Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dizajn i konstrukcija studija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=93)
-   -   Studio u kuci (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=25214)

quake 16-04-2009 11:34 PM

Re: Studio u kuci

Ma super izgledaju difuzori,ne bi ja tu nista diro, nego....jel bi prihvatio taj tvoj stolar jednu serisku proizvodnjicu toga?Skupi se nas desetak sa foruma i uradi nam pedesetak komada.Meni se neda to sada da pravim a trebaju mi a verujem da bi bilo dosta zainteresovanih.On zna o cemu se radi,kaze cifru za 50 komada,uplatimo mu kako se dogovorimo i svima lepo.

OFF 16-04-2009 11:45 PM

Uh..... iskreno ne verujem. Posao je toliko zeznut i pipav, da ne mislim da bi se neko 2 put nasankao. A i problem je naci tu kolicinu suve gradje. Sa druge strane, covek ima blizu 80 godina:(

Meni je cak zafalilo gradje, a sekao sam 75duznih metara, racunajuci da ce biti dovoljno... pa sam skupljao po komsiluku

Mada, mogu da se raspitam po okolini, da se nesto organizuje, kod nekog drugog, mladeg, ili da nadjemo neki CNC, gde bi to islo brze. Kod mene je dobro jer su mi shumoviti Zlatibor, TAra, Zlatar... svi na maltene pola sata.
Takodje, veliki problem je naci obradjeno 5x5, ja sam isao na 7x7 svestan da spustam gornju granicu difuzije.

Opet, cekam da mi chicha ispostavi racun, znam da sam samo za gradju, lak, lakiranje, lepak, podnozje (iverica 18mm) i sl. potrosio oko 250e, mozda i vise kad se uracuna dodatna gradja...... I setih se onog roginatorovog majstora, koji mi je prvo delovao skup, a sad:(

quake 16-04-2009 11:56 PM

Pa 5 cm puta 5cm obradjenog drveta,mislim da nije camovina vec jela, se ovde u n.s. u Merkuru prodaje za oko 350din. dva metra.Ako majstor ima oko 80 godina...hm...sto kazes tesko da ce da se nasanka dva puta:D.Neko sa CNC masinom bi to lako odradio.Kada bi isli na dubinu 20cm ne bi to smelo da bude nesto specijalno skupo.Mozemo u krajnjem slucaju da se udruzimo i platimo samo secenje nekome sa cnc a posle neka svako lepi svoje.....sve nam je bolje nego da nosimo svako posebno kod majstora a njima to pipav i sitan posao pa nas oderu.

OFF 17-04-2009 12:15 AM

2m - 3,5 eura.... pa to se ne isplati..... uzmi da je kubik gradje oko 260e (mozda je sad malo skuplji), pa vidi

To je bar tri puta skuplje (ja sam radio 7x7, sto je skoro duplo veca zapremina drveta u totalu)

quake 17-04-2009 12:24 AM

Pa jeste skupo ali to je u Merkuru,znaci svuda mora biti jeftinije,nisam jos prolunjao,pogledacu.Dodje mi da popizdim od gradjevinskih radova,nije da se stedi na parama vec covek nemoze da nadje normalnog majstora pa mi je onda lakse da uradim neke stvari sam.O majstorskim cenama i da ne pricam,oni bre ko da su hirurzi.....

boggy 21-04-2009 09:42 AM

Stavljeno na sticky

pozdrav

bogi

OFF 04-05-2009 11:26 PM

4 Attachment(s)
Evo jos koja slika....... oteglo se ovo:(:banghead:

Danas sam okacio i 2 difuzora, kad stavim i treci, bice slika....... uglavnom, napravljena je podkonstrikcija za njih (2cm debela) pa zalepljen azmafon na zid (koji dolazi iza dif.). Na ledja difuzora se kace metalne plocice kroz koje se bushe tiplovi u konstrukciju... stoji jako chvrsto i stabilno..

Takodje se na slikama mogu videti glavne letve za roshtilj (azma i platno) kao i kose letve za superch.

