Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dizajn i konstrukcija studija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=93)
-   -   izgradnja studija: step by step (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=17127)

boggy 08-08-2007 11:51 AM

Re: izgradnja studija: step by step

Quote:

Originally Posted by dr.Ru (Post 164305)
Hvala Boggy!

Nema na cemu ;)
Quote:

Ako si primetio, sve tvoje sugestije su realizovane ovde, cak smo i zadnji zid koji u pocetku nije imao ravan deo, ispravili po tvojoj sugestiji.

UUUUH!
par meseci posle te moje sugestije,... tebi... smo imali slucaj ahm... kako da nazovem..... frekventne nekonzistencije stereo slike..... kao slomljeno ogledalo... pa jedan opseg frekvencija u midu ode u desno.... a drugi je u centru... mislim... ja to ocekujem... ali smo naleteli na coveka koji je to primetio i zalio nam se...
Inace je nezgodno kada to primetis... tesko posle mozes da skrenes paznju sa toga... dok ne primetis... lako je.
Ne treba se igrati sa asimetrijom u reziji... bez razloga. Pogotovo se to vise cuje kada krenes akusticki da sredjujes prostor...

Drago mi je da si me poslusao...

Koliko ti je jak rostilj iza dvoseda?

Quote:

Zovem naravno! A voleo bih i da cujem u prostoru SuperMee :)

MOZE! Hvala! :)

pozdrav

bogi

Arthur 08-08-2007 12:22 PM

ja manje vishe ni na jednom slushanju koje sam slushao u nekim "komercijalnim studijima" nisam dobio istu boju instrumenta u levom i desnom zvucniku.. primer - gitara sa distorzijom panovana levo nema veze sa onim sto cujem kad isti kanal panujem desno.. i tako u manje vishe svim rezijama u kojima sam radio.. mada verujem da ima tu i do usiju ;)

boggy 08-08-2007 12:26 PM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 164313)
......mada verujem da ima tu i do usiju ;)

Ima tu i zvucnika...

pozdrav

bogi

roginator 08-08-2007 12:56 PM

wow

jako lijepo..izgleda kao da igras neku pucacinu i OPEN GL radi svoj posao dobro;)

bravo majstore

lesha 08-08-2007 10:13 PM

Quote:

Originally Posted by roginator (Post 164316)
wow

jako lijepo..izgleda kao da igras neku pucacinu i OPEN GL radi svoj posao dobro;)

bravo majstore

:rotfl:

super je, samo sto kamera vuce na zeleno ;)

ixi 09-08-2007 08:10 AM

Quote:

Originally Posted by lesha (Post 164350)
:rotfl:

super je, samo sto kamera vuce na zeleno ;)

To je sigurno night shot z night vission kameru :hyper:

dr.Ru 09-08-2007 10:26 AM

@Boggy: bio sam juce kod Bitch-a u Hammer studiju. Iskreno, rezija i gluva soba su najbolje sto sam ja ikada cuo, a tvojih je ruku delo!

boggy 09-08-2007 11:42 AM

Quote:

Originally Posted by dr.Ru (Post 164383)
@Boggy: bio sam juce kod Bitch-a u Hammer studiju. Iskreno, rezija i gluva soba su najbolje sto sam ja ikada cuo, a tvojih je ruku delo!

HVALA dr.Ru! :)

pozdrav

bogi

SandRob 14-02-2008 07:00 PM

uh. koji lipi materijal! 8-)
super izgleda. jedva cekan nove slicice.
cestitan, sefe :da:

dr.Ru 23-03-2008 08:31 PM

POJAVIO SE PROBLEM:
ovog vikenda su bili majstori da postave hrastov parket (Alpod) koji je klik sistem, ispod njega ide 6mm filc..... proverili kosuljicu, i porazbijali je cekicem. Kazu da je kosuljica izuzetno losa i ne zele da se kockaju. Kada saniram kosuljicu, postavicu parket. Ima li neko predlog, savet???
padaju mi na pamet nekoliko varijanti:
1. izvaditi trulu kosuljicu i raditi novu (problem je sto se azma AD moze unistiti, barem ona pri dnu zidova)
2. zaliti trulu kosuljicu nekim "specijalnim smesama"
3. izvaditi tu losu kosuljicu, i na betonsku plocu postaviti OSB....mozda jos nesto pa parket
4........???

Samo da napomenem da mi je svaki centimetar vazan jer je potkrovlje i ne toliko vesela spratna visina. I jos jedna Vazna napomena: kako stvari stoje, losa kosuljica mi je pojacala srednje (mid) u zvucnoj slici, pa su oni izrazeni, a to bih voleo da eliminisem. Nije bilo tako ranije, pre kosuljice.

PS
Fotografije cu ovih dana, ako su uopste potrebne iz ove faze.

Poz i hvala.

All times are GMT +1. The time now is 12:33 AM.