Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dizajn i konstrukcija studija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=93)
-   -   Jos jedna diskusija o materijalima za apsorpciju (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=42736)

DzoniPFC 12-11-2012 07:04 PM

Re: Jos jedna diskusija o materijalima za apsorpciju

Quote:

Not only is rockwool unfriendly to the environment ? it?s also potentially harmful to your health. New blocks can contain a lot of dust and loose fibers that can get in your eyes, mouth, skin and lungs. It?s similar to asbestos in the sense that the little fibers can lodge themselves in your lungs if you?re working with it a lot. It may not be as toxic as asbestos, but the EPA lists it as ?possibly carcinogenic to humans.? Not something that I?m willing to gamble with if I don?t have to ? there are plenty of other hydroponic media choices! If you?re using rockwool, you should be using a mask, goggles and gloves when you work with it to protect yourself.
http://www.xponics.com/rockwool-harmful/

E sad me hvata panika, da krenem ja lagano da izbacujem bass trapove iz spavace sobe?

NLP 12-11-2012 07:45 PM

Da ako nije dobro zapakovano svakako, mo?e? da baci? i jogije ako nisu iz latex-a, zofu (pjena i usrana tkanina ili to ?to "kipi" ispod skaja ili ko?e), tepih iz dnevne i slično...
Umjetna vlakna se veoma te?e izlučivaju iz tijela te jače iritiraju sluznicu isl. kao "prirodna" mineralna (staklena, kamena), mineralna imaju ?tetne aditive noviji proizvodni procesi to otklanjaju... ?ivotinjska, celulozna, konopljina, drvena... dobro ugostuju mikroorganizme koji opet iritiraju i prouzroče razne bolesti...
Ni pjene nisu imune za ugostenje mikroorganizama a za cca. 10 godina (odvisno koja kvaliteta) počne razpadati.
Mo?da da poliesterska vlakna su jo? najbolja, jer su kod nekih proizvoda duga "neprekinjena" vlakna i ne salomljena zato nemaju ili imaju puno manje male proste čestiče (i staklena ima malo slomljenih)...
Ba? sve odlično skupljaju prah.

Zamislite koliko u jednom večem gradu vrvi prostih air borne djeliča staklene i kamene vune, one popularne alu fasade, ispod alu nema za?čite, kad zaduva vjetar...

Da bi se re?ili upotrebe absorpcijskih vlakana ili pjena onda je najbolje da se ima stvarno ogromnu sobu koja nudi punokrvni RFZ, sa odličnim proporcijama stranica i kombinuje se sa difuzorima iz zdravog i za?čitenog drveta... slično Massenburgu pa da ne ko?ta milijune dolara...
... slično live room a dead room?!:( na tiho polje:)

DaBear 12-11-2012 09:19 PM

e boze svasta... ja onako sa strane posmatram i komentarisem - ne obracam se nikome licno..onako samo "dobacujem" samo sto se zna ko dobacuje,,he he.. Nisam komentarisao na tvoj thread o izradi studija...svako radi kako mu je srcu drago.

A sto ti je toliko bitno u zivotu da li je vuna stetna ili nije ?? Ako ti znas - dobro je!

A by the way ,,NIKO ne prica o tonama dima od tone cigareta koje se popuse u tim malim studijima koji niti imaju ventilaciju ni prozore...to je pravi otrov koji je non stop prisutan u telu i u plucima..gde god odes SVI puse...pa i onaj koji nepusi..nadise se dima.. koliko ima ljudi koji dobiju rak pluca a nikad nisu pusili.. milsim besmislene price..vuna, kamen, MDF... -

MDF - ima i tu otrova, pogotovo oni koji sadrze mnogo lepka..(ovde ih obelezavaju, te table su inace, jeftinije mnogo !!)
MDF nije dobar da se udise..pa opet , znam gomilu stolara kojima je to sastavni deo "dijete" - pojedu po 100 grama na dan...
A farbe i lakovi.. a izduvni gasovi iz kola..??? Kod nas filteri nisu obavezni (kad sam zadnji put pitao..ako nisu promenili)..zatrujes se dok prosetas gradom..itd itd... a mobilni telefoni sa njohovim zracenjem? itd itd..

