Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Battery 4 (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=43631)

idvi 25-04-2013 08:11 AM

Re: Battery 4

Sory..sory...i opet sorry!:banghead:
Upravo sam zbog sile usporedio B3 i B4...trojka mi je davala cudne zvukove sa
kikom i snerom..i ja instaliram 4 i ucitam Libary kad ONO drugi bubanj.
Komplet promjenio sliku..i kad poceo podesavat razlika je dan i noc.:ups::grin:
Radi se o Acoustik library-pop! Ako se kome da neka provjeri..ja sam iznenadjen!
Znaci...ipak ne treba sudit na prvu ruku..treba pomno proucitnesto pa tek onda kritizirati!:da:
Ja se zato i ispricavam..i necu vise to ciniti..mame mi!!:wink:

silzg 04-06-2013 11:19 AM

Quote:

Originally Posted by psionic (Post 345272)
Battery je oduvek zamisljen kao brza i jednostavna alatka za ukucavanje ritma, tako da ni opcije koje se ovde pominju nisu preterano vazne. Ajde ok rutovanje mu je i dalje kretensko, mada su malo kao ubacili te buseve... Opet reverb i delay izlaze na master. Ali treba da ostane jednostavan, ima drugih za te slozene zajebancije - kao taj Gheist.

Sve u svemu, da moram da dajem pare, ne bih, ostao bih na B3. Ovako - sto da ne :da:

To baš htjedoh reći. Zadnje što bi volio vidjet na Battery-u je da počnu komplicirat.
Ova verzija je namjenjena izvačenju para a ne značajnim promjenama.

A što se tiče "boljeg" i "lošijeg" zvuka na današnjim samplerima (besplatnim i komercijalnim), poprilično sam uvjeren da se radi samo o placebo efektu ako su isti semplovi korišteni.

idvi 05-06-2013 03:20 PM

Quote:

Originally Posted by silzg (Post 346964)
To ba? htjedoh reći. Zadnje ?to bi volio vidjet na Battery-u je da počnu komplicirat.
Ova verzija je namjenjena izvačenju para a ne značajnim promjenama.

A ?to se tiče "boljeg" i "lo?ijeg" zvuka na dana?njim samplerima (besplatnim i komercijalnim), poprilično sam uvjeren da se radi samo o placebo efektu ako su isti semplovi kori?teni.

Prijatelju ajd da rije?imo taj placbonju :wink: jednom za svagda:D
Probaj napravit usporedbu kao ?to sam predlo?io...ako si proćitao.!
Ja bih i poslao uzorak ali znam da bi bilo ono kao to si ti malo pafarbao ili tako nekako.
8-)

psionic 05-06-2013 06:55 PM

Quote:

Originally Posted by idvi (Post 347009)
Prijatelju ajd da riješimo taj placbonju :wink: jednom za svagda:D
Probaj napravit usporedbu kao što sam predložio...ako si proćitao.!
Ja bih i poslao uzorak ali znam da bi bilo ono kao to si ti malo pafarbao ili tako nekako.
8-)

Vidi ovako:
Mozda se u Battery-ju 3 na tom cell-u nalaze jedni efekti, a ovde na 4, drugi. Sami efekti jesu bolji i prosireniji je izbor, sto je odlicno, ali ako uzmes potpuno suv cell, ako stavis kvalitet semplovanja na oba - high quality - uveren sam da ce oba dati potpuno isti zvuk.
Ako poredis vec obojeni set, to je onda druga prica. Ocekujem i verujem da su efekti bolji u cetvorci. Ili su bar - drugaciji...

idvi 05-06-2013 07:33 PM

Quote:

Originally Posted by psionic (Post 347015)
Vidi ovako:
Mozda se u Battery-ju 3 na tom cell-u nalaze jedni efekti, a ovde na 4, drugi. Sami efekti jesu bolji i prosireniji je izbor, sto je odlicno, ali ako uzmes potpuno suv cell, ako stavis kvalitet semplovanja na oba - high quality - uveren sam da ce oba dati potpuno isti zvuk.
Ako poredis vec obojeni set, to je onda druga prica. Ocekujem i verujem da su efekti bolji u cetvorci. Ili su bar - drugaciji...

..da da od compressora pa sve do reverba..pa TM cak i saturation bolji je od trojke. Nadam se da me nisi namjerno "podcjenio":wink:
Naravno da sa probao isti cell i u trojci i u 4 podesit indemtićno i podesio sve parametre isto i kad drmne? napr. kik na suho osjeti se razlika (dodu?e mala)
da je u 4 jaći i direktniji(??!) ALI kad poćinje? sa efektima u 4 razlika se drastično mjenja u korist 4. A to se naroćito osjeti u komplet batteriji kao ?to sam i napomenuo recimo "Pop kit" iz library B3 potpuno drugaćije zvući u 4..pa ćak i na suho.Probaj ako ikako mo?e?...JER i ja sam bio na poćetku ovog foruma na tvojoj strani...izgledalo mi samo u?minkavanje. Probaj!:da:

psionic 05-06-2013 10:19 PM

Ma nisam nista potcenjivao, samo pokusavam da shvatim da li si testirao na pravi nacin i da li se razumemo oko cega diskutujemo...

