![]() |
Re: Beovizija 2008
tuzno je to sto muzika zivi na festivalima ali samo u cosku... ne moze da se probije od politike...
|
Aj lajk big ViMEN!
meni je jedino sto je namesteno da festival bude sam po sebi sranjce i da je konkurencija bila katastrofalna i jadna i bedna, pobogu, sramota me bilo da gledam, pa sam prebacio na BadCopy duo u Velikom Bratu. To je jedina namestaljka, a ovih par pesama oko kojih se vi sporite su jedine koje su uopste izgledale kao da se neko zapravo potrudio, i to se odma moze osetiti. Ovaj decko koji se kamarad Slobi (:D) dopao, realno lepo peva, i veseo i prirodna pojava, ali cini mi se da nema tu auru koja je zablajznula pola nacije kad je Lane pobedio, niti J.Tomasevic, koja svojom pojavom ipak utice na subjektivnost. I da, jeste mi njegova pesma bila blago bleda i neubedljiva. Nije da mi se ORO svidja, al cini mi se da su se vise potrudili da pogode metu festivalskog pobednika. |
Quote:
|
Da se razumemo, niti sam neki veliki strucnjak, niti sam u tim vodama... Ako i zanemarimo svu tu politiku, jednostavno se oseca da je pesma vestacki napravljena i to je to. Ne mora neko biti neki profesionalac (mislim na masu) da bi mogao da oceni sta je usiljeno, a sta su prave emocije, to se jednostavno oseti... Iskreno, meni je to usiljeno ubacivanje reci "Vidovdan" isto kao i usiljeno ubacivanje psovki u domacim "filmovima"... A sto se tice aspekta iz vise uglova, zasto da se lazemo, nas ovde zanimaju samo dva ugla - ugao onih koji su radili pesmu i ugao mase (vecine ljudi) za koje je pesma radjena...
|
Ma koja je pesma dobila je u principu nebitno... siguran sam da cemo cuti mnogo vece gluposti na samom Eurosongu. Ono sto zabrinjava je demonstracija totalne dezorganizacije, nestrucnosti i nemogucnosti da se organizuje ovakva manifestacija, a da lici na nesto. Pesma nas, kakva god da je, sigurno nece obrukati... ali ovakva organizacija itekako hoce. Ja bih trazio glavu organizatora :sw: :rolleyes:
|
dajte neku sliku od te voditeljke :D
|
Stvarno niste normalni, zasto posle svakog dogadjaja ovog tipa, na ovom forumu moraju da se prosipaju kojekakve gluposti?!
Pa hajde, da li je iko od vas sumnjao da ce pobednik biti ili JT ili Beauty Queens?! Ja verujem da nije. Al jebi ga, takvi smo, moramo malo da talasamo, zar ne? Da li je pobedila iz politickih ili ovih ili onih razloga? Epa pobedila je! I nemam nameru da je "branim" jer mi se pesma gadi, a za (siguran sam) vase cudjenje, i interpretatorka mi nije ni upola vredna koliko vama. Lucky se popeo na Slobu bez i jednog valjanog argumenta, prosle godine se ovde pisalo kako kod nas idu afirmisani pevaci, sto je bruka jer bi trebalo obrnuto, a sada vidim da je neko i tu nasao teoriju zavere pa kaze da ima puno neafirmisanih pevaca da bi ovi drugi dosli do izrazaja?!! Stvarno smo cudna sorta! Sloba je covek koji je bio na licu mesta, i ja nemam ni jedan razlog da ne verujem u ono sto kaze. S'druge strane, pesma koju je on ocenio 12icom je po meni totalni bullshit, ali to sam ja, a ono je on - clan zirija koji je zasluzno sedeo na tom mestu. Mozda bi trebao da se svadjam sa njim jer nije glasao za Zoe koju Alavuk vec godinama odlicno poznaje, ali JT bi i dalje bila na tronu. Tako da.... Batalite..... stvarno je bezveze. |
"Mozda bi trebao da se svadjam sa njim jer nije glasao za Zoe koju Alavuk vec godinama odlicno poznaje, ali JT bi i dalje bila na tronu.
Tako da.... Batalite..... stvarno je bezveze." Odlican zakljucak!!!! Hvala na poverenju i iskrenosti... |
"Ovaj decko koji se kamarad Slobi () dopao, realno lepo peva, i veseo i prirodna pojava, ali cini mi se da nema tu auru koja je zablajznula pola nacije kad je Lane pobedio, niti J.Tomasevic, koja svojom pojavom ipak utice na subjektivnost. I da, jeste mi njegova pesma bila blago bleda i neubedljiva."
