![]() |
Re: Analog summing na "običnom" mikseru?
Quote:
Možda zvučim tako, nisam hejter, života mi..., naprotiv znaju me neki članovi!, želim da izazovem reakciju! Sve je bolje od letargije i predaje! Prosto, samo da zakuvam malo, pa streljajte dalje... Dobra je tema... Forum pomalo čini stvari crno belim, ali ok... Ajmo dalje, šta kažu ljudi...:wink: |
Quote:
previše gledamo da ne zgazimo jedni drugima na ego a to je i ubilo forum po mom skromnom mišljenju. peace! :)) |
...Forum je tu poslednja žrtva u lancu...al' ajd...;)
|
Zato treba odstraniti tipove ala obicni user jerbo uvijek rovare unutar redova slozne brace. No kako god, ka necu unistiti ni vas ni glabu kakva god ona bila. I kako sam rekao 99% ljudi ne cuje razliku digital-analog, ne cuje razliku između mp3 96kb i flaca iszo tako taj isti postotak uziva u ovome sto se nudi.
Peace |
gotovo sam očekivao ovako neki nihilistički komentar, i zato se nisam upuštao u dalju "raspravu" :)
Bockie, pobedio si. <3 Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Ja bi se malo ubacio na temu, naprosto volim ove teme :)
Koristim upravo metodu navedenu u naslovu tj. analog summing na "običnom" mikseru. Doduše najčešće ga koristim i prilikom snimanja, ali eto i miksam preko njega. Imam 32 kanalni AD/DA konverter koji je, rekao bih, dobar (bar meni dobro zvuči, ali o tome ću kasnije). Uz miks pult koristim i outboard reverbe, kompresore, delaye i tako neke stvarčice. Sve to skupa radim na ovaj način valjda iz barem 4 razloga: 1. Bolje mi zvuči (uz veliku rezervu da drugima možda i ne) 2. Lakše mi je drkuljiti po pultu i gumbićima nego po kompu 3. Volim staru opremu i restauraciju iste, pa u tome uživam 4. Potpuno iskreno ima tu i fetiša, da se ne lažemo. Ovo je ujedno i poredak prema važnosti. E sad, što se tiče zvuka, o tome stvarno ne bih jer ionako kvalitetu zvuka sagledavamo subjektivno i prije svega iz onoga na što smo glazbeno nasađeni. Tako recimo imam kolegu koji voli "vintage" opremu, čini sve da dobije "taj" zvuk, ali nema referencu u svojoj glavi jer sluša mjuzu koja nije ta. Dakle nema to veze sa opremom, nego kad šarafiš po gumbićima, trebaš znati što želiš dobiti, u odnosu na što se uspoređuješ. E tog osnovnog ukusa i stila nema, pa je sasvim svejedno što zvuči bolje. Slažem se i sa Bockijem - trenutno u studiju imam tri vrhunska magnetofona i niti jedan ne radi izopačeno kao VST-i jedino ako im totalno "krivo" podesiš bias ili pretjeruješ, ali to onda u pravilu i zvuči loše. Uspoređivali smo neki dan (nakon restauracije) pravi EMT 140 i UAD-ov. Svatko čuje razliku, ali UAD-ov radi super s obzirom da nema 200 kila i nekoliko metera kubičnih. Dakle stvar je okoline u kojoj radiš, što te najviše inspirira da dobiješ ono što želiš dobiti i kako ćeš do toga najbrže. Je li analogija jedini put? Ne - nije sve za svačiji ukus - zato vozimo različite aute, imamo različite tenisice...Bitno je da je gušt. Valjda je... :) |
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 09:00 PM. |