I jos jedna slicica - paravan izmedju male i velike sobe - 20cm daske, ledja OSB, unutra min. vuna i azmafon preko svega... i doci ce platno na kraju

OFF 16-05-2009 12:20 AM

Danas gotov plafon u maloj sobi za snimanje (da ne kazem gluva soba:()

Posto ce se nekad stanovati iznad, stavio sam varijantu spustenog plafona od OSb ploca iznad koga se nalazi 15cm prostora... a u tom prostoru prvo 10cm min vune polutvrde pa 2cm azmafona zalepljenog na plafon... da se nadje... na spratu iznad te sobe cu odraditi i neki plivajuci pod, kad za to dodje vreme....

Difuzore sam okacio odavno, ali ne slikah zato sto sam ih odmah prekrio najlonom dok traju radovi... jer prasinu sa toga je nemoguce ocistiti:)

OFF 27-06-2009 07:22 PM

3 Attachment(s)
evo jos koja slika iz neke ranije faze, a nesto i od danas (stavljanje platna preko azmafona).

Naravno, vocal booth je samo ozidan i odradjeni plafon i pod, apsorpcija po zidu tek sledi.

Takodje, nista nije ocisceno, sve je slikano u radnoj atmosferi

OFF 27-06-2009 07:30 PM

3 Attachment(s)
i jos

OFF 27-06-2009 07:35 PM

2 Attachment(s)
i hronoloski, nesto sto je pre odradjeno

boggy 28-06-2009 01:50 PM

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 249408)
evo jos koja slika iz neke ranije faze,... http://www.rumski.com/forum/attachme...1&d=1246126543

Spijunka sluzi za vizuelnu komunikaciju??? :confused: :p :p :p

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 249408)

Cime si tonirao OSB?

pozdrav

bogi

DeMa 28-06-2009 02:04 PM

cool Off
ovo je sve super.

pozz
Denis

OFF 28-06-2009 03:08 PM

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 249459)

Cime si tonirao OSB?

pozdrav

bogi

Ma ne.... spijunka je tu dok ta vrata ne resim - nekako ih tapaciram. To su sigurnosna vrata koja su dobra jer su 'sigurnosna' i prilicno masivna.
Vizuelna komunikacija ce biti kamericama

Osb sam mazao obicnim sandolinom kao i grede.... prvo bezbojnim sa voskom, a kasnije boja borovine osb i tikovine za grede. Najverovatnije cu raditi sa nekim tube traps, sto vise po visini, jer nemam previse prostora u sobici

edit/ ne videh smajlice u prvom pitanju:rotfl::):banghead:

boggy 28-06-2009 05:15 PM

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 249469)
.......

edit/ ne videh smajlice u prvom pitanju:rotfl::):banghead:

http://www.bozoel.com/components/com...s/phkdef26.gif
http://www.bozoel.com/components/com...ticons/tt2.gif

pozdrav

bogi

NLP 28-06-2009 06:09 PM

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 249459)
bogi

:rotfl:

OFF 28-06-2009 09:42 PM

Lako se vama smejati.... ja jadan svaki dan ginem sa majstorima...ne znam gde mi je glava, a kamo li smajlici :banghead: :)

NLP 28-06-2009 10:16 PM

Po?teno!
To ti stvarno vjerujem!

Ali zato budi pedantan i dobiče? dugotrajne vrlo pozitivne rezultate!!!

... ama to več i sam zna?, samo treba? da nahrani? svoj ego:D

boggy 28-06-2009 10:27 PM

NAPREEED OFF!!! NE PREDAJ SE!!! :)
Mi se saosecamo sa tvojim mukama... :da:

pozdrav

bogi

p.s. http://www.bozoel.com/components/com...ons/secret.gif mozda malo nacelne moralne podrske pomogne... http://www.bozoel.com/components/com...ns/rude012.gif

OFF 29-06-2009 12:23 AM

Hvala momci.... ostavicu vam broj tekuceg racuna za ne-moralnu podrsku:D

Salu na stranu, za sve sto bude dobro u studiju, sto se tice akustike, je najzasluzniji ovaj podforum i njegovi moderatori:wink:...

Za sada mi na uvo sve deluje ok, jedino sto se javlja mali flutter izmedju poda i plafona, koji su jos uvek potpuno goli... i vise bode oci, zato sto su zidovi smireni pa samo vertikalne refleksije trchkaraju.......