Nemam sta da kazem, sve navedeno je tacno, ali ja uvek biram PESMU, dakle ne izvodjaca, ne "umjetnicki dojam" ne scenu, koreografiju, svetlo, nastup... Mozda nisam, i verovatno nisam u pravu, ali eto, znajuci to, ljudi me pozvase valjda im je trebao i jedan takav - "veciti oponent" |
Ma meni je samo krivo sto sam svestan da bi neki drugi ljudi ovo odradili daleko bolje i sto se organizacije tice i ne tolerisanja limunada kojih ima 99% na festivalima... Ali dobro, sto da bude dobro, kad moze i lose... Sto prosetati do super marketa i za manje para kupiti bolju hranu, kad je tu obliznji dragstor sa salamom podrigusom...
|
Ma nebitno,bilo pa proslo kinezi zgazili hiljade studenata posle tri dana sve je palo u zaborav,tako ce i ova manifestacija(ako se manifestacijom moze nazvati):banghead:
|
@AvaX
ne poznajem odlicno zoe godina vec artur :]]] inace ne bi se bunio da je "odlicno poznajem" godinama :]]]]]]]] |
Ok, got the point! :wink:
|
Quote:
Koji su ti "neki drugi ljudi"? Uvek je "neko drugi" pametniji, bolji, lepsi, muziikalniji... Da li si to ti? Da li je to tvoja komsinica Dara? Ili moj komsija Mikan? Daj da vidimo koji su ti vecni "neki drugi, bolji", pa da oni organizuju sve u nasim zivotima i da konacno sve postane savrseno... :banghead: Daleko od toga da sam zadovoljan svime, ali se vec godinama bavim istim poslom i znam sta znaci organizovati tako nesto. Za Zrenjaninski festival stize svake godine izmedju 200 i 400 CD-a sa (s)"hitovima" i ti, kao neko ko bira i slusa, moras da napravis selekciju od 20 ili 30 pesama. Pesmu su takve-kakve su i ako nisu dobre (a retko kad jesu), nije dobar ni festival. Za Beoviziju je to verovatno i mnogo veci broj. Nije kriva organizacija ili bilo ko OSIM AUTORA!!! Obzirom da je u Srbiji (a i u okruzenju) mainstream pop, neki derivat (koji vise podseca na abortus) "osamdesetske" muzike i kada u interpretaciji najpoznatijih izvodjaca on zvuci za "prst u usta", sta ocekivati od onih kome su te iste zvezde uzori? Pa ti bi, da mogu, najradije odbacili svoje zivote i klonirali se u bol i patnju svoga idola... Propusti u organizaciji su TEHNICKE prirode i vrlo su ocigledni za onoga ko zna o cemu se radi. Ove sve druge opservacije su "kako mali Perica zamislja organizovanje festivala" i ekvivalentne su utopiji. Opet... Ako neko ume i moze bolje, nemam nista protiv da to i uradi. Dalje... Ko je taj koji kaze da su festivali "vrhunska umetnicka manifestacija"? Festivali nisu nista drugo do mesto (ili nacin) gde mozes da predstavis nesto sto radis. Dzabe termin na TV-u, puno novinara na jednom mestu, dzabe pice u bekstejdzu (izuzev Beovizije) i nista vise od toga. Ko veruje u suprotno nije mnogo "cist". Igra se prljavo i to je svima ocigledno, a to da li ces ili ne da pristanes da "igras" tako, zavisi samo od tebe, kao nekoga ko zeli ili ne zeli da pristane na neke stvari. Ja vec koji put na festivale saljem pesme koje apsolutno ispadaju iz standardnog poimanja festivalske pesme i do sada sam uvek prilicno dobro prolazio, uprkos tome sto nisam podisao "ovome" ili "onome". Sve je stvar vaseg licnog izbora, savesti i mogucnosti (umetnickih). Licno volim da vidim kada neko kaze "ja umem bolje", pa to tako i uradi, ali se jezim od praznih prica i forumske demagogije. Pozdrav (p.s. hvala Slowstaru na velikoj oceni u finalu :D ) |
Quote:
Ako ces da je gledas nadji je pod nekom od emisija: http://ww1.rts.co.yu/euro/evropskolice.asp |
Quote:
|
@alavux
Zoe je vec deceniju zvanicno zauzeta mada... :P @slowstar pa lepo objasnjeno, onda mi se cini da ste vi ipak bili mozda cak i suvisni u celoj prici. A iako se manifestacija tako zove, od kad znam za sebe imam utisak da je tu pesma samo deo paketa koji se na OjroViziji ocekuje od izvodjaca Nije da ja imam neki stav o tome, samo zapazanje. |
