Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   Imam jedan problem (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=24676)

Everbeatz 15-10-2008 12:30 AM

Re: Imam jedan problem

Heatmane brate evo ti ideja za kola

http://www.forsythia.net/%7Eamoran/funny/miniBoobs.jpg

HeatMan 15-10-2008 12:33 AM

to je za ivu ne za mene

Eeva_r&b 15-10-2008 12:33 AM

AHAHHAHAHA MOJ VEC ODAVNO IZGORELI,POTOM KREMIRANI OSIGURAC ZA SMEH SADA SE RASPRSAVA PO DUNAVU UZ OCENAS

ps. izostavila sam 'h' u 'rasprshava'...ali bolje nek se RASPRSAVA HAHAHAHAH

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 220747)
ne moze to mod.. moze admin..

ali svi znamo da cesh se ti isprsiti za nas..

Oggy 15-10-2008 12:40 AM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 220747)
ne moze to mod.. moze admin..

Si siguran? :D
Ajd u pice da moze i mod? :wink:

HeatMan 15-10-2008 12:49 AM

ima neko sempl uplashenog gutanja knedle..?

gulp!

zajebano.. vec sam ti stao na zivac

Oggy 15-10-2008 12:52 AM

Mislis na ono sto mi se nabacujes preko PM? :D

HeatMan 15-10-2008 12:56 AM

Quote:

Originally Posted by Oggy (Post 220755)
Mislis na ono sto mi se nabacujes preko PM? :D

onda sam ti dva puta stao na zivac..

:scared:

SumAnuT 15-10-2008 05:02 PM

Quote:

Originally Posted by kejkz (Post 220722)
Baš sam primetio da se ljudi, posebno oni koji rade elektronsku muziku, preterano pale na "zvuk", odnosno ono što oni zovu "produkcija". Jebl'a vas produkcija, kad moram da lajem, radite bre muziku, a neka vam zvuk sredi neko ko to zna i ima bolje uslove od vas, ne morate sve sami, i ne mora sve odmah. Kada čujem da neko pokušava (a u 99,9% slučajeva su to samo pokušaji) da radi "mastering" u svojoj sobi, na nekoj krš mini liniji i u prostoru neadekvatnom za slušanje, na gamerskim DA konvertorima, i sa promilom iskustva, stresem se na samu pomisao šta na kraju može ispasti. E još kada čujem da neko radi sve to na slušalicama, znam da tu nema šanse da se šta izvuče. Napravite dobru pesmu, pa ćete već skupiti lovu za ljudski studio i još bolje nekog inženjera koji će vam to uraditi kako valja i dolikuje, odnosno izvući šta se izvući može.
Ajd dosta sam kenjao, idem da spavam, dužnos' zove.

To je i moja boljka, ali kako da odvratim paznju od produkcije, kada u elektronici ti sam stvaras sintezom veliku vecinu zvukova? Od samog dizajna zvuka zavisi dal ce da vozi il nece da vozi, dzaba dobra melodija ako je zvuk glup, a zvuk nece da ti napravi producent i tako se ja vrtim u krug ... skoro sam i odustao od muzike zbog toga :(

Izvinte sto uozbiljavam temu :ups:

Estbam 15-10-2008 05:28 PM

Ma uozbilji je, samo nemoj da odustaje?. :)

Estbam 15-10-2008 05:31 PM

Quote:

Originally Posted by SumAnuT (Post 220843)
To je i moja boljka, ali kako da odvratim paznju od produkcije, kada u elektronici ti sam stvaras sintezom veliku vecinu zvukova? Od samog dizajna zvuka zavisi dal ce da vozi il nece da vozi, dzaba dobra melodija ako je zvuk glup, a zvuk nece da ti napravi producent i tako se ja vrtim u krug ... skoro sam i odustao od muzike zbog toga :(

Izvinte sto uozbiljavam temu :ups:

Znaš šta, pošto ne koristim Cubase dok ne oporavim sistem kompa., a koristim drugi program za dorađivanje zvukova, voleo bi da mi pošalješ neki zvuk, može i melodija, takt-dva, i ja ću to provući kroz nešto i postaviti da čuješ, pa oceni kako ti se čini.

