Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Razno (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=86)
-   -   Rambo puhnuo na Evroviziji... (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=41520)

rangor 27-05-2012 05:10 PM

Re: Rambo puhnuo na Evroviziji...

Ja sam navijao za Norveskog Cobeta hehe :D

Britanski Guardian je dao zanimljiv opis Ramba:

"A not-so-sad goodbye to Montenegro, however, and their dreadful funk-rap sung by a middle-aged man called Rambo Amadeus, accompanied by some political slogans and a wooden horse"

awacs 27-05-2012 07:10 PM

Quote:

Originally Posted by rangor (Post 329147)
Britanski Guardian je dao zanimljiv opis Ramba:

"A not-so-sad goodbye to Montenegro, however, and their dreadful funk-rap sung by a middle-aged man called Rambo Amadeus, accompanied by some political slogans and a wooden horse"

Isti taj Guardian je dao i dobar komentar na ovogodi?nje uče?će UK:

It's fine for the UK not to take Eurovision seriously, but then we shouldn't get upset when other countries don't see the joke

Pozdrav,

Vasa

SumAnuT 28-05-2012 05:10 AM

Quote:

Na ozbiljan razgovor, ozbiljna i dosetka. Ako treba da prevedem - nikada nisam voleo to ?to Rambo radi. Niti me je odu?evljavao, niti sam se folirao da mi je super fora kad čujem svakojake urbane legende vezane za njegove koncerte gde se 5 ljudi iz različitih gradova hvali za istu "skeč" situaciju koji je "samo u njihovom gradu" izveo.
Tvoj problem je dakle:

1. rambo amadeus
2. ljudi koji gotive ramba amadeusa
3. to sto se tebi rambov fazon ne svidja, pa iz nekog razloga mislis da oni kojima se svidja, se pretvaraju da bi bili kul

A posto smo krenuli sa ko je sta rekao pricom, cisto da se onda vratimo na sam pocetak:

Quote:

Izgledao je bas onako kakav i jeste nadobudan, pogubljeno i smotan i nikako mu nije mesto na evroviziji.
Lokalni 'virtuoz' koji zivi na slavi internet kvazi intelektualaca koji se svakodnevno hrane parolom: malo nas je al smo mnogo pametni
Verovatno ce ti ovaj tvoj citat pomoci da tacno "zaokruzis" jedan od ponudjenih odgovora gore iznad, a moze ti posluziti i kao nauk da ako ocekujes ozbiljnu raspravu oko necega u nju udjes sa ozbiljnim argumentima, a ne ad hominemima, generalizacijama i tripovima o nekome koga uopste ne poznajes. (mislim na njegove "fanove")

Ni meni se ne svidja rambova muzika, niti sam je ikada slusao, ali covek je dosegao nivo svesti (mozda bolje reci samosvesti) kakav retko ko ima i bas to "kvazi" njemu daje jednu sirinu koju pravi intelektualci nemaju.

I za kraj, ne zameri na mojim odgovorima, samo imam visak slobodnog vremena, pa mi ovo nadmudrivanje po foumu i teranje maka na konac dodje kao zanimacija, pogotovo kad je ovakva tema na kojoj svak moze da lupi sta oce i da ostane ziv :)

quake2 28-05-2012 05:29 PM

Ne moz niko vise da se veseli sto je Rambo "puhnuo" od ovih sto su puhnuli pre njega dahcuci nesto u majk o brazilu ili ko zna vec cemu....ko ce vec razumeti te belosvetske fore....:).I dobar dan.....usput:wink:.

awacs 28-05-2012 05:40 PM

Quote:

Originally Posted by quake2 (Post 329206)
Ne moz niko vise da se veseli sto je Rambo "puhnuo" od ovih sto su puhnuli pre njega dahcuci nesto u majk o brazilu ili ko zna vec cemu....ko ce vec razumeti te belosvetske fore....:).I dobar dan.....usput:wink:.

Aj' ne seri. Nego, jesi li uselio opremu u studio?

Pozdrav,

Vasa

quake2 28-05-2012 06:04 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 329207)
Aj' ne seri. Nego, jesi li uselio opremu u studio?

