Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Razno (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=86)
-   -   X Faktor Srbija - jel gledao neko? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=44985)

awacs 23-11-2013 03:08 PM

Re: X Faktor Srbija - jel gledao neko?

Quote:

Originally Posted by wladymeer (Post 353040)
Bend iz Srbije moze da uspe napolju jedino ako nije vise u Srbiji.

Kao što i bend koji je iz Stratford-upon-Avona ima više šansi za uspeh ako se preseli u London. Breg, Muhamed, taj rad... Kome je stalo do uspeha benda? Bendu ili Londonu?

Pozdrav,

Vasa

DaBear 23-11-2013 03:17 PM

Quote:

Originally Posted by wladymeer (Post 353040)
Otisao si u nekom smeru u kome uopste nisam ni pitao ali u sustini dao si i odgovor usput.
Bend iz Srbije moze da uspe napolju jedino ako nije vise u Srbiji.

Pa naravno - kod nas nema para pa samim tim nema ozbiljnih disko kuca i ozbiljne publike koja ce da podrzava (novcano) taj bend.
A kome preko treba bend iz Srbije ako je u Srbiji ?? Koja vajda od toga?

za prvu fazu mozes da krenes iz Srbije...Youtube nema granica - ako nabacis 5+ miliona, imas vec nesto...bookiras neke svirke preko ako moze... pa posle opet..pa dok si tamo nahvatas da neko dodje na koncert pa nesto napise..
Pa imas Exit- svetski festival..1/3 publike je iz inostranstva...
Facebook / web site - stavljaj nove pesme, video snimke, itd..obavestavaj publiku sta se desava..kad nakrcas 10,000 ili vise "followers" vec imas nesto i tako dalje...

Svi se zavaravaju i misle da je pre bilo tipa - uzmu prvi bend koji je poslao demo kasetu, bace milione na reklamu i eto hitova" - al' zamalo da je bilo tako !!!

Svi su nekako skrenuli paznju na sebe pre nego sto ih je disko kuca zvala da potpisu ugovor..svi do jednoga..od Santane do Sex pistolsa ili Celine Dione !!

Da bi neko pokazao da je ozbiljan mora dosta toga sam da odradi i da se malo odrzi na sceni..tek posle dolaze oni sa (nekim) parama !!

Drugi primer - moj drug napisao knjigu skoro - mali izdavac - nema nikakvog avansa - nista..samo ce da objave na Amazonu itd... digitalna i stampana verzija... Onda je on iscimao sve prijatelje da naruce stampanu verziju jer treba neki minimum narudzbi da bi je uopste odstampali !!?? Ti kupis i cekas da stigne kad se nakupi ordera i odstampa.. a za reklamu su mu rekli da nema nista - mora sve sam ! Samo cemu reci gde bi bilo dobro da ide i nosi (sajmovi itd...) ali sve troskove snosi sam...a oni izdavaci..:D

DaBear 23-11-2013 03:18 PM

Ajmo sad nazad na X Factor....hehehe..:wink:

awacs 23-11-2013 04:28 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 353043)
Ajmo sad nazad na X Factor....hehehe..:wink:

Zar ne pričamo sve vreme o onome čime se bavi X Factor ? estradnom uspehu?

Pitanje je samo kako ko do?ivljava uspeh ? da li kao pojavljivanje na televiziji (i prepoznavanje na ulici, u kafiću, gde god), broj followera na FB i Twitteru, gostovanje u talk i reality programima, reklamama, kupovinu stana posle prvog albuma... mo?da kao pojavljivanje u ?iriju... jebemliga.

Čemu uop?te slu?e svi ti X-Factori, Prvi glasovi Srbije, Zvezde Granda, Tvoja lica koja zvuče poznato, Talenti, Idoli? Slu?e, brate slatki, televizijama da nekako podignu rejting reklamnog prostora, i produkcijskim kućama da nekako otmu kintu preko SMS glasanja. I da članovi ?irija uzmu neku kintu, naravno. Sve to uz freak show na obe strane stola za kojim sedi ?iri.

S jedne strane zmije, sa druge mungosi, i onda mi ko majmuni treba da se lo?imo na to ko će koga da skenja. Ajde bre, cela ta priča je ko american wrestling i mud wrestling. I od tih likova poneko snimi film, ali ipak većina glumaca i glumica koji su uspeli u ?ivotu nije morala da skače po ringu ili da se valja u blatu.

Pozdrav,

Vasa

wladymeer 23-11-2013 05:16 PM

Procitajte moje pitanje iz prvog posta - pobrkali smo loncice skroz.

Nazad na X Faktor. Ja u svim ovim emisijama vidim jednu jako dobru stvar. Svake godine, sve vise talentovanih ljudi se usudi da se pokaze javnosti. Kolicina talenata u ovih par emisija je 200% veca u odnosu na sve sto se do sada emitovalo. A valjda ce to na duze staze pomoci da se standard u Srbiji 'sta je dobro' podigne na visi nivo u svim sferama pa da ne moram da gledam vise kojekakve 'lucidne' frontmene koji su 'svoj glas zamenili energicnim performansom'

awacs 23-11-2013 06:55 PM

Quote:

Originally Posted by wladymeer (Post 353048)
Kolicina talenata u ovih par emisija je 200% veca u odnosu na sve sto se do sada emitovalo. A valjda ce to na duze staze pomoci da se standard u Srbiji 'sta je dobro' podigne na visi nivo u svim sferama pa da ne moram da gledam vise kojekakve 'lucidne' frontmene koji su 'svoj glas zamenili energicnim performansom'

Jedino što na duže staze ZAISTA može da pomogne je promena kulturne matrice društva, a to se nažalost ne menja televizijskom ponudom.

Jebiga, u nekim kulturama živo izvođenje muzike je važan deo SVAKODNEVNOG života prosečnih ljudi i dece. Kod Engleza isto koliko i kod Roma. To što jedni pevaju božićne i uskršnje pesme sa porodicom, a drugi lupaju u tarabuku kad im sunete mlađeg brata — nema veze. I jedni i drugi kapiraju da je muzika ritualna, i samim tim važna, stvar. Muzika se ne uči slušanjem onih koji je (dobro) izvode, nego učestvovanjem u ritualu i prihvatanjem odgovornosti za to učešće. E, pošto su kod nas, balkanskih belaca, svi rituali uništeni... navijači pevaju AAAAoooAAAeeeIIIiiiUUUAAAAA, a tamo:

<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/ejuf44cBTTo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Mislim, garantujem da su to prvo čuli u kući, pa u školi, a TV ih je samo podsetio na pesmu.

I uopšte nije važno da li se pesma zove „Jerusalem”, „Đelem, đelem”, ili „Ja još spavam u tvojoj majici”, važno je da te neko navede (ili natera, hehe) da je otpevaš najtačnije što možeš. Televizor ne može da te natera na to, niti mu je to posao.

Pozdrav,

Vasa

All times are GMT +1. The time now is 06:10 PM.