![]() |
Re: Jos jedna diskusija o materijalima za apsorpciju
Quote:
E sad me hvata panika, da krenem ja lagano da izbacujem bass trapove iz spavace sobe? |
Da ako nije dobro zapakovano svakako, mo?e? da baci? i jogije ako nisu iz latex-a, zofu (pjena i usrana tkanina ili to ?to "kipi" ispod skaja ili ko?e), tepih iz dnevne i slično...
Umjetna vlakna se veoma te?e izlučivaju iz tijela te jače iritiraju sluznicu isl. kao "prirodna" mineralna (staklena, kamena), mineralna imaju ?tetne aditive noviji proizvodni procesi to otklanjaju... ?ivotinjska, celulozna, konopljina, drvena... dobro ugostuju mikroorganizme koji opet iritiraju i prouzroče razne bolesti... Ni pjene nisu imune za ugostenje mikroorganizama a za cca. 10 godina (odvisno koja kvaliteta) počne razpadati. Mo?da da poliesterska vlakna su jo? najbolja, jer su kod nekih proizvoda duga "neprekinjena" vlakna i ne salomljena zato nemaju ili imaju puno manje male proste čestiče (i staklena ima malo slomljenih)... Ba? sve odlično skupljaju prah. Zamislite koliko u jednom večem gradu vrvi prostih air borne djeliča staklene i kamene vune, one popularne alu fasade, ispod alu nema za?čite, kad zaduva vjetar... Da bi se re?ili upotrebe absorpcijskih vlakana ili pjena onda je najbolje da se ima stvarno ogromnu sobu koja nudi punokrvni RFZ, sa odličnim proporcijama stranica i kombinuje se sa difuzorima iz zdravog i za?čitenog drveta... slično Massenburgu pa da ne ko?ta milijune dolara... ... slično live room a dead room?!:( na tiho polje:) |
e boze svasta... ja onako sa strane posmatram i komentarisem - ne obracam se nikome licno..onako samo "dobacujem" samo sto se zna ko dobacuje,,he he.. Nisam komentarisao na tvoj thread o izradi studija...svako radi kako mu je srcu drago.
A sto ti je toliko bitno u zivotu da li je vuna stetna ili nije ?? Ako ti znas - dobro je! A by the way ,,NIKO ne prica o tonama dima od tone cigareta koje se popuse u tim malim studijima koji niti imaju ventilaciju ni prozore...to je pravi otrov koji je non stop prisutan u telu i u plucima..gde god odes SVI puse...pa i onaj koji nepusi..nadise se dima.. koliko ima ljudi koji dobiju rak pluca a nikad nisu pusili.. milsim besmislene price..vuna, kamen, MDF... - MDF - ima i tu otrova, pogotovo oni koji sadrze mnogo lepka..(ovde ih obelezavaju, te table su inace, jeftinije mnogo !!) MDF nije dobar da se udise..pa opet , znam gomilu stolara kojima je to sastavni deo "dijete" - pojedu po 100 grama na dan... A farbe i lakovi.. a izduvni gasovi iz kola..??? Kod nas filteri nisu obavezni (kad sam zadnji put pitao..ako nisu promenili)..zatrujes se dok prosetas gradom..itd itd... a mobilni telefoni sa njohovim zracenjem? itd itd.. hocu samo da kazem da batalite neproduktivne diskusije..jer je SVE oko nas stetno na neki nacin... |
Re: Kucni studio
Quote:
Gluh ostajes na nesto sto ti ne pase, a ni za ovo sto mislis da ti pase, tanki su ti odgovori. Nisi ni rekao gdje se moze procitati tvoje ime, a imas 1000 i kusur postova, a mene upucujes da to uradim sa nekih 10. U zdravlje...to bi bilo to od mene :wink: |
Re: Kucni studio
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
|
... jeste da senadinfaze Quake ume da se reinkarnira kad se banuje trajno, malko slično ko Buda.
Molim nemojte se bockati bez veze, ništa nije idealno (odnosno iznimno malo je slično idealnome) zato budimo strpljivi i konstruktivni ako želimo da naučimo nešto jedni od drugih. |
Quote:
|
:rotfl::rotfl:....bravo cika Nenade...inace ste ti i Boggy ozbiljni na ovom pod forumu ko da ste hirurzi a ne akusticari:)...malo sale vam nece odmoci ni u zivotu ni u poslu:wink:.
|
:)... pa i ja se rado ponekad na?alim na svoj pa i na tuđ račun (i sam sam ponekad povrijeđen pa ne idem na no?... ponekad spuste ?ivci da...), samo smo ljudi ali ipak probajmo da nađemo konstruktivne zaključke.
Probajmo sa strpljenjem, razumevanjem... i sa čim manje reinkarnacija :cool3: Quote:
|
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 08:03 PM. |