Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   DSP forum (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=103)
-   -   SSL Duende.... (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=14994)

idekius 25-01-2008 12:01 PM

Re: SSL Duende....

Quote:

Originally Posted by Dexxy (Post 188464)
Znaci nema razlike....:confused:....ili ima.....:confused:.....a mozda....kad bi.....:D

Dexxy prijatelju... kao sto rekoh, kako da ti iko pomogne?
Po meni, ima razlike. Al' ne mogu da ti kazem da li je bolji, ili gori, isto kao i szo ne mogu da ti kazem da li je bolji neki UAD-ov EQ, ili npr. Waves API...

Niko od nas to ne moze da ti ka?e, a da ne bude maximalno pristrasno. Najbolje je da preslu?a? i jedno i drugo... uporedi? i sam odluči? ?ta ti se vi?e svidja.

milos 25-01-2008 12:44 PM

Najbolja solucija je ono sto Buzge hoce da uzme a to je Liquid mix.Ako mozes da zivis sa tim da teras provetreni SSL4000,API,V Series onda ne vidim zasto bi davao pare na Duende:)

idekius 25-01-2008 12:47 PM

Eto ga jedan od pristrasnih... :D
Bas zato ne volim ovakve price :)

Bitch 25-01-2008 12:47 PM

Quote:

Originally Posted by milos (Post 188470)
Najbolja solucija je ono sto Buzge hoce da uzme a to je Liquid mix.Ako mozes da zivis sa tim da teras provetreni SSL4000,API,V Series onda ne vidim zasto bi davao pare na Duende:)

tako je.
meni se Liquid Mix najvise svidja.
ljudi manite se ovo je bolje ovo nije.
pa za svakog ima ponesto. ne cujemo svi isto, ne mislimo svi isto, nismo roboti. svako ima svoje preferencije, tarabice, stari, novi zavet... :D :D

RetroMan 25-01-2008 01:43 PM

Quote:

Originally Posted by idekius (Post 188462)
A ovamo kao nema manjka, pa niko nije pokraden?

Da se razumemo, ja sam KUPIO Logica (i to dva, za PC, i za Mac) i Nuendo, a Pro Tools se dobije uz hardvare, pa sam i neke pluginove (i to native) kupovao. Osim toga, u vreme dok sam radio umnozavanje kaseta, i kad je piraterija bila prakticno legalna (Hi-Fi Centar je bio registrovan kao zanatska radnja za presnimavanje kaseta, znaci zvanicni pirat), nisam pristajao ni da drugima radim uslugu, ako nisu bili vlasnici autorskih prava. Iz principa nisam hteo time da se bavim, mada bih sada verovatno bio milioner da sam pristao na ponude onih koji tada nisu imali para ni za za 500 kaseta (tada 300 DM), vec su kupovali na odlozeno placanje, a sada imaju stvarno milione, i naravno glavni su u udruzenjima za borbu protiv piraterije.

Ipak, realno gledajuci, za mene definitivno postoji razlika kad nekome uzmes nesto sto je on platio, pa on ostane bez toga i pretrpi stvarnu stetu, i kad ne kupis od njega, pa on ne dobije dodatnu zaradu, o tome pricam.

Malo me muka od onih (nekih ima i na ovom forumu), koji sad na sav glas brane tudja autorska prava, a zaboravljaju da su pre neku godinu od mene trazili da presnime nesto od software-a koji sam ja tada (kao jedan od retkih) imao.

Quote:

A da ti maznem ja pesmu, a nema veze jer ce jedna da ostane i kod tebe?

Da ti maznes, pa da imas neku sitni vajdu, bih i prezalio, ali nikako ne mogu da prezalim sto su mi ameri (Strictly Rhithm), koji su kuca koja je baratala sa milionima (koje dolara, koje prodatih ploca), "uzeli" pesmu koja je dostigla do 12 mesta na Billboard-u, a ciji sam ja zakoniti i registrovani vlasnik, pa onda nisu platili ni kintu, mada su na samom izdanju uredno naveli autore. Zato me je muka kad ti isti jure klince sto skidaju pesme sa neta, a sami rade sta hoce, jer imaju ekipu advokata koja ih savetuje dokle mogu da idu bez posledica.

Elem, ako ovde ima neko ko nikada nije presnimio, ili skinuo sa neta ni jednu pesmu, ni software, neka slobodno baci prvi kamen, ipak neka, za svaki slucaj, proveri da li ispred njega mozda nije ogledalo.

Quote:

Ili... da mi okreči? stan, a da ti ne platim?

Za razliku od onoga kad su mene farbali, i ja DEBELO platio.

RM

alavuk 25-01-2008 05:25 PM

Quote:

Originally Posted by RetroMan (Post 188474)

Da ti maznes, pa da imas neku sitni vajdu, bih i prezalio, ali nikako ne mogu da prezalim sto su mi ameri (Strictly RhYthm),

RM

mislis li na cuvenu ny house etiketu ????

RetroMan 26-01-2008 08:52 PM

Quote:

Originally Posted by alavuk (Post 188507)

Bas tu.

RM

DaBear 26-01-2008 10:05 PM

Quote:

Originally Posted by RetroMan (Post 188649)
Bas tu.

RM

Jos uvek mislis da je bilo nekih para od te pesme sto je izasla kao 12" singl i na jednoj kompilaciji??

Pa majka mu stara, nemojmo se zavaravati!!

Publishing pare (koje si ocekivao) su maksimalno bile ?200-300..

A to sto je bilo JEDNU NEDELJU broj 12 na Bilboard DANCE listi - NE ZNACI DA SE PRODALO!!! To se mesto postize brojem pustanja po klubovima od DJ-a ciji se glasovi sabiraju (a uglavnom se sve namesta da bi se neke ploce progurale) a 12 mesto (jedna nedelja, najvisa pozicija) i nije neko mesto..zar ne?

Od dance singla koji ti potpise bilo ko i da ti pritom mali avans , NEMA PARA OD PRODAJE!!! nikad!!

valjda smo to raskrstili za sve ovo vreme...??:(

RetroMan 26-01-2008 11:43 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 188662)
izasla kao 12" singl i na jednoj kompilaciji??

Zadnji put kad sam proveravao izasla je na gomili kompilacija.

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 188662)
valjda smo to raskrstili za sve ovo vreme...??:(

Ovde je bilo rec o kradji, i bez obzira na na cifru (a po USA zakonima ako ti neko objavi pesmu bez tvog pismenog pristanka, minimalna odsteta je $20,000), cinjenica da su te zavrnuli oni koji imaju mnogo, a ne daju ni malo, i dalje boli.

RM

All times are GMT +1. The time now is 02:02 PM.