Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Razno (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=86)
-   -   kako prodati pesmu? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=15875)

slowstar 15-11-2006 03:45 PM

Re: kako prodati pesmu?

Quote:

Originally Posted by Max
Mislim da ce ono sto ce biti tanko na albumu biti autorski potpis , jer koliko sam shvatio , sve pesme ce biti Zdravkove . Znam da je Slowstar ovde izgubio gazu ,
Pozdrav

Nisam "izgubio" gazu, nisam je ni ocekivao, kao i na proslom albumu...
mogu da stanem samo iza balada "Kad' bi moja bila", "samo kad mi kazes ljubav" i "Melanholija" koje sam, radio kao aranzer i svirac, mada ni tu nisam zadovoljan produkcijom i mixom, ali slazem se da zaista postoji autorski "pad" na poslednjem, pa i predposlednjem CDu...vidi moj prethodni post u kom komentarisem - svako treba da radi posao koji zna da radi...Jel' tako?

LACKY 16-11-2006 02:02 AM

U jebote vi od " Kako prodati pesmu" dodjoste do Colinog novog albuma!
A polemika je tipa: (Sreli se Sasa Matic i Zdravko Skender, pa Ga Sasa upita) Kako ide majstore? ( a ovaj) Kao sto vidis!

Oggy 16-11-2006 03:27 AM

To je novija izvedba vica...
Prvobitna je sa Stivi Vonderom :)

slowstar 16-11-2006 09:33 PM

Quote:

Originally Posted by LACKY
U jebote vi od " Kako prodati pesmu" dodjoste do Colinog novog albuma!
Kao sto vidis!

Lacky, potpuno si u pravu, zaista, ne znam zasto gubim i svoje i tudje vreme, a verovatno neke postene i posvecene i smaram...

Jos devedestih, onaj koji nas je upropastio, da ga ne spominjem, da se ne povampiri, potpuno je izokrenuo sistem vrednosti (ovo da ne izadjem mnogo iz teme "kako prodati pesmu") tako da su sada fekalije na vrhu, a cvetni vrtovi pod zemljom, i sta nam je - tu nam je. Mogu samo da apelujem na iskrenost, postenje prema samom sebi, pa i prema drugima, a i malo solidarnosti, pa kako god to shvaceno bilo, posto vidim da me (cast izuzecima) malo ko razume...
Ukratko - sve najbolje svima - ISKRENO

Dushan_S 17-11-2006 01:42 AM

Quote:

Originally Posted by slowstar
Zaista, najiskrenije mislim da je prosli album "Carolija" pad u odnosu na ranije albume, narocito na album "kad' bi moja bila" (Brega producirao),za ovaj novi ne mogu nista da kazem odredjeno, nisam cuo materijal zaista, izuzev jedne balade, u demo verziji (katastrofalnoj) za koju je autor izrazio zelju da je ja uradim, do cega nije doslo zbog (najblaze receno) "stilskog" razmimoilazenja izmedju mene i "producenta"...Naravno da Coli zelim sve najbolje, izuzetno je dobar lik, znamo se vec dosta godina, saradjivali smo, ali ostajem pri misljenju da svako treba da radi samo onaj posao koji zaista ZNA DA RADI,
tu mislim na kompozitore, "aranzere", "producente", pa i sve ostale...
Zamisli osobu koja bi volela da bude hirurg, koja samouvereno ulazi u operacionu salu, uzima skalpel i kaze: "Ja sam moderan, mlad hirurg, imam nova shvatanja, ovi ostali su sablonizirani i zastareli, sad cu ja ovaj mozak ocas posla da operisem"...e pa ISTE su takve posledice i po muziku, kada neuki, ambiciozni, i netalentovani krenu da se "bave" produciranjem, aranziranjem, i slicnim...komponovanje pesama je tu jos i najmanji problem, ako postoji neko ko ce da "sredi" estetsko - formalno - harmonske brljotine...
Nadam se da ovoga puta necu biti pogresno shvacen, sto je ucestalo u poslednje vreme...
Pozdrav, sve najbolje...

Kapiram ?ta hoće? da ka?e?, nisi pogre?no shvaćen, razumem i po?tujem tvoj stav, u krajnjem slučaju, posle tolike kilometra?e (u najpozitivnijem smislu kilometra?a) ima? apsolutno pravo na njega. Pitao sam jer i ja čujem pad na poslednja dva a posebno na poslednjem, pa sam pretpostavio da je kod Zdravka u igri neka ?elja za promenom jer vidi da ne valja ali nije siguran ?ta pa mo?da neke stvari dođu kao kolateralna ?teta u toj ?elji da se uradi ne?to sve?e i zanimljivo i prekine "pad" kvaliteta.

U svakom slučaju ajmo nazad na topic! :)

LACKY 17-11-2006 02:47 AM

Quote:

Originally Posted by Oggy
To je novija izvedba vica...
Prvobitna je sa Stivi Vonderom :)

Tako je, ali sam pokusao primeniti na danasnje vreme i mikro sferu!

LACKY 17-11-2006 02:50 AM

Quote:

Originally Posted by slowstar
Lacky, potpuno si u pravu, zaista, ne znam zasto gubim i svoje i tudje vreme, a verovatno neke postene i posvecene i smaram...

Jos devedestih, onaj koji nas je upropastio, da ga ne spominjem, da se ne povampiri, potpuno je izokrenuo sistem vrednosti (ovo da ne izadjem mnogo iz teme "kako prodati pesmu") tako da su sada fekalije na vrhu, a cvetni vrtovi pod zemljom, i sta nam je - tu nam je. Mogu samo da apelujem na iskrenost, postenje prema samom sebi, pa i prema drugima, a i malo solidarnosti, pa kako god to shvaceno bilo, posto vidim da me (cast izuzecima) malo ko razume...
Ukratko - sve najbolje svima - ISKRENO

Slwstare bile fekalije ili plavi okean mora se plivati ( a znam da znas). Drz se!

Danny Lou 17-11-2006 10:28 AM

Quote:

Originally Posted by ANITA

"It is natural for any composer to take care and pride in everything he or she does. You strive to make everything perfect. Each note, phrase, sequence, instrumentation, performance, and recording should be the absolute best possible. You want to put your heart and soul into your work, and believe that it is critical that you do so. Yet, at the same time, once you have completed your assigned task (and remember, you are the one being hired by other people to help them with their projects) it is time to simply let it go.

ufffff.... svaka cast, ova je bila na mjestu :) ali kako to objasniti razmazenom dijetetu?

p.s. kako da promjenim "vatrogasac" ispod nicka, izbacili su me iz brigade...

All times are GMT +1. The time now is 10:33 PM.