Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Pricaonica (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=87)
-   -   Paypal (ne)dolazi u Srbiju | Rezime (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=42695)

STUDIOTON 12-12-2012 02:54 PM

Re: Paypal (ne)dolazi u Srbiju | Rezime

Paypal odlazi iz Hrvatske :shock::shock::shock:

awacs 12-12-2012 03:07 PM

Ako sam dobro razumeo, ne ukidaju transakcije sa Hrvatskom nego lokalni razvojni tim.

Pozdrav,

Vasa

alek019 10-04-2013 11:26 AM

Može se otvoriti paypal nalog iz Srbije legalno , od juče, mada koliko će to da traje videćemo.
Sada ima drugi problem. Kupovao sam nešto ovih dana na ebuy.co.uk od tipa koji je iz USA. Sve sam platio, i stvarčicu i poštarinu (poštarina bila $49) ali posle par dana dobijem mail da se ništa ne može poslati iz USA ovamo, u njihovoj pošti blokirali. Vratili mi novac, i to nije bio problem ali sada eto i ovo. Jel još neko imao ovakve probleme?

kravadinka 10-04-2013 12:36 PM

Za sada iz Srbije mo?e? samo da ?alje? novac, ne mo?e? da prima?, zapravo ne mo?e? novac koji ti je na PayPal nalogu da prebaci? na svoj račun u banci.

DaBear 10-04-2013 01:31 PM

Quote:

Originally Posted by kravadinka (Post 345097)
Za sada iz Srbije mo?e? samo da ?alje? novac, ne mo?e? da prima?, zapravo ne mo?e? novac koji ti je na PayPal nalogu da prebaci? na svoj račun u banci.

Pa ako nemozes da primas novac - nema sta da prebacujes na svoj racun..zar ne?
Ovo je samo za kupovinu..stavis neku kintu za sitne narudzbe..a kad dodje prodaja - otom potom !

VladaNS 10-04-2013 02:14 PM

Quote:

Originally Posted by kravadinka (Post 345097)

Dakle ti mo?e? da primi? novac na svoj nalog ali ga ne mo?e? transferisati u banku. Ali, da li mo?e? taj novac koji si primio da koristi? za dalje kupovine preko paypal-a?

kravadinka 10-04-2013 03:09 PM

Pa tako je i namenjeno.
Ti možeš primiti novac na svoj nalog, ali on je tamo "zarobljen" i možeš ga se osloboditi samo ako kupiš nešto.

To je za početak tako, neki kažu da bi PayPal uzeo novac od nas pa onda da nam dozvoli da možemo isti i da primimo, ali to je budalaština, PayPal zarađuje na procentu od transakcije, a i mi smo mnogo mali pa smo malo i nebitni za te tokove.
Verujem da je to neko od početnih ograničenja.

Nadam se da će to uskoro rešiti, pa onda lagano i PayPal Master Card, koja je za sada dostupna samo u USA.

Sad nema razloga da se nema legalan software... :D

MHz 10-04-2013 05:01 PM

Quote:

Originally Posted by kravadinka (Post 345105)
Sad nema razloga da se nema legalan software... :D

Da, sad je sve u redu. :D

Znak 10-04-2013 07:10 PM

Quote:

Originally Posted by kravadinka (Post 345105)
Ti mo?e? primiti novac na svoj nalog, ali on je tamo "zarobljen" i mo?e? ga se osloboditi samo ako kupi? ne?to.

Jesi li siguran da je tako? Koliko sam ja shvatio nikakvo naplaćivanje ne funkcioni?e u ovoj fazi.

VladaNS 10-04-2013 07:52 PM

Oni imaju nesto sto se zove "balance" i tu stoji novac koji je u nicijoj zoni. Ne mozes da ga prebacis na svoj racun ali mozes da ga trosis (valjda). Dakle kad bi primao novac, on bi legao na balance.

All times are GMT +1. The time now is 10:17 PM.