imaju samo...
SRAM NAS BILO
P.S.nadam se da nikoga nisam uvredio, bar mi to nije bila namera, trudim se da budem objektivan-i sve ovo je samo moje skromno misljenje

Kad god da dodjes u beograd,od mene imas pivo,javi se na private i dacu ti fon.Svaka cast !

Hteo sam da se ukljucim,ali ... covek je rekao S V E sto je trebao.

Kenjati ovde,ili dati svoj primer REALNIM radom - odlucite sami.

Meni je ok sto narodnjaci postoje - kako bih drugacije pokazao da sam najbolji kosarkas u selu gde svi igraju fudbal?

poz.

silicon science 22-02-2008 12:56 AM

Quote:

Originally Posted by allegrosteva (Post 192144)
Pre su bar imali crvenu jabuku, pl.orkestar sta sad imaju samo...

Plavi orkestar je nesto najsmesnije sto sam u zivotu chuo i video.

Dexxy 22-02-2008 01:10 AM

Ljudi sto se prepucavate....Covek pitao na pocetku ...ko radi narodnjake, a vi opet u pljuvanje....cccc

LACKY 22-02-2008 01:41 AM

Quote:

Originally Posted by silicon science (Post 192235)
Plavi orkestar je nesto najsmesnije sto sam u zivotu chuo i video.

Zavisi sta ti je tu smesno.
Dali ti je to smesnije od Zvezda Granda?
Mislim da je predhodnik (koliko sam shvatio) to pomenuo u tom kontekstu.
Ali generalno ni tada se stvari u principu nisu bitnije razlikovale.
Paket Aranzman je u tom periodu prodat u 50-tak hiljada primeraka a slinavi(kako smo ga zvali) Losa prko pola miliona.

SandRob 22-02-2008 08:02 AM

Quote:

Originally Posted by Lou (Post 192188)
kad si cuo izvinjenje od nekog narodnjaka koji kaze: "Izvinite sto mi je ovo 3045253 pjesma o jednoj istoj stvari." Ili: "Izvinite sto sam sav nekulturan i nevaspitan i jos pride jedva znam da pjevam." itd.

nisu predrasude samo licno misljenje...

nisam to cuo od nikoga, a smeca i plagijata sam cuo u svakoj vrsti muzike.

Danny Lou 22-02-2008 08:29 AM

ni jedni ni drugi ne odustaju...

e da sam sad moderator pa da zakljucam ovaj thread...

silicon science 22-02-2008 09:56 AM

Quote:

Originally Posted by LACKY (Post 192255)
Zavisi sta ti je tu smesno.
Dali ti je to smesnije od Zvezda Granda?
Mislim da je predhodnik (koliko sam shvatio) to pomenuo u tom kontekstu.
Ali generalno ni tada se stvari u principu nisu bitnije razlikovale.
Paket Aranzman je u tom periodu prodat u 50-tak hiljada primeraka a slinavi(kako smo ga zvali) Losa prko pola miliona.

Smesan mi je njihov "autfit", smesna mi je Losina lobanja sa tom raspalom kapicom, a ponajvise su mi smesni njihovi tekstovi.
"Jagode je brala brala HEJ HEJ...":rotfl: :rotfl: :rotfl:
A to sto je paket aranzman prodat u tako malo primeraka a P. Orkestar razbio je tuzno jebiga.:( Al takvo je podnevlje valjda.A Zvezde Granda? Sta reci? Najgore od svega je sto radim u tabloidnim novinama kao graficar pa ih gledam svaki dan:banghead: :banghead: :banghead:

master29 23-02-2008 09:22 AM

Ljudi,promasili ste opet temu:banghead: Ne razumem toliki bojkot i gnev.Stefan je lepo napisao da u svakoj vrsti muzike ima sranja za medalju.Ovaj thread je mirovao dugo i ko da ste jedva docekali da neko rec napise da bi mogli da ga razjebete.Ako su gresni ovi seljaci poput mene koji se bave ovim odvratnim poslom nemojte da se prepucavate,nismo vredni toga.Jednostavno srusite thread il neka ga moderator izbrise.Nemoc je ponekad mnogo jaca od moci.Tako da ce i ovoga puta pobediti.Izvinjavam se svim ljudima koji su na ovom threadu bili konkretni i korektni i molim moderatore da uklone thread jer nema nikakvu funkciju osim prepucavanja

All times are GMT +1. The time now is 11:59 PM.