![]() |
Za sve one sa sporijim protokom itd...
Sve fajlove mogu da skinu od sada i u mp3 formatu! Razlika u kvalitetu je gotovo neprimetna a fajlovi su oko 750 kb ,sto je smesno! |
meni je najblizhi moj master ovome :)
|
Uporedite faze u miksu i u Brad-ovom masteru . Poslusajte kako zvuci Brad-ov master kao mono . Obratite paznju na bas u Brad-ovom masteru ...
Inace , svidja mi se master na prvo slusanje . Uskoro cu pazljivije preslusati sve do sad uradjeno , upravo sam skinuo poslednji fajl . |
jebiga. tip je stvarno ucini master za popizdit. poslusajte kako su njegovi visoki cisti. kako je dobos cist. obratite paznju da u njegovemu masteru rms nigdi ne dotice -10db - uglavnon se vrti izmedju oko -12, -11, a svejedno zvuci 'naprid'.
nema sto. maherski. 8) nijedan od nasih mastera mu se ne moze priblizit... osim moga. :wink: :lol: |
Ne svidja mi se nesto specijalno Brad-ov master,cak sam bio jako razocaran prvi put kada sam ga cuo,ali ipak mi je bilo zanimljivo kako je moj master tako (cak i previse) tvrd,a njegov mek i ima vise ambience-a.
Mislim da je koristio Bob Katz-ov K-Stereo uredjaj ! Evo,uspeo sam da omeksam svoj master i sada je cini mi se dosta bolje... Voleo bih da neko prokomentarise. Fajl koji sam uploadovao je jako mali 1.1MB (GianfrancoFinalMaster3.mp3 192kbps) i uopste mislim da nema svrhe da uploadujemo vise wav-ove kada se sve i ovako cuje... Pa Brad-ov fajl je ustvari 128 kbps pa se niko ne buni! |
jebiga, sad ce ispast da se kurcin, ali slusajuci njegov master, uopce nisan nezadovoljan svojin drugim pokusajem. samo sto san ja za decibel jaci, ali to je ooopet bilo na vas nagovor. :roll: :wink: ali za maglu ste imali pravo i moran priznat da za taj izraz prije nisan cuo, zato sad, sto god cinin, pazin da ne bude zamagljeno. ;)
eto, kad bi netko moga usporedit moj drugi pokusaj sa bradovim, bilo bi mi drago?! :roll: ja, nazalost, vise ne mogu pratit jer mi je linija prespora za ovolike fajlove. :cry: |
Sandrob:
Quote:
Evo skini moj FinalMaster3 ima samo 1.1 MB ... i da ponovim od sada je sasvim ok da uploadujemo mp3 192 kbps,jer je i Brad-ov fajl ustvari 128 kbps! Da ima tvoj i Brad-ov neke dodirne tacke! |
Quote:
|
Ja sam "puk'o" jos na pocetku. Trebalo bi mi tri vecnosti da sve to download-ujem sa ovom linijom. Niti sam uspeo da skinem, niti da ista cujem (osim onog mp3 i delic wav-a koji je puko na dowload-u). Jebiga, mozda i ovde zaluta neki brzi internet jednog dana... :(
|
Quote:
Master je skroz dobar . Po mom misljenju Brad-ov master nije uopste tih , taman je ( obzirom na mix ) . |
Oggy:
Quote:
Uploadovani su mp3 fajlovi svih dosadasnjih mastera!!! Fajlovi su jako mali ,oko 700 kb! |
Uradio sam mastering na slepo ( imam lo?e slu?anje ) u " jednom prolazu " . Izvukao sam prate?i glas tenora u prvi plan ( ?to mi je najbolji deo u pesmi ) , prebacio sam kontru na drugu stranu slike da se ne bori " na ?ivot i smrt " sa el . klavirom , malo poja?ao frazu na el. basu koja se uop?te nije ?ula ( mo?da sam je mogao jo? malo poja?ati ? ) . I jo? par gluposti koje su mi pale na pamet dok sam radio . Skinuo sam sa neta samo jedan manji deo deo pesme , ostak je lup koji sam sabotirao ( iz osvete - na volem dens ) na drugom i tre?em ponavljanju . Kad budem preslu?ao mix na pravim spravama onda ?u verovatno uraditi jo? jednu verziju ( a mo?da i ne?u , ova je ba? dobra ) . Posla?u svima komentare kad budem u prilici da ih preslu?am na malo boljem lampa?u od mog .
