![]() |
Re: Test mix - kanali za vezbanje...
Pazi, da mi svi kazete da je ovo ocaj i da bi mogli da brisete dupe sa njim i dont give a fuck jer znam da sam odlucan da se pozabavim muzikom tj da ispecem zanat jer ne zelim da tako lako odustanem na prvu loptu.
Pobednik je onaj koji ustane sa zemlje,obrise prasinu sa kolena i nastavi dalje a ne onaj koji nastavi da lezi :wink: !! Dobro, ajmo malo ako moze konstruktivnije sta i kako treba da promenim ili neke smernice. Preporucite neko stivo koje mozda moze da mi pomogne da savladam tehnike mixa ...:) Okacio sam projekat na dropbox-u kome treba. Ovde sam da naucim i da podelim to sto znam/ne znam jer je greota ne uciti od ljudi na Rumskom :) !! Btw, Bockie zar mix nije mix za svaku vrstu muzike ? Onda moze li se reci da vladam koliko toliko vise mixom za tuc tuc muziku haha :) ? |
Quote:
Imaš PM... Drugo, NIJE isto raditi pop, rok, tuc, simfo, i tamburaše...!!! :ne-ne: Postoje planovi, frekvencije, iskustvo, afiniteti, naravno kroz učenje i dostizanje toga, ali ne može svako da radi SVE dobro...! :ne-ne: Ovaj posao podrazumeva emociju! Kurve rade nešto slično... Ali to je sad već heavy tema...! Ne možeš imati emociju za svaku devojku, pa tako ni za svaku muziku! Kako kuvaš, kako si uredan sa životnim navikama, kako plaćaš račune, kola održavaš, tako vodiš i ljubav, tako radiš mjuz, tako i živiš, itd...! |
Cek, cek, cek... slazem se za emociju. Ali to je karta za onaj "visi" nivo. To je ono sto ce te izdvojiti u moru drugih koji imaju tehnickog znanja ali nemaju viziju.
Problem u miksu koji je Ugljesa okacio je preplavljen tehnickim problemima na koje treba skrenuti paznju i videti da li ce se saveti primiti. O emocijama mozemo tek onda da pricamo. Ja ne mogu da shvatim iz kog razloga si toliko smanjio lead vokal u misku? Ne znam kakvo katastrofalno slusanje mozes da imas da bi to uradio na takav nacin. Drugo su odnosi instrumenata. Bas je potpuno pojeo nizi spektar gitara i napravio mulj iz koga se nekako nazire kick. Za pocektak poslusaj awasc-ov miks. Nakon toga poslusaj recimo Partibrekerse a nakon toga poslusaj neki moderniji US mix. Zatim spusti sve fejdere u cubase-u na nulu i kreni iz pocetka. Moras postici dobar balans u misku tek onda mozemo da pricamo o kompresijama, limiterima, glasnoci itd. ... |
Ja iskreno kazem da ne slusam ovu vrstu muzike i da prvi put mixam ovako nesto. Smanjio vokal naravno zbog clip-a a osetio sam i ja da nemam kick.
Bockie dobio pm. Odg i pisem ovde kad se dovatim kompa Sent from my iPhone using Tapatalk |
Toliko smanjivanje vokala nema veze sa ne poznavanjem muzickog pravca. Moras da se oslobodis navike da "lovis" glasnocu dizanjem fejdera sto bilze "nuli". Miks NE SME da klipuje i tacka. Odluci se za element miksa koji ce ti biti najglasniji i sve ravnaj u odnosu na to.
|
Quote:
Ako ti je stvarno stalo do zanata, dru?i se brate sa ljudima koje isto tako zanima muzički zanat, a znaju vi?e od tebe, to ti je moj savet. Mislim, dru?i se sa realnim ljudima u realnom svetu, ne sa usernameovima po forumima. Pozdrav, Vasa |
Kakvu kafu pijes bese? :D
|
|
Quote:
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 10:41 PM. |