Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=109)
-   -   Waldorf Blofeld (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=20773)

lesha 08-10-2008 10:39 PM

Re: Waldorf Blofeld

Quote:

Originally Posted by fischek (Post 219748)
A kad se ocekuje? Mislim, ne po porudzbini nego u prodavnici...da probamo eventualno.

javljam cim bilo sta saznam.

u radnjama je jos uvek na preorder.

clusterchord 23-10-2008 12:48 AM

jos jedan demo sa gearslutza

http://www.sendspace.com/file/5r3jdz

ili

http://www.mediafire.com/?dry1mieyiyw

silicon science 24-10-2008 03:56 PM

Re: jos jedan demo sa gearslutza

Ekipa iz Waldorfa je neverovatno azurna, odusevljen sam. Posalo sam im mail i odgovorili su u roku od 5 minuta:shock: :shock: :shock: Prava retkost, nema sta. Poslao sam im i moje demoe i odusevili se, sad ce ih postaviti na matrix synth blogu:da: :da: :da:

lesha 24-10-2008 05:05 PM

cool :) :) :)

Everbeatz 24-10-2008 05:46 PM

auu, silicon, nemoj se sad uobrazis:da::D

svaka cas':)

clusterchord 24-10-2008 06:22 PM

Quote:

Originally Posted by silicon science (Post 222264)
Ekipa iz Waldorfa je neverovatno azurna, odusevljen sam. Posalo sam im mail i odgovorili su u roku od 5 minuta:shock: :shock: :shock: Prava retkost, nema sta. Poslao sam im i moje demoe i odusevili se, sad ce ih postaviti na matrix synth blogu:da: :da: :da:

cestitam, ali.. matrix synth je privatni blog, koji stavlja sve interesantne demose na koje nadje po netu. svi moji stari demosi su tamo, prophet, obxa .. mislim, nemaju oni veze sa waldorfom ?

bolje bi bilo da Waldorf stavi te tvoje demose na svoj službeni Waldorf site pod "products", jer su 5 puta bolji od svih onih koje im je radio onaj Stefan Tippler. tu bi ih stvarno ljudi vidjeli i čuli. matrix je malo nepregledan i anoniman.

fischek 24-10-2008 06:46 PM

Quote:

Originally Posted by silicon science (Post 222264)
Poslao sam im i moje demoe i odusevili se, sad ce ih postaviti na matrix synth blogu:da: :da: :da:

Oni ce da posalju matrix-u, a to je 1 batica koji vodi svoj blog. Mozes i sam da mu posaljes uvek kad imas nesto interesantno i on ce da okaci. Ja mu uvek saljem, a i da ne saljem, on je uradio subscribe na sve moguce kljucne reci u vezi sa sintisajzerima i ne promakne mu skoro nista.

Quote:

Originally Posted by clusterchord (Post 222289)
bolje bi bilo da Waldorf stavi te tvoje demose na svoj slu?beni Waldorf site pod "products", jer su 5 puta bolji od svih onih koje im je radio onaj Stefan Tippler. tu bi ih stvarno ljudi vidjeli i čuli. matrix je malo nepregledan i anoniman.

Jeste nepregledan, ali samo ako ga ne pratis redovno :) A inace, hvali se da mu je velika posecenost. Ne bih rekao da je anoniman...ima ceo matrixsynth community koji prati taj blog i ucestvuje i na njegovom forumu i bla bla...

A sto se Waldorfa tice, ni meni nije jasno zasto im nije u interesu da objavljuju kvalitetne demo-e koji urade *zadovoljni* korisnici. I Clavia je u tom fazonu...ako dobijes bilo kakav response tipa "e ok ti je ovaj demo" mozes da se lupas po guzici od srece.

milos 24-10-2008 08:54 PM

Quote:

Originally Posted by fischek (Post 222295)

Jeste nepregledan, ali samo ako ga ne pratis redovno :)