Jo? jednom pohvale svima koji su za na?e uslove sasvim pristojno uradili sve mastere . ?estitam i Gianfrancu na dobroj ideji i zahvaljujem mu se na logistici . Posla?u ga na yahoo u toku dana ... |
Skratio sa master tako da refren ide samo jedanput . Zauzima manje prostora . Upravo ga ?aljem na yahoo . Potraja?e ...
|
De ste drugari? :D
Juce sam se vratio sa sedmodnevnog snimanja dokumentarnog filma, vec sam bio u iscekivanju, ko je sta uradio.. Mislim da cu uvece poslusati sve novoprispele mastere, za sada sam poslusao samo Brad Blackwoodov master, nemam zamerke ali zanima me kad uporedim sa svim ostalim masterima.. Pozdrav svima! :D |
Color , jedino tvoj master ne mogu da otvorim . Skinem mp3 ucitam ga u Wave Lab , prijavi specijalan format , Ok , dobijem samo sum . Ne znam sta je u pitanju ?! Sve ostale sam skinuo .
|
Mozda covek voli stari, dobri sum trake, pa malo preterao! :D
|
Ukapirao si .
( Svaka ?ast za kapiraj & kopiraj ! ) . |
VA?NE NAPOMENE :
1. KOMENTARI NISU MOJI 2. OPREMA NIJE MOJA ( KOSTALA JE NOVA OKO 14 000 DM ) 3. NISMO ZNALI KOJI/?IJI MASTER SLU?AMO ( UBACILI SMO DISK U PLEJER I SLU?ALI VERZIJE JEDNU ZA DRUGOM DVA PUTA ZA REDOM ) __________________________________________________ ________ OPREMA NA KOJOJ SMO SLU?ALI : POJA?ALO - GALA SINGLE END ED 300 B ( FULL VER. ) CD - CALIFORNIA AUDIO LAB ICON MK2 KABLOVI - INTERCONECT : CARDAS QUADLINK FIVE SERIES LOUDSPEAKER CABLE : TRANSPARENT AUDIO MUSICWAVE PLUS ZVUCNICI : KEF REFERENCE MODEL TWO __________________________________________________ ________ NE SVIDJA MI SE , PREKOMPRESOVAN , NIJE TAKO LO? - AVAX ZAPRLJANO , DISTORZIRA - GIANFRANCO , FINAL MASTER 3 NE SVIDJA MI SE , DISTORZIRA , PRLJAVO - EON NIJE LO?E , ( MALO ) PREKOMPRESOVANO - IVAN POJACANO KAKO TREBA , SOLIDAN , MIRNIJI - ZVINCIC UNI?TEN , MADA NIJE TAKO LO? - SANDROB 2 UNI?TENO , PRO?LO KROZ NE?TO KROZ ?EGA NIJE TREBALO - SUMANUT KOMENTAR NA SVOJ I BRADOV MASTER NE?U NAVESTI . KOMENTARE SAM ZAPISAO STENOGRAMSKI . |
Ja od coveka koji je radio mix,dobio pre neki dan odgovor da mi je dobar master.
Rekao sam mu da sam ocekivao da ce Brad-ov master biti po snazi u klasi americke r'n'b produkcije i pitao zasto nije vise nabudzeno... Rekao mi je da su oni tako trazili od njega. Inace Milose hvala na ovom izvestaju,mada ma koliko da je skupa oprema,to nije merodavno,jer zavisi ko slusa itd... reci za moj master da je zaprljan je vise nego smesno jer je ovde jedan od "najsvetlijih" ... |
Nisi nam napomenuo kakva je izolacija u prostoriji...
