Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=109)
-   -   Novi Korg ms-20 mini -analogni monosint (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=43257)

Surfer 03-02-2013 04:05 PM

Re: Novi Korg ms-20 mini -analogni monosint

Quote:

Originally Posted by fix3r (Post 341215)
Sta je to konkretno u Virusu sto ti mislis da ne moze da se reprodukuje u VST-u?

Zvuk?
Hands on kontrole?
192khz D/A konverzija?
DSP procesiranje?

Opako je dobar, zvuk je vrh vrhova

silicon science 03-02-2013 04:28 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 341211)
Ma kul, ovih dana ti je takav bioritam, pa te mrzi da razmisliš o tome šta (i zašto) drugi pišu. Sve kul. Što se Stivija tiče, samo ti odsviraj kao on, sve će super da bude :wink:

Pozdrav,

Vasa

Ne, vec se radi o sledecem: ovo sve sto mi sada smeta (izmedju ostalog, ta svakodnevna/jednokratna filozofija koja se projektuje na ama bash sve zivo, pa i na sintisajzere) je uticalo na to da 2 godine odmaram od foruma i da bukvalno ne citam ni vesti oko noviteta, a kamoli da nesto piskaram. I onda, pukim sluchajem, radostan zbog pojave tih sprava o kojima se pokusalo konstruktivno pisati, nacinio sam tu kobnu gresku i poceo ponovo da budem aktivan clan foruma. I gle chuda, ama bas se nista nije promenilo. DaBear i dalje vrti tu prichu od koje serveri koji hostuju ovaj forum korodiraju, Vasa i dalje u svakoj mogucoj temi na forumu piskara nesto sto nema veze sa temom, vec o necemu sto mozda ima veze, ali ako razmisljas kao neko ko u sustini to ne razume :wink: Aman, osecam se kao da sam upao u vremensku rupu. Ne zamerite na "otvorenoscu", ali mislim da je dosta bilo. Ponasate se pre svega nekulturno!!! Ne poshtujete sagovornike ni malo, vec se po principu "laktanja" uguravate gde god stignete i svoja "iskustva" postavljate na pedestal, kao da je to tako i nikako drugachije.
E pa postovana gospodo, nije tako kako vi mislite i mozemo do prekosutra da se natezemo. Ja samo apelujem da se uozbiljite (niste deca) i da pocnete da poshtujete ljude oko sebe.

awacs 03-02-2013 04:29 PM

Quote:

Originally Posted by Surfer (Post 341217)
Zvuk?
Hands on kontrole?
192khz D/A konverzija?
DSP procesiranje?

Opako je dobar, zvuk je vrh vrhova

:confused::confused::confused: Virus TI je softverski sint upakovan u dedicated hardware. Super za ljude koji putuju, sviraju u?ivo, trebaju im hardverske kontrole... Kakve to ima veze sa zvukom??? Taj zvuk je FENOMENALAN, ali je podjednako fenomenalan sa optičkom vezom kao i sa konvertorima.

To je prosto FENOMENALAN sint, i bio bi isti u softverskoj varijanti, osim ?to se firma ne bi najela leba od toga.

DSP procesiranje??? To je kao da si rekao da Waves TDM pluginovi zvuče drugačije (bolje?) od RTAS ili VST verzija :shock:

Pozdrav,

Vasa

silicon science 03-02-2013 04:32 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 341220)

DSP procesiranje??? To je kao da si rekao da Waves TDM pluginovi zvuče drugačije (bolje?) od RTAS ili VST verzija :shock:

Pozdrav,

Vasa

Eto vidis da ne znas. DSP se ovde odnosi na snagu samog sinta (pored zvuka), ta famozna polifonija koju ima Virus (necu ti reci, nadji pa procitaj) upravo je toliko zbog izvesnog broja DSP-a u samom sintu (necu ti reci koliko, nadji pa procitaj). Dakle, nije fazon samo u zvuku. :wink:

silicon science 03-02-2013 04:46 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 341213)
@ Silicone - daj mega muzicaru koji zna sta radi instrument od $20 i on ce da pocepa i na tom instrumentu !!! A da ne pricamo kako bi Mr Wonder tek pocepao na vilo kom soft synthu !!!?/ Alo?

Sto se tice akustike i studija - OPET, ko je ozbiljan i ko je savldao svoju opremu i software i instrumente i poce da se ozbiljno bavi muzikom i zaradjuje (jel smem to da kazem?)...TEK ONDA treba da razmislja o studiju.

Ljudi prave hitove po podrumima i niko se kao kod nas toliko ne opterecuje sredjivanjem sobe PRE nego sto ovlada svim tim stvarima...

DaBear... druze... Pokushacu da uprostim maximalno moguce, ne vredi drugachije.
Ovo gore si rekao zilijardu puta, nebrojeno puta, toliko puno puta da SVI to su prochitali (da ne kazem znaju). Dakle, ponovicu.. Ovo gore napisano si rekao suvishe, prepuno puta. Nemoj vishe. Evo, obecavam, da cu staviti kao signature to sto si toliko puta rekao pa nek se stalno vidi, a mozes i ti isto. Uchineces uslugu siroj populaciji ovde na forumu.
Ponavljam: Ovo gore napisano si toliko previse puta rekao da me chudi kako ti ne dosadi??:confused::confused: Znamo to, usvojili smo... Uchitelju. Obecavamo, bicemo dobri, necemo kupovati analogne sintove, samo nemoj vise da pises to...
Molim te... Nemoj svaka tema (a pogotovo ova koja me zanima) da se zavrsi sa filozofijom. Pa ti prvi pljujes balkanski mentalitet, a najveci si Balkanac, druze...

fix3r 03-02-2013 04:54 PM

Imam utisak da ljudi ovde zapravo ne znaju sta znaci "DSP" i kako softver/hardver mladji od 30 godina zapravo radi.

Ocekujem vrlo brzo i zestoko pljuvanje po Prophet-u 12, jer nema VCO, a svi vec znamo kako nema sinta bez VCO-a.

silicon science 03-02-2013 05:01 PM

Quote:

Originally Posted by fix3r (Post 341224)
Imam utisak da ljudi ovde zapravo ne znaju sta znaci "DSP" i kako softver/hardver mladji od 30 godina zapravo radi.

Da li bi bio ljubazan pa nam objasnio to sto ne znamo?

DADDY Z 03-02-2013 05:07 PM

mogli bi sad malo o synth-u,a?

silicon science 03-02-2013 05:07 PM

Quote:

Originally Posted by DADDY Z (Post 341226)
mogli bi sad malo o synth-u,a?

Evo sad ce DSP :):wink:

silicon science 03-02-2013 05:10 PM

Quote:

Originally Posted by fix3r (Post 341224)
Ocekujem vrlo brzo i zestoko pljuvanje po Prophet-u 12, jer nema VCO, a svi vec znamo kako nema sinta bez VCO-a.

Mozemo i o novom Prophetu da pricamo, samo treba otvoriti temu. Ima sta da se pricha, a da nije pljuvanje :wink: Pokreni temu, kazi nesto konstruktivno (ne samo link ka you tube) pa cemo diskutovati. Vrlo rado :)

All times are GMT +1. The time now is 04:39 PM.