Pa to je najveci zez, ako ne pratis dnevno kasnije se gubis ...
OK je blog ali i svakave gluposti ljudi kace tamo tako da sam ga prestao posecivati.Trebala bi posebna sekcija biti postavljena za video, posebna za audio, posebna za slike itd. a ne ovako smandrljaju sve pa listam tamo neke glupave slicice macaka i pasa na sintovima :D :shock: :banghead:

fischek 24-10-2008 09:00 PM

ma to je jedan covek...on sve kaci i jeste malo mishmash - imas tagove, pa tako mozes da sortiras nesto sto te zanima

a evo i siliconov demo osvanuo ;)

http://matrixsynth.blogspot.com/2008...onscience.html

silicon science 24-10-2008 09:29 PM

I posle svih tih divnih vesti, evo jednog SRANJA. Htedoh da apdejtujem novi firmware, uradio sve "by the book", i nakon transmisije mid fajla trebas da pritisnes play dugme i on se restartuje i zavrsi apdejt. Medjutim meni nije hteo da uradi restart, posle puno pokusaja, i ja ga ugasim (power off) i tu se gadno zajebem. Upalim ga i on mi napise :WAITING FOR DSP:banghead: :banghead: :banghead: I to je to. NEce da se podigne i ne i nece i nece:( :( :mad: :mad: :cry: :cry: Sranje ljudi bas sam se skenjao. Pisao sam na njihov support mail i sad cekam da vidim sta mogu da uradim. Lik sa Matrixa kaze da je chuo za par takvih zajeba, ali se ne seca solucije. E bas sam sreckovic u pitchku ma*eri*u:banghead: :banghead:

lesha 25-10-2008 05:31 AM

pa lepo pise da ga ne iskljucujes dok se radi update..

kao sto ti rekoh, bez frke sam odradio update na 1.04 pre par dana u radnji uz pomoc midiox-a.

silicon science 25-10-2008 12:14 PM

Quote:

Originally Posted by lesha (Post 222341)
pa lepo pise da ga ne iskljucujes dok se radi update..

kao sto ti rekoh, bez frke sam odradio update na 1.04 pre par dana u radnji uz pomoc midiox-a.

Istina ali nije reagovao na restart i morao sam da ga ugasim. Javili su mi se skoro odmah i support tima (svaka im chast-u ponoc ljudi rade) i poslali mi rescue file koji ga podigne u safe mod i trazi update file.:) Bice okej, posle podne cu ga oziveti valjda

silicon science 25-10-2008 11:44 PM

Oziveo sam ga :D :D :D

lesha 26-10-2008 12:19 AM

super :)

sledeci put koristi normalan program za upgrade.

silicon science 26-10-2008 12:24 AM

Quote:

Originally Posted by lesha (Post 222431)
super :)

sledeci put koristi normalan program za upgrade.

Pa i sad sam iz Cubasea uradio, sasvim je on normalan.:wink: :wink: Problem je bio druge prirode. Na Waldorf sajtu pise da se moze updejtovati i sa USB 1 vezom, a lik iz supporta mi je napisao u mailu da se samo preko USB 2 moze updejtovati:banghead: :banghead: Kad sam preko midija uradio updejt sve je bilo u redu. Naravno, prvo sam morao da dampujem rescue midi ajl pa tek onda trazi OS midi... Sad barem znam sta i kako, pa ako se nekome desi slichan zajeb neka me cimne:wink:

Moritz 26-10-2008 08:19 AM

MIDI je otac i majka i pomoz bog, mani se crnog USBrea :wink:

Mika Technika 26-10-2008 02:35 PM

Quote:

Originally Posted by Moritz (Post 222454)

http://www.enriquedans.com/wp-conten...05/thumbup.jpg

lesha 26-10-2008 10:46 PM

miko, gde si bio danas?
nije ti zena dala da dodjes?

Mika Technika 26-10-2008 11:04 PM

Quote:

Originally Posted by lesha (Post 222571)
miko, gde si bio danas?
nije ti zena dala da dodjes?

ma jok, morao ranije na posao. pa nikako nisam mogao da dodjem, evo pisem sa posla:)

silicon science 26-10-2008 11:05 PM

Quote:

Originally Posted by Moritz (Post 222454)

E da znas.

Moritz 27-10-2008 01:54 AM

Quote:

Originally Posted by silicon science (Post 222575)
E da znas.