hocu samo da kazem da batalite neproduktivne diskusije..jer je SVE oko nas stetno na neki nacin...

senadinfaze 12-11-2012 10:50 PM

Re: Kucni studio

Quote:

Originally Posted by quake2 (Post 337384)
Znaci nije u redu da ovde pisem o svojim losim iskustvima sa kamenom vunom.....i trebalo bi to da ne radim jer ti to tako mislis da je u redu?...Vidi,posto nemam mnogo vremena ovih dana, reci cu ti ukratko i necu dalje sa tobom gubiti vreme...posto si na ovaj forum dosao juce,bilo bi lepo da ne izigravas administraciju i moderaciju odmah u startu, i razmisljas o onome sto ces ti da napises i kako ces drugima da se obratis....a ne da odmah ti budes taj koji ce da "filtrira" forum i upucuje druge sta da pisu a sta ne...imamo ovde takvih dusebriznika i previse.

Komplikovano mi je o tome da pisem i mislim da ovo nije pravo mesto...a svakako nikoga ne upozoravam na potencijalne probleme tek tako.

Razmisljaj....:wink:.

.....bravo statisticaru....briljantne misli:)

Uradio davno....:)

....super,bio si fin i ljubazan u tom "prvom" postu....sada vec vodis uredjivacku politiku....zaista brzo napredujes ovde:wink:.

Samo ti diskutuj...:)

Nikakvu uredjivacku politiku ne vodim. Tebe izgleda ko pobije argumentima postaje uredjivac. Neargumentovana ti je rasprava, tako da nebi zelio gubiti vrijeme na tako nesto.
Gluh ostajes na nesto sto ti ne pase, a ni za ovo sto mislis da ti pase, tanki su ti odgovori.
Nisi ni rekao gdje se moze procitati tvoje ime, a imas 1000 i kusur postova, a mene upucujes da to uradim sa nekih 10.
U zdravlje...to bi bilo to od mene :wink:

quake2 12-11-2012 11:51 PM

Re: Kucni studio

Quote:

Originally Posted by senadinfaze (Post 337410)
Nikakvu uredjivacku politiku ne vodim.

:)

Quote:

Tebe izgleda ko pobije argumentima postaje uredjivac.

..."argumenti" su ti vrhunski...ko i oni apsorbeni sto si ih samo sa jedne strane zastitio platnom...

Quote:

Neargumentovana ti je rasprava, tako da nebi zelio gubiti vrijeme na tako nesto.

...sta si se bre odmah za mene uhvatio cim si stigao....imas tu i nekih drugih tema i clanova...nego,kada bas hoces sa mnom da diskutujes,sad cu ja da se prebacim na tu tamo "tvoju" temu,da vidim sta si ti to tamo gradio sem tih apsorbera, pa si sad dosao da nam objasnis neke stvari...

Quote:

Gluh ostajes na nesto sto ti ne pase, a ni za ovo sto mislis da ti pase, tanki su ti odgovori.

To si vec napravio "statistiku" o meni...:)

Quote:

Nisi ni rekao gdje se moze procitati tvoje ime, a imas 1000 i kusur postova, a mene upucujes da to uradim sa nekih 10.

Mislio sam da ces ti kao covek koji vesto barata argumentima,cinjenicama....statistikama naravno:)....uspeti da skontas da sam se davno predstavio na temi za koju sam ti dao link.I nemam 1000 postova,vec oko 2300....vidis kako se covek lako prevari i misli da prica "argumentovano" a stvari ne stoje uvek onako kako ih vi statisticari vidite:wink:.

