Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Nuendo vs ProTools (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=11803)

Arthur 11-07-2005 08:28 AM

Re: Nuendo vs ProTools

Quote:

Originally Posted by puRe
haha, isti ljudi su tvrdili da postoji razlika u zvuku izmedju Mac OS9 i OSX :rolleyes:

daklem, eto jos kreatoara zanimiljvih teorija.. znam ja jos par njih medju respektabilnim producentima.. nista lose, uglavnom dobro rade svoj posao, ali kad krenu da pustaju masti na volju.. ma sve me to podseca na osnovnu skolu...

KRALJ JE GO!

OFF 11-07-2005 09:09 AM

Ako su lagali mene, i ja lazem vas......:)

Boskovic 11-07-2005 11:02 PM

Quote:

Originally Posted by puRe
haha, isti ljudi su tvrdili da postoji razlika u zvuku izmedju Mac OS9 i OSX :rolleyes:

a pricha o razlichitim matichnim plochama? :)

Arthur 12-07-2005 01:57 AM

Quote:

Originally Posted by Boskovic
a pricha o razlichitim matichnim plochama? :)

takodje sam cuo za lika kome je materijal promenio zvuk po preseljenju sa harddiska na drugi harddisk.. :rolleyes:

OFF 12-07-2005 02:57 AM

Ne znam sto ste se toliko okomili na ljude. Ja to njihovo zapazenje nisam ni prihvatio ni odbacio, dok se licno ne uverim, mada su njihove usi na trzistu mnoooogo vrednije od mojih. I nemojte banalizovati stvari. Lepo sam u nastavku posta objasnio i jedno drugo vidjenje vezano za nacin proracuna P4 i Mac procesora (doduse vrlo laicki interpretirano s' moje strane), i upste nisam ubedjen (ali SAMO kad su procesori u pitanju) da je BAS SVE ISTO. To nekom dooobrom poznavaocu nacina rada procesora moze zvucati kao kad bi meni neko rekao:

-Svi zvucnici od 100w isto rade

I, necu vise da dolazim na ovaj forum....... da sutra :)

Oggy 12-07-2005 03:25 AM

Izbrisano da ne smeta

zvincic 12-07-2005 04:11 AM

Ako postoji razlika izmedju P4/AMD-a i procesora u macu...onda jedan od njih racuna sa greskom posto matematicka formula mora dati isti rezultat bez obzira gdje se izvrsavala.

jest da su prvi pentiumi imali problema sa nekim racunskim operacijama, ali to je davno iza nas :)

OFF 12-07-2005 01:53 PM

Ma, bre, zezam se to za napade :p

Meni se stalno mota po glavi prica, kad pricamo o tim procesorima, zasto taj Lexicon 960 zvuci tako kako zvuci. Unutra neka maticna ploca, Intel procesor. Uzmes identican algoritam, stavis na PC i - nije to to - fali taj-kako-se-vec-zove-Blue Chip
I drugo, mislim da pri proracunu koji rade procesori postoji odredjena kolicina aproksimacija, zakruzivanja u zavisnosti od arhitekture samog procesora. Voleo bi da u novoj temi neko ko je baaas strucan za to, pojasni nam malo bolje. Sto rek'o Zvina:
-Ne znam ti ja nista, ja sam klavijaturista:)

Oggy 14-07-2005 12:27 AM

Sve moje poruke su prebacene u zaborav i ovom prilikom se javno izvinjavam za otvoreno ispoljavanje zelje za normalnom komunikacijom sa ljudima na forumu, te ako sam ikoga uvredio ili mu otezao razmenjivanjem par reci nevezanih striktno za temu sa pojedincima, stojim javno na raspolaganju da se iskupim za to i preuzimam punu odgovornost.
Bitno je samo da se savesno obavlja posao i ne dozvoliti ni trunku ljudskosti u ovako egzistencijalno bitnim temama.
Eto, sramim se sto sam i pokusao tako nesto i preduzeo sam vec potrebne mere koje bi vodile ka ispravljanju pocinjenih gresaka, a svode se na brisanje mojih postova iz ove rubrike. Ako to bude potrebno, rado cu to uraditi i sa ostalim postovima u ovom odeljku jer ne bih voleo da neko zbog mene ili mog ponasanja trpi stresove ili dusevnu bol, a pogotovo da ponese etiketu nekog ko svoj posao obavlja nesavesno.
Ubuduce, zamolio bih da se moje poruke ne prebacuju, vec, ako smetaju, neka budu slobodno izbrisane inace cu to uraditi sam.
Izvinjavam se na uznemiravanju i obecavam da ovde vise necu praviti nered, cak uopste.
Adio "Audio software" :wave:

zmaj 14-07-2005 12:30 AM

Razlika postoji...!!!
A sto se predrasuda tice...nema ih...a ako bi po njima onda bi Saw Studio imao najruzniji zvuk jer ga niko ne koristi a i ruzan je do bola...a zvuk mu je cudo...probajte pa sudite...sve u svemu ovo su prazne price i "gatanje na slepo"...lako je reci *ma to ne valja,ili to je super,a citao si o tome na netu,a onda ti se neko u poverenju "otvorio"...i definitivno je jedno sigurno "koliko para toliko muzike"...

@Pure
Kako ti se svidja onaj Logic na Macu...??? :mrgreen: Meni i nije nesto... :rotfl:

All times are GMT +1. The time now is 08:04 AM.