Eeee Gedzo, pa gde si danas? Andromeda plakala za tobom :grin:

silicon science 27-10-2008 09:50 AM

Quote:

Originally Posted by Moritz (Post 222601)
Eeee Gedzo, pa gde si danas? Andromeda plakala za tobom :grin:

Pa na svadbi bem ti, zenio sam burazera

Moritz 27-10-2008 10:14 AM

Quote:

Originally Posted by silicon science (Post 222632)
Pa na svadbi bem ti, zenio sam burazera

Uf da....zaboravih :banghead:

lesha 27-10-2008 10:20 AM

blofeld je, koliko sam iz reakcija video, pobrao dobre kritike na iznenadjenje prisutnih kako tako mala i jeftina sprava moze dobro da zvuci.

silicon science 27-10-2008 10:24 AM

Quote:

Originally Posted by lesha (Post 222639)
blofeld je, koliko sam iz reakcija video, pobrao dobre kritike na iznenadjenje prisutnih kako tako mala i jeftina sprava moze dobro da zvuci.

Svakako da jeste... Cima ga prvi put upalis i chujesh i prochitas specifikacije zakljuchish isto...Vec rekoh, bice best buy decenije :wink: :) :grin:

Lag 27-10-2008 04:18 PM

bash.

fischek 30-10-2008 07:46 AM

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/dGjzB267Fr0&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/dGjzB267Fr0&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

MHz 30-10-2008 10:32 AM

ochekivao sam vishe knobova.. shteta..

silicon science 30-10-2008 02:45 PM

Eh, vishe knobova da, bilo bi super. Ali, kad se uzme u obzir cena i kvalitet, bilo bi malo previse za tu lovu:ups: Ali barem 4 knoba koja sam programiras koju ce funkciju da rade ne bi bilo suvise, ali treba uzeti u obzir da to zahteva "redizajn" celokupnog sinta, i to koshta novaca, i samim tim bi morao biti skuplji. Ne znam ko je od vas imao prilike da se poigra sa Blofeldom, user int. je toliko dobro uradjen da chak i ne osetish potrebu za vishe gumbica, vrlo brzo i jednostavno se ulazi u sve bitne funkcije na sintu, bukvalno 1 ili 2 pritiska na taster i tu si :wink: :) A ko zeli vishe kontrole, za malu lovu moze da kupi neki od ovih novih kontrolera sa knobovima i da full mapira sint. Nije neko veliko novchano ulaganje. I poslednja stvar je da se jos uvek cheka sta ce biti sa Strombergom, moraju da ostave nesto i za njega, i ako se pojavi to ce biti ono sto deca zele i sto je sam VRH subtracivne sinteze danas, ali ce i koshtati (3000 evrosa sint i jos po 500 za 2 dodatka koji se kache). Jbg :(

clusterchord 30-10-2008 08:15 PM

Quote:

Originally Posted by fischek (Post 223086)
<object width="425" height="344">

<embed src="http://www.youtube.com/v/dGjzB267Fr0&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></object>

HEBENO zvuci, ova prva tri cetiri preseta sto je odsvirao tip, su sve sto trazim od modernog wavetable sinta... nek "pili metal i staklo na komadice". svidja mi se i kako izgleda. a jos kad pocenm procsirat samplove melotrona kroz njegove filtere.. njam

Silicon, ne sjecam se mozda sam ovo vec pitao (citaj: star sam), jel moguce namjestiti neki kontroller ala behringer ili ona mala korg sranja da dohvate dobru kolicinu parametara u Blofedlu ili čak sve?

odnosno ima li Blofeld midi cotroller table/assign za svoje interne parametre??

vidim onaj prazan prostor sa strane, sto rekoh i prije, taman za korg kontroler ili nesto slicno...

http://www.korg.com/gear/images/products/kontrol.gif

daklem , znam da sam dosadio.. ali.. kupujem SIGURNO. samo ce morat pricekat da se preselim , daklem januar ili feb 2009.. jaooooooooooooooooo brate mili jedva čekam

http://www.gearslutz.com/board/image...ood/bouncy.gifhttp://www.gearslutz.com/board/image...ood/bouncy.gifhttp://www.gearslutz.com/board/image...ood/bouncy.gif

HrastProgrammer 31-10-2008 06:13 AM

Quote:

Originally Posted by clusterchord (Post 223150)
ima li Blofeld midi cotroller table/assign za svoje interne parametre??