Može?

SumAnuT 15-10-2008 05:39 PM

Nemam na cemu, moram sve da instaliram, nisam radio nikakvu muziku, iz najrazlicitijih razloga, ima pola godine - godinu.

Videcu za dan dva da osposobim masinu koliko - toliko.

Sto ti nama lepo ne obajsnis ovde sta i kako radis (osim ako nije tajna), nismo mi nepismeni ovde.

Estbam 15-10-2008 05:46 PM

Ili ako imaš dva ili tri, ili više zvukova koji se gužvaju u pesmi, pošalji pojedinačno svaki od njih, i ja ću ih postaviti tako da zvuče što bolje i čarobnije – zajedno. Mislim da će ti se svideti. :)

Estbam 15-10-2008 05:56 PM

Quote:

Originally Posted by SumAnuT (Post 220861)
Nemam na cemu, moram sve da instaliram, nisam radio nikakvu muziku, iz najrazlicitijih razloga, ima pola godine - godinu.

Videcu za dan dva da osposobim masinu koliko - toliko.

Sto ti nama lepo ne obajsnis ovde sta i kako radis (osim ako nije tajna), nismo mi nepismeni ovde.

Pa, prvo, nameravam da uradim sada ozbiljno, ono što sam dugo isprobavao: da pripremim "tablu" (=školsku tablu) na kojoj ću ocrtavati trenutne postavke zvukova u miksu (=stereo polju), i na drugom zidu postaviću šablon,- o kome ću malo više da objasnim kasnije, jer taj šablon ima veze sa praćenjem signala kroz program, signala koji prolazi kroz zaista mnogo efekata, da bi mogao posle svega da sagledavam ,,odjednom'' kuda taj zvuk ide i šta bi još mogao da učinim sa njime. To je zato što do sada postoji problem da pratiš zvuk kuda si ga sve provlačio, te zbog toga dolazi do opterećenja u svesti, pokušavajući da se setiš nečega itd. Dakle, stvar je samo u šablonu koji je identičan programu u računaru; i stvar je samo u tome što je monitor toliko mali pa ne možeš dovoljno strpljivo da prelaziš tamo-vamo da bi sagledao svoja podešavanja, tako da šablon rešava problem.

SumAnuT 15-10-2008 06:01 PM

Sta ce ti toliko efekata, sta postizes sa time?

Everbeatz 15-10-2008 06:07 PM

Velika nauka od jednostavne stvari ali nema veze..

Estbam 15-10-2008 06:11 PM

Quote:

Originally Posted by SumAnuT (Post 220868)
Sta ce ti toliko efekata, sta postizes sa time?

Nisu to ,,efekti'' pa ,,efekti'', već izvlačenjem signala kroz ,,spajder'' (=umnožavanje istog signala) i na svakom od tih signala postavljanjem delimičnih zakašnjenja od milisekunde (pa koliko ti je želja), možeš sa svakim od njih da postupaš kao sa pojedinačnim kanalom, iako su svi oni skupa zapravo jedan zvuk, u trenutku slušanja. Eto to je jedan prikaz šta je potrebno da bi se zvuk doveo u priliku da ga raspodeliš u stereo polju onako da zvuči po tvojoj želji, po tvojoj zamisli ambijentalnog prostora, po tvojoj fantaziji nekakvih prostranstava i kanjona od kojih će da se odbija zvuk, i stvarati eho. :)

Taj eho može biti latentan (sasvim prefrigan), čisto da unese nešto dubinski što verovatno malo ko može da opazi, ili da provali, što daje jedan poseban kvalitet.

vasko 15-10-2008 08:09 PM

ljudi a kakav je ovo trip da se pola foruma svadja sa jednim covekom?

a i o cemu je ova tema uopste?

Eeva_r&b 15-10-2008 08:14 PM

ja ne znam ko se svadja...

(**shaggy - 'it wasn't me' playing in the background**)

a ,pa tema glasi 'imam jedan problem'.

a razlog zasto smo svi tu,je sto svi imamo probleme.

Quote:

Originally Posted by vasko (Post 220896)
ljudi a kakav je ovo trip da se pola foruma svadja sa jednim covekom?

a i o cemu je ova tema uopste?

