Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Monitoring (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=136)
-   -   Adam a7x port noise (zapravo cijela AX serija) (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=36905)

boggy 15-05-2011 10:19 AM

Re: Adam a7x port noise (zapravo cijela AX serija)

Quote:

Originally Posted by bornaa (Post 306043)
........a ziher sam da ih ima jos.......

Nije to cesta pojava.

pozdrav

bogi

bornaa 15-05-2011 10:30 AM

slazem se da su izdrkali te portove i pravili se nakratko ludi, ali mogli su i komotno pravit ludi do kraja tvrdeci da je to takav dizajn ko recimo focal i zaradili bi iste pare (ako odbijes troskove prevoza i retrofitanje). ali eto, pokazali su da i ako zajebu da nece ostavit musterije na cjedilu sta je risp.

a i mora se priznat da u cjenovnom rangu zvuce bolje od vecine.

boggy 15-05-2011 10:41 AM

Koristi se pogresan termin "port noise"... to sto cujete nije noise (sum)...

Port noise realno postoji kao "sustanje" vazduha (slicno sumu, noise-u) i to imaju vise manje svi zvucnici sa portom... ali to je kud i kamo tise od ovih "artifakta" koje imaju Focal i ADAM.

Ono sto sam napisao za maksimalnu brzinu vazduha u portu i sprecavanje izrazenog sustanja, JESTE sprecavanje normalne (prirodne) pojave... dok pojava koja se opisuje u ovom threadu NIJE cesta pojava, te nema ni svoje ime.

pozdrav

bogi

analog 15-05-2011 01:08 PM

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 306046)
Koristi se pogresan termin "port noise"... to sto cujete nije noise (sum)...

Vi?e podseća na fart noise :)

bornaa 16-05-2011 08:40 AM

@boggy ne zelim se previt pre pametan ali budem svejedno :rotfl:

definicija buke(noise) je da je to zvuk koji je pre glasan, neugodan, neočekivan ili nepo?eljan ... port noise je dobar opis problema

boggy 16-05-2011 10:20 AM

Quote:

Originally Posted by bornaa (Post 306097)
@boggy ne zelim se previt pre pametan ali budem svejedno :rotfl:

definicija buke(noise) je da je to zvuk koji je pre glasan, neugodan, neočekivan ili nepoželjan ... port noise je dobar opis problema

Ali kako onda da zovemo zvukove koje cujemo iz porta a rezultat su samo turbulentnog kretanja vazduha, i oni podsecaju na sustanje? Ovo definitivno nije ta pojava...

pozdrav

bogi

bornaa 16-05-2011 10:44 AM

ne znam na koji jos zvuk mislis samo velim da mi je port noise logican naziv...buka iz porta, nije specificirano kakva. znam da ovo jos zovu port chuffing. noise moze znacit i ?um ali u ovom slucaju ne

boggy 16-05-2011 11:09 AM

Quote:

Originally Posted by bornaa (Post 306106)
ne znam na koji jos zvuk mislis.....

Na jedini za koji znam da postoji u dizajnu zvucnika... a ovaj definitivno to nije... vec sam ga opisao ranije, zasto nastaje, kako se manifestuje, kako se sprecava... i to je to. Osobina mu je da je daleko tisi i prefinjeniji od "fart" koji dolazi iz porta. Nadam se da si procitao.

pozdrav

bogi

bornaa 16-05-2011 04:26 PM

ne kuzuim sta tocno os rec... oboje je port noise samo je jedan u vecoj a drugi u manjoj mjeri.

anap25 17-05-2011 03:31 PM

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 305987)
Oni mogu da pisu sta god zele ali ne treba preterivati u ocekivanjima, testiranje koje spominjes bi kostalo vise nego sto placas spomenute zvucnike... cak ni daleko, daleko skuplji monitori se NE testiraju pre prodaje, jer, ako promene zvuk znacajno u prvih mesec dana razradjivanja, posto su novi kupljeni, znaci da NIKADA nisu radili duze od petnaestak minuta u svom "zivotu"... eventualno su provereni da nemaju neki veliki problem i to je to... niko se nece baviti merenjem/slusanjem svakog para monitora pre prodaje cak i ako pricamo o skupim zvucnicima, a kamo li jeftinim.

pozdrav

bogi

Mislim da si krivo razumio kako to ide. Neznam ko ti to uopce rekao ali imas potpuno krivo shvacanje procedure. 15 minuta testiranja?? Ajme meni..