Ne kuzim bas potpuno ovo pitanje ... Kod Blofelda je vecina parametara vezana na odredjeni MIDI CC (vidi User's Manual, strane 101 do 105), isto kao sto je to na Q i drugim Waldorfovim synthesizerima. Onda jednostavno na eksternom MIDI kontroleru povezes odredjeni knob/slider s odgovarajucim CC-om na Blofeldu i to je to. Npr. CC 69 je Filter 1 Cutoff ... ako na ovom Korgovom kontroleru postavis onaj prvi knob na CC 69 onda ces njime kontrolirati F1 Cutoff na Blofeldu. Nemam Blofelda, ali kombinacija E-MU XBoard49 + Waldorf Q Rack kod mene funkcionira na opisani nacin (nije da mi treba, posto Q ima dovoljno knobova, ali sam isprobao) ...

fischek 31-10-2008 07:42 AM

evo jos jedan demoičić

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/a8mJQTD4zBg&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/a8mJQTD4zBg&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

silicon science 31-10-2008 09:29 AM

Quote:

Originally Posted by HrastProgrammer (Post 223192)
Ne kuzim bas potpuno ovo pitanje ... Kod Blofelda je vecina parametara vezana na odredjeni MIDI CC (vidi User's Manual, strane 101 do 105), isto kao sto je to na Q i drugim Waldorfovim synthesizerima. Onda jednostavno na eksternom MIDI kontroleru povezes odredjeni knob/slider s odgovarajucim CC-om na Blofeldu i to je to. Npr. CC 69 je Filter 1 Cutoff ... ako na ovom Korgovom kontroleru postavis onaj prvi knob na CC 69 onda ces njime kontrolirati F1 Cutoff na Blofeldu. Nemam Blofelda, ali kombinacija E-MU XBoard49 + Waldorf Q Rack kod mene funkcionira na opisani nacin (nije da mi treba, posto Q ima dovoljno knobova, ali sam isprobao) ...

@Cluster-kao sto reche HrastProgrammer-Sve funkcije su vezane za odredjeni cc, moj M-audio radium po Defaultu ima namestene neke od midi poruka, npr. filtere... Ja sam vec navikao na ovih 6 knobova i verujte mi da meni nije potrebna dodatna kontrola, sto ne znachi da ne bi bilo dobro imati jos poneki gumb za envelope itd..
Onaj Korg izgleda super, vredi razmisliti :wink:

HrastProgrammer 31-10-2008 09:56 AM

Quote:

Originally Posted by silicon science (Post 223204)
Sve funkcije su vezane za odredjeni cc

Na zalost, nisu sve, previse ih ima. Ima dosta parametara koji idu iskljucivo preko SysEx (svi FX1/2 parametri osim FX1/2 Mix, vecina Arp parametara, Modulation Matrix, a i ponesto drugih parametara na raznim mjestima, npr. EnvA/F/3/4 Mode i slicno). No, ono najvaznije ide preko CC i tesko da ces bas zatrebat preko CC-a kontrolirat npr. Standard Modulation 3 Source :wink: Jedino bi ponekad bilo zgodno imat neke od osnovnih FX parametara na CC-u (nema ih ni kao destinations u Modulation Matrix), ali to se da rijesit preko SyxEx-a: stavis Ctl+SysEx za Controller Send u Global i u sequencer-u uhvatis odgovarajuci SysEx za ono sto te zanima ...

clusterchord 01-11-2008 02:15 AM

ok jasno, ima fiksnu midi cc mapu, kao i XT i ostalo. i to mi igra, obzirom da se svi kontroleri mogu editirati. anyway, glavno mi je da mogu dohvatiti filter, reso, filter env intensity, wave i filter envelope, fm, wavetable i wave number.. s tiem se vec moze napraviti cuda, u trasnformaciji zvuka.. nevjerojatno efektno uzivo... stalno koristim XT za takve stvari..

inace, ovo sa hvatanjem sysexa u sekvencer bi igralo samo ako koristis DAW uz njega ili neki sekvencer. mene zanima iskljucivo live editing, prstima. tu dakle to otpada, osim ako se koristi kontroler kao npr. Remote ili Remote SL, koji mogu odasiljati i sysex stringove.

vezano uz to, sad sam shvatio da mali Korg nema klasicni MIDI uopce. samo mini USB. znaci nista od toga.. uzivo. samo preko kompa.. osim ako mozes spojit njegov USB direktno u Blofeldov USB.. ali to mi ne zvuci bas moguce.. netko mora biti usb host u toj prici..

