Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   Grupa-Kompresor? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=11390)

lesha 26-05-2005 12:54 AM

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

OFF 26-05-2005 01:15 AM

A sta je to 'frekvencija'? :roll:

Eon 26-05-2005 08:21 AM

Quote:

Originally Posted by OFF
A sta je to 'frekvencija'? :roll:

E OFF otkad si postao crnac postavljas neprimerena pitanja :lol:

Nije diskriminacija :!: :D 8)

OFF 26-05-2005 02:14 PM

Kakva diskriminacija :?:
Ja, bre, bas zavidim pojedinim :wink:

Eon 26-05-2005 02:20 PM

Mislim rasna, crna ruka, bela ruka... :)

Ali bas smo off topic :!:

OFF 26-05-2005 02:27 PM

Evo, vracamo se na temu:
@Max i ostali
Sta bi u principu valjalo koristiti za 'dodavanje energije' nekim teshkim dist gitarama na grupi? Vidjao sam tu i neku extremniju upotrebu limitera - L2 npr,mada.....

Eon 26-05-2005 02:31 PM

Ja sam samo za limitere kada mi treba tezine.

Imam i ja jedno pitanje, kako pulsarovi efekti prolaze kraj svih ovih VST-a?

Dushan_S 26-05-2005 03:10 PM

Quote:

Originally Posted by OFF
Evo, vracamo se na temu:
@Max i ostali
Sta bi u principu valjalo koristiti za 'dodavanje energije' nekim teshkim dist gitarama na grupi? Vidjao sam tu i neku extremniju upotrebu limitera - L2 npr,mada.....

Pa mo?e da ti se desi kontra stvar, da ubije? potpuno definiciju gitara, jer su gitare pod te?kim dist-om i onako jako kompresovane same po sebi, jel. Kad jo? stavi? neki kompresor dobi?e? foru da ti gitare zvu?e kao neki masivan tepih sa distorzijom koji nema apsolutno nikakvu dinamiku, ?to dodu?a ima tako?e svoju foru i primenu, ali to ?e ti se ionako desiti jer su te gitare obi?no same sa strane pa tokom stiskanja u masteringu ionako dolazi do limitovanja i pumpanja istih. Za dodoavanje energije dist gitarama, snimi jo? jedan par dist gitara :) AKo ho?e? definiciju, ono, da bude d? d? , snimi jo? jedan par koji je sa malo distorzije ali ima jako jasan attack. Ako ?eli? ludilo, snimi neke fuzz gitare i tako?e ih stavi sa strane, naravno sviraju istu deonicu kao i prvi par. Mo?e? i da snimi? jednu sirovu gitaru u sredinu, ako ti gitare i bas sviraju istu deonicu, ali da je po karakteru druga?ija od ovih sa strane i da prati bas, tako da se slepi sa njim, i zatim je EQ-om pa?ljivo ise?e? da se skloni sa puta vokalu i dobo?u.
Moje iskustvo ?to se ti?e kompresovanja dist gitara je da to mo?e da bude impozantno kada ih slu?a? same po sebi, ali u kontestu miksa cele pesme vi?e smeta nego koristi. Naravno, mo?da neko drugi ima druga?ije iskustvo :)

Sleepgolfer 26-05-2005 03:26 PM

Quote:

Originally Posted by MilTon
Zid, evo male cake, LA fazon za drum kompresiju:
Napravis grupu, recimo DRUMS i insertujes kompresor. Nabudzis ga maksimalno da pumpa, da stegne... Na kanalima sa elementima bubnja doziras sendove na grupu DRUMS, odnosno mesas dry signal pojedinacnih elemenata sa nabudzenim iskompresovanim iz grupe. Ovime postizes onaj profi - veliki zvuk drum sekcije. Elementi postaju veci i izrazajniji, na potpuno drugaciji (prirodniji) nacin od obicne ekvalizacije. Probaj, rezultati su izuzetni.

ja probao ovo i dobio flanging...not good

Dushan_S 26-05-2005 05:00 PM

Probaj sa nekim drugim kompresorom, za slu?aj da se eventualno radi o nekom koji ima latenciju a ne prijavljuje je host-u sasvim ta?no. Koji sekvencer koristi?? Mogu?e je da nema? PDC na grupi (Ableton recimo ako se ne varam), pa ti kasni signal sa send-a u odnosu na kanale pa zbog toga?

All times are GMT +1. The time now is 03:45 PM.