Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=109)
-   -   VA synth - predstavnici i karakteristike (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=19266)

silicon science 09-09-2007 05:22 PM

Re: VA synth - predstavnici i karakteristike

Quote:

Originally Posted by goasia (Post 168784)
sad se jebavam sa Prodigyjem namestio mu scaling i ustimovao, pa kako se lepo ugrejava tuning stalno ide gore i nikad da stane ... interesantno kako je Neptune stabilan a dok mali MFB Synth 2 isto non-stop seta, Doepferu treba pola sata pa onda dva sata je stabilan ... :mad:
linkujes dva analogna i eto si supersaw i to nepredvidljiv :o
iskreno nisam puno experimentisao sa Neptunom , uglavnim mu skuzio bazni sound , pa kad mi treba nesto tako fuzzy , raw analog sound onda se prihvatam njega , no nikada dosta zvukova jer vrsta goatrensa koji radim bas zahteva puno tzv sounddizajna
sad sam zavrsio materijal i bas sam sprzio mozak

Postoji li neko trajnije resenje za tunovanje? Recimo da se promene kondenzatori i tako to?

goasia 09-09-2007 05:35 PM

to ce ti reci Rogina ili Cluster jer sam ja relativno nov u ovom

MHz 09-09-2007 07:23 PM

1 Attachment(s)
@Don
eo ja napravio neshto sa jp-om, na tvoj fazon.. kakvo ti je?

silicon science 09-09-2007 07:28 PM

Quote:

Originally Posted by MHz (Post 168812)
@Don
eo ja napravio neshto sa jp-om, na tvoj fazon.. kakvo ti je?

Meni je okej:) Super su mi ti krcevi. Kako si ih dobio? Pretpostavljam da je ovo jedan sound...

MHz 09-09-2007 07:40 PM

Jedan sound, dva osc. Prvi je onaj 'lepi' a drugi su 'krcevi'.. ''x-mode depth'' i ''lfo1depth'' na max i onda ''lfo1&env destination'' na osc2 dok je ''env depth'' odvrnut na desno :) i tako josh gomilu stvari.. i onda dobijesh krceve :)

kombinacija ima milion..

silicon science 09-09-2007 07:55 PM

Quote:

Originally Posted by MHz (Post 168823)
Jedan sound, dva osc. Prvi je onaj 'lepi' a drugi su 'krcevi'.. ''x-mode depth'' i ''lfo1depth'' na max i onda ''lfo1&env destination'' na osc2 dok je ''env depth'' odvrnut na desno :) i tako josh gomilu stvari.. i onda dobijesh krceve :)

kombinacija ima milion..

Super super super. Samo ih pravi i sheruj na netu, nema nista lepse od toga.:)

MHz 09-09-2007 08:05 PM

Quote:

Originally Posted by silicon science (Post 168831)
Super super super. Samo ih pravi i sheruj na netu, nema nista lepse od toga.:)

Jao ne mogu ja to..mislim..super mi je dok chachkam sint i tako dok se tripujem..ali ne vidim svrhu u usnimavanju takvih tekstura.. osim kad ti trebaju za neku pesmu.. ili u dokazivanju svog (ne)majstorstva kad je u pitanju sinteza..

silicon science 09-09-2007 08:21 PM

Quote:

Originally Posted by MHz (Post 168835)
Jao ne mogu ja to..mislim..super mi je dok chachkam sint i tako dok se tripujem..ali ne vidim svrhu u usnimavanju takvih tekstura.. osim kad ti trebaju za neku pesmu.. ili u dokazivanju svog (ne)majstorstva kad je u pitanju sinteza..

Ma ne wave. neko bas fajlovi u njegovom formatu, samo za JP-8000 juzere. Sysex i te fore, na to mislim:)

MHz 09-09-2007 08:27 PM

Quote:

Originally Posted by silicon science (Post 168842)
Ma ne wave. neko bas fajlovi u njegovom formatu, samo za JP-8000 juzere. Sysex i te fore, na to mislim:)

Uh..tek to mi je smaranje.. :) Don npr. to voli a i bolje radi od mene, pa cu to ostaviti njemu i njemu slichnim synthetic freakovima :) .. ja cu da sviram..

MHz 09-09-2007 08:55 PM

1 Attachment(s)
Eo jedan sound koji ja chesto koristim na svirkama..a ima malo i 'tripa' pride u patchu :)..
Za moje potrebe..bassa ima saaasvim dovoljno ;)

All times are GMT +1. The time now is 01:10 PM.