PS Hrast, imas li i ti problem sa filterom na jednom voiceu, na svojoj novoj andromedi, kao sto ima Don.. ?

HrastProgrammer 01-11-2008 07:24 AM

Quote:

Originally Posted by clusterchord (Post 223327)
inace, ovo sa hvatanjem sysexa u sekvencer bi igralo samo ako koristis DAW uz njega ili neki sekvencer.

Da, naravno. Vidis, to me bas podsjetilo da moram dodat SysEx support u svoj sequencer. Odgadjam to vec mjesecima, nikako da se uhvatim posla ...

Quote:

PS Hrast, imas li i ti problem sa filterom na jednom voiceu, na svojoj novoj andromedi, kao sto ima Don.. ?
Yeap, kod mene je V15. Nisam primjetio nikakav nenormalni drifting u radu, ali nakon par sati auto-tune veli da se filter na V15 ne moze tune-at. Drugi tjedan trebaju stici dijelovi iz USA pa da se to sredi u okviru garancije ...

U medjuvremenu cu se malo vise pozabavit s tim da vidim (cujem) kako zapravo zvuci taj filter u izolaciji na nekom mono zvuku, mozda se to moze kreativno iskoristit :wink:

clusterchord 28-11-2008 07:15 PM

Re: Waldorf Blofeld i malo Nord Lead 2X

Prekjucer sam napokon svirao Blofeld. i sve je otprilike onako kako sam ocekivao. pune wavetable funkcije, kad da imas XT ali sa malo meksim Q filterom. dual filteri zvuce super, bandpass rezonanca na arpeggima je fenomenalna. efekti koje ima su super prakticni za uzivo.. jer su dio preseta.. posebno delayi i sl..

drugo, over klasicne VA soundove popularizirane u tranceu, twisted houseu i odnedavno u ovom ubrzanom hip hopu (cranku), radi jako dobro. to su vec dva tipa sinteze da tako kazem. jos kad na keyxboardu budes mogao trpati unutra sampleove... 8-)8-) i procesirati ih kroz te filtere i delaye... to stvarno postaje vrlo vrlo korisna sprava.

vrlo cist, nema suma. envelope "sijeku metal".. uzasno brze. svidja mi se ta klinicka tocnost, dobra varijacija u odnosu na pravu analogiju koju imam , kod koje je sve toplo i pliva.

koristio sam Nord Lead 2X kao kontroler za Blofeld... taman Blo stane na prazni, desni dio norda.. fantasticno izgleda kombinacija.. sad su ga tako ostavili u ducanu za demonstracije, kazu da im je seksi..

jedino što je "loše" je da sam pred kraj prikljucio malo i sam Nord Lead 2X da ga opet cujem - slozio par soundova u par sekundi (uzasno se brzo radi s njim) i vec po treci put se zaljubio u taj sound. koliko je on tocan kao imitacija analogije postaje potpuno nebitno, kad sprava ima svoj jedinstvani karakter. jednostavno, ako radis raznovrsnu elektroniku, bilo sto moderno, treba ga imati u arsenalu da nadopuni pravu analogiju. stravicno muzikalan. razmisljam cak da bih to uzeo prije ili umjesto blofelda.. znam, znam.. totalno sam popiz***.. :D:rolleyes::shock::D

silicon science 28-11-2008 07:24 PM

Re: Waldorf Blofeld i malo Nord Lead 2X

A ja imao Norda i morao da ga prodam :banghead: :banghead:
Fali mi taj zvuk, a pala im je cena prilichno... Kazu moze i za 350 (rack) evra u Madjarskoj da se nadju...
A opet, Blofeld mi ima siri spektar mogucnosti, i unikatan zvuk, i leze u mixu fantastichno :)

fischek 06-12-2008 09:29 PM

evo malo zanimljivih preseta

http://matrixsynth.blogspot.com/2008...ds-preset.html

lesha 06-12-2008 09:59 PM

Quote:

Originally Posted by fischek (Post 228374)

odlicno :)

All times are GMT +1. The time now is 11:45 AM.