Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   DSP forum (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=103)
-   -   CREAMWARE - pro et contra (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=11711)

bumbar 07-07-2005 04:13 PM

Re: CREAMWARE - pro et contra

Quote:

Originally Posted by SandRob
pa, kupi druge konvertere ako ih bas toliko zelis, i koristi ih sa pulsarom.
i kupi timeworks plate reverb p-100, odma ces pozelit jos dsp-a. ;)

:da:

SandRob 09-07-2005 08:59 PM

ma, danas san snima jedan brass od 3 muzicara i odluci san se za m-s tehnku. lipo san spoji dva mikrofona, jednega san usmjeri, drugega san stavi na bidirekciju, sve spoji u pulsarov pult, tako da san onega bidiekcionega stavi u 2 kanala, okrenu im panorame livo - desno, i jednemu san kanalu san lipo obrnu fazu. :da:

eto, tako to ide sa creamwareom, pa me zanima, kako se ovo izvodi sa drugima karticama?! :zbunjen:

znan da se u mixu to moze napravit, ali kako namistit pravu kontrolu dok se snima, pitanje je sad? :mrgreen:

OFF 10-07-2005 04:25 AM

Moze iz Nuenda sa Waves MS dekoderom, ili 'rucno' (L=m+s/2........), ali uz malo latencije:)

puRe 10-07-2005 07:13 AM

A recimo kliktanjem na dugme za obrtanje faze u mixeru?

Eon 10-07-2005 08:06 AM

A da li se moze na bilo kojoj drugoj kartici, bus koji sadrzi par kanala rutirati na novi stereo kanal (povratna sprega) staviti koji hoces insert ili send efekat i opet rutirati na sledeci bus.

Xexexexe i to u bukvalno 1,2,3....4 klika

puRe 10-07-2005 08:19 AM

Logic moze :)

Boskovic 10-07-2005 11:52 AM

Quote:

Originally Posted by puRe
Logic moze :)

Hehe, naravno da moze :)

Splico 10-07-2005 11:59 AM

...sad cu malo najutiti Sandra...:) ...imam cw Pulsar karticu i jako sam nezadovoljn sa AD konverzijom..sound je plitak,bez dubine i visine...cak mi je sound starijeg EMU Pariz sistema na 44.1/24 bolji od 24/96 Pulsarovog....isto je i sa DA konverzijom...lose,bez?ivotno,..:banghead: ...tako da je koristim iskljucivo kao spdif interface za snimanje u Vawelab....kao takva je super jer mogu koristiti prednost rutiranja...Moj 2 x Pariz Pro sistem sa 3 eds-a i 2 meca radi neusporedivo ljepse! Ajde priznaj......zar se nisi odusevio sa saundom starog Alesis Adata u odnosu na"nove" pulsarove pretvarace?:rotfl:

SandRob 10-07-2005 12:08 PM

Quote:

Originally Posted by Splico
...sad cu malo najutiti Sandra...:) ...imam cw Pulsar karticu i jako sam nezadovoljn sa AD konverzijom..sound je plitak,bez dubine i visine...cak mi je sound starijeg EMU Pariz sistema na 44.1/24 bolji od 24/96 Pulsarovog....isto je i sa DA konverzijom...lose,bez?ivotno,..:banghead: ...tako da je koristim iskljucivo kao spdif interface za snimanje u Vawelab....kao takva je super jer mogu koristiti prednost rutiranja...Moj 2 x Pariz Pro sistem sa 3 eds-a i 2 meca radi neusporedivo ljepse! Ajde priznaj......zar se nisi odusevio sa saundom starog Alesis Adata u odnosu na"nove" pulsarove pretvarace?:rotfl:

he, he. nemos ti mene naljutit. :mrgreen:

ja iman adat (i to ne stari nego novi) i koristin njegove pretvarace itekako, ali kad sniman vokal, onda iskjucivo koristin pulsarove pretvarace. :da:

idekius 10-07-2005 01:21 PM

Quote:

Originally Posted by Splico

Poslusaj zato savet, sto ce ti chicha dati...:)
Salim se... Neznam zasto ne vezes externi interface Parisa optickim kablovima za Pulsara i spojis lepo i korisno?

Tako bi izbegao Parisov prepotopski software, dobio CW mixere, efekte i routing i upotrebio fenomenalne Parisove AD\DA.

Poredjenje sa Parisom je prilicno surovo, tesko da neka zvucna kartica snima kao Paris. Slusao sam radove sa Parisa... on stvarno snima kao shashav...;)

Od tih starijih sprava treba pomenuti kao dobar snimac i Akai DR-16. Barem ono sto sam ja cuo sa njega, zvuci super...

All times are GMT +1. The time now is 07:53 PM.