![]() |
Re: Najbolji Studio U Srbiji?
sta reci osim: ALAL VERA, SVAKA CAST! :) jedino sto mi malo skucen prostor izmedju stola i outboarda :)
|
Quote:
"Alal Vera, Alal Vera" sto bi rekli momci iz Beogradskog Sindikata..(novi singl - MEGA video, by the way )!! |
Mrak! :)
|
Quote:
Exxxtra! |
Quote:
Quote:
Quote:
|
Evo jos malo slika gore, u Bitch-ovom postu... resili smo upload...
Bitch!!! Hvala na slikama :) Bolje su cak i od naseg "supersonicnog" sluzbenog digitalca:da: Nadam se da u Hammeru nemate nista protiv da ih okacimo i kod nas ;) pozdrav bogi p.s. svima kojima je prostor "premali" Sto se "skucenog prostora" tice... - ako ja nisam kukao "do neba" dok sam smisljao kako da ga sredim, i kojim mukama da ga "mucim"... - ako Bitch nije kukao na Forumu kada sam mu "izbacio" klavijature iz rezije (pogadjate zasto?)... - ako vam stolari nisu kukali (na Rumskom, naravno) da bi umesto Hammer studija za isto vreme uradili otprilike 1528 kuhinjskih garnitura (procenjujem "ofrlje" samo na osnovu kolicine kukanja, jer sam to morao da slusam, silom prilika...) ne znam sto vi kukate... Na kraju ovo definitivno nije uopste toliko mali prostor, u akustickom smislu, kako iz iskustva predpostavljate... odnosno definitivno nema osnovne boljke koji prostor slicne velicine ima ako se ne sredi adekvatno... ni na merenjima niti na slusnim testovima... najbolje je da studio posetite i cujete ovo o cemu (pokusavam da) pricam... |
Quote:
|
koliko se, sa ovakvim akustickim resenjem, u proseku oduzelo od svakog zida?
|
Quote:
|
Quote:
1. Rezija ima potencijal da maksimalno dobro zvuci za 5.1 surround (!) na mestu mixing inzenjera. 2. Imas jos dva odlicna (stereo) slusanja iza reka... koji smo sa malim ispustom pretvorili u "shank" gde mozes spustiti svoje stvari a sedis na barskoj stolici... itd... a pri tom nemas totalno ludilo na bassu... (gomila slusanja za "goste" ima taj problem) 3. (znaci tek treci prioritet) da mixing inzenjer ima dovoljno prostora da funkcionise (Bitchova svest mi je oprostila za klavijature, u to sam siguran, ali se bojim podsvesti....) Ako zbog svega ovoga, covek koji tamo radi mora da smrsa... nisam to video kao neki znacajan problem... ja sam inace jos veci od Bitcha i dosta se vesto provlacim... verovatno zato sto sam tabanao po tom prostoru poprilicno.... Ponavljam, ako se u zvuku cuje najmanje kompromisa... a to je definitivna cinjenica... ja mogu samo da budem zadovoljan i ponosan na ovo, nasih ruku, delo (nasih... podrazumevam sve ucesnike, ukljucujuci i nesrecne stolare... koji su ga na kraju zavrsili...) Prema tome, dabome, :mrgreen: skakanje na stolici sa tockicima, nije zabranjeno... jedino moze da kosta... prilicno... Mogu ja da zivim sa tim kompromisom... veruj mi! :D pozdrav bogi |
ma naravno, nista lose nisam rekao :) al definitivno cu da navratim to da cujem jednom
|
Quote:
boggy, naravno da nemam nista protiv da ih stavite kod vas na sajt. kvu, pa ima tu metar prostora sigurno, nisam jos ni jednom zveknuo outboard (doduse zato sto pazim) ali nisu ni gosti koji su dolazili i sedali da slusaju :) pozz |
Quote:
Quote:
pozdrav bogi |
Quote:
Quote:
Quote:
pozdrav bogi |
Quote:
Do sledećeg viđenja, Marko Jovanović |
Za sve one koji i dalje tvrde oko Zeljkovog studija .....