Evo sad sam probao opet - A/B test - banka je Pop Kit Demo, totalno isto zvuci... Cak i po jacini. Aj okaci neki export ili nesto, mozda kod tebe stvarno ima neki drugi zvuk (bag ? los sempl ?)...

idvi 06-06-2013 10:21 AM

Quote:

Originally Posted by psionic (Post 347021)
Ma nisam nista potcenjivao, samo pokusavam da shvatim da li si testirao na pravi nacin i da li se razumemo oko cega diskutujemo...

Evo sad sam probao opet - A/B test - banka je Pop Kit Demo, totalno isto zvuci... Cak i po jacini. Aj okaci neki export ili nesto, mozda kod tebe stvarno ima neki drugi zvuk (bag ? los sempl ?)...

...ma ima? ti donekle pravo nisu razlike (za mene ) maestralne ali JESU kad sredi? njihove postavke napr compr, reverb (narocito on) i to preko busa (?)
pa onda Filter itd...istu stvar napravi? sa 3 podesi? parametre kao i u 4 i....:lick:
Poslat cu uzorak cim stignem.

psionic 06-06-2013 11:35 AM

Quote:

Originally Posted by idvi (Post 347028)
...ma ima? ti donekle pravo nisu razlike (za mene ) maestralne ali JESU kad sredi? njihove postavke napr compr, reverb (narocito on) i to preko busa (?)
pa onda Filter itd...istu stvar napravi? sa 3 podesi? parametre kao i u 4 i....:lick:
Poslat cu uzorak cim stignem.

Eto - ipak se ne razumemo. I ja kazem da cetvorka ima bolje i unapredjene efekte. Nisam isao dotle da postavljam iste vrednosti za npr reverb, pa uporedjujem, ali verujem im na rec da su stavili napredniji algoritam za reverb. Zapravo sam mislio da pricamo o dry zvuku iz oba semplera... Doticna banka ima totalno dry cell na sneru i kicku...

A ionako mozes da stavis svoje plaginove na posebne izlaze, tako da nije toliko vazno to sto su ubacili bolje procesore... Msm - lepo od njih, ali da li vredi extra $$$ ?

Naravno - ovo o $$$ se odnosi na neko virtualno trziste u nekoj virtualnoj zemlji gde je sve legalno, sve funkcionise na nivou drustva i tako dalje :banghead::rotfl:

Definitivno vredi dodatnih par MB preko neta :da:

idvi 06-06-2013 08:09 PM

Quote:

Originally Posted by psionic (Post 347029)
Eto - ipak se ne razumemo. I ja kazem da cetvorka ima bolje i unapredjene efekte. Nisam isao dotle da postavljam iste vrednosti za npr reverb, pa uporedjujem, ali verujem im na rec da su stavili napredniji algoritam za reverb. Zapravo sam mislio da pricamo o dry zvuku iz oba semplera... Doticna banka ima totalno dry cell na sneru i kicku...

A ionako mozes da stavis svoje plaginove na posebne izlaze, tako da nije toliko vazno to sto su ubacili bolje procesore... Msm - lepo od njih, ali da li vredi extra $$$ ?

Naravno - ovo o $$$ se odnosi na neko virtualno trziste u nekoj virtualnoj zemlji gde je sve legalno, sve funkcionise na nivou drustva i tako dalje :banghead::rotfl:

Definitivno vredi dodatnih par MB preko neta :da:

:):):wink:
..a ja se ubijam da postavim link na soundcloud.com ..e sve nešto ne štima ..izgleda da me neki virusić j...e !:)

Rhino 28-10-2013 10:11 AM

Quote:

Originally Posted by idvi (Post 344946)
Important: !!!
4.0 installer is working on XP but 4.0.1 asks for W7.(dumb assholes from NI)
If you use XP, install 4.0 and then extract the .dll and .exe from update 4.0.1 installer.
Place in the proper folders !

..A EVO ZASTO VOLIM RUMSKI FORUM...ma sta volim obozavam:D:D:D
Sve radi ko sat..po ovim uputama....
..na tvoje veselje "branoy":D:D:wink: jos nisu bacili XP u smece..meni je on (za sada) ipak u akciji!!:)

da da i hvala DADDY Z

Ajd molim te objasni..

Pokusavam da instaliram na jednoj xp masini battery 4. Treba li da sa nekog drugog win7 kompa prekopiram te extractovane fajlove ili?

All times are GMT +1. The time now is 05:32 PM.