![]() |
Re: Skolstvo bi trebalo zabraniti
Quote:
Postoje i primeri prirodnog pozicioniranja instrumenata ( kao npr na bini ) gde se bas pomeri 10 % na jednu stranu . Takodje se u ponekad modernoj RnB ili House muzici , basevi koriste razvuceni levo i desno ( znaci van centra ) iz razloga da ne smetaju nozi i da prosire sirinu mixa . Ovo se najcesce radi na sint basevima ..... Ponovicu , nisam pratio diskusiju , ali bas zaista ne mora da ide u sredinu , mada se u 97 % slucajeva tu stavlja .... Pozdrav |
Quote:
Nisu Bitlsi, nije dzez, vec bend koji svira neki "pop-rok-stali-je-vec" :wink: |
Quote:
Pozdrav |
Quote:
pa valjda svi znate da je pravilo - da nema pravila!! sve moze ! ko kaze da nesto nemoze?? |
Ja kazem da ne moze hi hat da bude na 100 hz i da bas ne moze da bude na 10000 :banghead:
|
Quote:
pozdrav bogi |
Quote:
ko sto kazes, nema pravila, moz kako osh da radis, a i to sto Oggy kaze je OK - kick, snare, bass, vocal - u centar, a ostalo panorama luna park voznja. Mada ja voolim malo da mrdnem dobos desno, pa se nekad i pokajem :D pozz |
Quote:
Ali poenta mog prvog posta na ovu temu nije u tome. Hteo sam da ka?em da je bilo kakvo formalno obrazovanje (makar i lo?e) bolje od nikakvog formalnog obrazovanja. Čak i kada govore na pogre?an način, profesori bar govore o pravim temama. A smisao studiranja bi trebalo da bude upravo upoznavanje sa temama kojima se neka nauka bavi i sa do tada poznatim dostignućima iste. U su?tini, jedino ?to mi je zasmetalo u celoj ovoj diskusiji je arogancija nekolicine učesnika koji se pritom nisu potrudili da istinski argumentuju svoj prezir prema nekoj tamo ?koli i prema nečijem tamo radu. Otkako sam omatorio imam sve vi?e po?tovanja prema tuđem vremenu i energiji, a M. Đorđević je očigledno potro?io i vreme i energiju da bi napisao rad i snimio pesmu. Argumentovano. Kako je znao i umeo. Svaka mu čast. @Oggy: nisam smatrao da je to ?to sam te nazvao Kapetanom nekakvo intimiziranje, to ti pi?e ispod aliasa. Mo?e? i ti mene da zove? Juniorom, nemam ni?ta protiv. Opet, ako te je to pogodilo - izvinjavam se. Iskreno. Nije mi to bila namera. |
Quote:
Da se ne bi previse udaljili od sustine i to "ko sta bi, a ko sta ne bi uradio", procitajte jos jednom onaj nesretni "diplomski", koji formom, kvalitetom i pismenoscu ne bi zadovoljio ni kriterijum za "maturski" u trogodisnjoj skoli, pa mi recite da je to OK i zavrsavamo diskusiju. Verujem da je vecina vas odavno prestala da prica o tom radu i sada prica o sebi, a rad i to ko je takav rad uopste mentorisao i na kraju odobrio, pa ocenio prelaznom ocenom, je upravo bio inicijalna kapisla za ovaj thread. Zato pokusajte da zadrzite fokus na temi ili argumentujte zasto je taj rad dobar i cime je decko koji ga je napisao zasluzio da stekne diplomu visokog obrazovanja, a cime je profesor (ili "profesori" posto se diplomski brani pred komisijom) zasluzio to zvanje kada je dopustio da mu studenti zavrsne godine prvo budu nepismeni, a zatim i neupuceni. Samo je to prica. A to sta bih ja ili neko drugi uradio ili ne, u nekom drugom threadu ;) |
Quote:
A sad, ko je "kriv" sto covek pise tako kako pise... mislim da to tek nije tema. Inace... ja ne znam da je uslov za polaganje diplomskog ispita na Elektrotehnickom Fakultetu u Beogradu, dobro pisanje i izrazavanje... moze biti korekcija i sugestija... naravno... ali se ocekuje da je polaznik "zavrsio" sa nekim standardnim obrazovanjem iz maternjeg jezika sa zavrsavanjem srednje skole... Sta god, ovaj zahtev koji postavljas, bojim se da nijedna visoka ili visa skola, koja se ne bavi maternjim jezikom, ne moze da ispuni. pozdrav bogi |
Quote:
Naravno da to ne moze biti validan parametar za ocenjivanje, ali to dovodi u pitanje svrsishodnost vremena provedenog na fakultetu, ako je ono krunisano ovakvim radom i ovakvim izrazavanjem. Zar izmedju ostalog i to nije tema ovog threada? :) |
Quote:
Ako se postavi uslov da je nesto neophodno da diplomac neke skole ZNA dobro posle diplomiranja, onda mora imati takav predmet ... ukljucujuci i ponasanje u drustvu, ili bonton, koji si spomenuo... jer kako drugacije nauciti coveka ako to vec ne zna... odnosno kako ga ocenjivati ako ga ni na koji nacin u toj doticnoj skoli... ne mozes nauciti tome sto ne zna ili ne zna dovoljno dobro... Hocu reci... ne moze niko "pasti" iz nekog predmeta, ako taj predmet NE POSTOJI, ni nacelno, formalno... Druga je prica, sto, realno... je ovo mozda jedan od retkih slucajeva gde ce mu vestina pisanja i izrazavanja biti neophodna da bi ista napisao... ne vidim za sta bi mu to inace trebalo... Kasnije, kome je stalo da mu tekst bude razumljiviji, i ako vec mora da pise, placa LEKTORA da mu to sredi... zato i postoje. Dovoljno ljudi poznajem i cenim zbog njihovih drugih vestina, a da nisam licno ja preterano "ponosan" na njihovu vestinu pisanja, ako to uopste smem JA da konstatujem.. odnosno da li se to mene uopste tice... zasto bi me se ticalo, ti ljudi rade odlicno svoj posao za koji su vesti... ostalo me ne zanima... (licno misljenje, i pitanje samom sebi postavljam) pozdrav bogi |
Quote:
Pismenost nije naročito va?na u pop muzici. Ka?e?: "da se ne bi previ?e udaljili...." Verovatno si mislio "da se ne bismo...", ili "da se ne biste...", ovako se tvoja rečenica odnosi na neka treća lica. Ali to nije va?no, ja sam razumeo ?ta si hteo da ka?e?. Razumeo sam i ?ta je M. Đ. hteo da ka?e. To je dovoljan nivo pismenosti za pop muzičara/producenta/in?enjera. Ajde-de. Pozdrav, Vasa |
"Ostris rogove" na meni? :)
Cool Zasto odmah ne kazes da mislis da je rad odlican? Svi imamo prava na sopstveno misljenje, pa tako i ti :wink: |
Quote:
Pa prema tome, niko ni od koga nemoze nista nauciti. Zato udri brigu na veselje. |
Quote:
|
Ako budes uporan i nastavis da lupas savesno, mozda i poplave :wink:
|
1 Attachment(s)
Intermeco :)
|
Quote:
|
Quote:
|
glupa skola svakako. Nikakav kriterijum za ispite, uglavnom preuopsteno gradivo, premalo valjane prakse i ljudi koji zele da se posvete studentima. Nadasve gubljenje vremena i novca ukoliko se ima sta pametnije u zivotu na tu temu raditi. Idealno za dokonu decu bez samopouzdanja mada moze da posluzi i za apsolute pocetnike od 18god.
Eto, nije frka da svake 2-3 strane sumiram misljenje o istoj. :cool: |
Trebalo bi da neko upita Stinga dal radi na svoju opremu skolski:D To bi bilo smesno i zalosno u onakvom studiju raditi po nekom pravilniku...
