![]() |
Re: Lexicon pcm91 vs VSS3
mmmm vrlo lepo .. i razlicito .. bravo :guitar:
|
Quote:
Imash KSP? Bravo :) . Eventide i Lex i Tc u jednom za male pare....a radi!!! |
Quote:
|
Daj jos koji primer za KSP8.....:wink:
|
Quote:
|
Quote:
mene interesuje zbog k2661......:wink: .... on mi sledeci na listi |
Quote:
|
Nemam KSP8 u rack varijanti ali su isti algoritmi u kdfx sekciji od k 2600.... samo da bi koristio taj interni fx moram wave spržiti na cd i importirati u k 2600 da bi mogao šarafiti po parametrima kdfx-a, naravno za one stvari koje kurzweil nema u svojim internim bankama.Nadam se da cu poslije nove godine uspjeti konacno naruciti dadat 26 opciju da mogu preko adata vozit 4 stereo buss fx i preko nuenda send -return i da sam miran.
Slušao sam KSP 8 kod frenda u studiju i mogu reci da su to identicni algoritmi s time da ksp8 ima još dodatnih stvari koje meni i nisu najpotrebnije.... na momente se cuje karakter i tc-a i lexicona, vrlo zanimljiva sprava i vani se da nabaviti po jako pristojnim cijenama. |
imao sam svojevremeno jedan maratonski demo session sa 480L, 6000, Orville i KSP-8.
KSP-8 ima modulacione sposobnosti koje su zavidne, i po modularnosti podsjecaju na neke od eventide-a, medjutim njihov karakter a i kvaliteta nisu u rangu eventide-a. barem meni. sto se tice plate-a halla, nasjlicnije mi je zvucao "realnom" TC-u. mislim da nema klasik Lex karakter ili nesto a la Orville "alien space" mega plate... u biti Kurz ima nesto svoje.. sto je mozda i najzanimljivija opcija. kako vrijeme prolazi sve vise se okrecem ovim nerealnim reverbovima.. mislim da cu prodati 4000. jer mi projekti vise trebaju ovo drugo.. |
ja bi to rado kupio
|
All times are GMT +1. The time now is 04:38 AM. |