Pozdrav,

Vasa

Uselio.... i odradio svima sve pod oznakom HITNO:banghead:....sad mogu malo i da seruckam ovde:).Slikam danas,sutra, pa kacim.Ziv bio cika Vaso.Long live rnr,eurosong,mlako pivo i sve po redu:).

wladymeer 29-05-2012 12:09 AM

Quote:

Tvoj problem je dakle:

1. rambo amadeus
2. ljudi koji gotive ramba amadeusa
3. to sto se tebi rambov fazon ne svidja, pa iz nekog razloga mislis da oni kojima se svidja, se pretvaraju da bi bili kul
Gre?ka. To ?to Ramba ne volim da slu?am je stvar mojih preferenca. A moji problemi su:

1. ljudi koji i kad Rambo prdne opravdavaju to krilaticom "au kako smrdi, nema ?ta, čista mas', analogija! Kakav kick! Pa da, Rambo Amadeus, jbt! :shock:"
2. ljudi koji se prave da slu?aju Ramba zato ?to tako u svom okru?enju dobijaju koji IQ vi?e. I shodno tome, skloni su da budu identični grupi #1

Usput, Ramba mo?e? slobodno zameniti sa bilo kojom drugom osobom u univerzumu.

Filip_ 29-05-2012 01:03 AM

Procitah sve...ode solja kafe od pola litre :D. Moguce da postoji mali broj ljudi koji ce slusati (ili reci da slusaju Ramba A.) da bi postali u odredjenom drustvu (ili devojci) "privlacniji", mada mislim da je takvih jako, jako malo. Kad dodjem kod nekog, pogledam policu sa diskovima, plocama, kasetama, eventualno Winamp na kompu...tako najbolje vidis koliko je "muzicki inteligentan" i sta zaista slusa...slusam Ramba povremeno, vrlo rado odredjene numere...Eurosong...po meni Zeljko pravi covek za takav dogadjaj...ali ne gledam ga...

Pozz :D.

SumAnuT 29-05-2012 02:50 AM

Quote:

Originally Posted by wladymeer (Post 329222)
Gre?ka. To ?to Ramba ne volim da slu?am je stvar mojih preferenca. A moji problemi su:

1. ljudi koji i kad Rambo prdne opravdavaju to krilaticom "au kako smrdi, nema ?ta, čista mas', analogija! Kakav kick! Pa da, Rambo Amadeus, jbt! :shock:"
2. ljudi koji se prave da slu?aju Ramba zato ?to tako u svom okru?enju dobijaju koji IQ vi?e. I shodno tome, skloni su da budu identični grupi #1

Usput, Ramba mo?e? slobodno zameniti sa bilo kojom drugom osobom u univerzumu.

Neki mudar covek je rekao da ne mozes imati problem sa drugima, vec samo sa samim sobom.
To sto tebi ti egotriperi smetaju, znaci da si i sam jedan od njih, tj. da i dalje igras tu igru, samo njihov alat je rambo, a tvoj iskrenost.

Igor 29-05-2012 09:17 AM

Otkud uop?te teza o obo?avanju Ramba Amadeusa? Ja mislim da taj

čovek upravo i neguje koncept obesmi?ljavanja idolopoklonstva kroz

svoju reč i muzičko delo. To ?to mu se pri?iva da radi ne?to sasvim

suprotno od toga, meni vi?e deluje kao posledica nekog op?teg gubitka

vere u svrsishodnost slobode mi?ljenja, nego kao neki njegov lični, a

fingirani izbor.

Istina je da se RA koristi tuđim "alatima" koje je prilagodio bru?enju

sopstvene ideje, ali za?to bi to umanjivalo vrednost hrabrosti da

"ukradenim" gađa pokradenog? Ne vidim da se kao pojedini slikao sa

predsednikom ili uvukao u ?upak politike, pa ga sve to skupa čuva

od ukrivog shvatanja poruke koja bi na prvu trebalo da zagolica, a na

drugu da iritira nečije klikere. Taj sistem trule?i koji napada itekako

ima klikere, a pa kako bi inače vladao?

Razlog za?to mu ne uzvraća po nosu je taj ?to se na Balkanu

razmi?lja od danas do sutra, mentalitet naroda je kratkovid i lenj, i

linija manjeg otpora je vodeća ?ivotna filozofija. Pričam, dakle, o

kolektivnoj svesti koja determini?e odnos sila moći prema njoj samoj, ?to

će reći i prema svakome od nas, te je na koncu ove priče sasvim

očekivano ?to Rambo spada u zabavni program, u dobar ili lo? cirkus, ?to

zavisi od ličnih afiniteta i shvatanja stvari.

All times are GMT +1. The time now is 04:52 PM.