![]() |
Re: Privatne skole audio produkcije
Quote:
Takodje, vidim da su vam teme koje tamo obradjujete jako zanimljive, mozda ne bi bilo lose da napises koja vam je literatura preporucena za koji predmet, u nekom odvojenom threadu, mislim da bi to zanimalo barem neke clanove... :shock: :p Sto se tice zelje ljudi da se pokusa ponovo, makar i sa 35 godina... potpuno podrzavam takav pristup. |
Quote:
|
Quote:
Maksima vidim... Ali gde je divizija...? :D |
Literatura : B. Bartlet ? Stereo mikrofonske tehnike
David Miles Huber ? Profesional microphone techniques Alek Nisbet ? Snimanje i obrada zvuka Osnović, Fece, Tibai: Akustika i tonsko snimanje StanleyAlten ? Audio in Media David Miles Huber ? Modern recording techniques David Sonnenschein ? Sound Design |
za prijemni :
1. Ivo Blaha: OSNOVE DRAMATURGIJE ZVUKA U FILMSKOM I TELEVIZIJSKOM DELU, FDU i RTS, Beograd, 1993. 2. Zoran Simjanović: PRIMENJENA MUZIKA, Bikić Studio, Beograd, 1996. 3. Urlih Gregor i Eno Patalas: ISTORIJA FILMSKE UMETNOSTI 1, 2, 3, Institut za film, Beograd, 1977. 4. H. V. D?enson: ISTORIJA UMETNOSTI, Prometej, Novi Sad, 2006. 5. Miomir Filipović: AUDIO TEHNIKA, Zavod za ud?benike i nastavna sredstva, Beograd, 1996. 6. LEKSIKON FILMSKIH I TELEVIZIJSKIH POJMOVA 1, Naučna knjiga, Univerzitet umetnosti u Beogradu, 1993. 7. LEKSIKON FILMSKIH I TELEVIZIJSKIH POJMOVA 2, Univerzitet umetnosti u Beogradu, 1997. (Vidi pojmove iz indeksa oblasti: ?Snimanje i obrada zvuka?, ?Zvuk?, ?Zanimanja?). 8. CD-ROM LEKSIKON FILMSKIH I TELEVIZIJSKIH POJMOVA 1 i 2, (u skriptarnici FDU). 9. Dejvid A. Kuk: ISTORIJA FILMA 1, 2 i 3, Klio, Beograd, 2005-2007. |
Quote:
Čovek je potpuno u pravu. Pozdrav, Vasa |
Quote:
|
Quote:
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Quote:
Dolaze mi ljudi i poturaju mi svasta da pustam, a to zvuci kao da je iz mesalice za beton izaslo :banghead: Radio sam i sa tim Simjanovicem i nekim njegovim saradnicima... Kad mi donesu neku muziku, kao da im je crk'o regler za reverb efekat... Radili smo mjuzikl sa 8 mikrofona i 16 bubica, a meni su neki nadri-dizajneri govorili kako ne treba nikakav efekat na mikrofon - jer su oni "dizajnirali" zvuk. Naravno, zvucalo je sve kao da slusam prenos skupstine na TV, onda sam ja svojevoljno razdrndao sve i namestio po svome. Naravno niti sam dobio kintu za to, niti hvala... I to su samo pojedini primeri... Svoje neko znanje unovcavam cimajuci se privatno u studiju i to sve nekako nije konkretno... Nemam pojma. Mislim da cu ovako vecito ostati nekakav glupi tehnicar... Quote:
gosn Djilas je rekao da ne moramo da izbacujemo nove predstave dok traje ova recesija... Pa sta da igramo ? Dosadili smo i bogu i narodu sa repertoarom... |
Quote:
Nije važno da li je ekipa "društvo iz kafane", "društvo iz stranke", "društvo iz LGBT organizacije", "društvo iz škole", "društvo sa malog fudbala"... poslovi se sklapaju putem ekipe, a ne putem znanja. Niko te neće angažovati samo zato što nešto umeš (zato što je npr. čuo tvoj miks na Internetu, ili zato što si mu pod nos poturio diplomu), nego zato što te poznaje i zato što si mu u vidokrugu. To ustvari i nije loše. Bolje je da te doživljavaju i tumače kao osobu nego kao nosioca diplome. Pozdrav, Vasa P.S. Kad si već pomenuo Simjanovića, on je čovek kompozitor. I uglavnom se ne bavi reverbima. Druga je stvar to što pokušava da "zatvori finansijsku konstrukciju" snimajući u ne-baš-idealnim uslovima. Ali to uglavnom ima veze sa celom finansijskom situacijom (tokom poslednjih dvadesetak godina). |
All times are GMT +1. The time now is 08:26 AM. |