Uhh bre Oggy, kako mrzim ovakve drchne odgovore, ali hajde, kontam da me ne znas, pa necu biti impulsivan. :) Vidi, znam da si se zilion puta sretao sa ljudima koji samo zanovetaju i cini im se kako bi oni sve bolje uradili, a ne znaju da organizuju ni odlazak kod komsinice na kafu. Veruj mi da ja definitivno nisam takav, uostalom pitaj Idekiusa, koji me zna malo, ali dovoljno. ;)
Lako je reci sta ne valja, oduvek bilo, a mnogo teze odraditi posao da bi ti sam bio zadovoljan, a najteze da bi i drugi bili zadovoljni... Koji su to "neki ljudi"? Pa tu definitivno ne bih mogao da svrstam sebe sa ovakvim iskustvom, mozda za 10-tak godina, sta znam, necu da bacam pasulj, mozda zavrsim i u preduzecu sa lemilicom i unimerom... Tu definitivno ne ciljam ni na one "sveznajuce" koje si ti oslovio sa Darom i Mikanom... Rekao sam "neki ljudi" samo iz razloga sto nisam (jos uvek) u tim krugovima (sto sam pre toga i napomenuo), pa ne mogu konkretno nikog da navedem, ali prodavanje price kako je ovo vrhunsko i kako u ovoj zemlji koja je tolika kolika je ne moze da se nadje neko ko bi ovo bolje uredio je smesna. Pa i sam si rekao da je daleko od toga da si zadovoljan svime. Neko ko je svestan neceg sto ne valja, a ima iskustva sa tim poslom, samo moze da ima predispozicije da to isto odradi bolje. Tako i taj Zrenjaninski fest na kome si ti jedan od clanova ekipe napreduje iz godine u godinu, sto ne mogu bas reci i za Beoviziju... U pravu si da je glavni problem u nedostatku ideja i samim autorima/izvodjacima, ali opet svaljivanje sve na njih nije realno. Sve bolje pesme uglavnom i ne izlaze na festove bas iz razloga kakva "konkurencija" i koncepcija klasicnog festa. Meni nije dobro posle slusanja 10 takvih abortusa, mogu samo da zamislim kako je preslusavati vise stotina i traziti igle u plastu sena. Jbg, ne mozes to da sankcionises tako sto ces pustiti samo 4 pesme na fest umesto regularnih 20. Resenje za takvu situaciju je jako tesko, ja ga svakako ne nudim, ali opet apelujem na one koji mogu, da malo vise obrate paznju na neke detalje. Evo npr. sto se samo Zrenjaninskog festa tice, zasto ne odraditi sam festival da se ultra razlikuje od ostalih u zemlji i regionu. Ne kazem da on sada nema elemenata koji ga cine posebnim, vec samo da treba povecati broj njih... :) |
Quote:
|
Quote:
Quote:
Quote:
Ali zasto? Quote:
Mogao bih da pricam hvalospeve ili da sebi prpisem zaslugu za "ovo" ili "ono", ali to moze da prodje samo kod nekoga ko totalno nema pojma, a svima ostalima bih zvucao krajnje smesno. Zrenjaninski festival ima budzet najmanje 10 puta manji od Beovizije i vizuelno, organizaciono (i sve ostalo vezano za cistu lovu) tesko moze da parira. Cak ni u najavi. Iako se dosta "izvrsioca radova" nadju i na jednom i nadrugom festivalu, razlika u novcu, podrazumeva i razliku u kolicini opreme i ljudstva... Realno. Ono sto je kod nas uvek bolje bilo (pricam o periodu od 2004. do sada) je zvuk. Razglas se ne pali dok se monitoring ne sredi do onog nivoa da svi sve cuju bez problema. Takodje zvuk koji se cuje sa razglasa, neuporedivo je bolji od onoga u SC (e sad, da li je to prostor ili sta vec, to ne znam, ali znam da se cuje mnooogo bolje). Licno sam uradio i nesto u vezi kvaliteta TV prenosa, ali to je sada preopsirno za ono sto hocu da kazem. Pesme... Dzaba ti sve scenografije i sve organizacije i svog razglasa, kada ti na konkurs stignu LOSE PESME. Od toga nije imun ni najveci festival zabavne muzike na svetu, Sanremo, pa tako ni jedan drugi festival. Nekada se dese dobre, a nekada lose i to je tako... Quote:
