Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dizajn i konstrukcija studija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=93)
-   -   Radni stol (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=16515)

percival 22-01-2010 07:42 PM

Re: Radni stol

Evo kada je tema vec ozivljena da i ja nesto okacim.Stol bi trebao ovako izgledati samo sto ce umjesto polica s desne strane vjerovatno biti rack mjesta.Ni cijena nije prevelika cca 150-200e.

percival 22-01-2010 07:54 PM

1 Attachment(s)
jbg. evo i slika

ANITA 18-06-2010 07:40 AM

I ja opet radim novi stol.

Ovdje ima izvrsnih ideja...

http://www.omnirax.com/index.php/DisplayCategory/0-19

Meni treba kombinacija ovog

http://www.omnirax.com/DisplayImage.php/0-995

i ovog

http://www.omnirax.com/DisplayImage.php/0-293

i ovog

http://www.omnirax.com/content/Picture%20101.jpg

NLP 18-06-2010 07:49 AM

http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=27308
!!!

ANITA 18-06-2010 09:40 AM

Quote:

Originally Posted by NLP (Post 281672)

Hvala ti za ovo. Sve sam pročitala.
I da, logično je i korisno, ali na?alost meni totalno neizvedivo.

Moram imati prilično povi?en stol radi klavijature (i dugih nogu :D) a i odgovara da bude visoko jer često satima pi?em note na papiru, pa prebacujem na komp (?to vi?i stol, to bolji za moja leđa...).... dakle.. morat će biti kao i do sad. Visoki stol. :(

Biti će ok.

disco violence 18-06-2010 11:27 AM

Quote:

Originally Posted by percival (Post 269892)
jbg. evo i slika

Po mom iskustvu komp se manje čuje kada je kući?te sme?teno izvan stola.Naravno to zavisi od samog kompa,tj. koliko se čuje,ali po?to se te?i ?to većoj ti?ini mislim da bi ipak trebao da bude negde pored stola.

NLP 19-06-2010 10:59 PM

Quote:

Originally Posted by ANITA (Post 281679)
Hvala ti za ovo. Sve sam pročitala.
I da, logično je i korisno, ali na?alost meni totalno neizvedivo.

Moram imati prilično povi?en stol radi klavijature (i dugih nogu :D) a i odgovara da bude visoko jer često satima pi?em note na papiru, pa prebacujem na komp (?to vi?i stol, to bolji za moja leđa...).... dakle.. morat će biti kao i do sad. Visoki stol. :(

Biti će ok.

Pa odvisno od veličine prostorije i kako najpametnije rasporediti (akustičko gledano) sve potrebne (...i premnogo puta nepotrebne!...) elemente u prostoru.

Stol/miza/radna povr?ina nema ba? neke veze sa leđima ako je na standardnim visinama (ne kao "Bob Katz princip" gdje trpiju koljena...), nego navika kako se sjedi i kakva je ergonomska i kvalitetna stolica na kojoj se sjedi i uop?te omogučava (ili čak prisiljava... ala Spinalis stolice) zdraviji način sjedenja!

Sve je stvar volje, ?elje, navike:)
Lično imam i sam dosta močne problema sa leđima.
... ako imam kvalitetnu stolicu i sjedim kako treba i pazim da sam koliko toliko fiskulturno u kondiciji (da mi i mi?iči nose tjelo a ne samo kralje?nica) nemam skoro nikakvih problema unatoč ozljedama:wink:

boggy 21-06-2010 01:31 PM

Nastavak diskusije sam premestio u poseban thread "Radna stolica"
Posto se od gornjeg posta pa na dalje uglavnom prestalo da prica o stolovima...

pozdrav

bogi

ANITA 08-07-2010 08:33 PM

Mi smo napokon smislili radni stol! Prona?li smo novog stolara koji je bio voljan s nama raditi na nacrtu danima i prona?li smo rje?enje nakon dugo muke, crtanja i razmi?ljanja, danas izabrali materijale i za koji tjedan imat ću svoj novi stol. Napokon!!!

Malo me iznenadio konačan iznos (800 E) , ali isplatiti će se. Stavim slike kad nam stigne. Do kraja mjeseca sigurno.

Jeeedva čekam. :D

NLP 08-07-2010 10:42 PM

800?:shock:... pa dobro..
... ako bi sami iscrtali detajlan nacrt i dali u kakav "hobby program"/tamo gdje re?u na meru ivericu, mdf i slično+obuku u furnir+obrube sa ABS-om rubove... ne bi do?li ni do trečine ove cjene i da je od pravog drveta nema ?anse... iako bi bio veličine da napuni celu sobu:)

Ali va?no da če dobro slu?iti namjeni.

ANITA 09-07-2010 08:21 AM

Ma računica je jednostavna. Materijal je koliko je... to plaćamo direkt dućanu, plus pola vrijednosti materijala uzima stolar.
Da je puno, je. Nisam očekivala toliko.

Ali htjela sam debele daske, oble rubove i na tome smo najviše potrošili zapravo.

DaBear 09-07-2010 09:13 AM

Quote:

Originally Posted by ANITA (Post 282515)
Ma računica je jednostavna. Materijal je koliko je... to plaćamo direkt dućanu, plus pola vrijednosti materijala uzima stolar.
Da je puno, je. Nisam očekivala toliko.

Ali htjela sam debele daske, oble rubove i na tome smo najvi?e potro?ili zapravo.

nije skupo ! Nije fora da izgleda kao da je sklepano od isecenih daski !
treba to lepo zavrsiti, izsmirglati, zaobliti, ofarbati, izlakirati, pa prisrafiti sta vec treba, rack strips, rupe za kablove, itd....
Plus - ako neko dolazi u studio - mora da izgleda pro.
meni je izgled JAKO bitan.na kraju, treba da se sedi tu dugo i radi (i zaradjuje) i treba sve da bude najbolje sto moze !!
Baci slike!
pozz

ANITA 09-07-2010 12:34 PM

Točno to, Da Bear! Na sve smo mislili! Sakriti kablove, vodilice postaviti ispod, vrata?ca za stra?nju stranu kompa... itd i estetika.. Ja nemam ne?to puno opreme za rackove, tako da smo samo malo mjesta ostavili za slučaj ne?to nove opreme, ali u principu sve je prilagođeno ovome ?to imam i onome ?to planiram jo? nabaviti. Nismo zatvarali monitore i slično, tako da nisam ograničena i stol će podr?ati sve promjene.

Nego, muuuči me ne?to, maloprije sam dobila meil da mogu dobiti puno povoljnije one predobre stalke za monitore. :((( I sad gledam da li mjenjati koncepciju stola i umjesto te stra?nje debele daske koja slu?i samo za dr?anje monitora (sa dvije noge iza, dakle, prozračno).. kupiti stalke (svaki od 25 kg)?! ?to mislite? Doći će me isto, zapravo i malo manje.
Da li je sad to vrijedno za.... ancije promjena?

DaBear 09-07-2010 12:47 PM

ja sam uvek za stalke. bolje nego da stoji na stolu, prenose se vibracije i sta vec...a ako je cena ista ili manja - it's no brainer !!:D

davidov 09-07-2010 12:54 PM

Stalci su uvek bolje resenje za zvucnike od bilo kakvog stola.:da:

ANITA 09-07-2010 01:04 PM

Ma ovo zapravo ni nije stol, nego metalni nosač na rubu stola nosi malo unazad deblju dasku gdje stoje monitori, a tu dasku dr?e deblje drvene noge.

Dakle, nije direkt stol.

DA li to ?to mjenja?

I da li će stvarno stalci od 25 kg biti stabilni?

Ovakvi, samo vi?i (ovi su 60 cm, meni trebaju 110cm)
http://www.paxaq.com/images/topaz_b.jpg
:banghead: Joj, ne znam ?to da radim sad. Jadan čovjek je radio nacrt tjednima, a ja sad opet mjenjam.:(

davidov 09-07-2010 01:09 PM

Quote:

Originally Posted by ANITA (Post 282533)

DA li to ?to mjenja?

Ne.

ANITA 09-07-2010 03:04 PM

Ipak sam se odlučila za prvobitnu varijantu, dakle taj stol sa tim svojim stalcima i svime....
Te?ko mi je kupiti stalke koje nisam vidjela u?ivo i ne znam koliko su stvaarno čvrsti.. a studio je mali, svatko ga mo?e gurnuti, a da ne govorim o djeci mojoj.
Tako da.. ostajem pri onome. Valjda neće ni?ta neobično vibrirati.
Mali rizik.

TheBraco 09-07-2010 08:41 PM

Mo?da ima? neku skicu ( nacrt ) tog stola koju bi mogli vidjeti, nije mi jasno ?to zapravo dr?i monitore. Ja sam sklepao neki stol ( od dva ) pa su isto monitori na njemu, a obzirom da jo? nisam dovr?io akustiku u tom prostoru nisam siguran koliko je to dobro ili lo?e. Pa mo?da neka nova ( tvoja ) ideja:confused:

ANITA 09-07-2010 09:28 PM

Poslat ću ti skicu kad mi je stolar po?alje. To smo na licu mjesta dogovarali.

Nije pretjerano isplativo to na?e rje?enje. Ko?ta isto koliko i stalci....:rolleyes:

TheBraco 10-07-2010 11:59 AM

Mene jo? dodatno muči i kosina:(, ?to sam ni?i mogu stolom ( monitorima ) dalje pa imam vi?e mjesta, tako da skupljam sve ideje. Uglavnom tnx kad bude.
LP

ANITA 10-07-2010 06:26 PM

2 Attachment(s)
Ovo su nacrti mog supruga, koje je onda stolar sredio. Nemoj obraćati pa?nju na dimenzije, većina nije točna.
Ovo je bilo jedno od prvih skica.
Ali da sku?i? ?to dr?i monitore.

Dakle, sprijeda i bokocrt, pa će? sku?iti.

ANITA 10-07-2010 06:28 PM

1 Attachment(s)
Ti naravno mo?e? i puno ni?i stol. Moj je vi?i radi ladice sa klavijaturom.

Evo jo? i tlocrt.

TheBraco 10-07-2010 11:25 PM

1 Attachment(s)
Tnx za nacrte.
Ovo je sličan princip.
?to je između metalne noge i poda?
LP

boggy 11-07-2010 01:26 AM

Quote:

Originally Posted by TheBraco (Post 282589)
......
Ovo je sličan princip.
........

cini mi se da je na slici QuikLok Z-600

http://www.quiklok.com/catalog/files/Z-600.jpg

pozdrav

bogi

TheBraco 11-07-2010 08:25 AM

Da sad sam potra?io u članku, naveli su da je QuikLok ali bez oznaka.
Btw to je novi studio bubnjara Neil Younga Chad Cromwell-a a sagrađen na temeljima starog kojeg je poru?ila neka nevera. Modern drummer July 2010.
No i dalje pretpostavljam da ne?to ubla?uje vibracije prema podu. ( gumene noge? )
LP

ANITA 11-07-2010 09:03 AM

Quote:

Originally Posted by TheBraco (Post 282589)
Tnx za nacrte.
Ovo je sličan princip.
?to je između metalne noge i poda?
LP

Između? Ni?ta.
Samo ?to na kraju ni nije metalna noga nego četverostruka drvena. Promjenili smo koncepciju kad sam vidjela tamo takvu nogu od 4 daske, deblju.

boggy 11-07-2010 10:04 AM

Quote:

Originally Posted by TheBraco (Post 282597)
Da sad sam potražio u članku, naveli su da je QuikLok ali bez oznaka.
Btw to je novi studio bubnjara Neil Younga Chad Cromwell-a a sagrađen na temeljima starog kojeg je porušila neka nevera. Modern drummer July 2010.
No i dalje pretpostavljam da nešto ublažuje vibracije prema podu. ( gumene noge? )
LP

Z-600 je obican (namenski) radni sto, malo cudnog oblika, prilicno jeftin (ima ga mozda u Artistu)... nikakve specijalne "akusticke" tretmane nema... cak je zadnji koiji sam video imao "feler" da ne moze da se gurne rack sprava u za to predvidjeno mesto (!?) ispod police, jer je prostor preuzan (!?)... itd...

pozdrav

bogi

TheBraco 11-07-2010 11:18 AM

Quote:

Originally Posted by ANITA (Post 282598)
Između? Ni?ta.
Samo ?to na kraju ni nije metalna noga nego četverostruka drvena. Promjenili smo koncepciju kad sam vidjela tamo takvu nogu od 4 daske, deblju.

Pa ja to zapravo pitam zbog svih onih rasprava na temu monitor stalaka ili bilo kakvih postolja za iste. Jedni su zagovarali ?iljke , drugi neke meke materijale da smanjuju vibracije na podlogu.
Planira? li onda pod monitore ne?to staviti?
Moj stol ima neke gumeno-plastične noge, a pod monitore sam stavio neki tepison tanki ( zbog kosine ?tedim na visini :( ), iako sad vidim da bi trebao spu?tati policu na stolu ( monitori mi stoje previsoko ).

ANITA 11-07-2010 08:57 PM

Kad stavim stol, planiramo mjeriti zvuk u sobi, pa ćemo onda procjeniti gdje je problem i kako ga rje?iti. Ako ga nema, nema potrebe da stavljam ne?to ispod. Stol će biti urnebesno te?ak, tako da stvarno sumnjam da će biti kakvih vibracija, ali nikad se ne zna, tako da ... vidjet ćemo kad dođe.:)

disco violence 12-07-2010 07:42 AM

Quote:

Originally Posted by ANITA (Post 282629)
Kad stavim stol, planiramo mjeriti zvuk u sobi, pa ćemo onda procjeniti gdje je problem i kako ga rje?iti. Ako ga nema, nema potrebe da stavljam ne?to ispod. Stol će biti urnebesno te?ak, tako da stvarno sumnjam da će biti kakvih vibracija, ali nikad se ne zna, tako da ... vidjet ćemo kad dođe.:)

Mislim da vibracija mora biti bez obzira na te?inu i masivnost stola.Ja uvek pre glasam za dobre stalke,iako je manje praktično.

NLP 12-07-2010 09:47 PM

Jeste!

ANITA 23-07-2010 11:09 AM

5 Attachment(s)
Jučer stigao stol. :grin::grin::grin::grin:

Evo ne?to fotkica

ANITA 23-07-2010 11:12 AM

1 Attachment(s)
Te?ko ga je poslikat kako treba jer nemam puno prostora s njegove prednje strane.

Evo jo?. :grin:

Iz fotkica mo?ete sku?iti ?to sve ima.

Dakle, nastojali smo da bude ?to prozračniji i sadr?i ?to manje toga, a opet da bude mjesta za sve ?to mi treba (nemam puno hardware-a, pa to ni nije puno).

TheBraco 23-07-2010 10:02 PM

Meni izgleda super. Jesu li ona vrata?ca iza PC-a zvučna izolacija pc-a? Hoće li se grijati previ?e ( profesionalna deformacija )?
Jesi li probala odvrnuti monitore (je li problem vibracije obzirom da nema? ni?ta pod njima )?
Na slikama izgleda da su monitori dosta visoko, mislim ono visokotonac u visini u?iju.
Ovo su zapravo sve i moji problemi iako je moj stol spoj dva stola uredska, pa zato pilana sorry?
LP

ANITA 23-07-2010 10:08 PM

Visokotonci jesu malo vi?e od razine u?iju (jedno 12cm iznad). Mogu polegnuti monitore, ali vidjet ću ima li potrebe.

Za zagrijavanje ti je pitanje dobro. Nadam se da će biti sve ok ?to se tog tiče. Dr?at ću vrata?ca otvorena kad radim. Inače, vrata?ca su tu samo radi lak?e dostupnosti pozadini kompa. Taj prostor nije zvučno izoliran, ali imam RUDAW koji je super tih pa je ok. Glasnije mi je zujanje klavijature od kompa.

Sto se vibracija tiče, nisam jo? danas radila u studiju uopće, pa ćemo to tek vidjeti. Sutra. :grin:

Eomsy 23-07-2010 10:22 PM

Quote:

Originally Posted by ANITA (Post 283385)
Visokotonci jesu malo vi?e od razine u?iju (jedno 12cm iznad). Mogu polegnuti monitore, ali vidjet ću ima li potrebe.

Izgleda kompaktno i nadasve funkionalno :grin: ... samo ja bih ipak u ovom slučaju polegnuo monitore i stavio ih na nekakav pad (pa mo?e i na DIY varijantu napravljenu sa gustom vunom). Javi za vibracije ...

ANITA 24-07-2010 03:10 PM

?to se vibracija tiče, sve 5.

No, komp je ne?to glasniji, posebno kad otvorim ona vrata?ca. Kad zatvorim ok je. Ali ipak ih dr?im otvorenim radi zagrijavanja.

Tomislav 29-07-2010 07:39 PM

Joj Anita mrzim tvoj stol kolko dobro izgleda!

Ja se selim u ZG na fax ovo ljeto. I naravno nosim komp, klavijaturu, monitore itd... Jer na faksu imam dizajn zvuka. I sad nekako kontam da bi bilo pametno napravit si stol, ali ne ovako skup :)

Zet mi je stolar, što vjerojatno pomaže... I to jako dobar. Sad ne znam kako je to najjeftinije napravit... Recimo da imam nacrt i nekog tko će ga sastavit. Gdje rezat, gdje kupit materijal?

Anita, nadam se da imaš kakav savjet za mene kad si već toliko proučavala tematiku :)

ANITA 29-07-2010 08:25 PM

Mi smo sve radili u El Gradu.

Mozes napraviti na foru mog stola, bez zaobljenja i debljih daski i bez naknade za stolara i doći će? na polovinu bar. Deblja daska je nu?na samo za radnu plohu da ne bude savijanja s vremenom.

All times are GMT +1. The time now is 05:02 AM.