![]() |
Re: Room fine tuning
Quote:
Ovo si merio sa BM15? Nominalni RT60 za tu zapreminu bi trebao biti 0.217s posalji mi na mail REW fajlove ako ti nije smor, zeleo bih da ih pogledam kad stignem (boggy@myroom-acoustics.com) pozdrav bogi... |
Quote:
poslacu mail... da li ti deluje da su merenja obavljena korektno (koliko to uslovi dozvoljavaju).... treba li da promenim opseg, signal (sweep 50-2000hz)? ..... nivo?.... pa da osaljem nesto iole relevantno:( |
Quote:
Quote:
iz ovoga sto vidim na slikama, fali ti jos apsorpcije na niskima (divljanje na i ispod 100Hz), za zivost sobe iznad 200Hz nisam siguran dok ne pogledam merenja direktno. Kad kazem fali... mislim na nekoliko kubika necega... pozdrav bogi |
Pogledaj Eomsy-jeve rezultate.. bez obzira na rupu na 80 i 130Hz vidi se jasno kraj odziva zvucnika na 40Hz... kod tebe ili za*ebava mikrofon sto se tice frekventnog opsega... ali RT30 pokazuje da postoji uslov za divljanje... s obzirom da REW nije preterano uspesan u RT60 analizi... pokusaj da izvrtis i artu te mi sa REW fajlovima posalji i .pir fajlove iz ARTA-e pa cu pokusati da sastavim jasniju sliku kad uhvatim malo vremena.
Svakako vidi da nekako osposobis behringer da ne jurimo vestice. pozdrav bogi |
Poslacu..... imaju tamo 4 neka grafika za RT, od kojih samo jedan 'divlja' ispod 100hz....
a mesta u principu ima, za neku apsorpciju, ako je potrebno....... :( mada, dimenzije koje sam dao su od prostorije pre stredjivanja, sada je ta zapremina jos manja |
Quote:
ne znam sta mu bi..... odradih jedno merenje i onda samo postade 'telefonski mic' |
Quote:
Quote:
Quote:
pozdrav bogi |
Quote:
pozdrav bogi |
Za sada moram odloziti merenja, jer definitivno imam problema sa behringerom.... radi normalno pola minuta i onda poludi:banghead:
|
Quote:
pozdrav bogi |
All times are GMT +1. The time now is 09:34 PM. |