![]() |
Re: Dolazi novi Prophet!
evo nasao i ja jedan cs 10 , al sta je sa tim yamaha cv-gate zajebancijama koja sprava to moze da regulise?
|
Quote:
Evo sada kada uzmem MS-20 vidjeti ću. Teoretski mi neće trebati Neptune, ali ako ga prodam, gubim MIDI/CV konverter koji ko?ta 100 EUR, pa nemogu ganjat MS-20. Quote:
Meni je za "zvuk" daleko najbolji Pro-One od svih monofonika. Bez obzira ?to će Roginator sada pričati o Moogu (velikim slovima), ali to je tako. Osobna preferenca. Več sam poslao ovaj Pro_One demo (400 kB). Kada sam ga čuo, rekao sam "To je to": http://www.unease.se/mp3/Unease-Dont_Go_replica.mp3 Ali jebemu, onda ću imat pun k. monofonika: CS-15, MS-20, Monopoly, Neptune 2, Pro-One. Tako je to kad nema? para pa se mora? krpat. Ali neka. I Vince Clark je radio uglavnom sa monofonicima i ni?ta mu ne fali. Jo? je dobio i titulu Kralj Monofonika. @goasia: V/Hz je standard koji koriste monofone CS serije i neki Korgovi. Ima ti http://www.chd-el.cz/index.php?id=4 ali ih mora? tra?it da ti ga modifikuju za CS, a u skladu sa CV specifikacijama istog, koje će? naći u manualu. Njihov uređaj je od +312 mV, a ja mislim da tebi treba od +125 mV ili će? ostat bez prve 2 oktave (nema bassa). Proveri u manualu. |
ISKRENO Don... i ja sam tako govorio dok nisam imao MINIMOOGA,,,imao sam tada Pulsa, DB9, SH 2 , SH 101 i brdo polifonih sinteva.....
ukazala mi se prilika da ubodem minimooga...prvo sam ga mislio preprodat jer je izgledao jako lose:( no fala bogu nisam ga prodao nego prvo malo sarafio...... i mogu ti reci da kad se malo igras s minijem..SVI OSTALI monofoni sintevi postaju smijesni..TO JE STRUJA::I TO ONA PRAVA..najzdraviji sint na planeti!!!! NAJJACI BASS I NAJ LIJEPSI SINT KARAKTER KOJI SAM CUO, A OD MONOFONIKA SAM IMAO U ZIVOTU...(SYSTEM 100, SH2, SH3a, SH 09,SH 101, MC 202, TB303,MS 10, MS 20, MONOPOLY, SY2,DB9, RME, ODY,MICROMOOG, LIBERATION,AXXE, FORMANTa,PULSE PLUS, a ima i jedan PRO ONE u HRVATA koji mi lik nikako nece prodat..:mad: ) dosta sinteva mi je proslo kroz ruke ..neki su ostali...ali mini ne ide nikud. jesi li ga IKADA slusao u zivo...ili stavio u MIX....DIVOTA.... no kupi ti sto ti pase...;) ...prij ili kasnije doci ces na moje :p :p :p :D ;) |
|
Quote:
ako hoces raditi soundtrack za neki "after nuclear war" futuristic film sa srusenim zgradama i ostacima civilizacije.. to je to. odlican za processing audia u neki bolesni lo-fi. za to bi ga imao, al ne za te pare. moze se to i jeftinije raditi. neznam sto trazis u monofoniku, ali za klasicni diskretni debeli topli zvuk 70tih najbolje uz moog, a ponekad i bolje od mooga, sto sam cuo, jest ARP. to je stvarno prekrasan zvuk. imas jos OB-1 i SEM .. i to je to. ostaju samo modulari. sve ostalo jest IC. ajd Rogina mos li ti jedan post napravit ovdje da se ne hvalis nesto ? :p:p majko moja .. ok imas minimoog, shvatili smo. ajd sad idi radi s njim neku mjuzu. od "imanja" i drk*nja slaba vajda. a kolko sam zadnje provjerio, pice se bas i ne pale na to, daklem jedino neka mjuza ima smisla.. ;) don ocigledno (zasad) cilja na neki deblji mono do ispod soma eura, pa je pricat o miniju suvisno. ko ono, kupim bmw, pa mi ti dodjes i pricas kako nema do tvog ferrarija.. Monopoly je je*eni ubod, nema sta. mislim da ti Ms20 ne treba, al dobro.. probaj. i mene je kopkalo da ga kupim dok nisam naletio na ovaj od Relisa.. |
Quote:
Nije loša sprava, ali PUNO toga FALI i zato dvoumim o kupnji. Prije svega drugi LFO, i ono što mi nikako nije jasno da nisu stavili - direktni izlazi iz oscilatora ne samo za radit FM (već brdo drugih stvari pošto su to onda zapravo dodatna 2 brza LFO-a). Quote:
A to me trenutno ne privlači, jer prije svega nemam para za takvu spravu. Da imam, kupio bih ga, i komotno prodao ostale monofonike osim MonoPolya. Međutim sada, za bass može poslužit i Prodigy - mislim Howard Jones ga je koristio maltene cjelo desetljeće, a neznam baš da si čovjek ne može priuštit MiniMoog. |
Meni sad malo fali MS20, al ne zbog zvuka, vise kao cjelokupne pojave. Kao drugi, treci monofonik je OK. FILTER UBIJA! Pauci i komarci nemaju sanse da prezive u sobi.
Al ok, dobio sam za njega 950 eura i nisam pozalio. Stvarno bi htio VCO monofonik. Al ne preskup. A jel Neptune2 nesto u klasi MFB-a Synth 2 ili u visoj ligi sonicno? |
Quote:
Ja imam jedan demo. Ali moram nešto prvo obavit, pa ću ga stavit. Naime radio sam video (ono za youtube i te fore), ali to je seljački ispalo i još je doma na disku... pa ću samo stavit audio. |
@ Tomo.....C-Luster..ne kakaj idemo n kavu..u zg sam oko 13h.....:p :p ;)
kad prosviram za mjesec dana....mislim otvorim studio...vise me neces vidjet cesto:D :D :D ....samo ces me slusat;) @ DON...MINI JE IDIOT PROOF masina...ali za klubsku i elektronsku glazbu...trebaju takvi sintevi.....uostalom najbitniji segment klubske glazbe radi najbolje na svijetu BASS........... 303, 101, Mini, JUNO, PRo one...takve i sl sprave se mogu spavajuci programirat...ali nije problem programiranje...BITNA JE ZVUK...tj njegova kvaliteta... a sto se tice MS 20...ja svoj vise nikad necu prodat...jednom sam se zahebal....i nikad vise....meni se jako svidja |
Quote:
Nego vidi ovako.... vezano uz kondove. Nisam na?ao ELMA od 47 uF (u Tratinskoj), ali sam na?ao neki na kojem pi?e RD, a na drugoj strani UDC. Uzo ih preko ceste u Tevetronu, reko lik da je to neka kvalitetna Njemačka firma. Jel su ok? |
All times are GMT +1. The time now is 08:20 PM. |