|
nije napisa ni temparaturu, vlaznost i tlak zraka, ni je li se ujutro dignu na livu oli desnu nogu i sto je ima za marendu. :lol:
|
Quote:
jos pogotovo kad imas stampariju :lol: :lol: :lol: a sumnjam da je milos procitao dosta knjiga cim je moj master pozitivno ocijenio :lol: :lol: :lol: |
Milos:
Quote:
Ne moras za svoj,ali daj bar za Brad-ov. |
Quote:
|
Quote:
Nemam nista licno protiv Avax-a,ali njegov master je unisten kao Hirosima posle bombardovanja. Ko ti je taj Baja koji moze za ovakav master da kaze da nije los??? Ovo me podsetilo na to kada je pre nekoliko godina moj prijatelj nosio pesmu u studio Sky ,tamo valjda imaju Dynaudio BM15 monitore. Zna tamo ljude pa da cuje na vecim monitorima i da cuje misljenje. Jedan od zaposlenih mu je rekao da nema nista ispod 300 HZ ! Evo da pogledamo: http://www.geocities.com/gianfranco_bg/House.jpg Da ne pricam u kakvim uslovima i na kakvim monitorima je radjen mix,pa opet zvuci odlicno u odnosu na gomilu domace produkcije... ali reci da nema nista ispod 300 HZ je strasno! |
zvincic , nisam ocenjivao ja ; ja bih ocenio verovatno neke snimke drugacije . Namerno sam ostavio komentare bas onakvim kakvi jesu . Zato sto sam mislio da ce vam takva nepristrasna i spontana ocena biti najkorisnija . Mada znam - ne i prijatna . Nemojte se ljutiti . Preslusacu snimke i na jos dva tri druga ( razlicita ) sistema . Uporedicemo sa ovom ocenom . Na drugim , isto dobrim sistemima , slusace drugi muzicari koji vas takodje ne poznaju , a i ne znaju da ce njihovo misljenje citati na forumu - tako da ce biti 100% spontani i nepristrasni . Bice vrlo zanimljivo . Mozete imati poverenja u ocenu { sasvim dovoljno - sve su odlicni sluhisti i priznati ( i poznati ) muzicari } .
Uradite jos jednu verziju pa posaljite na yahoo . zvincic da li si procitao vic o decaku koji prodaje loptu ? Taj je najbolji . Smanjen bas , uvuceni srednji - Bradov master . Ne zvuci svetski . Za svoj master necu da dajem ocenu jer sam jedan od ucesnika . SandRob , ti parametri nisu imali uticaja na ocenu koju ste procitali da bih spomenuo i njih . |
Quote:
Uradis nesto , pun nade , pustis ... Da cujemo jos jednom ? - Nemoj molim te , zurim . |
moja generalna primjedba za vecinu mastera je bila na preveliku kompresiju, zbog koje je (po meni) stradala dinamika a i sama sonicka kvaliteta zvuka. razumin zahtjeve za sto vecom snagom, ali ako se ona ne moze dobit a da se ne sjebe zvuk, onda treba prikocit. i ja san moga jos koji decibel zbit sa multibandon i limiteron, ali jebes ti to kad se sjebe zvuk.
gianfranco, skoncetriraj se na dobos kod svoga i bradovega mastera, pa ces vidit da je zvuk toliko razlicit, da bi se reklo da su 2 razlicita dobosa! na bradov master nisan ima primjedbu, a usporedjujuci sve mastere sa njegovin, mislin da je moj master najblizi njegovemu i po zvuku i po dinamici, iako je napravljen prije nego je bradov master uploadan. cak je moj 1 decibel jaci. takodjer su svi moji komentari bili prije nego san cuo bradov master. |
milose, ja mislin da bi vi tu opremu trebali ponit na popravak. :lol:
|
Quote:
Ali zato ovaj poslednji mislim da je ok. Quote:
|
Quote:
http://www.rumski.com/forum/viewtopi...1&start=54 Svira realno . Svira tacno . Sve jasno izlazi . Ne ulepsava ni najmanje ( pogotovo sa Gala , predhodno pojacalo je malo farbalo ton , ovo ne farba ni malo ) . Optimalno . |
Jao Milose, izbegavam da ti odgovaram, ali stvarno... Kakaf bre Kef?! Ovde se prica o masteringu, studijskoj produkciji. Kef je pre svega Hi-Fi kutija. Nemoj da mesamo babe i zabe. To je oprema za Hi-Fi entuzijaste, to je druga prica! Mislim, postujem svako misljenje, ali stvarno bi trebalo malo da bolje udjes u tematiku da bi stalno davao savete i svoje komentare. Covece, ne mozemo da dodjemo na red od tebe! Izvini unapred, ali u skladu sa svojim bogoslovskim opredeljenjem, trebalo bi da budes ipak malo manje nametljiv!
