![]() |
Re: Cubase 8 izlazi danas
Jesam dugogodisnji ( visedecenijski) korisnik Cubase ali sto je puno puno je.
Kada sracunam koliko sam dao novca u poslednjih godina na updateove glava me zaboli.... a jedna prosta stvar nije resena a to je iskoriscenje resursa racunara. Imam ozbiljnu masinu koju nikada nisam uspeo da nateram preko 23% CPU ( kada se gleda u task manageru) dok je na istom zauzecu CPU metar u Cubase 8 na oko 90% :banghead: Ne zanimaju me nove funkcije hocu da ovo sto imam radi i koristi resurse barem 80% ...ozbiljno razmisljam o prelasku na Ableton Live, kada vidim sta sve drugar potera u njemu a CPU metar u programu jedva da se pomeri slosi mi se momentalno . 8.5 ima nekoliko dobrih resenja ( koja su trebala biti tu mnogo ranije) ali tih 50e mi se ne daje iz principa :mad: |
Prelazak sa 8 na 9 ce biti 150€ a ako stalno uzimas update za 50€ znaci da je tako jeftinije jer ce te sa 8.5 na o kostati jos 50€ sto je 100€ ukupno naspram 150€ .. Dobar nacin da te teraju na svaki update
Послато са LG-H815 уз помоћ Тапатока |
Ivane slazem se sa tobom ... a narocito za cpu ..to stvarno ne radi kako treba...
Sent from my SM-G903F using Tapatalk |
Pro Tools 11 upgrade from Pro Tools 10 $299
Pro Tools HD 11 upgrade from Pro Tools HD 10 $599 Uz ovoliko kukanje zbog 49$, vlasnici PT-a sa ovih podrucja vjerovatno bi do sada izvrsili suicid. Fascinantno je podrucje ovaj Balkan, vaistinu. |
PT velika nadogradnja izlazi na 3 godine u proseku .. tako je sa verzijama 10 i 11 ako se ne varam ..
A Cubase placene velike nadogradnje izlaze na svakih 6 meseci |
Kako god, niko nije primoran da kupuje ovu nadogradnju, niti bilo koju drugu. Apsolutno niko. Pogotovo ne vidim razlog za kuknjavu zbog tako smijesne cifre - smijesne cifre za nekoga ko se bavi tim poslom/ako se bavi tim poslom. I automehanicari svaki cas kupuju alat, pa sta. To im je posao. Jedina je razlika sto su oni primorani da kupe alat, da bi mogli da skinu dio sa automobila, i taj alat (PRAVI ALAT) kosta mnogo vise od ovih 49$. U slucaju Steinberga - niko nije primoran na bilo sta. Isto tako ne shvatam zasto se kukumace zbog placanja - kao da razvojni tim radi za dzabe, ili kao da to sve ne kosta nista. Mislim da itekako kosta. Kuknjava, zapomaganje, aman, svijet propade zbog 49$. Wtf. Da nije smijesno, bilo bi zalosno. Kome se ne dopada - pobogu bar danas ima toliko platformi, i ako nista, uvijek ima da se skine besplatno sa pijace - i svi sretni. I ne treba da nas cudi sto se danas ne cijeni nista. Sve je to sasvim logican slijed stvari. Bolje se ni ne zasluzuje.
|
Quote:
|
Nije kuknjava nego Steinberg radi ispravke na osnovu nasih... korisnikovih predloga i sugestija i to posle naplacuje. Nije znaci nova verzija nego ispravka stare koju smo vec kupili.
Sent from my SM-G903F using Tapatalk |
:wink:
|
On naplacuje svoje ime, brend, i dok god niste spremni da se odreknete istog u korist nekog od konkurenata (jer realno konkurent i ne moze bas u svemu da zameni doticnog), update ce kostati od 50e i na gore... Bespredmetno je diskutovati da li je to moglo nize ili ovako ili onako...
|
All times are GMT +1. The time now is 08:20 PM. |