![]() |
Re: SuperMEE, profesionalni near-field monitor, funkcionalni model
Quote:
|
Izvinjavam se za off topic, ali..... Ja koristim kod mene u ateljeu HR-624 kao monitoring.
Soba je mala, nije akusticki sredjivana, i najveci problem sa zvukom mi je da imam osjecaj da stvari zazvuce ok, najcesce u bass opsegu... Kad to odnesem negde drugo, u auto recimo, tamo imam clarion player i neke sony x-bass blablabla zvucnike. Stvari ne zvuce uvjek kako bi trebalo.... (i ne samo u autu). Dakle cesto odradim kick deblje nego bi trebalo i subovima nisam zadovoljan tako da mi cijeli mix zazvuci malo dull...... Kao da mackie uljepsava sliku recimo haj-fajasto.... Pomozite mi, prvenstveno boggy.... Dakle u sobi nemam dovoljno mjesta ni za pravilno pozicioniranje zvucnika, niti je sve u sobi simetricno... Nije pravilo da se dese ove stvari, ali to je vise posledica toga da se navikavam da radim u ovim uslovima nego sto ja te stvari stvarno cujem kako bi trebalo na 624-vorkama. Imate li neki predlog? Hvala |
Pozdravjski!
I meni je to bio problem dok se nisam navikao. Ako sam te dobro shvatio ti imas problem da kada smixas na 624 to ti dobro zvuci na njima, ali onda imas vise bassa ili kika ili je "predrkan" donji deo mixa kada slusas na nekom drugom zvuku? E ako sam te dobro shvatio :D ondak ces morati malo da sredis sobu, da je utoplis, i da se naviknes na monitore. Ja imam hr824 i kada na njima bass zvuci bas kako treba onda ga smanjim dosta i dobijem bas ono sto hocu. Iz mog iskustva mackie ima malo nerealan bass. E sada Mr. Boggy :mrgreen: p.s. vrlo rado bih poslusao novu verziju SuperMee Quote:
|
Zdravo Rhino, Hollywood,
Pitanje jeste off topic i prezvakano je, ali neka ga... za sad. Quote:
Quote:
Smiksas sve da ti se "svidja", pa onda iskorigujes "na slepo", do sada dokazane "halucinacije", po NAUCENOM sablonu, po secanju ili beleskama.... i pomolis se! To (skoro) svi rade... Quote:
Bez zezanja... ne znam sta su u Mackie hteli sa tim... ali ono malo sto sam cuo 824-ki cini mi se da u sobama prave nesto veci haos sa rezonancijama nego sto bi smeli... e sad... treba jos cuti nekoliko pari tih monitora u raznim sobama, pa doneti neke zakljucke... Cak mi ni Dynaudio BM15P (njegov woofer je 10 inca) nije izgledao tako agresivno... mislim ok je da zvucnik ima bassa... ali bez "preterivanja"... ako je ikako moguce. Quote:
Quote:
pozdrav bogi |
Hvala vam obojici...
Ali... Posjedujem ove zvucnike dugo vremena. Jel' moguce da me ova soba tako zaj***? Il su to zvucnici? To se pitam. U vecim sobama se odmah cuju sire, to je fakat..... Rekao sam da to mogu da kompenzujem vec nekako, ali nikad u potpunosti:mad: . "nikad u potpunosti" podrazumijeva moje shetkanje od sistema do sistema. Ili da prosetam mackie po drugim sobama:rotfl: Izvinjavam se na offtopicu! |
Zdravo Rhino,
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
pozdrav bogi |
Quote:
Ja radim u maloj sobi sa hr 824 ........ kad namestim kako " treba " onda sustinski nema basa !!!! znaci da bi basa bilo dovoljno , mora kuca i sto da se pomera kada pojacam ..... ako se ne trese , nema dovoljno basa . Sa druge strane , bar znam sta se dole desava ..... kad mi dodju pod ruke one nesretne bm 6 .... nemam pojma sta mi je ispod 70 Hz Znaci potpuno razlicita iskustva , sto znaci da nije do zvucnika nego do sobe ..... Ja zadovoljan :da: Pozdrav |
Quote:
Iznesu se zvucnici u neki veci slobodan prostor... dvoriste, parking, sta god... ako moze da nema vecih prepreka desetak metara u krug... odlicno... (poneko drvo i cvece ne smetaju mnogo) onda se sve smontira (produzni gajtan, sto, stolica, stalci, PC, monitor... itd) I onda slusanje... tada i samo tada mozete cuti sta vam zvucnici rade realno SAMI, a ono sto cujete u sobi, e to rade ZAJEDNO sa prostorijom. Ne zelim sada da kazem da treba miksati pod vedrim nebom (madaaaa... :) :rolleyes: ) ali ako covek dodje u slicnu dilemu... mozda ovaj test nekome pomogne. pozdrav bogi |
kad namestim kako " treba " onda sustinski nema basa !!!!
Znaci potpuno razlicita iskustva , sto znaci da nije do zvucnika nego do sobe ..... Uffff, soba mi je uzasna:banghead: Iza mackie je prozor, iza mojih ledja na oko 2.5m su ulazna vrata od sobe i sve je skuceno KATASTROFA. Cak ni zvucnici nisu ni dovoljno visoko, ni siroko, ni daleko od mene.. |
Zdravo OFF,
Quote:
jel' njegovo "guzvanje" (jedan track kvari drugi, sami nisu dobri, zajedno jos gori, ili kako vec to objasniti) koje on spominje u kontektstu cele price ima veze sa tvojim "guzvanjem"... Eh tek da znas kako sam TESKO naucio sta podrazumevate pod pojmom "shiljato"... a ni sad nisam siguran da sam skapirao :banghead: pozdrav bogi |
All times are GMT +1. The time now is 12:47 PM. |