Te "bolje pesme" su "bolje" samo njihovim autorima i izvodjacima koji zele da izvuku lovu od festivala, a realno su u praksi jednaka groblja kao i bilo koja druga pesma od onih "losijih". Te bolje ne ucestvuju zato sto uglavno zahtevi njihovih "vlasnika" bivaju odbijeni (opravdano) od strane organizatora festivala, te im ne preostaje nista drugo do da im sami andenu epitet "bolje". Quote:
Quote:
Dzaba detalja kada nema PESAMA!!! Kada imas pesmu, mozes da je izvedes i na bini mesne zajednice, pa ce i dalje biti dobra, a kada imas sranje, ono smrdi i na najlepsoj bini sa najboljim zvukom... Quote:
Ali to nije sustina onoga sto sam hteo reci... Poenta je u tome da ne mozes osudjivati nesto o cemu ne znas mnogo (ili nista). Barem ne sa argumentima poput tvojih i ogromne vecine ljudi koji "znaju bolje". Htedoh reci da je festival poput Beovizije vrlo komplexan i jako tezak za organizovati. Postoji gomila problema i nije ih lako prevazici. Licna mi je zamerka sto su zakazali jedino tamo gde nije smelo. Zvuk na muzickom festivalu bi morao biti primaran, a posle toga moze sve ostalo da dodje na red. Ostatak organizacije je prosao ipak na mnogo visem nivou nego sto je to slucaj kod ostalih festivala u okruzenju. |
Vidi, priznajem da sam ucestvovao i na tome, al' mogu da kazem da je bolje organizovan od Beovizije, mada to nije bitno, jer je moje ucesce vezano iskljucivo za "kintu". Ipak, u nedostatku boljih poslova, od necega mora i da se plate racuni za struju, telefone, grejanje ITD ITD ITD - rupa bez dna.
U ovoj situaciji nemanja posla, ne sme da se bira. Na samom festivalu (Grand) nisam bio prisutan, nisam cak ni gledao TV prenos, jer sam imao snimanje nekih gudaca, koje nisam mogao da odlozim, ali znam da su nagrade na Grand festivalu neuporedivo znacajnije, kao i da nije bitno samo prvo mesto, vec i sledecih pet - sest, i sto se nagrada (love) tice, i pozicije...Ja pokusavam jos uvek da budem "profi", a kada si profi, moras da radis sve sto ti se ponudi, ukoliko nije nesto bas ekstremno lose, zar ne... Uostalom, ako sam mogao da radim za Colu, Bregu, Zanu, Olivera, Cobija, Mikija Jevremovica, Sladju Milosevic, ITD ITD ITD, ne vidim problem da uradim i aranzman za Anu Bekutu, koja je vrlo prijatna i pristojna osoba, a osim toga, peva bolje od vecine pop-pevaca sa kojima sam radio, sto za mene znaci lak posao prilikom snimanja vokala, cak nisam morao ni da budem prisutan, do sinhronizacije muskog hora i mixa, koji ja Lacky iskusno odradio. Licno bih veoma voleo kada bi se organizovao neki festival sa ZIVIM VELIKIM BENDOM, koji bi sam po sebi bio gala, a i "rascistio" bi situaciju sa totalnim neznalicama, koji nazalost vladaju danasnjom muzickom scenom (opet, CAST IZUZECIMA) iz prostog razloga, sto bi neko morao i da napise aranzmane za takav bend, a ne da folira slaganjem loop-ova i tzv "aranzmanima" uradjenim na piratskom Cubase ili Nuendo softveru, koristeci uglavnom gotove komponente - razumes valjda o cemu pricam...Sto se tice organizacije festivala, i tu pored dobre volje i truda, ipak vazi pravilo "Koliko para, toliko muzike" barem donekle. Ne znam zasto postoji toliko mucki i lobija, i pitam se, kako taj doticni kompozitor, tekstopisac, menadzer, ili pevac, legne da spava, sa saznanjem da je pobedio ili se visoko plasirao zahvaljujuci mahinacijama i manipulacijama? |
Evrovizija je uvek bo festival "Bitan samo potlacenim narodima". A i uvek se oko festivala vuku price oko namestanja(izgleda prirodno), kako rece Balasevic: Svi koji gube se ljute. Tako da ima i tog faktora.
To dali se nekome od nas dopada ili ne neki pravac muzike je druga stvar. |
Uhhh, ne ide, ti si resio za neke stvari pogresno da me shvatis, i ja tu nista ne mogu... Nemoj da mislis da sam neko ko tripuje nesto, jer stvarno nije tako.
