![]() |
Re: Ridge, Boggy i kVu (koji se slaze)
nikad cuo ;) jel pevaju oni nesto poznato?? :D:D:D :da:
|
Re: Poslusajte i prokomentarisite!
[QUOTE=Arthur]Jedno pitanje za sve gornje glasnogovornike, i strane i domace - KO UZIMA PARE?
Vrlo mali broj ljudi i disko kuca...normalno, sve mega zvezde ( a sansa da neko od nas postane to, je manja nego da dobijemo na Lotto-u!!) Ostale su svega 4 velike disko kuce na svetu, i svaka ima po nekolicinu labela, i svaki label iam po 2-3 akta koji prodaju puno i dosta. Rezon je - da ako se ulozi lova u nekog ko vec prodaje, on ce onda prodati jos vise, dok sa novim facama se nista nezna i mogu da se izgube pare!! evo, iskopirao sam zvanicne cifre o broju prodatih albuma u Americi prosle godine (zao mi je sto je sve na Engleskom..mrzilo me da prevodim). Tu nisu uracunata (samo)izdanja - kad neko sam sebi izda plocu! i vidi se kako je minijaturan procenat izdanja zasluzan za veliki broj prodatih komada...OD PREKO 60.000 RAZLICITIH ALBUMA IZDATIH U JEDNOJ GODINI, SAMO 400 IZDANJA (o,7%) SU SE PRODALI VISE OD 100.000 komada!!!! A ONI SU ODGOVORNI ZA 70% CELOKUPNE PRODAJE....!!! a proseci su smesni po broju prodatih komada - a tek download, da ne pricam...pogledajte. Ovo bi u stvari trebalo na novi thread... We were discussing this a couple months ago, using older numbers. Here are the just-released digits for 2005 from Soundscan for total albums sold. Note that the vast majority of vanity releases from bands, and releases from ultra-small labels (like Positron) are not included in these numbers. Soundscan is obviously only going to track albums that are in the Soundscan system. That said, there is some food for thought here: -Total albums released in 2005: 60,331 -Of the 60,331 albums released in 2005, 16,580 (27.5%) were digital-only releases. -Of the 16,580 digital-only releases, 2,935 (18%) were from major labels and 13,645 (82%) were from independents. -Of the 16,580 digital-only releases, the TOTAL combined units sold = 865,424 units = an average of approximately 52 units / release. -Of the 60,331 albums released in 2005, 11,070 (18.4%) were from the 4 majors and 49,261 (81.6%) from the independents. -The 11,070 new releases issued in 2005 by the majors averaged 18,454 units per release. -The 49,261 new releases issued in 2005 by the independents averaged 787 units per release. -In 2005, 32 NEW titles generated sales of more than 1 million units, collectively selling 57.2 million. Those top 32 albums averaged 1.79 million each. -An additional 62 titles achieved sales of more than 500,000 units, and an additional 316 titles achieved sales more than 100,000 units. -A total of 410 albums (0.7%) - of the 60,331 released achieved sales greater than 100,000 units. -These 410 albums had combined sales of 169.2 million units, with an average of approximately 413,000 units each. -These 410 albums represented 70% of all sales of new releases. |
Quote:
|
Quote:
Uzgred, maja produkcija i nije home nego u Oggyjevom studiju, pa ne verujem da ce mu se svideti tvoj komentar. :rolleyes: |
Quote:
|
A sto se tice cifri od 60000 hiljada albuma 2005 pokusajte da sastavite listu od 10 za koje mislite da ce se veselo preslusavati za 10 godina ????
|
Quote:
Nije brate detinjasto, ja imam 35 godina i sve shvatam jako ozbiljno! Kad neko spomene jeftina kucna produkcija to je jako uvredljivo za producenta! Sad, ja sam sa produkcijom zadovoljan a i Oggy, koji je producent, pa kad neko napise tako nesto, ili je potpuno zlonamerno neobjektivan (sto svi kazu da nije slucaj) ili ima znanje koje mi nemamo i ume sve to mnooogo bolje da uradi! Ako je ovo drugo slucaj zasto da ne cujemo sta je covek uradio, pa da svi naucimo kako da se izbegne jeftina kucna produkcija i pored dobre opreme i godina rada! Za takve izjave covek mora da ima dobru zaledjinu iza sebe! Ili los odnos prema tudjem radu, nema treceg! Plus, ako se vecina ljudi pohvalno izrazi a jedan katastrofa lose, to bi znacilo da svi ostali nemaju usi i da su potpuni diletanti, zar ne? Ja nekako ne verujem da je to slucaj!!! Losa kritika meni mnogo znaci ako je potkrepljena objektivnim objasnjenjem i savetima! U krajnjoj liniji, ja sam spreman i da platim za ultra dobru produkciju, ako Arthur ili ti ili bilo ko drugi mozete da me ubedite da vi mozete bolje. Zato kazem, dajte da cujemo sta ste uradili, bolje da svi vama dajemo kintu nego u inostranstvu! |
Gosn. Defragment, izvinjavam se na iskrenom i nedvosmislenom kritikovanju vaseg rada. Na zalost, cest je slucaj da ljudi vremenom izgube objektivnost, i tesko prihvataju istu (znam iz licnog primera). Apsolutno mi ne pada na pamet da ulazim u bilo kakvu raspravu, kao sto do sada na ovom forumu NIKAD i nisam cinio. Ukoliko te interesuje moj rad iskreno, javi mi se ili na private msg, ili na icq 28118785 ili na +381-64-1576075, objasnicu ti detaljno sta sam do sada radio, a ukoliko si zainteresovan mozes i cuti. Sve ostalo smatram jeftinim kafanskim nadvikivanjem gde sagovornici ne slusaju zapravo ni sta sami govore a ponajmanje onog drugog. To ne spada u moje nacine komunikacije, a narocito ne ukoliko sam dobronamerno izneo otvroenu i riskantnu kritiku.
btw, meni se stvarno svidja produkcija zadnjih nekoliko singlova od Intruder-a, bez ikakve predrasude, stvarno sam se iznenadio. Smatram ih jednim od najboljih domacih elektronskih sastava, jer ubadaju i poentu i utisak, za razliku od nekoliko slicnih izvodjaca u pokusaju. |
e da, zapravo, najbolju domacu elektronsku produkciju (onu koju definitivno ne mozes razlikovati od strane) radi nekolicina ovdasnjih DJ-eva, razlicitih zanrova, od kojih vecina ima uspeha i u izdavanju preko. Pri tom, ne mislim samo na Nastica koji i nije po mom muzickom ukusu..
|
Quote:
A u cemu je problem da postujes tvoje radove? Sto moram licno da te zovem? Sve mi to neko izmicanje, pa kao ne bi da me uvredis a ovamo sam ja verovatno "slican izvodjac u pokusaju". |
All times are GMT +1. The time now is 09:30 AM. |