![]() |
Quote:
Ja sam stari korisnik, pa ipak dobijam ponudu da to uradim. Sent from my Desire HD using Tapatalk |
Re: Online strajk protiv cenzure / copyrighta!! SOPA
Quote:
@Miko ulazimo u legiju,a? ;) |
Quote:
E1100 DATA SPECs: GPRS No EDGE No Speed No WLAN No Bluetooth No USB No :trchi: |
Ne kapiram...
otvaro sam forum i nishta nisam video kao novo a onda odjednom boooM :( Ispreskakacu neke stvari za koje mislim da je odgovoreno... Shto se tiche sim kartica, u vishe navara je bila ta registracija ali do sada nije nishta bilo pod "obavezom" da morash... vec je sve bilo rekreativno i nije bilo posledica ako to ne uradish... do kada ce tako da bude hmm ne znam... al bez obzira na ovaj zakon o kome prichamo ovde, mislim da to nece josh dugo da moze tako... :) @AudioStorm Da, upravo tako... stave ti kao obavezu... mislish da je teshko da smisle kaznu ? Nemoj da smetnesh sa uma da sve ide korak po korak... pa ce doci i do toga... Ovaj zakon je samo jedan korak, u to budi siguran... ovo je bitno jer posle ovoga mogu da rade shta hoce... jer ce tada vec postojati "zakon" koji ce se dopunajvati ;) A zashta cesh ti da koristish taj mail ? Chemu poenta skrivanja ? (ako nije tajna) Generalno, ako krenu da te love - ulovice te kad tad... tj pre ili posle... bez obzira na drushtvene mreze ili ne. Vidi, nekada je policija imala dosije s kriminalcima, danas ima dosije svega - zove se FB ;) Shto se tiche br. telefona za registraciju mail-a kao sigurnost hmmm ja sam ih ostavio naravno. Shto da se ljudi muche i iz gomile mailova da jure moje ime i prezime... "nisam takav chovek" necu da se muche... i onako sam ga sigurno nekada nekome poslao preko mail-a... tako da... necu bre da se muche :) @boggy Uff... e jel dobijma neshto za petici? Imam pet NE od shest mogucih... ? (skoro 9 godina godina) Neki otpadak kabla, shaku stalkene vune, koru od pomorandze... neshto? al da nisu samo batine... :da: :grin: |
Quote:
Quote:
Sto se tice internete kao obaveze,moze i to doci,nisam siguran vise ni u sta da moze biti nemoguce:confused: Zavisi sve od apetita jel tako?Ako im prodje ovaj zakon,to ce biti jedan od presedana u istoriji,samo korak blize ka uvodjenju otvorene svjetske autokratije i diktature. I ne vezano samo za internet,nazalost ... |
Quote:
Sent from my Desire HD using Tapatalk |
Quote:
Sent from my Desire HD using Tapatalk |
Paa upravo to, posle ovoga sve ostalo ide samo od sebe...
samo je pitanje gde i dal ce biti granice... |
Dok mi pričamo, akcija se i kod komšija!