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
|
A niko nije pomenuo (ili sam propustio) Jelenu (Zana)... sta je bilo ono:shock: :confused: Cista sujeta ili...
|
Quote:
|
Quote:
Vrhunski ste muzicar i nema potrebe da se pravdate i bilo sta priznajete.To bi isto bilo ko kad bi Stolar znao samo duboreze da pravi i kad bi morao da se pravda kupcima koji hoce obicne stolice(znate ja to radim samo zbo para)Vi to vrhunski radite(Marina Zivkovic-Godine prolaze) je jedan od lepsih vasih aranzmana u toj bransi.Puno pozdrava i hvala na odgovoru |
Quote:
1. Taj na koga mislis mi nije deda, naime on je DRUGI muz moje babe, sa kojim nije imala decu, dakle moj pravi deda (otac moje majke) je umro jos pre II svetskog rata, tako da taj na koga mislis moze da bude samo "DEDUH" (izvedenica od "OCUH") 2. Sto se kvalifikacije mog talenta tice, hvala mnogo, ja to za sebe ne tvrdim, ali mi naravno prija kada me drugi tako "kvalifikuju" Sa Futom se poslovno ODAVNO nisam cuo, on mnogo manje radi, a i kada radi, radi sam, iako bi za neke numere evidentno mogao da me pozove, pogotovo kada su u pitanju pop-naklonjene balade, to vise ne cini, nego radi sam, sa promenljivim rezultatom, ali ne zameram mu, njegovi su projekti, pa je njegov i izbor, zar ne? Sto se pravdanja tice, nisam sa tom namerom nista napisao, nego jednostavno izlazem svoj stav, da profesionalac, ako je u stanju, treba da radi SVE sto mu se ponudi, sa izuzetkom neke materije tojest stila, koji ne poznaje, ili mu manje dobro ide. Dovoljno sam neskroman da izjavim kako dosta dobro znam da radim arr. i produkciju za "anglo-saksonske" balade, problematiku gudaca, polifonije, "horizontalnog" nacina pisanja i programiranja za gudacki i duvacki ansambl i naravno, klavir, prilicno dobro poznajem, i sa "naucne" i sa kreativne strane, solidan sam i u Latino-maniru, klavir, brass i perkusije, ali se zato ne upustam u neki jaci dance, techno, rave, i srodne im nacine izrazavanja, jer sam vrlo svestan da postoje mladi ljudi, koji to rade bolje, modernije (relativan pojam) ADEKVATNIJE, i sa vise razumevanja za tu tematiku, mada licno, veoma volim da slusam takvu muziku, pa cak i sterilne kreacije DJ-eva mi nisu daleke. Jos jednom hvala na lepom misljenju, sve najbolje, Sloba "Slowstar" |
Sad' ce da radis jos jednu novu baladu.
I to opet samnom.:da: |
Nema sta da mislim kada je sa tobom, jedino se sekiram ko ce da peva...
|
Iznenadjenje! A i po tvom ukusu, POP.
|
Quote:
VI ste primer kako treba da funkcionise estrada. |
Quote:
shto se marije sherifovic tiche, zao mi je shto je nisam ubio kad sam imao prilike. toliko. :) mada, nikada nisam voleo evroviziju kao dogadjaj.. mislim da je to neshto najgore shto je moglo muzici da se desi.. ali opet, da nema toga, ne bismo mogli da razlikujemo dobrog od losheg.. u sv sl, pisao sam bash o toj pobedi i celoj evroviziji na blogu na momsvemiru.. pa ko voli nek izvoli.. pozdrav |
Quote:
Bitno je sta ce da se desava kada u maju mesecu budemo ukljucili tv, sa zeljom da vidimo taj "spektakl". Ja vec imam plan za to veche: Dobro cu da se napijem, pa onda voditelji neka greshe kolko hoce, neka lupaju gluposti, neka mucaju, nek zvuk bude kao na svadbi, nek nestane struje... a meni opusteno.:shock: :D |
Previse sve to ozbiljno shvatate... :wink:
|
Preslusao sam sa drugarima skoro sve pesme za Evrosong... pa ima zanimljivih detalja:wink: Sto se tice nase organizacije voleo bih zbog nas svih da bude pristojno odradjeno ali kod nas je sve moguce:)
P.S. Utisak Beovizije : generalno los iz razloga falsiranja, nebuloza, i nekih lobija koji ubace svoje takmicare a urade pesmu na silu ( iskreno to svi cujemo)... Svaka cast mom Ognjenu za aranzman devojkama, Tomasevicka je dobra i jos po neki:) Zivot ide dalje i svako ima svoj put:) Pozzz |
Zivot je casa piva:beer: .
|
All times are GMT +1. The time now is 01:32 AM. |