Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Computer Hardware (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=83)
-   -   OD PC-a DO MACA (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=19691)

peruzza 16-10-2007 11:01 AM

Re: OD PC-a DO MACA

Quote:

Originally Posted by RetroMan (Post 174707)
Pa Logic je poznat po tome da kad izadje nova verzija, puna je bug-ova, pa onda slede update-ovi da to sredjuju, pa nesto i srede, ali obicno ne sve.

RM

Svaka nova verzija software-a ima pocetni period uhodavanja. Jbg, ganjaju ih gazde sa rokovima.
Ali, koliko ja znam, Logic7 je extra stabilna prica, prepuna opcija i, realno, prosecan korisnik jedva da iskoriscava 30-40% mogucnosti programa. Naaarocito Logic-a!!!
Pozdraw!!!;)

RetroMan 16-10-2007 11:19 AM

Quote:

Originally Posted by peruzza (Post 174917)
Svaka nova verzija software-a ima pocetni period uhodavanja.

Problem je sto to kod Logica ume da potraje...

RM

drzox 17-10-2007 01:01 PM

Quote:

Originally Posted by diviner (Post 174346)
Samo par ispravki...

Kao prvo, mogu se koristiti PCI audio interfejsi, i rade gotovo Plug & Play (barem kada je RME Multiface serija u pitanju).

Drugo, na novijim chipsetima od 945 (a P5LD2 i to rev2.0, odnosno C, koju imas, jer jedino ona podrzava Core2) , recimo 965 i P35 instalacija se ne moze pokrenuti tako jednostavno. Potrebna je ili USB optika (dvdrw) ili eventualno SATA jer IDE kanal "nosi" third party kontroler (jmicron npr).

Trece, mogu da rade i 7100GS kartice, a evo uspjeli smo da namjestimo i 8800GTS, sto znaci da mogu razne varijacije da se prave (samo treba ogromno vrijeme, znanje i volja da se ulozi). Slazem se i dobar je tvoj prijedlog za 7600GT jer bi one trebalo inicijalno da su podrzane (nisu potrebni hackovi i tweakovi koje samo strucnjaci poput naseg moderatora kejkza znaju da odrade)...

Cetvrto, ne vjerujem da koriste Asus ili neke gotove ploce jer se i po slikama moze utvrditi da koriste neki namjenski PCB. No stoji to da se koriste intel chipseti koji se koriste i na danasnjim popularnim PC plocama (inace OSX86 verzija ne bi ni radila)

I peto, razlike u snazi su evidentne (malopredjasnji postovi se odnose na to) samo ako imate overklokovan PC (sto nije komplikovano uraditi...komplikovano je samo utvrditi apsolutnu stabilnost istog).

Od PCI kartica sam probao M-Audio i ne radi jer nemaju UB drivere,Emu1212m ne radi jer nemaju uopste drivere za MAC OSx a za ostale ne tvrdim nista .Koliko sam shvatio bitno je da imate UB drivere ,koje vjerovatno firme nece nikad napraviti za PCI kartice(cast izuzecima)
Od grafickih sam probao Nvidia 7300gs i radi u rez.1024x786 i nema daul screen
Isto vrijedi za Asus 1650 pro.Ovo je sve bez nekog posebnog Tweekinga ,samo ubacim instalacijski DVD i instaliram OSX sa natit driverima sto za nvidiu sto za ATI.Pretpostavljam da je bilo velikog napretka u posljednja 2 mjeseca i za ostale graficke karte ,ali nisam pratio.Ovaj instalacijski DVD koji ja imam skinut je sa insanely foruma i zove se nesto MAc OSX86 jas .10.4.8 za intel i Amd (nije bas ovako ali to je to).
Sleep jos uvijek nisu rijesili kao i vrijeme koje pokazuje razliku u 2 sata u odnosu na XP ukoliko imate dual boot.
Sto se tice ploca to sam vise figurativno naveo Asus misleci na chipsete i ostali protokol koji je 90% ako ne i vise isti kao i kod standardnog PC.
U svakom slucaju Logi Pro 8 radi sa mbox2 karticom i to mi je najbitnije kod OSX-a ,a inace bi ga tako rado formatirao i vratio se na dobri stari XP koji me nije prodao ni 4 puta.Navika je cudo moze OSX biti stabilniji 16 puta ali me zaboli glava od njega nakon 10 min:) :banghead:
Pozdrav

MUzzY 27-10-2007 02:10 PM

Samo da vas obavestim da Leopard od sada ima i za hackitosh varijante :)
Poz!

LACKY 28-10-2007 09:05 AM

Ljudi budite za pocak obazrivi sa Leopardom, evo http://www.macmusic.org/news/?lang=en

yoloko 30-12-2007 03:32 PM

da li ima istine u tome da procesori na apple racunarima drugacije funkcionishu i da je zato sabir zvuka kod pravog meka bolji,

mislim pripremam se da pravim jednog hackintosha a ortak mi ovo navodi,
kao ne moze da se poredi OS-X na PC-u i Mac-u
molim vas ima li osnova za ovako neshto tvrditi??? :confused:

lesha 30-12-2007 03:40 PM

pozdravi ortaka, isti je procesor, isti os, nema razlike.

yoloko 30-12-2007 03:51 PM

pa taj fazon, ni meni nema logike

hvala u svakom slucaju :wink:

peraZdera 30-12-2007 07:44 PM

Mene licno zanima kako rade stare aplikacije (kompajlirane za Gx procesore) pod OSXom na Intelu>? Kako taj emulator odradjuje posao?

kejkz 31-12-2007 09:18 AM

Quote:

Originally Posted by peraZdera (Post 185126)
Mene licno zanima kako rade stare aplikacije (kompajlirane za Gx procesore) pod OSXom na Intelu>? Kako taj emulator odradjuje posao?

Zavisi koja vrsta aplikacije je u pitanju. Programi koji rade u realnom vremenu su neupotrebljivi, dok npr. programi tipa word procesora ili jednostavnih izvrsnih programa rade dosta dobro. Ima i dosta programa koji ne rade uopste, a tu spada i veliki broj au plagova. Inace, taj emulator se zove Rosseta.

All times are GMT +1. The time now is 02:55 PM.