![]() |
Re: Pojacalo za NS10
Da rezimirem :)
Koje bi po tebi, boggy, bilo best buy pojacalo sto se tice cene i kvaliteta, kapiram da je to Bozo, a jel ima joos neki? |
Slazem se sa boggy'om da su
NS10 alat,samo alat koji svaki majstor Mora da nauci,navikne na njih nauci njihov zvuk tj. Rad Nama veze na sta su kačene (to je neko moje mišljenje) E sad kako da protumacim ovo da ako nisu kačene na neki babaroga amp nisu vise ns10 nego HS80 :)) Kad vidim sta ljudi sve koriste od ampova , Razumem da nije amp od stotine evra i od hiljade isto ok. Ali naj vaznije je da mi odradimo dobar posao o da na kraju taj MIX bude u redu Pa nebitno nasta smo ga tadili.. (imao sam jednu musteriju posle zavrsetka projekta smo se culi telefonom i pito i kako ti zvuci on kaze "ee ma gde god ubacim i u šporet ubi covece" zadovoljan covek to je bitno :)) pozz i opet hvala svima |
A, ne...
Cekaj bre, mozarte, pa taman pocela fina polu-pickaza, a ti sad hoces da kazes nesto fino i skrenes sa teme "ciji je duzi"... Pa mislim stvarno...:D Ne, ne, daj ubaci jos koju cepanicu u taj plamen...:D Moram malo i ja...:D |
Quote:
Samo vi cepajte ja cu da lozim :) Pozz |
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Quote:
Ako neznas sta je dobro pitaj sta je skupo kazu ljudi :) A za jacinu ok. Znam da nemozes bas da ih lozis jer nisu za to |
Quote:
Nista tu impresivno ne treba da bude, po mom misljenju, samo treba da odradi svoj posao jos bolje nego sa drugim pojacalom... Ako neko ocekuje senzaciju za te pare, onda je prilicno neiskusan. Imati sklop koji je u stanju da istakne greske i zasvira dobro kada je posao pri kraju je nesto za cime ljudi u ovom poslu tragaju dosta dugo, barem dok im je bilo stalo da im delo bude uradjeno koliko toliko pristojno, i NS10 je dokaz da studijski monitor nije uvek ono sto su im proizvodjaci servirali.... nego je to nastalo kroz upotrebu BTW, mozda bi ti bilo impresivno da cujes nas SM-3 u Gusteru, koga napravismo ugledajuci se na NS10, mada svako ko bi ga video, bi se pitao na kojim sam ja hemikalijama ako govorim o nekoj slicnosti... :shock: |
Quote:
Cak bih rekao da je kvalitet pojacala najbitniji faktor kod NS10, probao sam razne kombinacije, i pored Bryston 4B (veoma skupi overkill) me je odlicno sluzio i BoZo. Uglavnom kad god sam cuo ili probao NS10 sa jeftinijim ili HI FI pojacalom, to je sviralo veoma lose. Samo da dodam da na NS10 radim od pocetka, i to je za mene veoma koristan zvucnik. |
Quote:
Inace bilo koje pojacalo sa Hypex UCD modulima i ORIGINALNIM (Hypex) TRANSFORMATOROM (ili barem pazljivo i strucno dizajniranim a motanim ovde po narudzbi, a ne standardni Trafco ili slicno) ce raditi posao odlicno. Tesko se moze uociti razlika izmedju Bryston 4B SST i dual mono block UCD400(pod uslovom da je transformator bas odgovarajuci, ne samo po snazi i naponu na sekundarima) To sam pitao (pre dosta godina) vlasnika Hypexa, pre nego sto sam uvezao module, pa smo to probali (blind test) i govorio je potpunu istinu. Prema tome... ako je recimo Bryston 4BSST 4kEUR, a (nekada) "crveni" BoZo 1500EUR, onda je to povoljnije po nekom mom shvatanju, pogotovo sto ne moras slati pojacalo u kanadu na servis, nego ti je servis u srbiji. Ako ti je 1500EUR puno, za 750EUR imas manji BoZo (koji odlicno radi na NS10), koji nije dual mono block, nego je singl napajanje za oba kanala i on kosta upola te cene.... tako da je to jos povoljnije. Sto se tice ostalih pojacala nismo imali srece da pronadjemo ista sto pristojno svira a kosta manje od toga (bez virtuelnih "maramica" preko tweetera, "paucine" na visokima, "djubreta" na mid/high, lenji bassovi itd), probali smo ih stvarno dosta sto nasih sto tudjih...... takodje do sada nisam primetio da se ista pojavilo na svetskom trzistu da bi bilo jeftinije a bolje od ovoga....ili barem isto toliko dobro. Tako da je to na putu da postane tzv. "industrijski standard"... Pre svega, da budem jasniji, mi konstruisemo zvucnike, a pojacala nam trebaju da bi nam zvucnici dobro svirali, nikada nismo imali ambicije da se bavimo pojacalima, nego nas je muka naterala (ista ova o kojoj diskutujemo) |
Quote:
Ovde se prica o alternativama, boljim i losijim ali i "nema dalje" kombinacijama. |
All times are GMT +1. The time now is 06:35 PM. |