SumAnuT 15-10-2008 08:36 PM

Quote:

Originally Posted by Estbam (Post 220872)
Taj eho može biti latentan (sasvim prefrigan), čisto da unese nešto dubinski što verovatno malo ko može da opazi, ili da provali, što daje jedan poseban kvalitet.

Pa jesi li "to" koristio u ove dve pesme sto si okacio, posto mi, iskren da budem, one ne zvuce nista posebno kvalitetno?

Spider je napravljen bas sa tom namerom, da se jedan signal moze obradjivati na vise nacina, ne znam zasto mislis da si ti prvi koji je uradio to sto si ti uradio, i da je to nesto posebno?

Missim, pricamo normalno ne svadjamo se valjda? Bar se ja ne svadjam :)

Estbam 15-10-2008 08:52 PM

U ona dva snimka što sam postavio nema to o čemu govorimo, osim običnih nekih efekata, ali veoma loše zvuči - loše je ispalo.

Ne kažem da je spajder nešto ''uzvišeno'' što sam ja izmislio, :) već da od njega počinje ono o čemu govorim, mada ne mora da bude ni ,,spajder'' sam po sebi, može na druge načine da se ,,umnoži'' signal, ali konkretno ,,spajder'' je napravljen samo za tu namenu. Nego govorim o samom osmišljavanju ,,prostora'' (sterea). Voleo bi da ti objasnim što bolje, ali i da čuješ ono što bi mogao od tvog zvuka da napravim, pa da ti sa objašnjenjem bude jasno. :)

psionic 15-10-2008 09:10 PM

Moram odati divljenje gosn Estbamu... Citiracu Mozzarta: "...Uloga kompozitora je da sjedinjuje zvukove i glasove - sluzavki, godspodstva, imperatora i da ih tako ujedinjene pretvara u Boga..." Tako da - samo napred, podrzavam experimentisanje. Mozzart je u svoje vreme mnogo experimentisao i nije bio prihvacen od mnogih... Zato je danas MOZZART!

alfom 15-10-2008 09:11 PM

Quote:

Originally Posted by psionic (Post 220909)
Mozzart je u svoje vreme mnogo experimentisao i nije bio prihvacen od mnogih...
Zato je danas MOZZART!

Da! Ali mnogo bre murtav Mozzart :grin:
Dakle, dok je bio živ, mnogo se bre mučio jer je bio neprihvaćen.
Kada je UMRO, sve počasti je DOŽIVIO. :grin:

psionic 15-10-2008 09:13 PM

Moram da dodam da ja inace mnogo volim dobar ELEKTRO... Npr Bluetech.. I bila ovo zajebancija ili ne - to Estbamovo - je to u sustini...

psionic 15-10-2008 09:15 PM

Quote:

Originally Posted by alfom (Post 220910)
Da! Ali mnogo bre murtav Mozzart :grin:

...ali ideja i dalje zivi...

Maiv 15-10-2008 09:15 PM

Pa meni zapravo uopce nije lose to sto je on poslao, nije nest inventivno a nije ni razradjeno ali kao ideja nije smece...

Eeva_r&b 15-10-2008 09:49 PM

ajmo sad polako u dvadesetu stranicu ovog beskrajnog threada...

SumAnuT 15-10-2008 10:07 PM

Evo ti dva zvuka: zvuk1 zvuk2.

Nisam pravio svoje, ovo sam iskopao sa nekog sample cd-a.
Poprilicno su dobro odradjeni pa ne znam ni sta bi mogao da dodas, ako neko ima neke suve sintove neka nakaci neki delic necega ...

Estbam 15-10-2008 10:21 PM

Quote:

Originally Posted by Maiv (Post 220913)
Pa meni zapravo uopce nije lose to sto je on poslao, nije nest inventivno a nije ni razradjeno ali kao ideja nije smece...

Ma stvar je ukusa.
Zato se zanimam uglavnom za kvalitet zvuka. Rekao sam da su ona dva snimka totalno naklapanje da bi nešto probao; a za samu numeru potrebno je nešto mnogo više, pre svega, pesma treba da ima početak i kraj, a između toga neki život, tako da su ono ,,gluposti’’ što sam ovde postavio; ali nemam ništa bolje trenutno.

