![]() |
Re: Imam jedan problem
|
to je za ivu ne za mene
|
AHAHHAHAHA MOJ VEC ODAVNO IZGORELI,POTOM KREMIRANI OSIGURAC ZA SMEH SADA SE RASPRSAVA PO DUNAVU UZ OCENAS
ps. izostavila sam 'h' u 'rasprshava'...ali bolje nek se RASPRSAVA HAHAHAHAH Quote:
|
Quote:
Ajd u pice da moze i mod? :wink: |
ima neko sempl uplashenog gutanja knedle..?
gulp! zajebano.. vec sam ti stao na zivac |
Mislis na ono sto mi se nabacujes preko PM? :D
|
Quote:
:scared: |
Quote:
To je i moja boljka, ali kako da odvratim paznju od produkcije, kada u elektronici ti sam stvaras sintezom veliku vecinu zvukova? Od samog dizajna zvuka zavisi dal ce da vozi il nece da vozi, dzaba dobra melodija ako je zvuk glup, a zvuk nece da ti napravi producent i tako se ja vrtim u krug ... skoro sam i odustao od muzike zbog toga :( Izvinte sto uozbiljavam temu :ups: |
Ma uozbilji je, samo nemoj da odustaje?. :)
|
Quote:
Može? |
Nemam na cemu, moram sve da instaliram, nisam radio nikakvu muziku, iz najrazlicitijih razloga, ima pola godine - godinu.
Videcu za dan dva da osposobim masinu koliko - toliko. Sto ti nama lepo ne obajsnis ovde sta i kako radis (osim ako nije tajna), nismo mi nepismeni ovde. |
Ili ako imaš dva ili tri, ili više zvukova koji se gužvaju u pesmi, pošalji pojedinačno svaki od njih, i ja ću ih postaviti tako da zvuče što bolje i čarobnije – zajedno. Mislim da će ti se svideti. :)
|
Quote:
|
Sta ce ti toliko efekata, sta postizes sa time?
|
Velika nauka od jednostavne stvari ali nema veze..
|
Quote:
Taj eho može biti latentan (sasvim prefrigan), čisto da unese nešto dubinski što verovatno malo ko može da opazi, ili da provali, što daje jedan poseban kvalitet. |
ljudi a kakav je ovo trip da se pola foruma svadja sa jednim covekom?
a i o cemu je ova tema uopste? |
ja ne znam ko se svadja...
(**shaggy - 'it wasn't me' playing in the background**) a ,pa tema glasi 'imam jedan problem'. a razlog zasto smo svi tu,je sto svi imamo probleme. Quote:
|
Quote:
Spider je napravljen bas sa tom namerom, da se jedan signal moze obradjivati na vise nacina, ne znam zasto mislis da si ti prvi koji je uradio to sto si ti uradio, i da je to nesto posebno? Missim, pricamo normalno ne svadjamo se valjda? Bar se ja ne svadjam :) |
U ona dva snimka što sam postavio nema to o čemu govorimo, osim običnih nekih efekata, ali veoma loše zvuči - loše je ispalo.
Ne kažem da je spajder nešto ''uzvišeno'' što sam ja izmislio, :) već da od njega počinje ono o čemu govorim, mada ne mora da bude ni ,,spajder'' sam po sebi, može na druge načine da se ,,umnoži'' signal, ali konkretno ,,spajder'' je napravljen samo za tu namenu. Nego govorim o samom osmišljavanju ,,prostora'' (sterea). Voleo bi da ti objasnim što bolje, ali i da čuješ ono što bi mogao od tvog zvuka da napravim, pa da ti sa objašnjenjem bude jasno. :) |
Moram odati divljenje gosn Estbamu... Citiracu Mozzarta: "...Uloga kompozitora je da sjedinjuje zvukove i glasove - sluzavki, godspodstva, imperatora i da ih tako ujedinjene pretvara u Boga..." Tako da - samo napred, podrzavam experimentisanje. Mozzart je u svoje vreme mnogo experimentisao i nije bio prihvacen od mnogih... Zato je danas MOZZART!
|
Quote:
Dakle, dok je bio živ, mnogo se bre mučio jer je bio neprihvaćen. Kada je UMRO, sve počasti je DOŽIVIO. :grin: |
Moram da dodam da ja inace mnogo volim dobar ELEKTRO... Npr Bluetech.. I bila ovo zajebancija ili ne - to Estbamovo - je to u sustini...