B92: Anonimusi blokirali sajtove partija http://bit.ly/AjWoK3 Sent from my Desire HD using Tapatalk |
Quote:
|
al ne znam zasto imam osecaj da ce dela anonimnih biti upotrebljena kao jedan od mozda najjacih argumenata za donosenje acte dok ce price poput one koju je ispricao onaj simpaticni cikica na nekom od prethodnih klipova biti zaboravljene ili u najmanju ruku obesmislene i totalno nevazne u novonastaloj situaciji ,a interesantne informacije koje bi mozda mogle da isplivaju ostace nezapazene..mozda sam glup ali koja vlada drzi bitne informacije na javnim mrezama ili serverima gde svako ko istripuje moze da uzme sta mu treba.ja licno ne vidim nikakvu korist od rusenja bekapovanih internet strana..Kad je rec o copyrightu koji je sluzio kao los izgovor za nesto trece situacija je sad bar svima jasna (ko je tu sta i zbog cega) i postoji gomila cvrstih dokaza jer da nepostoji niko ne bi jebao javnost u americi 2posto ili bi ih lako ubedili kako je to ok i vec bi usvojili takav zakon(moje mozda netacno misljenje) pa se sad pitam zasto se na slican ili indentican nacin ne resavaju stvari sa actom? i zar niko od vas ne misli da rusenje nekog sajta poput neke banke gde se nalaze necije plate i penzije ne bi napravile paniku medju ljudima i izazvale kontra efekat?nigde u medijima se ne pominje cbs ili kako vec i ekipa koja je napravila celu akciju i izazvala sve ovo ali anonimusi su svuda hit.i vise mi lici sve na neku multimedijalnu atrakciju kad razmislim sta ce biti od svega ovoga na duze staze ,a mozda sam totalno neupucen i samo lupam gluposti(najverovatnije je ovo drugo)
|
Quote:
|
Quote:
to je sve tako, ali sta sad da rade ljudi, ako sedis ne valja, ako akcijas ne valja, gaze te kako hoce, a to je samo pocetak. |
|
Poshtovanje Bugarima... :)
|
|
Bice ono : Vise nema dzabe ni kod babe !! :D
|
procitah vest:
''Suočen sa globalnim pritiskom u vezi sa borbom protiv piraterije, najveći svetski torrent sajt saopštio je da 29. februara prelazi na nov način skidanja, tačnije razmene fajlova filmova, muzike, igrice, softvera... Na zvaničnom blogu "Pirata" je tim povodom objavljeno: "U skladu sa odlukom da preskočimo torrent fajlove najveći korak dogodiće se 29. februara kada ćemo ukinuti torrente za sve datoteke koje imaju više od 10 pirova na taj datum". Takozvane "torrent datoteke", zameniće "magnet linkovi". To u suštini znači da će se sadržaji, odnosno fajlovi od sada skidati sa računara drugih korisnika, a ne sa sajta Pirate Bay. Očekuje se da će to, pre svega, doneti sporije skidanje torrenta, s obzirom na to da će u početku manji broj ljudi deliti magnet linkove. Podsetimo, jedan od najvećih torrent pretraživača BTJunkie odlučio je prošle nedelje da prestane s radom pošto je američko pravosuđe zatvorilo sajt za razmenu fajlova Megaupload, a švedsko pravosuđe potvrdilo zatvorske kazne protiv osnivača sajta Pirate Bay. '' Kao sto sam i mislio prvobitna ljudska razmena. P.S.Sto bi rek'o Bajaga ''Dobro jutro virusi''. |
Quote:
Jedino ce da smara SPORO skidanje..mislim ..i sad vec smara na ovim sajtovima koji rade,,,kad se jednom naviknes na brzo - tesko je posle !!! :D |
Ja ne znam cemu pompa oko zamene torenta magnet linkovima. Ja u najvece vec neko vreme koristim samo magnet linkove, skida mi sve u glavnom maksimalnom brzinom preko utorrenta.
Magnet link je isto ko i torrent, isti princip rada i isto se otvara bilo kojim torrent klijentom, on te ubacuje u swarm seedera i leechera i skida ti se zadrzaj na hard disk bez da moras da skines torent fajl sa sajta i da ga pokrenes. Neko ce objasniti malo bolje |
@DaBear
A instalirati linux na jednu particiju i uzivati... ? |
Ono sto sam pokusavao da kazem sada pise i u novinama:
"Pod ACTA će internet provajderi biti primorani da otvore i pregledaju svaki pojedinačni paket koji korisnik primi i po?alje u potrazi za informacijama za?tićenim autorskim pravima. To znači da bi slanje pesme u MP3 formatu prijatelju preko instant mesind?era, postavljanje videa sa ?urke na kojoj se pu?tala za?tićena muzika, ili citiranje za?tićenih novinskih članaka u e-mailu moglo biti procesuirano." Preuzeto sa vesti-online... nastavak je ovde: http://www.vesti-online.com/Slobodno...-Velikog-brata |
Quote:
Uostalom bas me zanima kakav ce to software odraditi prepoznavanje autorskog sadrzaja osim ako ne postoji nekakav zapis u samom fajlu o tome.. |
"Odlichan softver" - koji radi na principu: blokira sve. (ovo se chita: blokira sve i tachka!)
