![]() |
Re: Kontakt 4/5 Library MAKE ITSELF
Quote:
E sad, mozda postoji fora da uzmes mali isecak te frule, koji se ne deformise mnogo i da ga koristis kao izvorni zvuk, a da envelopom oblikujes konacni zvuk, tako rade rompleri otprilike... Trece sto bi mi palo na pamet je da koristis neki super algoritam iz njegove "sampling" sekcije - time machine, tone machine ili tako neki, pa da probas da tweakujes razne tockice :) Tako program nece raditi prosti resample, tj frula nece biti sporija ili brza u zavisnosti od pitcha. (stara boljka jevtinih semplera) Bar za te stvari, Kontakt ima 1001 opciju. Postavi link ka tom tutorijalu, ako ga jos imas, pa da vidimo sta co'ek radi... Za one kojima Kontakt 5.1 puca : Ima 5.1.0 unlocked - fixed od R2Ra, pa pokusajte, mozda taj radi bolje. Meni je 5.1 na Windowsu 8, 100% stabilan (k'o vrbov klin) :da: |
Nisam na?ao onaj tutorial..ali ćini mi se da ovaj ne?to slićno radi:confused:
http://www.youtube.com/watch?v=Ktnv0aj4A14 |
Quote:
A ovaj DOUBLEY 3.0 me je toliko za*ebao - da nemam reci ! :banghead: Znam za njega odavno, koristim ga od ranije verzije, uvek je sve radilo super, ali... Dakle, reinstalirao sam sebi sistem i mrzelo me da dodajem rucno banke - k'o velim - on ima onaj "bulk add" da ih doda sve odjednom. I ja lepo sve selektujem i dodam, kad ono - fabricke banke nece da rade :banghead: Njihovi IDovi se ne prave tako jednostavno kao dodavanje neke korisnicke banke (ako otvorite .reg od neke "fabricke" banke, videcete mnogo vise stavki, nego kod obicne banke) Sto je najgore, nikakvo brisanje registrija, dodavanje iz Library -> add, ne pomaze :banghead: Sta sve nisam probao - i nece. Nemam pojma sta jos njemu treba sem registrija za te fabricke banke (tipa - Nitron, ili Abbey Roads Drum '60), sta on to jos negde drzi vezano za licencu! Poludecu ! :banghead: To sto IDVIju fale wallpaperi - moze da bude to! Mozda je dodavao fabricke banke, a bank manager ih je ubio, isto kao kod mene. Naravoucenije - SAMO ZA KORISNICKE BANKE, koje nisu "encrypted" |
Tragicni epilog sledi u nastavku tuzne price o Kontakt bankama i DoubleY Bank
Editoru... :rotfl: Daklem: Problem je bio u tome sto su se moji fajlovi koji se zovu npr Best Service Nitron_info.nkx obrisali, tj postali su duzine 0 bajtova :shock: Da su se skroz obrisali, Kontakt bi rekao da mu fali info, nesto bih mozda i ja provalio posto sam uporedjivao banke po broju fajlova sa kompom u studiju, ali sve je naizgled bilo ok. Tek kada sam skinuo potpuno nov Nitron sa neta, shvatio sam da je moj xxx_info.nkx fajl = 0 byte, dok je u skinutoj banci bio oko 4MB. taj xxxxx_info.nkx sadrzi wallpapere i encrypted informacije o instrumentima, i dok u "korisnickoj" banci to ne mora da postoji, ili moze da ga ima i sa duzinom od 0 bajtova, u "fabrickoj" banci mora da postoji. Za sve one koji ne mogu da dobiju wallpaper od neke, sto ja kazem - fabricke banke (EWQL, Best Service i tako dalje), neka provere .nkx fajl. Takodje je on razlog i encryption gresaka, pored lose krekovanog Kontakta. Kako se desilo da posle 5-6 godina gomilanja banaka i brojnih reinstalacija sistema, prvi put bas sad izgubim libname_info.nkx fajlove ? Stalno banke ubacujem rucno, Add Library, ali sad sam hteo da odjednom sve ubacim i prvi put sam upotrebio registry alatku DobleY Bank Editor da ubacim sve odjednom. Ne mogu da tvrdim da je bas to dovelo do "skracivanja" fajlova na 0 bajtova, ali sigurno mi je #1 suspect. Tako da - obratite paznju kada ga koristite - kao sto su i sami naglasili. Ako se ipak desi tragedija kao meni - pronadjite .nkx fajlove u ROOT direktorijumu banke i proverite da li su postale duzine 0 bajtova. Ako jesu - zamenite ih ispravnim i problem resen. |
naletih na ovaj video, pa nek stoji i on ovde
<iframe width="640" height="360" src="http://www.youtube.com/embed/Ct5-sWCwXns?feature=player_detailpage" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> |
Da li moze negde da se sacuva setup od Kontakt 5 sa sve wallpaperima i ostalim...posto planiram da instaliram ceo sistem ponovo?
Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2 |
Quote:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Native Instruments] Znaci regedit.exe, pa nadjes ovu stavku, desni klik na folder i export (das mu bilo koje ime)... Posle ga importujes jednostavnim duplim klikom na novonastali .reg fajl. Tu ima i ostataka ostalih NI plaginova, ali mislim da to nece biti problem, jer da kopiras jedan po jedan reg entry, trajace isto kao i da rucno ubacujes banke... Dakle uradi export celog ovog reg foldera i to bi trebalo da uspe. |
Ako mislis sa sve library tj. biblijoteke mozes ubaciti i preko opcije add library ako su istalirane na posebnom hardu ili ih prebaciti na posebnu particiju ako posedujes samo jedan hard inace instalirane se nalaze u Public Documents na sistemskoj particiji mogu se sacuvati kao takve na DVD-u i kasnije ubaciti preko add-a al je malo veca muka.
Ovako ti je najbezbednije |
Quote:
Npr meni su sve biblioteke na svom hardu, ali kako da ih ne dodajem jednu po jednu, nego sve odjednom ? |
Ne nisam mislio na taj program mislio sam na ubacivanje jednu po jednu, ako su jednom instalirane nije ih potrebno stalno instalirati vec samo dodati preko opcije add, verovatno ste tako i radili ali eto da pomenem ide jako brzo osim ako neko nema stotinak library-a...
|
All times are GMT +1. The time now is 11:36 AM. |