Koliko ce se one izgubiti bez odatnog tretmana, a unosenjem stvari u reziju (sto, rackovi, trosed..... bar 50%povrsine ce biti pokriveno necim)?d

boggy 29-06-2009 09:35 AM

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 249513)
......

Za sada mi na uvo sve deluje ok, jedino sto se javlja mali flutter izmedju poda i plafona, koji su jos uvek potpuno goli... i vise bode oci, zato sto su zidovi smireni pa samo vertikalne refleksije trchkaraju.......

Koliko ce se one izgubiti bez odatnog tretmana, a unosenjem stvari u reziju (sto, rackovi, trosed..... bar 50%povrsine ce biti pokriveno necim)?d

razmisljaj da taj flutter resis sada.

pozdrav

bogi

OFF 29-06-2009 09:52 AM

Ok..... probacu prvo sa par improvizovanih plafonskih apsorbera, da vidim sta se desava... moram eksperimentisati svakako

OFF 12-07-2009 09:14 PM

Okacio sam samo jedan plafonski apsorber, i situacija neuporedivo bolja, doci ce jos jedan sigurno (oko 2m2)..... poceo sam i prva slusanja, ali cu vise dojmova imati sutra kada se zavrse stalci za BM15, (okacicu i slike), i kad se ubaci namestaj (rackovi, sto i sl.)

quake 12-07-2009 09:21 PM

Pesak u stalke obavezno:)

OFF 14-07-2009 11:45 AM

napunio sam, naravno:wink:

Prvi utisci slusanja su jako dobri, ima dosta novih informacija na koje se treba navici. Samo da mi budu gotovi stalci za TFT, pa cu okaciti i koju sliku... iznenadicete se 'ergonomijom' radnog prostora:D

SandRob 19-07-2009 10:23 AM

meni ovo super izgleda :da:
samo naprid, off! 8-)

OFF 03-09-2009 12:23 AM

3 Attachment(s)
Konacno, evo par slika iz 90% gotove rezije.. ima jos par kozmetickih izmena (novi tepih:banghead:) i mozda jos koji apsorbercic u zadnjem delu rezije.....

Odgovoricu rado na sva pitanja, posebno na napade koje ocekujem zbog rasporeda zvucnika, monitora, ergonomije i sl:D

OFF 03-09-2009 12:29 AM

3 Attachment(s)
i jos....... los mi je aparat, a slike moram da smanjim zbog dial-:(upa

OFF 03-09-2009 12:33 AM

1 Attachment(s)
:)

kixns 03-09-2009 01:14 AM

SVAKA ChAST :D
moram reci da jako lepo izgleda,
i nadam se da josh lepshe zvuchi :da:
iako mi raspored zvuchnika stvarno nije jasan....
al' kontam da postoji razlog.

keep the good work! :wink:

Studiokoka013 03-09-2009 07:16 AM

Pozdrav lepo si to spakovao. Interesuje me kako si zadovoljan sa TC level pilot

posto bih i ja to stavio izmedju BM-15A i zvucne karte?

OFF 03-09-2009 09:29 AM

Hvala. Zadovoljan, veoma, prvo sam uzeo jedan, a onda skontao da mi je najeftinija varijanta i ubedljivo najkraci tok sigala, ako uzmem jos jedan i nemem nikakav switch/monitor kontroler..... a i zbog simetrije u reziji:D

awacs 03-09-2009 10:21 AM

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 254795)
Odgovoricu rado na sva pitanja, posebno na napade koje ocekujem zbog rasporeda zvucnika, monitora, ergonomije i sl:D

Pa dobro, ergonomija... oni rackovi su pokretni, naći ćeš im već najzgodniji položaj... Ali onu foru sa zvučnicima stvarno ne razumem:confused: Čak i BM15 mi izgledaju postavljeni tako da ti gađaju u frizuru (možda je to do objektiva fotoaparata), a o UAMANAMA da ne govorim.

Kapiram da imaš problem sa dubinom osnove za stalke (BM15), pa stalci za Yamahe nemaju gde da se ture, ali smisli neku drugačiju osnovu za njih, nešto što neće biti "stopa", nego neke nogare koje mogu da idu oko osnove BM15 stalaka... I spusti ih ispod BM15, pa ih uglom usmeri ka ušima. Kako god, makar ti stativi malo "pevali" (mada Yamahe ionako nećeš šrafiti previše), samo da je simetrično.

