![]() |
Re: Trigger
U četvrtak 13. septembra smo oko 21h gosti kod Vlade D?eta u emisiji na radiju 202, i biće pu?teno premijerno jo? par pesama sa albuma, pa koga interesuje da čuje a u fazonu je da slu?a radio... :)
|
Ajd baci ako nije problem koju informaciju što se tiče snimanja gitara, šta si koristio itd.
|
danas poslusah ove nove snimke sa spejsa.. znacajno mi se menja utisak.. na bolje ;) Milenin glas mi mnogo vise lezi, narocito na "vise nece biti nas".. gitare mi zvuce cistije, mocnije, bubanj takodje.. ja imam slican problem sa broken stringsima, prva pesma na albumu, jedna od efektnijih numera, ima visok stim gitara, i potrebu za blagom elektronizacijom bubnja.. i ne mogu da je smixam vec mesecima.... uvek ispadne nesto tanko.. tako mi je i za jedan dan.. nesto vislji stim, odma gitare ne budu toliko efektne kao u dropu.. elektronika na bubnju budi sumnju, dok na ostalim pesmama bubanj potpuno gospodari..
moji komplimenti ! :) |
Quote:
Gitare su bile dosta komplikovana priča. Uglavnom, dobar deo čistih gitara i lead-ova su simulacije, 95% POD. Neke stvari su bile odsvirane samo kao pilot na POD-u i onda kad sam kasnije do?ao u fazu da bi ih trebalo ponovo snimiti shvatio sam da to ok funkcioni?e i ostavio ih. Ritam gitare su već druga priča. Postoji od 6 do 8 layera, koji se razlikuju od pesme do pesme, jer zavisi ?ta je gde izabrano i dodano. Uvek postoji po dva kanala sa POD-a gde je bio neki ekstreman D? D? koji vi?e dođe kao začin, jer mislim da same po sebi farbe sa simulatora nemaju tu prezentnost da bi kako treba stajale u snimku i trpele layer-ovanje. Ostali layer-i su Hughes&Kettner Tubeman (treći kanal, odatle je dist) u staru Marshall glavu i 4x12, samo sa različitim varijantama mikrofona, obično 2 kanala sm57 i 2 kanala AKG jaje. Takođe sam ne?to snimio i sa oktavom koja je na razdaljini od kutije ali nam to na kraju nije igralo, tako da mislim da je u većini pesama bio isključen taj par kanala. Gitare su različite, ritam su Les Paul, Yamaha 120s (čudo od gitare za d?abe pare i to nisam ni magnete promenio, dr?im je samo kao tajno oru?je kad snimam ne?to), Jackson sa EMG85 u bridge-u, a na clean gitarama i za skoro sve lead-ove Valley Arts sa Joe Burden magnetima (malo neobična kombinacija za heavy svirku ali ?ljaka) i ponegde Squier Japan Vintage sa usa magnetima za clean-ove. Generalno je bila ideja da se snime gitare koje zvuče malo manje kao uobičajene moderne HM gitare nego da imaju malo sirovijeg prizvuka, da bi pravile ravnote?u pomalo "tehnolo?koj" matrici, pa nisam hteo da iznajmljujem neke Peavey glave i slično. Eto, valjda je dovoljno precizan odgovor :) Quote:
Da, "Jedan dan" je u stvari napravljena oko tog loop-a i dosta "rasvirane" bas deonice, a visok ?tim je u pitanju, i bas ne silazi dole takođe. Jedan Dan je namerno tako "letargično" otpevana pod ručnom zbog pesme same, a na ovim ostalima je Milena mogla vi?e da se pusti kod pevanja. Fala vi na komplimenti bata Arture! |
E da, na spejsu su okačeni audio clip-ovi sa jo? par pesama, pa koga interesuje nek poslu?a
www.myspace.com/bandtrigger |
Evo upravo sam preslusao ono sto je na TVOM SPEJSU...... nista od jeza, izbegao si...:) , no jos uvek cekam album....
Sta da ti kazem.....glas prepoznatljiv, ostalo je o.k. "Vise nece biti nas" mi se ponajvise dopada.... barem ovako na prvo slusanje ;) |
E hvala... Sad skapirah da sam nekako proma?io tvoj odgovor, sorry :beer:
|
Eeeeeeeeeee pa svaka cast,
vrlo dobar video!! |
Cuo sam da si te tvoje Dz,Dz gitare snimao u strudiu "Dz".
Dali je to istina (jel' svi tvrde da se u studu "Dz" nemogu snimiti dobro Dz,Dz gitare)? |
izgleda da su "takvi" u samo odredjenim danima u mjesecu... :D
|
All times are GMT +1. The time now is 02:40 PM. |