Monitori se dakako preslusavaju i postoji kriticno preslusavanje ili testiranje ako bas hoces. I to se doslovno radi mjesecima. Ali to se ne radi monitor po monitor. Imas prototip, imas mjerenja, imas dizajn, imas preslusavanja. Jednom ako pomenuti prototip zaista prodje "kvalifikacije" onda se ti nacrti salju dalje u tvornicu i svi se ostali zvucnici iz te serije rade po tim nacrtima od tog prototipa. Si razumio? To je normalna stvar. Mozes da povuces paralelu kao sa master ili ti gold vinilom i onda se svi ostali rade po njemu.

Tako radi svaki ozbiljniji proizvodjac pogotovo necega sto se naziva high end monitor. Poanta svega je da u Adamu ocito nisu testirali ama bas nista. Vidim neki Adamovi sljedbenici hoce marginalizirati problem i reci da se port noise kao ne cuje a dok se cuje onda se cuje u extremnim uvjetima poput uvjeta produciranja dance glazbe gdje je dublji kick kritican. To uopce nije tocno(iako vrlo bitno samo po sebi - zasto bi dance producenti patili zbog Adama???).

Imas po raznim forumima hrpe ljudi od jazza do rocka gdje recimo sviraci bas gitare uopce ne mogu da se koncentriraju preslusavajuci svoju bas dionicu na Adamovim monitorima.

Nemojte popusiti foru da i skuplji proizvodjaci to rade i da je port nosie normalna stvar. Dakako da se javlja u extremnim uvjetima recimo dok monitor nafrljis na 90% cjelokupne snage itd. to je onda normalno. Ali dok slusas na monitoru sa 20% snage i sve prdi (kao na Adamima) onda je to konstrukcijska greska i to fatalna i sramotna.

IMHO totalna bruka. Citam na gearslutzu javi se covjek i tvrdi da mu monitori od 4000$ prde. Javi se ovaj iz Adama i kaze bez brige to je normalna stvar. Kretanje zraka i tako to. A na to ce covjek njemu : ali meni samo 1 iz para prdi tojest lijevi monitor prdi desni se ponasa normalno?!?!! Upss...

Da ne pricam o tome kako recimo mozes fino uzet jeftinije KRK ili cak behringer monitore koji dakako nemaju port noise :)

boggy 17-05-2011 03:53 PM

Quote:

Originally Posted by anap25 (Post 306271)
Mislim da si krivo razumio kako to ide. Neznam ko ti to uopce rekao ali imas potpuno krivo shvacanje procedure. 15 minuta testiranja?? Ajme meni..

Pricao sam o 15min testiranja za svaki komad pre pakovanja i transporta.
Quote:

Monitori se dakako preslusavaju i postoji kriticno preslusavanje ili testiranje ako bas hoces.

Da, znam.
Quote:

I to se doslovno radi mjesecima. Ali to se ne radi monitor po monitor.

Naravno, to sam i rekao.
Quote:

Imas prototip, imas mjerenja, imas dizajn, imas preslusavanja. Jednom ako pomenuti prototip zaista prodje "kvalifikacije" onda se ti nacrti salju dalje u tvornicu i svi se ostali zvucnici iz te serije rade po tim nacrtima od tog prototipa. Si razumio?

A ti?
Nisam ni imao problem sa razumevanjem... jedno je razvoj zvucnika drugo je testiranje svakog komada pre transporta u prodavnicu... TO je skupo i neostvarivo
Quote:

To je normalna stvar. Mozes da povuces paralelu kao sa master ili ti gold vinilom i onda se svi ostali rade po njemu.

Paralela je pogresna, zato sto u slucaju vinila sve dalje zavisi od kvaliteta materijala koji NIJE mehanicka konstrukcija i nije veliki problem imati konstantan kvalitet dok se ne "odere" kalup koji se koristi. Naravno da niko nece testirati svaki vinil koji izlazi jer su ISTI (ako je sve ostalo isto)

U slucaju zvucnika, "materijal" su nekakve mehanicke konstrukcije (drajveri) koji svaki za sebe trazi testiranje pre upotrebe jer su moguci komadi sa razlicitim karakteristikama IAKO su pravljeni po istom postupku... te ako na adekvatan nacin ne provere svaki ili ako ne koriste tehnologiju koja skart smanjuje na minimu... lako im se mogu desiti ovakvi problemi.