Quote:

U zdravlje...to bi bilo to od mene :wink:

Polako samo....ziv bio i dobro dosao na rumski...kad si vec od svi,bas ovaj forum izabrao.:wink:

NLP 12-11-2012 11:59 PM

... jeste da senadinfaze Quake ume da se reinkarnira kad se banuje trajno, malko slično ko Buda.
Molim nemojte se bockati bez veze, ništa nije idealno (odnosno iznimno malo je slično idealnome) zato budimo strpljivi i konstruktivni ako želimo da naučimo nešto jedni od drugih.

DzoniPFC 13-11-2012 12:02 AM

Quote:

Originally Posted by NLP (Post 337416)
... jeste da senadinfaze Quake ume da se reinkarnira kad se banuje trajno, malko slično ko Buda.

:rotfl: hhahaha

quake2 13-11-2012 12:11 AM

:rotfl::rotfl:....bravo cika Nenade...inace ste ti i Boggy ozbiljni na ovom pod forumu ko da ste hirurzi a ne akusticari:)...malo sale vam nece odmoci ni u zivotu ni u poslu:wink:.

NLP 13-11-2012 12:29 AM

:)... pa i ja se rado ponekad na?alim na svoj pa i na tuđ račun (i sam sam ponekad povrijeđen pa ne idem na no?... ponekad spuste ?ivci da...), samo smo ljudi ali ipak probajmo da nađemo konstruktivne zaključke.
Probajmo sa strpljenjem, razumevanjem... i sa čim manje reinkarnacija :cool3:

Quote:

Originally Posted by quake2 (Post 337418)
:rotfl::rotfl:....bravo cika Nenade...inace ste ti i Boggy ozbiljni na ovom pod forumu ko da ste hirurzi a ne akusticari:)...malo sale vam nece odmoci ni u zivotu ni u poslu:wink:.

quake2 14-11-2012 04:24 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 337400)
e boze svasta... ja onako sa strane posmatram i komentarisem - ne obracam se nikome licno..onako samo "dobacujem" samo sto se zna ko dobacuje,,he he.. Nisam komentarisao na tvoj thread o izradi studija...svako radi kako mu je srcu drago.

Dobro,dobro...de:)....ne ljutim se ja na tebe...mi smo stari drugari:)

Quote:

A sto ti je toliko bitno u zivotu da li je vuna stetna ili nije ?? Ako ti znas - dobro je!

Pa to je tako najpametnije,znam ja to:wink:....nego ne moze covek uvek da radi samo pametne stvari....malo emocije,malo ovo,ono...iskreno mi je zao svih momaka koji ce da se smeste u gomile kamene vune i tu da provode dane i dane...al ajd....sta ja tu mogu....upozoravao sam mozda i vise nego sto ce to pojedincima biti umesno....svako ce svejedno na kraju da se odluci kamo mu drago:).

Quote:

A by the way ,,NIKO ne prica o tonama dima od tone cigareta koje se popuse u tim malim studijima koji niti imaju ventilaciju ni prozore...to je pravi otrov koji je non stop prisutan u telu i u plucima..gde god odes SVI puse...pa i onaj koji nepusi..nadise se dima.. koliko ima ljudi koji dobiju rak pluca a nikad nisu pusili.. milsim besmislene price..vuna, kamen, MDF... -

Tek na temu studija bez prozora i po podrumima bih imao stosta da pisem...nego....dosta je za sada sto se mene tice:wink:.....bice vec prilike:wink:..Kod mene je zabranjeno pusenje u reziji i sobama za snimanje....samo relax room....a ja sam batalio cigarete posle 15 godina trovanja....sve to lagano treba sklanjati od sebe....najlakse je "tesiti se" kako je sve danas stetno.

Quote:

hocu samo da kazem da batalite neproduktivne diskusije..jer je SVE oko nas stetno na neki nacin...

Za bilo kakvu diskusiju je uvek potrebno dvoje,znas ti to dobro:)....pozzzz

All times are GMT +1. The time now is 08:03 PM.