SandRob |
27-10-2004 09:41 AM |
Quote:
Originally Posted by Goran
Sandro, jesi li ti stvarno brodograditelj?
|
aha :da:
Quote:
Originally Posted by Eon
Pa Sandro prvo ti je to rekao Vladimir Rackovic u njegovoj knjizi ali i nevezano za njega je apsolutno prazno, samo spustis i kraj
|
svaka cast vladimiru, ali tu se nebi s njin slozi. a u kojon knjigi je to napisa? ja iman samo drugu.
jedan od najpoznatijih fadeouta, (kazu da je najduzi u povijeti rocka) u pop muzici je onaj iz hey jude od beatles. ja ne mogu zamislit hey jude bez njega, a sumnjan da beatles bas nisu znali kako bi zavrsili.
krajen sezdesetih pojavili su se rock bandovi cija svirka se zasnivala na improvizaciji. jedna od tih, 'super grupa' bili su i cream (eric clapton, jack bruce i ginger baker). oni na koncertima a cesto u studiju nisu znali stat. krene clapton solirat i taman bi zavrsi pismu, a onda se uhvati bruce na basu, zavrsi bruce pocme ginger na bubnju, onda kad ovi zavrsi erik se sjeti da bi i on moga oderat jos jedan djir i tako do sutra... e onda kad taj snimak treba na plocu, producent ih stisa fejd autom, pa vi moji svirajte.
poznati su fade outi na santaninim stvarima samba pa ti i europe.
ova druga je na albumu duza a na hitovima kraca. u oba slucaja zavrsava fade outom samo na razlicitim mistima.
another brick in the wall od pink floyd ima 3 verzije na albumu i cetvrtu na singlu, koja se razlikuje od one na albumu, jer prije ide fade out.
dakle, fade out moze bit 'bezidejna funkcija' ali ima slucajeva di je fade out jedan od nacina kako 'stisat' one koji pucaju od ideja ;)
a i u disku se stvari mixaju fade out/fade in!? sto bi to bilo 'bezidejno'?!
|