Evo još nešto, manjeg obima, pa koga zanima – nije lošije od onih prvih (nije konfuzno):

1. Download Link:
http://rapidshare.com/files/15438144...ent_1.wav.html

Estbam 15-10-2008 10:35 PM

Quote:

Originally Posted by SumAnuT (Post 220924)
Evo ti dva zvuka: zvuk1 zvuk2.

Nisam pravio svoje, ovo sam iskopao sa nekog sample cd-a.
Poprilicno su dobro odradjeni pa ne znam ni sta bi mogao da dodas, ako neko ima neke suve sintove neka nakaci neki delic necega ...

Prvi zvuk sam skinuo, drugi nešto neće, probaću kasnije.
Znaš kako: ovaj zvuk je vrlo dobar i ,,završen'' u stereu. I vidi sad ovu stvar: da bi taj zvuk bio dobro raspoređen i dobro se čuo, upotrebljen je, recimo, čorus, ili kratki deleji, podešen je stereo (panorama). I sada kada bi taj zvuk naknadno koristio u nekakvu obradu, što bi ja radio, prvo bi trebao da sav taj zvuk sabijem u jednu ,,mono'' tačku da bi ponovo radio to što je već odrađeno (lično bi pravio čorus, kratke deleje i panoramu). Pa se postavlja pitanje: zar nije bolje da nabavim sopstveni ,,suv'' (=ogoljen) zvuk i na njemu eksperimentišem?

Zato bi voleo da mi pošalješ neki tvoj najprostiji zvuk, ali opet, koji ti se sviđa i hteo bi da ga usavršiš, kao recimo ovaj što se čuje; a možda i mnogo bolje. :)

ps Skinuo sam drugi zvuk; takođe ista stvar u pitanju. Zvuk ima svoj delej, odbija se, ima neku punoću, svoju punoću; grehota bi bilo da od njega mutiram nešto svoje. Zato, daj nešto suvo da oživljavamo. :)

SumAnuT 15-10-2008 10:45 PM

Ajde dajte neki sint suv da vidimo sta covek moze.
Ako se ne javi niko do sutra instaliracu ja sta je vec potrebno, pa ...

lesha 16-10-2008 11:12 AM

izgleda da covek ima vise od jednog problema..
a mi smo mu jedan resili - nedostatak paznje.

alfom 27-10-2008 08:14 PM

4.028 čitanja do sada. Svaka čast! :grin:

Treger 28-10-2008 06:19 PM

ne postoji ni rec ni smajly koji bi opisao kako se osecam posle citanje ovog threada od samog pocetka...

Estbam 28-10-2008 06:28 PM

Oprostite što sam vas smorio.
Nije mi to bila namera. Vidim da ste mnogi od vas vrlo talentovani i iskusni, a ja sam se poneo kao neko kome treba posebno da se obrati pažnja - što je daleko od toga.

Ali želeo sam da započnem jednu inženjersku raspravu u kojoj bi razradio svoju viziju, koju želim da vam predočim. To je jedino što imam na umu ali neuspešno delujem u komunikaciji.

Pošto malo koga zanima: ,,detaljno programiranje'' veštačkog (mono) zvuka, u prostoru (živom prostoru) stereo zvuka - ostaje mi samo da se povučem privremeno nadajući se da će se neko zainteresovati kao i ja, sa puno energije i volje.

Pozz :)

Oggy 28-10-2008 06:37 PM

Ocigledno ti treba translator izmedju mono i stereo sveta.

LACKY 28-10-2008 07:33 PM

Quote:

Originally Posted by Estbam (Post 220449)
Hoću, svakako. To je i red da uradim.

Ne znam šta više da falosofiram, ali ajde da kažem ukratko, pa ko hoće neka čita. U vezi efekata koje sam s?m programirao, odnosi se samo na sopstvenu panoramu. Ako razumete. Nisam dao da mi ni jedan plugin efekat kreira bilo kakav čorus i tome slično, niti bilo kakav delej, već sam s?m pravio „ambijent“, panoramu i prostor za svaki zvuk po mojoj želji, što je urodilo plodom jer sam mogao za celokupnu harmoniju da uklapam sve u nejboljem položaju, najboljem skladu.