Quote:

Tako radi svaki ozbiljniji proizvodjac pogotovo necega sto se naziva high end monitor. Poanta svega je da u Adamu ocito nisu testirali ama bas nista.

Pa nisu ga mogli dizajnirati/razviti bez testiranja, preterujes
Quote:

Vidim neki Adamovi sljedbenici hoce marginalizirati problem i reci da se port noise kao ne cuje a dok se cuje onda se cuje u extremnim uvjetima poput uvjeta produciranja dance glazbe gdje je dublji kick kritican. To uopce nije tocno(iako vrlo bitno samo po sebi - zasto bi dance producenti patili zbog Adama???).

Nikad nisam ni rekao da je spomenuti port noise normalna pojava koju samo treba "ignorisati"
Quote:

Imas po raznim forumima hrpe ljudi od jazza do rocka gdje recimo sviraci bas gitare uopce ne mogu da se koncentriraju preslusavajuci svoju bas dionicu na Adamovim monitorima.

Na malo monitoring sistema se realno moze i cuti potpuno bass deonica, sa svim detaljima, i nikako ne na sistemima jeftinijim od 10kEUR i bez ozbiljnog akustickog tretmana...
Quote:

Nemojte popusiti foru da i skuplji proizvodjaci to rade i da je port nosie normalna stvar. Dakako da se javlja u extremnim uvjetima recimo dok monitor nafrljis na 90% cjelokupne snage itd. to je onda normalno. Ali dok slusas na monitoru sa 20% snage i sve prdi (kao na Adamima) onda je to konstrukcijska greska i to fatalna i sramotna.

slazem se od pocetka.. ako si uopste citao.
Quote:

IMHO totalna bruka. Citam na gearslutzu javi se covjek i tvrdi da mu monitori od 4000$ prde. Javi se ovaj iz Adama i kaze bez brige to je normalna stvar. Kretanje zraka i tako to. A na to ce covjek njemu : ali meni samo 1 iz para prdi tojest lijevi monitor prdi desni se ponasa normalno?!?!! Upss...

To nije normalno, po koji vec put.
Quote:

Da ne pricam o tome kako recimo mozes fino uzet jeftinije KRK ili cak behringer monitore koji dakako nemaju port noise :)

Znam... to i nije neka revolucija, nemati port noise...

pozdrav

bogi

bornaa 17-05-2011 09:30 PM

heh anap odlucio jos jednom nakon 18 strana threada prebiti mrtvog vola i opet ponovit sve sta je vec visestruko puta navedeno i sa cime se bas svi u ovom threadu i slazu

bornaa 01-06-2011 11:44 PM

ja pred par dana dobil svoje a7x nazad baj d vej...tj. nes im je vele zapelo s mojima :confused: pa su mi na kraju dali ganc nove vec tvornički retrofitane. od oka(uha) reko bi da su smanjili port noise za cirka 60-70%. naceko sam se al se fakat isplatilo na kraju. :da:

Bota 02-06-2011 07:35 AM

Quote:

Originally Posted by bornaa (Post 307208)
ja pred par dana dobil svoje a7x nazad baj d vej...tj. nes im je vele zapelo s mojima :confused: pa su mi na kraju dali ganc nove vec tvornički retrofitane. od oka(uha) reko bi da su smanjili port noise za cirka 60-70%. naceko sam se al se fakat isplatilo na kraju. :da:

Nisu ga eliminisali u potpunosti...samo smanjili za 60-70%?

gfx 02-06-2011 09:49 AM

Quote:

Originally Posted by bornaa (Post 307208)
...reko bi da su smanjili port noise za cirka 60-70%.

hmmm, ni meni bas nije najjasnije sta si zapravo ovim hteo reci :confused:

ispoljena anomalija (bar meni tako deluje) je anomalija koja se jednostavno ili cuje, ili je nema, pa bih te zamolio da malo samo pojasnis kako sada izgleda taj "smanjeni za 60-70%" port noise, tj kako se sada manifestuje i gde primecujes da ga vise nema, ili ima ali manje u odnosu na neretrofitovanu verziju.

btw. moje misljenje, takodje, vise ide u pravcu da kod ovih kutija postoji problem i sa samim drajverima (i njihovoj "neuparenosti", razlici u TS parametrima) a ne samo i jedino port otvorima...

Pozz

bornaa 03-06-2011 10:23 AM

Quote:

Originally Posted by gfx (Post 307225)
ispoljena anomalija (bar meni tako deluje) je anomalija koja se jednostavno ili cuje, ili je nema,

ne slazem se uopce. kako je vec spomenuto u threadu port noisea uvijek ima jer fizika čini svoje, bio on zamjetan ili nezamjetan...izlaz zraka kroz rupu ce uvijek napraviti neki ?um. i ne kuzim kak mi mozes rec da noisa il ima il nema kad cujem da mi je sada port noise 4 puta tishi negho sta je bio prije. i neko je vec bio naveo da svi zvucnici s bass reflex port dizajnom imaju port noise, al kako reko, stvar je dizajna koliko ces ga cut. ja sam ga cuo sam kad sam opalio sub solo a zvucnici su bili na cirka 50% glasnoce, i to je bilo zanemarivo. samo sam ga primjetio jer mi je dilanje s time bila opsesija zadnja 2 mjeseca :D

gfx 03-06-2011 10:36 AM

Quote:

Originally Posted by bornaa (Post 307284)
ne slazem se uopce. kako je vec spomenuto u threadu port noisea uvijek ima jer fizika čini svoje, bio on zamjetan ili nezamjetan...izlaz zraka kroz rupu ce uvijek napraviti neki šum. i ne kuzim kak mi mozes rec da noisa il ima il nema kad cujem da mi je sada port noise 4 puta tishi negho sta je bio prije. i neko je vec bio naveo da svi zvucnici s bass reflex port dizajnom imaju port noise, al kako reko, stvar je dizajna koliko ces ga cut.

u pravu si sto se tice jednog... ovde je "port noise" kao termin upotrebljen pomalo nes(p)retno, i nije bas adekvatan naziv za Adamov "prdez" koji jeste nesto sasvim drugacije, veoma, veoma karakterisitcno, i veoma, VEOMA "zamjetno".

dakle, da budem precizniji... ne noise-a, vec "prdeza" ili ima, ili nema... i to nema veze sa cinjenicom da li ja sada tisi ili ne, on je ili tu, ili ga nema.

btw. kako ti objasnjavas ovde iznesen slucaj (inace, stvar koja se i meni desila bas prilikom slusanju A7x) da u paru kutija, jedna "prdi", a jedna UOPSTE ne?

fizika, slucajnost ili ipak ANOMALIJA?

Pozz

bornaa 03-06-2011 10:43 AM

prica se o pretjeranom/zamjetnom port noise-u, ne o tome dal ga ima ili nema posto ga ima. a necu srat, osim ako nisi to testiro na nekoj traci di je bass bio stereo, izgleda da adami variraju u performansama od zvucnika do zvucnika

gfx 03-06-2011 11:13 AM

Quote:

Originally Posted by bornaa (Post 307286)
...osim ako nisi to testiro na nekoj traci di je bass bio stereo, izgleda da adami variraju u performansama od zvucnika do zvucnika

veruj mi da jako dobro znam kako se zvucnici testiraju... dovoljno godina sam se samo time bavio da bez ikakvog ustezanja i lazne skromnosti mogu za sebe reci da znam kako iz jednog zvucnika isterati na povrsinu i maksimalno istaci sve njegove vrline, ali i upropastiti ga i sahraniti uocim li ovakve mane...

i. da, Adami JAKO variraju u performansama od zvucnika do zvucnika... a to jeste stvarno jako, jako razocaravajuce.

Pozz

bornaa 03-06-2011 01:38 PM

onda si ti svoju dilemu sta se tice adama riješio.

ja u svojima uživam

Bota 03-06-2011 02:45 PM

@bornaa,

Ako je to rezultat retrofitiranja onda ja svoje ne trebam ni slati. Kod mene na A3X je situacija otprilike ta koju si ti opisao kad si dobio nazad zvucnike. Prdež se počne primjećivati tek preko 50 % snage na solo basu oko 60-70 Hz.

bornaa 06-06-2011 09:53 AM

iovako retrofitaju jedino od a7x na vece modele...dakle a3x i a5x ne

gfx 28-07-2011 01:07 PM

Quote:

Originally Posted by Bota (Post 307305)
@bornaa,

Ako je to rezultat retrofitiranja onda ja svoje ne trebam ni slati.

Quote:

Originally Posted by bornaa (Post 307301)
onda si ti svoju dilemu sta se tice adama riješio.

posle duzeg vremena i jesam i to na pravi nacin, kupovinom istih.

dakle, u Artistu (BG ekipa), po akcijskoj ceni, kutije iz nove serije (retrofitane), sa serijskim brojevima jedan za drugim...

posle skoro dvosatnog slusanja kvalitetne muzike sa ukljucenim svim mogucim kriticnim bas podrucjima (Dave Holland, Patricia Barber, The Chemical Brothers, Massive Attack, Trentemoller, Noisia, itd, itd...), ali i sine sweepom, mogu samo reci da kutije NEMAJU nikakvih problema sa port "prdezom"

dakle, na skoro-pa-punoj snazi, sa materijalom na kojem su do sada SVE koje sam slusao imale ozbiljnih problema (citaj "prdele"), ove kutije jednostavno RADE KAKO TREBA i ne "prde", niti 1%.

po meni, to je jedini PRAVI rezultat retrofitanja.

Pozz

BladeR 17-08-2011 01:09 AM

Dosa sam do 17. strane nemogu vise moram leci.Ma mislim se uzet nove monitore i to adame a7x,ali ova me tema izbacila iz takta.Čak sam obratio pažnju na krk 6vxt. Pa me zanima jesu li oni rijesili taj problem na novim serijama i da li ako tko zna u zagrebu u artista da li su vec nove verzije u opticaju.

:wink:

I s obzirom da radim bass heavy muziku kao tehno,psy i slicno. Da li ta verzija a7x ima više basa nego a7 ovi model?

Imam yamahe hs50,nemaju bas puno basa i prostorija mi je losa jos su oni uza zid,nikad nisam ima nijedne druge ali služili su me dobro,srednje se frkvencije čisto čuju,uživao sam ih slušat jedino šta nikad nisam uspio izvući malo više basa.
Došlo je novo doba,zaposlio sam se i sad je vrijeme za malo unaprijeđenje opreme.Mislim se uzet neku karticu ali to cu u drugoj temi pisat,ode me samo zanima mišljenja za taj a7x,jer je ishvaljen do boli,sline mi cure.
Čitao sam da a7 nije baš imao low freq. ali ova verzija koliko sam ja shvatio ima poboljšanja baš u tome?

Svačije mišljenje dobrodošlo...

boggy 17-08-2011 05:08 PM

Quote:

Originally Posted by BladeR (Post 311035)
Dosa sam do 17. strane nemogu vise moram leci.Ma mislim se uzet nove monitore i to adame a7x,ali ova me tema izbacila iz takta.Čak sam obratio pažnju na krk 6vxt. Pa me zanima jesu li oni rijesili taj problem na novim serijama i da li ako tko zna u zagrebu u artista da li su vec nove verzije u opticaju.

:wink:

I s obzirom da radim bass heavy muziku kao tehno,psy i slicno. Da li ta verzija a7x ima više basa nego a7 ovi model?

Imam yamahe hs50,nemaju bas puno basa i prostorija mi je losa jos su oni uza zid,nikad nisam ima nijedne druge ali služili su me dobro,srednje se frkvencije čisto čuju,uživao sam ih slušat jedino šta nikad nisam uspio izvući malo više basa.
Došlo je novo doba,zaposlio sam se i sad je vrijeme za malo unaprijeđenje opreme.Mislim se uzet neku karticu ali to cu u drugoj temi pisat,ode me samo zanima mišljenja za taj a7x,jer je ishvaljen do boli,sline mi cure.
Čitao sam da a7 nije baš imao low freq. ali ova verzija koliko sam ja shvatio ima poboljšanja baš u tome?

Svačije mišljenje dobrodošlo...

Prvo ustanovi zasto na Yamahama nemas bass pa onda kupuj nove monitore, posto najverovatnije neces imati ni na tim drugima bass (my 2c.)

BladeR 17-08-2011 06:51 PM

A dr?ao sam yamahe na razno raznim pozicijama kako sam se selio iz stana u stan.Količina čujnog basa se uvjek mijenjala.Otrprilike sam dobija lagani osječaj da se mora stavit malo dalje od zida,jer uza zid se slabo čuje bas.

Zato cu i napravit stalke.A isto tako čita sam da ovo serija adami ide malo vi?e doli u low,nego ova yamaha.A i veća je kutija,i sa stalcima ću sigurno (ja se bar nadam:)),dobiti puno bolju sliku u lowu nego sad.

Probat cu sobu jos malo srediti sa bas trapovima i mislio sam staviti spu?ve one piramidalne da ravne povrsine i tako malo po malo probat dobit maksimum a opet da mogu spavat u sobi xD

Ali nije ova investicija zato jer su yamahe lo?e.Kad se navikne?,onda napamet nauči? kako će zvučat.Čak nekad i znam otići u hodnik čuti subove :D,a i pogledam u pingvinu.

I pre?ao sam iz reasona koji me sluzija 7-8 godina,na cubase i vstove.Tako da se unaprijeđujem ?ta mi je i bija plan kad dobijem posao.

A neznam... savr?eno akustičnu sobu sigurno neću imam tako brzo,ali ću sigurno malo pomalo napravit je puno boljom nego sta je sad samo da plaća sidne.

Pa ja mislim da novi monitori,bolji,a i skuplji će pomoći.Ali razumijem te ja ?ta ?eli? reći. Da nebi kao mislija "sad će biti prejebeno i onda dođem doma spojim, i sku?im da nije to ?ta sam si ja u glavi zamislija". već si me jednom savjetova kad sam htio kupiti sub i reka si mi da nije sub problem nego prostorija i bolje da nisam uzea jer bi samo dobija hrpu nedefiniranog basa kao sta dobijem sa sistemom 5.1 kojeg imam.

poz :wink:

seba04 18-08-2011 04:29 PM

U zg u artistu imaju nove verzije. Ja sam ih uzeo pred sad već skoro mjesec dana. Stvarno su dosta uljudni i mo?e se preslu?at dosta materijala na raznim monitorima. Imaju 4-5 pari slo?eno. Kod mene je jedini problem nastal jer smo u pakiranju zamjenili nove i stare verzije pa sam tek kad sam dosal doma primjetil da imam dva različita i s time da je ovaj retrofirani stvarao neki prde?. Nakon tjedan dana stigli su mi novi i samo sam ih zamjenil i sada rade bazprijekorno. Nema nikakvih problema.

BladeR 25-08-2011 09:58 PM

Ok seba.Ali mozda malo odgodim uzimanje.Vidija sam da u gotovini daju i do 15 posto popusta pa mozda se bolje strpit koji misec pa uzet u ke?u,jer će dobit i do 1000kn a to je 140 eura negdi.

Kako si ti uzea i koliki si popust dobija?

Ako je samo 5 posto onda cak modza i necu cekat xD

seba04 27-08-2011 10:21 AM

Ma ja sam uzimal kod njih već dosta stvari tako da su me adami iza?li manje od 7000

gfx 27-08-2011 01:17 PM

Quote:

Originally Posted by seba04 (Post 311565)
Ma ja sam uzimal kod njih već dosta stvari tako da su me adami izašli manje od 7000

Pa, to i nije bas neka pohvalna cena (ako se ne varam to je oko 930 EUR) :(

Adam A7x odavno moze da se kupi u BG/NS Artistu za 860 EUR, dok je cenu po kojoj sam ih ja uzeo bolje da ne pominjem, a nit' sam stalna musterija niti iko njima bitan u celoj prici.

Pozz

seba04 27-08-2011 06:13 PM

E, samo to je bilo prije. Adami su poskupili i jo? kad sam ja kupoval prodavač je dva puta provjeraval cijene jer je i njemu bilo puno. Nemogu nać račun al mislim da su me iza?li oko 6300-6500. Uzimal sam vi?e stvari pa neznam sad napamet točno.

tomycrosound 18-04-2012 03:05 PM

Da ne otvaram novu temu..
Naručio sam A7x, ali ne sti?u već mj dana..
Sad razmi?ljam nadoplatit za a8x kojeg imaju u trg na stanju (ne čeka mi se vi?e) a ne bi htio da se zeznem..
Molim za savjet, veličina prostorije itd koliko utječe na veličinu membrane i obrnuto? Ima li koji razlog osim novčani za?to NE uzet a8x?