evo neka slike kazu http://img208.imageshack.us/img208/4...icpuls1ha8.jpg Mislim da neki ovde vole sebe da reklamiraju, samo ne znam zasto ????!!!! |
Puno moze da se zakljuci na osnovu fotografija... Da Zeljko jako puno voli kafu, da spava sa plishanim lanetom ispod jastuka... :)
Nego... sta mislis Steka da postanes malo konstruktivniji i da prekines da lepis budalastine po temama??? I ovde, gde si dozvolio sebi da nekoga prozivas za reklamiranje... i u promociji radova, gde naravno nisi promovisao rad vec se proseravao na cemu radis, pa ce pesma da bude super... Nismo ti mi psihijatrijski kauch, pa da se na nama istrishes... ;) Ako ces da postujes u ovom topic-u, sedi i razmisli zasto je to Zeljkov studio najbolji, a da argumenti budu malo bolji od tih da tamo moze da se zbrise i neka ukusna supica (od pevca :-) ), pa iznesi argumente, a ne slike kafemata i studija u pozadini... U promociji radova postuj radove (kao sto i ime kaze)... Nastavis li ovako... da shiris smece po forumu i da se svojim sagovornicima obracas na bezobrazan i ne previse inteligentan nachin, bicu prinudjen da te posaljem na odmor... da bi mogao da razmislis lepo o svom stavu... |
Quote:
dobar je studio, ali daleko od toga da je vrhunski... a reklama je uvek dobra....dobro je kada sebe reklamiras, a jos bolje kada drugi to urade za tebe ;) |
Sto kazu: "Pisi sta hoces po novinama, samo mi stavi sliku (ili dve)"!:mrgreen:
Idekuse - nemoj toliko strog da budes po pubertetlijama...iz njegovog pisanja se vidi da je mnogo mlad (i naprzen!). Svi smo bili takvi.... Kad se setim koliko sam ja (besmislenih) spiskova opreme pisao u moje vreme..!! Prodje sve to... A Lacky lepo rece, da su neki studiji izostavljeni jer u njima radi samo vlasnik..znaci nije komercijalni studio. A thread se nije zvao "KO IMA NAJBOLJU OPREMU U SRBIJI?"..mislim.. dosta vise. |
Quote:
Ajd da je off topic u smislu shale, ali... covek to ozbiljno :banghead: :mrgreen: |
posto taj manley-tube kafemat? i kolki se ratio, attack i release postavlja za produzeni eKspresso?
|
Quote:
|
Quote:
Ali... u medjuvremenu smo se prevac i ja sprijateljili, pa on sada veselo sheta po sobi :) Nego kad smo vec kod najboljih studija... posto na prolece, a najkasnije leto, selim opremu iz grada u Nisku Banju, posto tamo gradim jednu namensku prostoriju za svoj atelje, zasigurno ce to biti najbolji studio u Niskoj Banji ( ujedno i jedini :-) ) :mrgreen: I to je nesto... :D Nego... jedno pitanje za Vracha... Kada bi sada radio svoj CD... i kada bi za njega imao adekvatan budzet i bio raspolozen da izvlachis maximum, ali... u Londonu... Koji bi Londonski studio dobio tvoje poverenje i zasto? Jeste malo off topic, ali... zanima me :-) I unapred te molim da izbegnes objasnjenja tipa "...tamo kuvaju najbolju supu...." :-) |
Ala ovde vlada ljubomora ..... i o nenormalno.
Ja pre svega nisam nikakav pubertetlija, a to sto ti imas neke psihicke probleme to nije moja stvar. Ako ces da banujes banuj slobodno, i onako ne vidim poentu da vise budem na ovom forumu gde se samo tera jedna strana. Koliko znam to se onda vise i ne zove forum nego zatvor. Prijatno. |
Quote:
Dobio si opomenu ( i tako je i shvati), jer vec ne znam koji put izigravas padobranca... pogledaj svoj text, pa reci jel' to zaista bilo kakva prezentacija nekog studija???? Pogledaj "Promocije radova", pa potom tamo pogledaj svoj post i razmisli sam koliko je na mestu... |
Nego... jedno pitanje za Vracha...
