Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   Double overheads (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=36800)

psionic 08-02-2011 05:17 AM

Re: Double overheads

Nisam citao celu temu i ne bavim se tako cesto ozvucavanjem sa vise mikrofona, ali ima jedan plugin koji bi mozda bio od koristi za te zafrkancije oko faza. Zove se MAutoAlign i bavi se upravo "namestanjem" signala sa vise izvora radi sto manjeg efekta ponistavanja... Evo procitajte ovde sta kaze na tu temu. Ne znam kako i koliko efikasno rade te "auto" naprave, ali eto ne boli da proba neko... Mozda mu olaksa zivot :D

Miha Blaze 08-02-2011 04:09 PM

Quote:

Originally Posted by psionic (Post 298700)
Nisam citao celu temu i ne bavim se tako cesto ozvucavanjem sa vise mikrofona, ali ima jedan plugin koji bi mozda bio od koristi za te zafrkancije oko faza. Zove se MAutoAlign i bavi se upravo "namestanjem" signala sa vise izvora radi sto manjeg efekta ponistavanja... Evo procitajte ovde sta kaze na tu temu. Ne znam kako i koliko efikasno rade te "auto" naprave, ali eto ne boli da proba neko... Mozda mu olaksa zivot :D

MAutoAlign Download

Sorry, you did not answer correctly. You are a robot, aren't you?

haha, morao sam :)))
inace super tema... ima se sta nauciti, utvrditi... ;)

Arthur 18-02-2011 01:59 AM

evo ja danas ručno navukao overheade, hajhet, close mikove činela i tomova na peak doboša, da bude u istom tajmu i istoj fazi...iii.... ništa se loše nije desilo...farbe metala su manje više ostale identične, samo je doboš dobio na tranzijentnosti i ukupno po peak vrednosti... e sad sam već u zbunu

Shot 18-02-2011 02:31 AM

Ja to nikad ne radim. Valjda sam old school...
Neko vrijeme sam to radio ali sam zavrtio neki film u glavi da je previše truda za premalo rezultata. Radije se gnjavim s postavljanjem mikrofona i poslje nema brige.
Al nije loša metoda...

Reinhardt 18-02-2011 11:13 AM

moram se slo?iti sa Shotom,
praktičnost i smislenost ipak treba biti na prvom mjestu.

na zadnjem ?to sam radio nisam ba? obraćao na faze,kontao sam to ravnati u postu ako bude potrebe.. al brate mili, cijeli album, posla ko u priči..
da sam to rije?io u početku bilo bi puno vi?e vremena za ostalo.

za kafe sa kolegama
za DIY zezancije
za vi?e dru?enja sa klincima
..

nema ?ta-old school rulez

Arthur 18-02-2011 11:38 AM

meni to i nije oduzelo puno vremena...možda 2 min ? više potrošim na pravljenje grupa i routing..

dacko 18-02-2011 12:04 PM

Jes da ću sada da ubodem totalni offtopic... ali kad Arthur reče da mnogo vremena odvuče na pravljenje grupa i ruting, pade mi na pamet da pitam...

Da li je moguće da Cubase 5 (a i 2011ta godina je već :D ) nema opciju da selektujem 5, 6, 10 kanala... i da ka?em da to sve ide na grupu bubanj, na primer?

Pa da li su oni normalni da mora da se klikće na svaki kanal, pa na output, pa groups, pa bubanj? ... ili je ipak u meni problem. :confused:

Prosvetlite me molim vas. 8-)

Arthur 18-02-2011 12:18 PM

ovaj, u tebi je :D selektuješ željene kanale i držiš shift dugme dok na jednom od njih klikćeš na output/grupu u koju želiš da svi oni odu

dacko 18-02-2011 01:22 PM

Haha.. :D

Onda je tajna bila u shiftu. Ja jesam selektovao vi?e njih, sa shiftom, naravno, ali posle kada sam hteo da menjam routing, sam pu?tao shift.

Hvala u svakom slučaju. Ovo je dobar tip. :wink:

marcos 18-02-2011 01:23 PM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 299533)
ovaj, u tebi je :D selektuje? ?eljene kanale i dr?i? shift dugme dok na jednom od njih klikće? na output/grupu u koju ?eli? da svi oni odu

e, s ovim si mi valjda odgodio karpalni tunel 2-3 godine!!:ups::ups:

All times are GMT +1. The time now is 02:06 AM.