A ostavlja na tebi da dokazesh da je to stvarno tvoje... ;) Shalu na stranu al tako ce da bude + shto se tiche rar pass-ova, menjanja ekstanzija i sl. samo ti odbiju "paket" za slanje i cao... nece oni da gube vreme na tome u to budi siguran... Zakon je takav da mogu da rade shta hoce... pa cu opet da kazem: u tome i jeste poJenta ;) |
Quote:
Quote:
|
juce su ovde pohapsili neke likove sto su drzali neki RnB web sajt sa muzikom...a jos dva su se sama zatvorila (ukakili se od straha!!0
Sad ce da pozatvaraju sve...pitam se samo sta su cekali do sada!! U stvari znam - sacekali su da se razradi jednostavan sistem placanja za muziku i ostalo,,,sad je sve na jedan klik da se kupi...ljudi su postali zavisni od svojih mobilnih sa muzikom itd... pa ce polako da se priviknu i na placanje !! |
Quote:
|
|
<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/bJJo3OD4BuQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/DnyXkaNzRoM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> <iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/26dtpOZw0do" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> |
|
iza svega stoji rapidshare koji i dalje radi !
vraticemo se na mirc i na binaries news grupe :) |
Nije jedini koji radi, rede mnogi plus svaki dan iskachu "neki novi"
ustvari, mozda i ne iskachu nego samo do sada nisu mogli da dodju do rechi... ;) Inache rapid je usporio zestoko za free korisnike... |
Quote:
Mene sinoc do ocaja dovodio...fu**in' dial-up,kao prije deset godina,hehe! Mada ni "novi" nesto ne rade bas srecno ... @Miko - HVALA ZA LINK poruka za 1% !!!! |
Isto sam pomislio... :)
|
Quote:
|
Konacno jedan detaljan opis ACTA-a i sta zapravo to znaci u pravnom sistemu.
http://www.b92.net/info/misljenja/in...?nav_id=584110 Samo mali odlomak ..." u ACTA se ne pravi razlika između kopiranja koje je korisnik izvršio za sopstvenu upotrebu i onog za nezakonito sticanje profita, budući da se pojam komercijalne upotrebe intelektualnog dobra neodređeno i široko definiše. " Državni organi koji kontrolišu granicu, na osnovu ACTA mogu uživati ovlašćenja koja inače, sme da ima samo sud: prema nekim tumačenjima granični službenici carine mogu da narede pregled lap topa ili IPad-a i njihovo oduzimanje na osnovu obične sumnje da sadrže falsifikovana intelektualna dobra (snimke muzike, filma i sl.) koji bi navodno bili namenjeni komercijalnoj, a ne, kao što uobičajeno jesu, ličnoj upotrebi (na primer, čl. 16). "" Ne treba sumnjati da će organi ove države kad-tad početi da se pozivaju na ACTA kao na standard EU, iako se iz mišljenja evropskih stručnjaka jasno može zaključiti koje su odredbe ACTA u suprotnosti sa pravom EU i ljudskim pravima zaštićenim Evropskom konvencijom. :mad: |
I mali dodatak na prethodni tekst
http://online.wsj.com/article/SB1000...023195322.html :shock: "Reading even a partial list of proposals that could be codified into international law next December at a conference in Dubai is chilling: • Subject cyber security and data privacy to international control; • Allow foreign phone companies to charge fees for "international" Internet traffic, perhaps even on a "per-click" basis for certain Web destinations, with the goal of generating revenue for state-owned phone companies and government treasuries; • Impose unprecedented economic regulations such as mandates for rates, terms and conditions for currently unregulated traffic-swapping agreements known as "peering." • Establish for the first time ITU dominion over important functions of multi-stakeholder Internet governance entities such as the Internet Corporation for Assigned Names and Numbers, the nonprofit entity that coordinates the .com and .org Web addresses of the world; • Subsume under intergovernmental control many functions of the Internet Engineering Task Force, the Internet Society and other multi-stakeholder groups that establish the engineering and technical standards that allow the Internet to work; • Regulate international mobile roaming rates and practices. " |
Quote:
sopa pipa aktu :D |
@Moritz
Upravo tako... ne pratim nashe novine pa ne znam dal je bilo kod nas ali neshto slichno si mogao da chistash i po stranim medijima zadnjih meseci... |
|
All times are GMT +1. The time now is 02:26 AM. |