Kada bi sada radio svoj CD... i kada bi za njega imao adekvatan budzet i bio raspolozen da izvlachis maximum, ali... u Londonu... Koji bi Londonski studio dobio tvoje poverenje i zasto? Jeste malo off topic, ali... zanima me :-) I unapred te molim da izbegnes objasnjenja tipa "...tamo kuvaju najbolju supu...." :-) [/QUOTE] Pre sam se i lozio, dok nisam radio sa nekim ljudima u Strongroom-u, PWL-u, Sarm-u, Maison Rouge-u (zatvoren), Townhouse..itd. I sve je to isti k***c. Svi gledaju na sat (rastezu..) uvlace ti se bulju, itd...A oprema je manje vise ista u svim studijima. SSL, Lexicon, GML, Pro Tools, itd itd.. Posto ne snimam zivi bubanj, potrosio bi deo budzeta da dokupim sta mi treba, pa bi radio kod sebe! Ostatk budzeta bi platio nekom megi u Americi (Tony Masserati, na primer..) da mi izmiksa album , a ja bi sedeo na miksu i krao mu sve fore!!! Posle mi vise niko nebi trebao!!:rotfl: :rotfl: A mozda nesto i ostane od budzet za neki cevap na kajmaku!! |
Ljudi, obožavam vas sve
Ovaj sajt je stvorio u meni izuzetno veliku količinu pozitivne energije i žao mi je što ranije nisam znao za njega (mrzio sam da babram po netu). Pozdrav svima by Cadaverous. |
Quote:
|
Quote:
|
Ja sam čuo (na?alost ne vidi se na slikama) da ?eljkov studio ima najbolji mokri čvor u Srbiji, sa studijskim keramičkim pločicama koje se najvi?e cakle u Srbiji i sa najskupljom wc ?oljom (studijskom, akustički obrađenom) u Srbiji. U nju se (prema priči) bacaju najbolje pegle (studijske) u Srbiji, nakon slu?anja muzike u glavnoj sobi ili preteranog konzumiranja osve?avaju?ih napitaka sa velikim procentom alkohola pri čemu zvuk riganja dobija potpuni surround efekat u akustičkom okru?enju toaletne prostorije. Takođe, toalet je tako obrađen da zvuk pljuskanja pitona u keramiku pri vr?enju studijske nu?de ne pravi ni?ta ispod 120 Hz (mada neki ka?u da su mirisne "early reflections" jače izra?ene zbog specifičnog oblika prostorije i nezgodno sme?tenog otvora za provetravanje u dotičnoj prostoriji, pa je preporučljivo povlačiti vodu odmah nakon pitonbacanja. Vodokotlić je specijalno oblo?en zvučnom izolacijom i ugrađen u zid da bi se preventivno sprečilo ula?enje zvukova vodopada u pevačke deonice koje se snimaju u tom trenu u susednoj prostoriji.
Iz wc se direktno mo?e doći do prostorije sa za?titnom opremom, ponajvi?e do uređaja za ga?enje po?ara koji je tu ako ako je pesma previ?e dobra ili ako je mix "too hot" u levelima, kao i svima poznata kaciga koju na? poznati umetnik mora da nosi kad miksa, da se ne bi povredio. Sad to ?to su neki ljubomorni pa im sve smeta, to je druga stvar, ali kvalitet je kvalitet, da se razumemo. |
Quote:
|
:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:
Umrecu od smeha od ovog Duleta!!!! DAj da ga banujemo na koji dan, da slucajno ne ponovi ovo u kratkom vremenskom intervalu, jer moze da ostavi trajne posledice po nase napacene mozgove... :) HAHAHAHAHAHA!!!! Svaka cast Dule! :) |
Pa ne znam ?ta ti je sme?no, samo sam čoveku po?eleo dobrodo?licu na forum, ne znam na ?ta misli? :p
A... Sad sam skapirao. E mnogo si ti ?aljivd?ija, ja to lepo napisao od srca, nije to za ?alu :) To je moj doprinos razumevanju akustike, mada mislim da (skromno) ima mnogo većih stručnjaka za akustiku toaletnih prostora od mene :p A to za banovanje, mogu samo da uzvikujem, "?iveo Tito, ?ivela Partija, ?iveo rumski!", banujte me u grudi junačke, otići ću sa pesmom na usnama! :D |
Sta ste se svi okomili na Lane Supermen Studio, pa tu je jedan od najbolja 3 mixera kod nas!
|
Tu je i jedan od tri najbolja smederevca u državi :D (a svi znamo kad se smederevac stavi na insert kako se odma dobi'e taj vintidž saund!). De si Laki, prezdravio pa se odma' bacio na forum!
|
E da ima Smederevac bilo bi to prava stvar!
|
Quote:
|
Quote:
|
bez smederevca nema prave topline :da:
|
Quote: