Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=109)
-   -   Shta posedujete od vijura? [fotke] (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=14296)

Daemian 22-10-2006 08:56 AM

Re: Shta posedujete od vijura? (moze i fotke)

Kurzweil K2000 smp-k
Kawai K4
Korg X5D
Yamaha W7
Farfisa Vip233
Siel Orchestra
Vermona Et-3
Hohner C-86
Elex Solina
Korg G4 rotary simulation
FBT R-21 rotary simulation

Don Solaris 23-10-2006 09:48 AM

Par novijih:

http://static.flickr.com/109/276705080_8f710286ac.jpg
Roland JD-990, Wavestation A/D, Digitech Studio Quad v2

http://static.flickr.com/103/276705079_7a1385772b.jpg
Roland D-50

http://static.flickr.com/79/275677245_f883d38b08.jpg
Roland D-70

http://static.flickr.com/84/275677251_17c915f4fc.jpg
Yamaha TG-33

Imam jo? fotki koje sam slikao, ali neda mi se sada to sve uploadati, budem nekom drugom prilikom.

Bok...

anderson 27-10-2006 03:42 PM

KORG Poly 800/II :o
KORG PA80
ROLAND Fantom X6

oliver 29-10-2006 11:47 AM

Quote:

Originally Posted by Daemian
Kurzweil K2000 smp-k
Kawai K4
Korg X5D
Yamaha W7
Farfisa Vip233
Siel Orchestra
Vermona Et-3
Hohner C-86
Elex Solina
Korg G4 rotary simulation
FBT R-21 rotary simulation

W7 is ALL MINE now :)

elem, /me newbie ima Yamahu W7
...i dvije PSR (je l' bas moram modele da napisem? :))

clusterchord 30-10-2006 12:29 AM

sep2006 - analog moon rider i ja radismo glazbu za predstavu. bio neki kratki acid track za napraviti, pa se poslije iz toga izrodio jam session ala t.dream : 606 clock u 101 sequencer i Jupiter 8 arpeggiator, sh2, solina i andromeda pad..

http://www.babic.com/TEMP/600/DSC02164-600.jpg

DaBear 30-10-2006 11:42 AM

[QUOTE=clusterchord]sep2006 - analog moon rider i ja radismo glazbu za predstavu. bio neki kratki acid track za napraviti, pa se poslije iz toga izrodio jam session ala t.dream : 606 clock u 101 sequencer i Jupiter 8 arpeggiator, sh2, solina i andromeda pad..

Daj da se cuje nesto.....

clusterchord 30-10-2006 11:25 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear
Daj da se cuje nesto.....

ma nije nesto spec. zabrijali smo.. direkt par kanala bez nekog miksa, s greskama, al probat cu neki komad da uploudujem. tek toliko,.. :mrgreen:

inace, razmisljam da napravim sticky gdje bi rumski brijaci na sinteve ovako stavljali neke mp3ove, bilo kao demo za sint s kojim rade, neki uradak, ili track na kojem se radi i sl. , bilo da je zajebancija ili nesto ozbiljnije.. tu za nas interno. sta mislite o tome?

analogfreak 02-11-2006 10:41 PM

A evo i moje skromne liste,
u kojoj je na?alost jo? uvijek premalo ,,analogije''.

ROLAND JX-8P (bez PG-800, na?alost)
ROLAND JD-990 (sa vintage exp, na sreću)
ROLAND JV-90
ROLAND VK-8M
OBERHEIM Matrix 1000
(kojeg mi je prodao DON SOLARIS neispravnog pa sam f...ing chip nabavio iz f....ing ?vedske:banghead: , ali zato sad radi mmmmm:da: !!!)
YAMAHA CS-1X
YAMAHA QY 10

A uskoro mi sti?e CASIO VZ-1. U potrazi sam za Matrixom 6 pa ako netko prodaje, ja bih kupio!!!

Eh, da;
my wish list:
OBERHEM OBXa, OBX
AKAI AX 80
i naravno MKS 70 i 80 (ali to tek kad Rogina i Babić budu prodavali, jel!!!:hyper: )

Pozdrav!!!

relis 03-11-2006 08:41 AM

Quote:

Originally Posted by clusterchord

inace, razmisljam da napravim sticky gdje bi rumski brijaci na sinteve ovako stavljali neke mp3ove, bilo kao demo za sint s kojim rade, neki uradak, ili track na kojem se radi i sl. , bilo da je zajebancija ili nesto ozbiljnije.. tu za nas interno. sta mislite o tome?

Ja za.
Kak ce ko imati vremena.

@analogfreak: Dobrodosao!!!

Ako kupis Matrix 6, pa namjeravas prodati Matrix-a soma, javi mi:D !

analogfreak 03-11-2006 10:56 AM

Quote:

Originally Posted by relis
Ja za.
Kak ce ko imati vremena.

@analogfreak: Dobrodosao!!!

Ako kupis Matrix 6, pa namjeravas prodati Matrix-a soma, javi mi:D !

Ma ja to zbog polifonije i kupujem.
Znam da to nije Matrix 12, ali se furam na to!:rolleyes:

Hvala na dobrodo?lici!!!!!;)

Gianfranco 05-11-2006 12:36 AM

Virus TI Desktop
Roland V-Synth XT
Nord Lead 3 keyboard

http://img215.imageshack.us/img215/9269/vsynth1qx7.jpg

OFF 06-11-2006 09:52 AM

Quote:

Originally Posted by analogfreak

A uskoro mi sti?e CASIO VZ-1.

Pozdrav!!!

Tu spravu sam imao pre 7-8 godina na kratko i cini mi se da je vrlo zanimljiva i dobrozvuceca. Vredi li to sta danas i koji tip zvuka se moze ocekivati?

Don Solaris 07-11-2006 04:53 PM

Quote:

(kojeg mi je prodao DON SOLARIS neispravnog pa sam f...ing chip nabavio iz f....ing Švedske:banghead: , ali zato sad radi mmmmm:da: !!!)

:confused:

Oprosti, a od kuda ti poznaš Don Solarisa?

I o kakvom Matrixu ti to pričaš ?

analogfreak 08-11-2006 05:49 PM

Quote:

Originally Posted by OFF
Tu spravu sam imao pre 7-8 godina na kratko i cini mi se da je vrlo zanimljiva i dobrozvuceca. Vredi li to sta danas i koji tip zvuka se moze ocekivati?

Ma to je super sprava. Ja sam ju imao krajem 80'ih pa sam se pozelio soundova.
U principu je to FM, ali ima mogucnost overdrivea oscilatora (ili operatora, kako je to vec kod digitalaca). Nema efekata ali ima puni zvuk.
(mali GX-1).

Po forumima cujem da ga narodnjaci obozavaju. A i meni za prog. metal ce biti OK.
Kad ju dobijem saljem slikice.

analogfreak 08-11-2006 05:51 PM

Quote:

Originally Posted by Don Solaris
:confused:

Oprosti, a od kuda ti pozna? Don Solarisa?

I o kakvom Matrixu ti to priča? ?

Ajde Tomo necemo se pravit sada!!!
Skuzio sam te po syntovima koje imas.
Ne ljutim se. Sve OK.

Don Solaris 08-11-2006 07:40 PM

Quote:

Ajde Tomo necemo se pravit sada!!!

Heh, dok sam ti jučer pisao post, pretpostavljao sam da si to ti, ali svejedno volim prvo provjeriti za svaki slučaj. (Inače prodao sam dva Matrixa).

Zaboravio sam ti ime, ali znam kako izgleda? i znam da radi? za TV. Vratimo se spravi. Uređaj koji sam posjedovao imao je dva neispravna multiplexera, a voice chip br 2 je bio 1-2 dB ti?i od ostalih. Takvog sam ga dobio. Multiplexere sam zamijenio i od onda su ok.

Ali ako netko čita tvoj prethodni post quote "kojeg mi je prodao DON SOLARIS neispravnog", onda ispada kako ti je Don Solaris uvalio spravu i nestao s lovom. Heh... ali nije bio ba? taj slijed događaja, jel tak? Na tom Matrixu svirao si nekih 4 sata prije nego si ga kupio. Dakle, ne četri minute, nego 4 sata (prvi puta kada si do?ao kod mene u 10. mjesecu 2005. bio si oko 3 sata, a drugi puta oko sat vremena). Znači, dovoljno da čuje? njegov sound, provjeri? ga i vidi? dali ti odgovara. Koliko se sjećam oba dva puta smo ga cijelog prevrtili.

U svakom slučaju, ja sam zajebao stvar i ja sam kriv. Trebao sam ti reći da je chip broj 2 ne?to ti?i. Jer sada je sve ispalo naopako, a ja sam ispao kao zadnji prevarant. Ti si mi skroz ok lik, da ne ka?em jedan od najboljih sa kojim sam imao posla oko glazbala stoga bih htio ovo rije?iti čim prije.

Molio bih te da me sutra nazove? na 091 73 82 855, javi? mi cijenu chipa koji si mijenjao, i ja ti istoga trenutka dajem tu lovu na ruke.

Ako ne ?eli? lovu, reci neku uslugu vezanu uz muzičke sprave ili opremu. Ako treba? da ti ne?to dopeljam iz De?ele ili Austrije javi! Neidem često, ali kada idem, idem po mnogo jeftiniju robu - puno peneza sam tako u?tedio. Ako treba? ne?to sa eBaya, javi, imam otvoren račun, karticu i znam "proceduru" jeftinijeg uvoza (pogledaj sprave koje imam, većina je iz vana, u?tedio sam skoro duplo).

U svakom slučaju me nazovi, htio bih ti se ispričati za glupost koju sam napravio.

P.S. Čuj, ja se nadam da cjela ova priča ide zbog chipa broj 2. Ako ne, onda :rotfl::rotfl::rotfl:

analogfreak 09-11-2006 12:21 PM

Quote:

Heh, dok sam ti jučer pisao post, pretpostavljao sam da si to ti, ali svejedno volim prvo provjeriti za svaki slučaj. (Inače prodao sam dva Matrixa).

Zaboravio sam ti ime, ali znam kako izgleda? i znam da radi? za TV. Vratimo se spravi. Uređaj koji sam posjedovao imao je dva neispravna multiplexera, a voice chip br 2 je bio 1-2 dB ti?i od ostalih. Takvog sam ga dobio. Multiplexere sam zamijenio i od onda su ok.

Ali ako netko čita tvoj prethodni post quote "kojeg mi je prodao DON SOLARIS neispravnog", onda ispada kako ti je Don Solaris uvalio spravu i nestao s lovom. Heh... ali nije bio ba? taj slijed događaja, jel tak? Na tom Matrixu svirao si nekih 4 sata prije nego si ga kupio. Dakle, ne četri minute, nego 4 sata (prvi puta kada si do?ao kod mene u 10. mjesecu 2005. bio si oko 3 sata, a drugi puta oko sat vremena). Znači, dovoljno da čuje? njegov sound, provjeri? ga i vidi? dali ti odgovara. Koliko se sjećam oba dva puta smo ga cijelog prevrtili.

U svakom slučaju, ja sam zajebao stvar i ja sam kriv. Trebao sam ti reći da je chip broj 2 ne?to ti?i. Jer sada je sve ispalo naopako, a ja sam ispao kao zadnji prevarant. Ti si mi skroz ok lik, da ne ka?em jedan od najboljih sa kojim sam imao posla oko glazbala stoga bih htio ovo rije?iti čim prije.

Molio bih te da me sutra nazove? na 091 73 82 855, javi? mi cijenu chipa koji si mijenjao, i ja ti istoga trenutka dajem tu lovu na ruke.

Ako ne ?eli? lovu, reci neku uslugu vezanu uz muzičke sprave ili opremu. Ako treba? da ti ne?to dopeljam iz De?ele ili Austrije javi! Neidem često, ali kada idem, idem po mnogo jeftiniju robu - puno peneza sam tako u?tedio. Ako treba? ne?to sa eBaya, javi, imam otvoren račun, karticu i znam "proceduru" jeftinijeg uvoza (pogledaj sprave koje imam, većina je iz vana, u?tedio sam skoro duplo).

U svakom slučaju me nazovi, htio bih ti se ispričati za glupost koju sam napravio.

P.S. Čuj, ja se nadam da cjela ova priča ide zbog chipa broj 2. Ako ne, onda :rotfl::rotfl::rotfl:

Ma sve OK. Kao sto rekoh.:)
Osim toga, trebat ce mi netko pomoci oko event. popravka / ciscenja VZ-1.
A smijesi mi se i jedan DW 8000.

Don Solaris 09-11-2006 03:05 PM

Quote:

Osim toga, trebat ce mi netko pomoci oko event. popravka / ciscenja VZ-1. A smijesi mi se i jedan DW 8000.

Mo?e! VZ-1 ti sredim da bude tip-top. Čak i ako ima mehanička o?tečenja, imam epoxa i mo?e se zakrpati da bude kao novo. Meni je CZ-1 do?ao razbijen na djelu kod pitch bendera. U?as.... ali eto, uzeo epox, sada je ko novo - uopće ne mo?e? sku?iti da je bilo u komadima. Zatim SY-35 mi je do?ao sa vektorom koji je bio nako?en i kriv, sada je ko novo (koristim taj synth kao master za Wavestation A/D, TG-33 i Korg Legacy Wavestation).

Inaće malo mi je krivo ?to nisam uzeo VZ-1, obzirom da su im cijene slične kao i CZ-1. Neznam, htio sam onaj square wave koji ima CZ-1, a osim toga htio sam kao prvo isprobati kako uopće zvuči taj Phase Distortion. Jako interesantan zvuk. Kao stvoreno za stvari iz 80-tih. Koliko znam nema VSTi sa phase distortion. Heh...

Korga DW-8000 i ja vjerovatno uzimam. Pratim ga već mjesecima. Cjena je stalno oko 130 EUR. No sada prvo uzimam jednu klasiku, Yamaha SY-85. Unurta je fantastičan efekt procesor, a oduvijek sam htio taj synth. Sada je pao na 170 EUR.

Na?alost najveće razočaranje mi je AKAI AX-80. Ima neki glupi LFO koji se restarta svaki puta kada stisne? tipku - drugim riječima, kao da ga niti nema. ?teta. Bio sam tako blizu da ga kupim. Jedan moj frend / poznanik iz amerike ga ima.

Eh da... ja ti imam cjenik u koji upisujem cijene već godinu dana, od svega ?to pratim na ebayu. Javi ak treba?. Dobro dođe, kada čovjek ide ne?to kupiti.

lesha 09-11-2006 11:45 PM

Quote:

a osim toga htio sam kao prvo isprobati kako uopće zvuči taj Phase Distortion. Jako interesantan zvuk. Kao stvoreno za stvari iz 80-tih. Koliko znam nema VSTi sa phase distortion. Heh...

http://www.kvraudio.com/get.php?mode...&sort=1&rpp=15

;)

Don Solaris 10-11-2006 07:38 AM

J*bemu ovi VST-ovi se multipliciraju brže od mikro organizama. Zadnji put kada sam gledao, nije bilo ni jednog.

Bitch 10-11-2006 02:33 PM

...mislim da emagic logic odavno ima taj phase distortion, ja ga imam u 7.2 a mislim da sam ga vidjao i ranije...

pozz

Don Solaris 15-11-2006 09:38 AM

Quote:

ROLAND JD-990 (sa vintage exp, na sreću)

Jaooo.... tek sada sam vidio!

Daj molim te dođi na JD contest !!!!!!
http://acapella.harmony-central.com/...9#post23696739

Organizirali smo ga Paolo (vlasnik Synth Manie) i ja. Ništa ozbiljno, čista zajebancija, važno je učestvovati. Pošalji bilo šta. Nije problem naći 20 minuta za složiti nešto na brzinu.

@Rogina: Ćeš i ti doći? Ajde pliz! Evo i Clusterchord je poslao odličan demo. Ako nemaš vremena, možeš poslati samo white noise kao što piše u statutu natjecanja. (taj dio sam ja pisao) :mrgreen:

puRe 15-11-2006 10:30 AM

Quote:

Originally Posted by Bitch
...mislim da emagic logic odavno ima taj phase distortion, ja ga imam u 7.2 a mislim da sam ga vidjao i ranije...

pozz

da, ali kod Logica je to efekat, dok je ono spisak sintova.......sve u svemu, vrh je (efekat u logicu)! :)

mirzaa 26-11-2006 11:54 PM

danas doletio jedan casio sk-1
bit će neki mod na nju zasigurno...hehehehehe

Monofonik 27-11-2006 07:54 AM

Quote:

Originally Posted by mirzaa
danas doletio jedan casio sk-1
bit će neki mod na nju zasigurno...hehehehehe

Cestitam, bas zabavna sprava, to mi je uspomena na mladje dane :) i nedavno mi je jedan za malo pobjegao u oglasima.

Javi kad ga modas sigurno ce biti zabavno...

mirzaa 27-11-2006 10:37 AM

oglasnik? hmh..neeee. na hreliću za 20 kuna :D

clusterchord 01-12-2006 02:04 AM

napokon sam nabavio posten stalak za dvije klavijature.. quiklok Z-72. zamjenio je moj invisible stand (jos iz 1985te..). jedino, kreteni iz Krskog mi ga poslase u sivoj boji umjesto u crnoj boji.. :banghead:. uglavnom, preporucam ga kome treba za uzivo - uzasno je cvrst/stabilan, lako se sklopi i rasklopi, ali nije lagan..

http://www.babic.com/TEMP/DSC02520x.jpg

MHz 01-12-2006 10:50 AM

Pokushavam da nabavim QL642 vec dobre 2 godine :(

OFF 01-12-2006 10:52 AM

Kod stalaka za live, topla preporuka K&M spider pro, ja sam prezadovoljan

I jos jedan upgrade kod mene - zujalica umesto male zujalice:(
zamenio sam triton Le za extreme. Nije najbolji workstation na svetu, ali radi posao, pogotovo za live, jer mi je veoma kvantitativan.

clusterchord 01-12-2006 11:04 AM

Quote:

Originally Posted by mhz
Pokushavam da nabavim QL642 vec dobre 2 godine :(

pa u cemu je problem? ovi u osijeku (od mise) mogu nabaviti bilo sto od Quikloka.. samo moras pricekati, jer narudzba za quiklok ide svaka 2 mjeseca mislim. imam negdje cak broj.. mogu potraziti.

prebijes PDV kad iznosis iz hrv i uneses u srbiju, pa nije to tako skupo.. mozda te i puste na carini.

ja sam htio Spider, zbog izgleda.. ali kad imas velike (dugacke) i teske klavijature, nije stabilan na rubovima, kad se naslonis pocne se naginjati.. pa sam odustao.

OFF, kako se tebi ponasa u tom pogledu sad sa extremom ?

MHz 01-12-2006 11:12 AM

mislio sam ovde kod nas..niko ne radi.. a njakanje mi je da dolazim u HR samo zbog stalka.. Cimnucu te za broj, kada bude neke svirke..

OFF 01-12-2006 12:45 PM

Quote:

ja sam htio Spider, zbog izgleda.. ali kad imas velike (dugacke) i teske klavijature, nije stabilan na rubovima, kad se naslonis pocne se naginjati.. pa sam odustao.

OFF, kako se tebi ponasa u tom pogledu sad sa extremom ?

Nisam jos kacio extreme na njega, ali nece biti problema posto je 61 verzija (14.5 kg). Mada, cesto na neke animir-restoran-male tezge, nosim psr9000 (23kg) , izvucem krake od spidera skroz napolje, na donji stavim PSR, a na gornji Triton Le (bivsi) i laptop i sve radi bez problema. Po specifikaciji, spider bi trebalo da ponese bash teske klavijature. Za sad - prezadovoljan.
Inace, kombinacija za live ce mi biti - extreme, A33 sa EX5r i laptopom, i sve to na jednom spideru sa 2 kraka, uz mozda malo modifikacije:)

gregor z 14-12-2006 08:09 PM

danas dobio Jomox M Base 01.....it definitely KICKs ass!!!

Toplo preporucujem svakome ko treba FAT-PUNCHY-NASTY i totalno programabilan analog kick drum modul. Cjena: 184 Eura sa po?tarinom

(Schneiders Buero Berlin -http://www.schneidersbuero.de/index.php?lang=en&sect=news)-ex demo unit

http://www.jomox.de/

Pozdrav.

Gregor Z

P.S. ceka se Giorgio Moroder sekvencer ...... Roland MC4 .....energy = MC squared

DaBear 22-12-2006 06:28 PM

Quote:

Originally Posted by gregor z
danas dobio Jomox M Base 01.....it definitely KICKs ass!!!

Toplo preporucujem svakome ko treba FAT-PUNCHY-NASTY i totalno programabilan analog kick drum modul. Cjena: 184 Eura sa po?tarinom

(Schneiders Buero Berlin -http://www.schneidersbuero.de/index.php?lang=en&sect=news)-ex demo unit

http://www.jomox.de/

Pozdrav.

Gregor Z

P.S. ceka se Giorgio Moroder sekvencer ...... Roland MC4 .....energy = MC squared

Imam druga sa dva MC4 u Beogradu...prodaje ih! Jedan je bio moj! Ima cak i CV to MIDI interface...svojevremeno je bio oglas ovde na Rumskom..pogledaj ako te zanima!

goasia 22-12-2006 06:45 PM

mali update od prosli put
Korg MonoPoly
Yamaha TG-77
Jomox Xbase 09
Anyware Instruments Semtex
Mam MB-33 mk2
Braintec Transistorbass 3
Doepfer MS 404
Oberheim Matrix 6
Roland Juno 60
Roland SH-09
SE ATC-X
Waldorf Pulse +
Waldorf MW XT
Roland s-760
Cheetah MS-6

relis 22-12-2006 10:45 PM

Quote:

Originally Posted by goasia
mali update od prosli put
Korg MonoPoly
Yamaha TG-77
Jomox Xbase 09
Anyware Instruments Semtex
Mam MB-33 mk2
Braintec Transistorbass 3
Doepfer MS 404
Oberheim Matrix 6
Roland Juno 60
Roland SH-09
SE ATC-X
Waldorf Pulse +
Waldorf MW XT
Roland s-760
Cheetah MS-6

SE jos nije otisao!? Ili si odlucio zadrzati kameleona?

Moze jedno kratko po pitanju baseva: ATC-X ili Pulse +?

goasia 23-12-2006 09:06 AM

Quote:

Originally Posted by relis
SE jos nije otisao!? Ili si odlucio zadrzati kameleona?

Moze jedno kratko po pitanju baseva: ATC-X ili Pulse +?

:) sh-09 ..... za muziku koju ja radim
inace Pulse i atc-x su dve veoma razlicite sprave , pulse je hladniji , ali ima tri oscilatora , brz attack , veoma dobar midi ...dok je atc kremast , malo sporiji u svemu ,ali mnogo siri sperktar zvukova ... i sve to zavisi za koju vrstu muzike se trazi bas
... cameleon definitivno ostaje , kad ugradim midiminiafy bice jos bolji ..

...inace trazi se MKS-80 ,Jup 6, Xpander , bit 99 , Wald MW 1 v2 , boss se-70 ...

clusterchord 24-12-2006 04:25 AM

sad ti se j*beno iskristalizirao sistem za brzu elektroniku. sve dokazane sprave - svaka cast!! :cool: ..

SH ubija bas. monopoly je za arpeggio i sweep-ove, leadove strava. i ostali sve klasici.. pulse, juno60. jesi midi-izirao juno60 ? (sync-ao na midi njegov arp?)

microwave1 svakako preporucam. nego sto ce ti i mks80 i jup6 ? oni zvuce maltene isto . za tvoj stil ja bi prije Jup6 sa Europa upgrade-on ngeo mks. ubitacan aprpegiator. dobro mks80 ipak ima velocity sto pak ima svoje prednosti, kad se rade paterni gdje variras filter po stepovima i sl..

nego, sto si rijesio za miksanje? i ja definitivno idem natrag na OTB. ali se premisljam izmedju Midas Venice320, ili mozda rekapiranja nekog starijeg soundcrafta ala 6000 i sl. to je tu negdje po kvaliteti, ali Soundcraft ima puno flexibilniji routing i patchbay (to je recording mixer, a venice je samo live mixer). slusao sam snimke ispucane po 16 kanala Radar DA na venice i to meni zvuci super.. imacu ssl komp na grupi za bubanj, drugi ssl preko sidechaina (kik) na grupu za sve padove i visoke sintove, da pumpa.

goasia 24-12-2006 07:49 AM

Quote:

sad ti se j*beno iskristalizirao sistem za brzu elektroniku. sve dokazane sprave - svaka cast!! :cool: ..

SH ubija bas. monopoly je za arpeggio i sweep-ove, leadove strava. i ostali sve klasici.. pulse, juno60. jesi midi-izirao juno60 ? (sync-ao na midi njegov arp?)

microwave1 svakako preporucam. nego sto ce ti i mks80 i jup6 ? oni zvuce maltene isto . za tvoj stil ja bi prije Jup6 sa Europa upgrade-on ngeo mks. ubitacan aprpegiator. dobro mks80 ipak ima velocity sto pak ima svoje prednosti, kad se rade paterni gdje variras filter po stepovima i sl..

nego, sto si rijesio za miksanje? i ja definitivno idem natrag na OTB. ali se premisljam izmedju Midas Venice320, ili mozda rekapiranja nekog starijeg soundcrafta ala 6000 i sl. to je tu negdje po kvaliteti, ali Soundcraft ima puno flexibilniji routing i patchbay (to je recording mixer, a venice je samo live mixer). slusao sam snimke ispucane po 16 kanala Radar DA na venice i to meni zvuci super.. imacu ssl komp na grupi za bubanj, drugi ssl preko sidechaina (kik) na grupu za sve padove i visoke sintove, da pumpa.

Pa Jupiteri su mi onako stajaznam ... imao sam u kasnim osamdesetim J-6 , nikad lepse sprave ... nekako ima svovu Auru :)
microwave bih zeleo zbog padeva , filtersweepova , inace volim XT ali MW1 zamisljam kao nesto slicno sa analognim filterom , iako na primer Pulse + -ov filter nije po mom ukusu ..
sto se tice miksa , velikim koracima unazad ... imam Allen & Heath Gl 2200 i posle puno nedoumica kupio onaj Behringerov Multigate , nasao sam ga ispod 100 eura , rekoh da probam ,pa i ako ne valja nije steta prevelika ...
i zadovoljan :).. racunao sam da ce doci do neke deformacije zvuka medjutim ,sto udje to i izadje ,odmah kupio i drugi , sad prilikom miksa sintevi direkno u mix , dobro ,zbog kolicine trackova 50 % se konveruje i vraca se kao audio iz kartice , medjutim vracam se ranijem nacinu produkcije ... dobri stari midi :) ... externi procesori , malo nastelujes u Cubase da ti midi track pusti koju milisekundu ranije i teraj ....ritam sekcija i bas (snimljen) ipak iz kompa zbog eventualne latencije , al naprimer open hihat sirov i rezak iz Jomoxa ....
ali sad mi vec fali i kanala ,gl 2200 sa 24 mi je vec jako knap... ako kupujes mixpult uzmi 50 % vise nego sto ti treba ... poznavajuci tebe :)
napunices ih ubrzo ... sad sam jos nasao jedan Bit 01 u racku i Matrixa 1000 ... ni mesta , ni slobodnih kanala ... vec uveliko razmisljam o nekom submixeru , ali sta??
.. e juno midiziran , onaj ceski interfejz , nisam koristio arperg sync posto sve odradim step by step u Cubase-u , retko koristim arp...
inace TG-77 me veoma prijatno iznenadilo iako sam imao Fs1r ...ovo mi je nekako toplije , strava sint ...

Don Solaris 25-12-2006 02:56 PM

http://www.rolandsynthesis.com/tmp/neptfrontbig.jpg

Našao ga u Sloveniji za 400 E. Evo ukratko opis:

Ring mod, osc sync, FM, external input, true analog random noise (not digital shift register noise), PWM (available via mod), noise spectrum up to 100 kHz. Osc 3 can be switched between LFO (slow) and Oscillator Modus (fast). Even when it is being used as an oscillator, it's still available as a modulation source, a feature that opens up all sorts of possibilities for bizarre effects, FM clangs, audio-frequency modulation of filter cutoff etc. You can also use noise or external audio as a modulation source - destinations are VCO1, VCO2, Cutoff, Mixer.

Nemojte me pitati kakvi su bassevi na njemu (obzirom da neki ovo reklamiraju kao bassline). Nemam pojma. Nisam ih uopće još stigao raditi, jer ova sprava ima toliko mogućnosti za stvaranje svih mogućih bolesnih zvukova da me sve ostalo uopće više ne zanima. Spravu se prema potrebi može dodatno modificirati (postoji puno modova), naprijed ima mijesta za nekoliko switcheva, a odozada mijesta za rupe koliko god želiš. Tu je velika slika (tko želi proučavati).

http://www.rolandsynthesis.com/tmp/korg-dw8000.jpg

I tako dok sam bio kod tog čovjeka u studiju vidim Korg DW-8000. Već dugo želim tu spravu u kojoj se uz analogni filter nalazi potpuno programibilan analogni delay sa pripadajućim modulatorom (sam si radiš chorus, flange, echo, delay i sl...). Fantastična sprava!!! Neznam kako su postavili procesor u odnosu na dry signal, no sprava ima nevjerovatno širok stereo zvuk. Prvobitna cijena je bila 150 EUR no spustio sam na 120 EUR. Jednostavno nisam mogao toliko puno novaca potrošiti, a i trebalo mi je za benzin za nazad.

@Goasia: u potpunosti se slažem za TG-77! Imam SY verziju u klavijaturi i to je definitivno specijalan zvuk. Unutra su dve DX-7 mice + SY-55 i solidan efekt procesor. Nemoj to prodavati. To će ubrzo postati vintage. :)

All times are GMT +1. The time now is 04:03 PM.