Pozdrav,

Vasa

OFF 03-09-2009 11:42 AM

Ovako....... krenuo sam prvo sa postavkom Dynaudija... i nasao neku ok varijantu, visokotonci su mi u ravni usiju (ne izgleda tako na slici), a sve je simetricno i zajedno, moja glava i 2 bm15 cinimo jednakostranicni trougao stranice mislim 170cm. Yamahe ...... prvo su bile pored BM15, da kazem normalno postavljene, ali su bile jako usko, da sam morao da pomeram glavu napred i do pola metra da bi dosao do sweet spota.... brobao sam sve i svasta..... ovako za sad stoje, i to mi je najbolje od svih pokusaja.... jesu malo visoko, ali to mi diktira visina ekrana.....

Rackovi ce mislim ostati gde jesu, jer nemam previse prhkanja po njima, lakse mi je da se odvezem na stolici do racka i cacnem nesto nego da slusam neke nove refleksije...

Yamahe ipak imaju neku mikro simetriju.... to se takodje ne vidi, ali ugaoni superchunk ih nekako deli kako treba..... a s' obzirom na njihovu namenu, bar kod mene, za sad funkcionisu ok.

Edit/

jos nesto.... osnova za stalke nije problem, svasta bi se dalo izmisliti, ali kako god uradio yamahe dodju preusko.... jos jedan razlog za (pored mnogo protiv, naravno)... ona yamaha iznad ekrana je i centralnoizvucnik u 5.1 postavci

boggy 03-09-2009 12:14 PM

U malim sobama se ne moze naci vise od jedne odlicne pozicije za zvucnike.
Ne preostaje nista drugo osim da se rad bazira na jednom paru.. eventualno jedan pomocni par (ne racunam onaj "par" na racku)... montiran preblizu jedan drugom ili ovako "vrljavo" kao kod OFF-a

da.... ostaje jos jedna mogucnost... montirati yamahe iza ledja .... pa se okretati

pozdrav

bogi

awacs 03-09-2009 12:14 PM

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 254825)
Yamahe ipak imaju neku mikro simetriju.... to se takodje ne vidi, ali ugaoni superchunk ih nekako deli kako treba..... a s' obzirom na njihovu namenu, bar kod mene, za sad funkcionisu ok.

Jasno. Ja ne smem ni da ispričam kako meni stoje zvučnici, a kamoli da po?aljem slike :ups: Ali čovek se navikne na sva?ta (Steve Lipson).

Pozdrav,

Vasa

OFF 03-09-2009 12:20 PM

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 254828)
U malim sobama se ne moze naci vise od jedne odlicne pozicije za zvucnike.
Ne preostaje nista drugo osim da se rad bazira na jednom paru.. eventualno jedan pomocni par (ne racunam onaj "par" na racku)... montiran preblizu jedan drugom ili ovako "vrljavo" kao kod OFF-a

da.... ostaje jos jedna mogucnost... montirati yamahe iza ledja .... pa se okretati

pozdrav

bogi

Bash tako, uverio sam se u praksi...... iza ledja ce doci nesto sto ce biti prvenstveno za 5.1, ali ce moci i na njima da se proverava.... nisam smeo ns10 iz bezbednosnih razloga:)... naravno 5.1 samo u svrhu uzivanja u koncertima:wink:

DaBear 03-09-2009 02:26 PM

5 Attachment(s)
pa retko gde sam video MS10 da su razmaknute mnogo...

OFF 03-09-2009 10:23 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 254845)
pa retko gde sam video MS10 da su razmaknute mnogo...

I ja sam krenuo od te pretpostavke.... prvo sam gledao kako ih ozbiljni likovi drze, pa sam crtao po mojim konkretnim dimenzijama sve u razmeri i lepo uklopio.... pa onda postavio kako bi trebalo, ali mi nikako nije radilo kako zelim..... jedino nisam probao vertikalno da ih stavim, nemam adekvatne stalke, ali probacu i to

boggy 03-09-2009 11:21 PM

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 254897)
....ali mi nikako nije radilo kako zelim..... ....

Ne radi ni njima, ali im nije ni bitno...

pozdrav

bogi

All times are GMT +1. The time now is 03:55 AM.