|
Quote:
hvala ti... |
Quote:
Quote:
podigni u wavelabu bradov master za 3db (samo podigni gain, bez limitera na +3db), sacuvaj ga i ponovo otvori. sad poslusaj i vidi sto si dobi. ;) |
Quote:
Ako neces da das ocenu svojim drugovima i da im na taj nacin pomognes zasto to pravo osporavas meni , koji to cinim ( u dobroj nameri , troseci vreme na stvari koje me se ne doticu ) . Svaki komentar je dobar , ima bar delic istine . Ako mislis/te da je najpametnije druge tapsati po ramenu , ili ih mrzis ili ne znas sta cinis . Nemojte se vredjati . I nemojte druge vredjati . Budite tolerantni spram tudjeg misljenja . Mozda je ispravnije od vaseg , mozda nije . U svakom slucaju je vrlo korisno . |
Quote:
Da imam mogucnost da slusam snimke u mastering studiju od 1 000 000 evra , slusao bih . Ali j***** , nemam tu mogucnost . Koristim sta mogu - kad mogu . Zivot nije idealan . Bilo bi lepo kad bi moglo , ali ne moze . Uporedjivao sam Kef + Gala sa pasivnim Alesisom ( koji vazi za monitorski zvucnik ) . VAZNA NAPOMENA : NISU MOJI NI JEDAN NI DRUGI - VEC OD MOJIH KOLEGA , NEPRISTRASAN SAM I NE HVALIM SE . Razlika je u tome sto Alesis u odnosu na Kefa reference radikalno ulepsava snimak . Pokazuje stvari koje ne postoje . Neproduciran snimak zvuci producirano . Bas lepi basovi . Divni . Veoma lep monitor . Lep monitor ?!?!?!?! Naravno , odlican je za tu cenu i moze da posluzi ako se uracunaju sve mane . Cak bi i kupio polovan ako je bas povoljno . Ako imate pristupa nekoj odgovarajucoj opremi , zasto ne napisete kratko - bar neki komentar ? Bilo bi lepo . Ostavite mene sa mojim zabludama . P.S. Jos jednom : testirali smo sistem pre slusanja . Radi optimalno . Svira realno . Svira tacno . Sve jasno izlazi . Ne ulepsava ni najmanje ( pogotovo sa Gala , predhodno pojacalo je malo farbalo ton , ovo ne farba ni malo ) . Postoji ogromna razlika izmedju Kefa reference i nekih " audiofilskih " kutija ( ispod 1 500/2 000 evra ) . Da li si testirao neke monitorske zvucnike nize ili srednje klase ? Ja nisam imao srca da to ucinim - jer ih tad nikad ne bih kupio , a trebaju mi dok ne skupim pare za bolje . |
SandRob:
Quote:
|
evo da se i ja pridru?im koloni.
skinuo sam onaj InsideOut_1_Color.mp3 (738k) Evo sa?u da ga sredim... pa ?u opet da postujem. ?itao sam sve do ?este stranice,a onda nisam mogao vi?e... |
Quote:
Skini fajl koji nije masterovan, mislim da se zove InsideOutWav3.wav :wink: |
Poslusao sam sa odstupom od nedelju dana opet sve mastere..
Sa konstatacijama Milosa i njegovih Kef kolega slusalaca se nebih slozio ni ja..ali zanimljivo je procitati razlicite utiske. E sad, ciji je najbolji verovatno nema mnogo smisla polemisati zbog razlicitih ukusa ali definitivno je SandRobov master najblizi ovome Bradovom! |
All times are GMT +1. The time now is 04:22 PM. |