|
Quote:
|
Pa meni zapravo uopce nije lose to sto je on poslao, nije nest inventivno a nije ni razradjeno ali kao ideja nije smece...
|
ajmo sad polako u dvadesetu stranicu ovog beskrajnog threada...
|
|
Quote:
Zato se zanimam uglavnom za kvalitet zvuka. Rekao sam da su ona dva snimka totalno naklapanje da bi nešto probao; a za samu numeru potrebno je nešto mnogo više, pre svega, pesma treba da ima početak i kraj, a između toga neki život, tako da su ono ,,gluposti’’ što sam ovde postavio; ali nemam ništa bolje trenutno. Evo još nešto, manjeg obima, pa koga zanima – nije lošije od onih prvih (nije konfuzno): 1. Download Link: http://rapidshare.com/files/15438144...ent_1.wav.html |
Quote:
Znaš kako: ovaj zvuk je vrlo dobar i ,,završen'' u stereu. I vidi sad ovu stvar: da bi taj zvuk bio dobro raspoređen i dobro se čuo, upotrebljen je, recimo, čorus, ili kratki deleji, podešen je stereo (panorama). I sada kada bi taj zvuk naknadno koristio u nekakvu obradu, što bi ja radio, prvo bi trebao da sav taj zvuk sabijem u jednu ,,mono'' tačku da bi ponovo radio to što je već odrađeno (lično bi pravio čorus, kratke deleje i panoramu). Pa se postavlja pitanje: zar nije bolje da nabavim sopstveni ,,suv'' (=ogoljen) zvuk i na njemu eksperimentišem? Zato bi voleo da mi pošalješ neki tvoj najprostiji zvuk, ali opet, koji ti se sviđa i hteo bi da ga usavršiš, kao recimo ovaj što se čuje; a možda i mnogo bolje. :) ps Skinuo sam drugi zvuk; takođe ista stvar u pitanju. Zvuk ima svoj delej, odbija se, ima neku punoću, svoju punoću; grehota bi bilo da od njega mutiram nešto svoje. Zato, daj nešto suvo da oživljavamo. :) |
Ajde dajte neki sint suv da vidimo sta covek moze.
Ako se ne javi niko do sutra instaliracu ja sta je vec potrebno, pa ... |
izgleda da covek ima vise od jednog problema..
a mi smo mu jedan resili - nedostatak paznje. |
4.028 čitanja do sada. Svaka čast! :grin:
|
ne postoji ni rec ni smajly koji bi opisao kako se osecam posle citanje ovog threada od samog pocetka...
|
Oprostite što sam vas smorio.
Nije mi to bila namera. Vidim da ste mnogi od vas vrlo talentovani i iskusni, a ja sam se poneo kao neko kome treba posebno da se obrati pažnja - što je daleko od toga. Ali želeo sam da započnem jednu inženjersku raspravu u kojoj bi razradio svoju viziju, koju želim da vam predočim. To je jedino što imam na umu ali neuspešno delujem u komunikaciji. Pošto malo koga zanima: ,,detaljno programiranje'' veštačkog (mono) zvuka, u prostoru (živom prostoru) stereo zvuka - ostaje mi samo da se povučem privremeno nadajući se da će se neko zainteresovati kao i ja, sa puno energije i volje. Pozz :) |
Ocigledno ti treba translator izmedju mono i stereo sveta.
|
Quote:
Zato bolje cuti(a i mogli bi te ukrasti Rusi) dok nespremis, lepo dobijes Gremi ili Nobelovu nagradi i onda ove pacere ovde lepo naslazes na gomilu "a smesno vam a" |
Quote:
e pa zbog ovakvih prica postoje forumi !!!! Vrh !!!! Salu na stranu, ovo uopste nije lose...samo vi pljujte ! Stavise, ja cu sad sve ovo da izsemplujem, do-produciram i izdam "na kvarno" , sve cu pare da dam u dobrotvorne svrhe nekoj bolnici. Nemogu jos da se odlucim kojoj... Eastbam, pusti ti mrmote sa foruma...samo cepaj dalje. Uploaduj svoje radove gde god mozes, mozda neko poput Timbalanda sampluje nesto pa se i ti oparis !! |
baci koju kintu za spomenik tupaka u marinkovoj bari hahhahahaha
|
da ozivim temu, i da vidim ima li sta novo?
|
miko jel imas msn ... ? :]
|
All times are GMT +1. The time now is 03:59 PM. |