Ono oko čega sam se najviše mučio u toku izučavanja, slušanja dugogodišnjeg, bilo je to što sam uvek znao da u pozadini postoji odjek i dešavanje koje ima veze sa glavnim zvukovima. Naime, posle mnogo truda i vremena, provalio sam da često najbolji zvukovi sadrže programiranu panoramu, te da taj zvuk koji se fenomenalno čuje, zapravo ima nekakve fine odjeke, u raznim stranama sterea, kao u nekakvom živom prostoru. To je mene fasciniralo kada sam uvideo da se svaki, i bilo koji elektro zvuk, može oživeti i nekakvoj svojoj ambijentali, svom virtualnom svetu. Sada naravno možete reći da postoje efektri koji odmah prave tu stvar. Ali, ono što čovek može sam da programira, ne postoji takav plugin koji može da podnese, ili da pruži takvu mogućnost. Zapravo postoji jedan poseban veliki program koji omogućava to programiranje, koji se povezuje na Cubase Revajrom. Dakle, programiranje efekata za stereo panoramu, i mnogo čega drugog, zapravo je program poseban, koji je povezan sa Cubaseom. I hteo sam reći, da nijedan efekat, plugin, (odnosno ni sa jednim efektima u kreiranju numere), ne možete postići željenu preciznost i vladanje u inženjeringu, te pesme gotovo uvek zvuče natrpane zvukovima bez potpune jasnoće i preciznosti.

To je ono što ja mogu da oslušnem, i bez čega ne mogu da živim, zato mi je produkcija postalo nešto što mi je na prvom mestu. A za kreiranje numera, evo, ako Bog da, videće se i to koliko imam ideja itd. Sa notama, tj. tonalitetima sam pravio posebno istraživanje, osmišljavanje harmonija, tako da o tome ne bi sada. Rekao sam, prvo produkcija pa sve ostalo.

Sinovac, da sam na tvome mestu ja se nebih zezao sa ovim. Sutra to okacis ovde, neko od ovih dripaca to uzme i dobije Gremi, pa ti posles kukas, zalis se (znas ono, Kalimero i nepravda pa to ti je).
Zato bolje cuti(a i mogli bi te ukrasti Rusi) dok nespremis, lepo dobijes Gremi ili Nobelovu nagradi i onda ove pacere ovde lepo naslazes na gomilu "a smesno vam a"

DaBear 28-10-2008 08:36 PM

Quote:

Originally Posted by Estbam (Post 220925)
Ma stvar je ukusa.
Zato se zanimam uglavnom za kvalitet zvuka. Rekao sam da su ona dva snimka totalno naklapanje da bi ne?to probao; a za samu numeru potrebno je ne?to mnogo vi?e, pre svega, pesma treba da ima početak i kraj, a između toga neki ?ivot, tako da su ono ,,gluposti?? ?to sam ovde postavio; ali nemam ni?ta bolje trenutno.

Evo jo? ne?to, manjeg obima, pa koga zanima ? nije lo?ije od onih prvih (nije konfuzno):

1. Download Link:
http://rapidshare.com/files/15438144...ent_1.wav.html

e pa zbog ovakvih prica postoje forumi !!!! Vrh !!!!

Salu na stranu, ovo uopste nije lose...samo vi pljujte !

Stavise, ja cu sad sve ovo da izsemplujem, do-produciram i izdam "na kvarno" , sve cu pare da dam u dobrotvorne svrhe nekoj bolnici. Nemogu jos da se odlucim kojoj...

Eastbam, pusti ti mrmote sa foruma...samo cepaj dalje. Uploaduj svoje radove gde god mozes, mozda neko poput Timbalanda sampluje nesto pa se i ti oparis !!

HeatMan 28-10-2008 11:20 PM

baci koju kintu za spomenik tupaka u marinkovoj bari hahhahahaha

Mika Technika 04-04-2009 06:22 PM

da ozivim temu, i da vidim ima li sta novo?

alavuk 04-04-2009 06:35 PM

miko jel imas msn ... ? :]

All times are GMT +1. The time now is 10:01 AM.