Kakva bre skola:banghead: pa muzika je prenos onoga sta uradis na druge ljude, najcesce emocije. Ja sam sto posto protivnik bilo kakvog skolovanja u muzici:wink: |
Quote:
znanje ne moze da skodi. :) Da se moze bez njega, moze, kao i u bilo kojoj drugoj profesiji. Pitanje je samo vremena ko ce do kog cilja stici za koje vreme. :wink: pozz :) |
Quote:
Apsolutno se slazem , htedoh da srocim nesto ovako , ali me je mrzelo ..... lakse je da sacekam pa da se slozim :da: Pozdrav |
Jbg, ne slazem se sa vama ali sta ces.... ja uvek po svom:wink:
|
Quote:
Polako ..... ima vremena :wink: Pozdrav |
Quote:
|
Pa ne mislim ja sad bukvalno, naravno da je dobro nauciti neke stvari...
Poenta je bre u tome da se muzika ne slusa nego cuje, dok pevas, sviras, stvaras, moras to biti ti a ne neko drugi. Niko me nije ucio svirati bubanj, klavijature, kako da komponujem, pisem pesme, pevam... pa se ne zalim, ali zato svakim danom ucim ( zivis sa muzikom, shvatas zivot kroz nju, psihologiju..) i uvek sam na pocetku i nikad zadovoljan:wink:Pa moj gitarista ima akademiju, saksofonista je osvojio sve laureate sto postoje za njegov uzrast u drzavi, a devojka koja mi peva prateci ima solo pevanje, pa sta! Jednostavno sam protivnik citanja nota ( robot ), radjenja aranzmana postavke, produkcije, snimanja skolski... Jer tako dajes jako malo od sebe i nisi autentican, iskren, ne uzivas kako treba... a to je jedino bitno u muzici ako zelis da preneses nesto na publiku. Ako neces, sviras samom sebi. A svi rade da bi ih neko slusao pocev od valcera za tezge na dvorovima, pa do danas. To je ukratko sustina zasto sam protivnik, pa ko shvati razumece. Mozda se nisam bio dobro izrazio ali je poenta ista, a i ne volim puno da kuckam po tastaturi:wink: Evo ga sad pa... opusteno Pozzzz:) |
Imam ja par takvih u okruzenju , i fantasticna je kolicina gluposti koje iz neznanja naprave ..... koliko sam samo vremena potrosio ispravljajuci razne gluposti .....
A interesantno je da svi imaju tu teoriju ...... i onda kad shvate neka pravila posle izvesnog vremena , tako se i teorija menja ..... Zato sam u najboljoj nameri i rekao .... polako , ima vremena :) Pozdrav |
Quote:
pozdrav bogi |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Bitch
Mozda se i Mocart zakucavao u solazi:D |
Quote:
|
Quote:
Lepo ti kazem da sacekas , naucis pa da se javis ..... Drugo , nisam pricao o tebi , nego o ljudima slicnim tebi sa kojima sam imao iskustva . Trece , tvoja muzika nema mnogo dodirnih tacaka sa umetnoscu , vise mi se cini kao pokusaj da se sa komercijalnim ( manje vise ) kopijama probijes .... ..... a i festivali , tesko da ima veze sa umetnoscu i ocenjivanjem iste ...... ( ovo je moje licno misljenje ) Pozdrav |
Quote:
Pa naravno da je komercijalna sta je u tom lose:D |
Quote:
|
Quote:
Zelim ti puno srece u tvojoj umetnosti ;) Pozdrav |
Ilija,imas na forumu mnogo akademskih gradjana u svakojakim profesijama,sto???znaci svi smo ludi sto smo godinama ucili neke skole.Ne kazem da svo znanje dolazi iz institucija,ali deff je potrebno....posle se sam nadogradjujes,puno slusas,vezbas radis.Mnogo kilometara mora da se predje u muzici.Pozz
|
All times are GMT +1. The time now is 09:57 PM. |