![]() |
Quote:
Polazim od sebe...strasno me zanima sve u vezi muzike,ali ipak vise taj neki muzicki deo,svirka,kompnovanje,...Najsrecniji bih bio kada cak ne bih morao ni bubanj da programiram,nego pozovem pravog bubnjara i nekog lika koji ce da mi namesti mikrofone :lol:Ali postoji tu jos jedna bitna stvar...kada pravim pesmu,ja u glavi imam sve,kompletnu pesmu do poslednjeg detalja,i reverb na dobosu,deonice bass-a,ton gitare...i najbolje funkcionisem kada sam sve radim,mislim da to nebi bilo to kada bi se jos ljudi umesalo u taj "proces"... BTW.Svaka cast Vuckovicu...svaki covek je pola posla resio kada zna sta hoce,a ti ocigledno znas :wink: |
Quote:
Greshish, ovaj, greshish shilno shinak... Dobar bubnjar ti moze unaprediti pesmu samo tako, bez obzira kako si je ti zamislio. Isto je i sa bass-om i sa svim. Kad radim svoje stvari, tj. realizujem svoje ideje, mnogo je lakse raditi u drustvu dobrih muzicara (i lepse) nego ici Goranovom logikom SZS, iliti NNZN (niko ne zna nista)... :)) Ja sam imao tu srecu da sam radio sa nekim ljudima koji znaju mixing deo samo tako. Nemas pojma koliko sam samo naucio slusajuci ih i radeci po njihovom. 1 dan praxe vredi kao 100 dana ucenja teorije. Sto je najlepse, ti ljudi su me naucili "kako da slusam" sto mi je ustedelo mnoogo vremena samoukog experimentisanja. Quote:
p.s. ne provodim ja dnevno po minimum dva sata kod ortaka gitariste u garazi (gde inace vezbaju bendovi) tek tako... ;) nisam ja dzabe rekao jos na pocetku rada ovog foruma da bi trebali nabaviti sto vise snimaka koncerata... :) ako vec neko mora da sve radi sam, onda je bolje da sto manje cita, a da sto vise slusa, sto bendove, sto druge ljude... |
E vidis, dolazimo do sledeceg koraka: komunikacija i saradnja izmedju producenta i aranzera/benda je neophodna, ali tebe kao covjeka zaduzenog za kreativni dio posla u ekipi treba da boli dupe za dinamicki opseg konvertora, decay reverba i frekventni opseg mikrofona. Ti treba da imas zvuk u glavi i da umijes da ga objasnis tehnickom dijelu ekipe, inzinjerima. Naravno, inzinjeri su tu da te posavjetuju da li ces nekim bas bubnjem ili mikrofonom poslije svih faza rada dobiti ono sto si na pocetku zamislio kako bi to lezalo u slici.
Znaci, svakako dosta posla za sve clanove ekipe, samo sto svako razmislja samo o svom dijelu i naravno atmosfera je mnogo zdravija. |
Vi ste apsolutno u pravu...naravno da je lakse raditi,pod uslovom da su ostali clanovi te ekipe,ukljucujuci i same muzicare,podjednako kreativni i "muzicki sposobni"...nema nista lepse nego da ti bubnjar sam predlozi npr. 3 prelaza a ti onda kazes "TAJ".Ali nazalost ja nisam u mogucnosti da radim sa takvim ljudima,tek pocinjem i sam :oops: Znas kako je kad dovedem druga da mi odsvira neki gitarski deo pa ja na kraju poludim i sam uzmem gitaru i odsviram sta treba...a on je "gitarista" :roll: I upravu si kVu sto se prakse tice...svestan sam ja da jedan dan sa ljudima koji znaju vredi vise neko godina dana za knjigom,ali tesko je naci ljude koji znaju i dobre su volje da ti pokazu nesto,barem ja nemam srece...odmah se nesto stisnu,preskacu...ko' da ces im otmes posao :cry:
|
ja ne mislin da sve znan. daleko od toga. na hardwarevskom sampleru san napravi cilu prvu plocu, pa samo govorin o svojima iskustvima.
a zasto, uostalom, i sluzi ovi forum nego da razminjujemo iskustva. :wink: |
Quote:
Quote:
Cist primer. Fenomenalna pesma je bila poslata za radijski festival (moje neko drustvo i nisam ucestvovao u tome), devojka koja peva-razbija. Gane Pecikoza je pozvao sve koji su ucestvovali u tome i kada je video da devojka nije "bomba", da nema "sisu" i/ili sta konkretno da pokaze odmah je presaltao sa pocetne price na klasicne od*ebe tipa:"ma lepo je ovo, ali znate kako, treba dati puno para za studio, da se to odradi kako treba, bla bla bla". I kako ja sad toj istoj razocaranoj devojci da vratim satisfakciju i da joj "pricam price" kako cu joj ja pomoci koliko mogu, kada sa stvarno kvalitetnom i komercijalnom pesmom nije prosla? Quote:
|
Ja sam tek sad provalio da Goran ima avatar sa Peterom Gabrielom u onoj providnoj sferi. Kako sam bio odusevljen kada je prosle godine nastupio na San Remu. Totalno ludilo! Necu sebi oprostiti sto sam proletos propustio svirku u Pesti! Svaka cast Gorane!
Nema niti dileme niti govora o tome sta je bolje. Nikada jedan (dobar) ne moze biti bolji od njih nekoliko (isto dobrih). Kada imas OK ekipu sa kojom se nadopunjujes i u koje imas 100% poverenja, tad nemas nikakve prepreke u radu. Jos ako svako od njih radi svoj deo posla... Leleeee! Na zalost, situacija je takva da obicno uvek fali para, a i ljudi se tesko pronalaze. Tu sa ljudima ima jos jedan problem koji se zove sujeta. Nekada se na istom mestu zadese dva vrhunska sviraca, ali ne mogu jedan sa drugim i tacka. Tu nema nista od muzike, vec samo idiotsko nadigravanje. Opet, kada se sretnu dva malo manje dobra muzicara (ili ko sve vec) koji se nadopunjuju, postizu mnogo bolji rezultat od "zveri" koje se svadjaju. Ipak, do ovoga dodje ili ne dodje, a posao ne ceka, pa smo upravo iz tog razloga vecina nas upuceni sai na sebe. Moj glas definitivno grupnom radu uz podrsku samostalnom radu, ako nema drugog nacina. |
Toliko price a nigdje odgovora na temu.Kako utopliti bubanj na softwerskim spravama i koje semplove koristiti za ovaj pravac,jel imaju neko ime..itd??? Jesam li toliko bio nejasan?
|
Volim Internet jer brzo i lako mogu komunicirati sa ljudima...
Ne volim Internet jer u manjoj ili vecoj mjeri od ljudi pravi osobenjake... Pa onda pomislimo kako sve mozemo sami... E pa... KJRR (Ko Je Razumio Razumio) |
:shock: :shock:
|
All times are GMT +1. The time now is 01:38 PM. |