NLP 18-04-2012 03:22 PM

Bolje čim vi?e fullrange zvučnik, nego odvojeni "moduli" - dodan woofer.
Onda je problem sa pozicioniranjme woofera.
... ili da ide? kasnije sa 2 woofera ako več treba?, onda je pozicioniranje lak?e i jo? ?to?ta...

A8X koliko slu?am, pričamo, nije tako verodostojan kao A7X, e a na tebi je da se sam uvjeri? (ako mo?e?), mo?da jo? tko da napi?e ?to misli oko toga.

Ni?e ide zvučnik, ni?e modalne mo?e da uzbudi, ako tamo ne svira, ne.
E to je sad sve tako radi primjera; ako ima? najni?u (ili najjaču) modalnu na 50Hz onda nabavi? zvučnik koji svira iznad... a to nije ba? praktički, zato je bolje ozbiljnu srediti akustiku i nabaviti veči fullrange sistem.

tomycrosound 18-04-2012 06:31 PM

ne mogu se pohvalit da sam te sku?io :-(
Ne bih woofer nikako uzimao.
Pričekat ću jo? koji savjet, ovaj mi malo nejasan :-))

NLP 18-04-2012 07:10 PM

Pročitaj onda par puta.:wink:
Skoro svi kod A7X zavr?e tako da kupe i nekad woofer, jer ne sviraju tako nizko.
Bolje nego A7X + woofer, je A7X +2Xwoofer, ili fullrange zvučnik.

tomycrosound 18-04-2012 08:10 PM

A znaci, ako ne zelim woofer, da idem odmah na a8x

NLP 18-04-2012 10:42 PM

Jeste.
Ali pod pogojem ako ti se A8X svidja, kao ?to sam napisao, nekima se čini da nije tako dobro "uparen" kao A7X i da je A7X vi?e "istinoljubiv".
Ako se i tebi svidi A7X vi?e nego A8X onda bolje A7X + 2Xwoofer = jo? vi?e fullrange kao par A8X.

Ali!
Dosta te?ko je bez izskutva ugotoviti kad slu?a? jedan manji i jedan veči zvučnik, da izluči? koji je "bolji", vi?e "istinoljubiv" i slično.
Veči ide glublje i psihoakustički br?e prepričava da je bolji iako to i mo?da nije.

Zato se sam osobno uvjeri, slu?aj oboje (ako ima? mogučnosti... a vidim da nema?), slu?aj jo? koji savjet iskusnijih (mo?da da tko napi?e pro&contra A7X vs A8X) i pogooglaj na raznoraznim svetskim forumima i to je sve ?to mo?em da ti savjetujem.

tomycrosound 03-05-2012 12:10 PM

Dakle, ponovio se, Adam A7x. Uspoređujem s alesis m1mk2 active.
Adami su daleko transparentniji, či?ći, basa ima dovoljno.
Problem je nastao kad sam umixao neki demo pa prenio na drugi setup, tj hi-fi.
Muuutno! Visokih nigdje, srednji i bas..
Dakle, navikao na alesise i sad prijelazom na adame imam zamućen mix, koji na njima zvuči sasvim ok.

UnderTheSun 04-05-2012 10:10 PM

Daj uhu malo vremena da se navikne na novi sound, slushaj dosta raznovrsne muzike koju znash kako zvuchi i problem ce nestati posle par nedelja...

waster 27-11-2012 05:59 PM

Ja sam kupio A7Xpre onih korekcija serije zbog port noise-a.

Nisam imao neke specijalne probleme u praksi ali sam onim preporučenim "eksperimentom" za utvrđivanje port noise-a i ja video neke simptome. Kod nekih su izraženiji kod nekih manje... kod mene nije toliko. Nije mi se upuštalo u avanturu slanja zvučnika Adamu.. zbog cele komplikacije a i da ne bih ostao bez zvučnika...

Međutim, kako sam se preselio i imam mogućnost samo u maloj sobi da napravim režiju, razmišljam da ih pre toga pošaljem ukoliko je to još moguće a pretpostavljam da se tim zahvatom malo i smanji opseg dokle zvučnik svira nisko.

Može li neko da mi kaže da li je osim tog port noise problema promenjen frekventni odziv tim zahvatom i kako... ili ako ima negde nekih brojki, karakterisitika ... neki link?

All times are GMT +1. The time now is 06:40 PM.