Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   DSP forum (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=103)
-   -   The Neve 33609C Compressor za UAD-1 (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=14726)

perun 20-09-2006 09:10 PM

Re: The Neve 33609C Compressor za UAD-1

Hehehehe, sad kad si editovao post, ispada da je UAD neki Japanac! A ne M3... Ok, tako vec moze...:mrgreen:

idekius 20-09-2006 10:33 PM

Quote:

Originally Posted by perun
Hehehehe, sad kad si editovao post, ispada da je UAD neki Japanac! A ne M3... Ok, tako vec moze...:mrgreen:

He, he... pa sve ima svoju svrhu i namenu :) U USA postoji legendarna trka Mustanga... i trkaju se samo Mustanzi... niko ih ni sa chim ne poredi, jer ne moze da se poredi...

Doduse, poredjenje u ovom slucaju moze dobro da dodje, ali ne u smislu "kome je koliki", vec cisto da cujemo tripove reverba...

Mislim, kako na osnovu npr. jednog parcheta vocala reci koji je reverb bolji, a pogotovu je veliko pitanje sta zapravo neka pesma trazi...
Koliko se secam, EMT koji ti imas bese reverb, a ne plate. Plate 140 sa UAD-a je cist plate, tj. emulacija EMT 140... ukoliko je tvoj EMT ipak tako nesto, dakle plate reverb, lako mozemo da organizujemo da na nekom parchetu vocala stavimo UAD-ovu emolaciju i isto to uradimo sa pravom spravom... onda bi smo mogli da otprilike vidimo o cemu se radi...

I ja bih voleo da to chujem... ovako, pricamo napamet i na osnovu pretpostavki, simpatija, afiiniteta... pa mi malo lichimo na starchice koji se prepiru dok igraju sah :mrgreen::) ali... ima i to svojih drazi i chari :)

perun 20-09-2006 11:37 PM

Quote:

Mislim, kako na osnovu npr. jednog parcheta vocala reci koji je reverb bolji, a pogotovu je veliko pitanje sta zapravo neka pesma trazi...
Koliko se secam, EMT koji ti imas bese reverb, a ne plate. Plate 140 sa UAD-a je cist plate, tj. emulacija EMT 140... ukoliko je tvoj EMT ipak tako nesto, dakle plate reverb, lako mozemo da organizujemo da na nekom parchetu vocala stavimo UAD-ovu emolaciju i isto to uradimo sa pravom spravom... onda bi smo mogli da otprilike vidimo o cemu se radi...
Tacno... Mi imamo 245... REVERB... Ne Plate! Cak i da imamo 140, ne bi mogli da poredimo, jer oni nemaju wet/dry opciju na sebi. Uvek su wet, znaci moraju da se "returnuju"... Dakle, cak i u slucaju da pravimo AB test, ja bih morao da palim SSL-a, da insertujem, tj. vratim efekat, "saberem" taj jedan kanal i vratim na komp. Dakle, kako god okrenes, neizvodljivo je.

Sustina price nije bio UAD konkretno! EMT sam pomenuo u impuls varijanti. I to jako dobro zvuci. Ali ne dobro kao pravi!

Druga stvar. Nista ti ne znaci 1 kanal koji ces obraditi... Sustina reverba chuje se u mixu, medju mnogo kanala. ITD...

Quote:

I ja bih voleo da to chujem... ovako, pricamo napamet i na osnovu pretpostavki, simpatija, afiiniteta... pa mi malo lichimo na starchice koji se prepiru dok igraju sah :mrgreen::) ali... ima i to svojih drazi i chari :)
Ja ne pricam napamet! Dobro znam sta i zasto pricam.

Partije shaha nema... Ne pricamo o "rivalima"!

Ne vidim u cemu je problem!?:confused: Postoji original platno Pikasa, a nekome se vise svidja kopija, tj. plagijat! OK... moguce da je shtamparska mashina bila u kvaru kad je shtampala kopiju, pa je crvena malo naglasenija!:)

Ljudi, shvatite da vama sve vreme svira komp, tj. njegov konvert. u izlazu! Ne svira vam SPRAVA! Dakle, stvar nije za poredjenje... Ok... Nemam vise zivaca za ovo.:D

Arthur 21-09-2006 10:52 AM

pih meni taj ren comp i nije nista spektakularno.. a dbx166 mi jako fino radi, i ponekad mi nedostaje u in-da-box.. e sad 1176 kad ne gori radi meni bolje od svega toga i sl.. a ko zna, vec su me proglasili nagluvim...:D

idekius 21-09-2006 11:31 AM

Pa neznam sad... nisam nas nasrecniji sa tim DBX-om 166... mnogo mi se vise svidja npr. Weiss Engineering Gambit DS1-MK2 :rotfl: ima vecu GUSTINU :rotfl: Gde to ide ova pricha?

liman021 21-09-2006 01:10 PM

sto bi rek'o bogdan diklic"ne znam,nisam pametan":kesa:

Max 21-09-2006 04:53 PM

Quote:

Originally Posted by perun
A EMT-ja cu rado da stavim na crtu sa UAD varijantom... Samo, imao sam problem kad sam ga testirao. BIO JE GUSHCI NEGO SIGNAL KOJI SMO PROCESIRALI!!!

Kao i obicno .... pogresno sam shvacen :banghead:

Hteo sam da se napravi uporedba .... pa neka pravi EMT izuje software 1000000 puta ..... jednostavno mi je dosta da slusam kako ljudi sa stranih foruma kazu " ovo je 80 -90 % "

Retko imam prilike da tacno uporedim dve stvari , jer tek se tada vidi kolika je razlika ( imao sam primer sa emu 1212 i Paris konvertortima , gde je pri testu razlika od samo 20 ak sekundi .... i nije bilo razlike , a onda sam napravio A/B test i razlika je bila ohoho ..... ) jer bih stvarno zeleo da znam dokle je software stigao ....

Jedan prica jedno , drugi drugo ..... ja na primer ne cujem uopste veliku razliku izmedju 1176 i UAD 1176 ... razlika je ocigledna samo pri velikim kompresijama .... a opet neko kaze da je razlika enormna

Zato sam mislio da napravimo test .......

Pozdrav

ProkDu 21-09-2006 05:08 PM

ja opet @offtopic

ali ...

Niko do sada na forumu nije .....

http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=10637
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=15007

Očigledno je to veliko smaranje. :(

Tako da će sledećem gostu foruma upravo to biti u samom procesu inicijacije za istog. ;)

pozz

liman021 21-09-2006 06:28 PM

haug!na sajtu gearslutz-a nalazi se zanimljivo poredjenje psp master kompresora i uad neveta 33609(rap+hip-hop odeljak).postoje 2 zvucna primera-jedna ista stvar provucena kroz ova 2 softvera.misljenja su podeljena a na vama je da odlucite koja varijanta vam bolje zvuci:cool:

idekius 21-09-2006 06:44 PM

Saug crveni brate :) Nego... da nisi zaboravio da postavis link? :mrgreen:
Inache, ja PSP Matering Compressor cesto koristim i mislim da je bas O.K....

All times are GMT +1. The time now is 11:45 AM.