Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Razno (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=86)
-   -   sta je vazno u muzici ? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=36288)

Znak 01-01-2011 06:44 PM

Re: sta je vazno u muzici ?

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 295167)
P.S. Bitlsi su bili i ostali najveći autorski tim između ostalog i zato što su pravili pesme koje trpe svakakve žanrovske "zloupotrebe".

Tako je. Ali tu postoji značajan izuzetak: Abbey Road, najbolji album svih vremena, ne trpi nikakvo čačkanje. Na njemu su izvođenje i produkcija ravni kvalitetu pesama i to je umetničko delo za sebe, onako kako je aranžirano i snimljeno. U tuđem izvođenju bio bi to ekvivalent situaciji u kojoj neko drugi naslika svoju verziju Mona Lize.

awacs 02-01-2011 03:13 AM

Quote:

Originally Posted by Znak (Post 295171)
Abbey Road, najbolji album svih vremena, ne trpi nikakvo čačkanje. Na njemu su izvođenje i produkcija ravni kvalitetu pesama i to je umetničko delo za sebe, onako kako je aran?irano i snimljeno. U tuđem izvođenju bio bi to ekvivalent situaciji u kojoj neko drugi naslika svoju verziju Mona Lize.

Provali da je Sinatra obradio Something, da je Aerosmith svirao Come Together, a Steve Harley pevao Here Comes the Sun... I sva ta izvođenja su skroz valjana.

Pozdrav,

Vasa

Bockie 02-01-2011 03:38 AM

Quote:

Originally Posted by Znak (Post 295171)
Tako je.
U tuđem izvođenju bio bi to ekvivalent situaciji u kojoj neko drugi naslika svoju verziju Mona Lize.

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:A...040_hQsmmW5CLx

Fuck yeah!

Znak 02-01-2011 09:20 AM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 295187)
Provali da je Sinatra obradio Something, da je Aerosmith svirao Come Together, a Steve Harley pevao Here Comes the Sun... I sva ta izvođenja su skroz valjana.

Pozdrav,

Vasa

To mi je poznato, ali Abbey Road ima jedan ključni deo koji ga čini onim ?to jeste, medli od You Never Give Me Your Money do The End. To bi stvarno bilo glupo obrađivati (mada ne isključujem da postoje i takvi poku?aji).

alavuk 02-01-2011 10:23 AM

ti ko da si polagao za magistra na bitlsima ...

Znak 02-01-2011 10:38 AM

Quote:

Originally Posted by alavuk (Post 295199)
ti ko da si polagao za magistra na bitlsima ...

Postdiplomske traju samo dve godine, a ja slu?am Bitlse svaki dan već trideset leta.

alavuk 02-01-2011 10:40 AM

samo neka sam ti ziv i zdrav :))))) mani se bre filozofije , udri po zicama i uzivaj !

Znak 02-01-2011 11:02 AM

Quote:

Originally Posted by alavuk (Post 295204)
samo neka sam ti ziv i zdrav :))))) mani se bre filozofije , udri po zicama i uzivaj !

Reče alavuk u svom jubilarnom trihiljade?estopedesetosmom postu.

alavuk 02-01-2011 11:15 AM

heh , sefe , pogledaj mi postove ako imas vremena , i skontaces da ne filozofiram previse vec vise se "sprdam" ... a i na kraju krajeva imas internet (imas moj sajt, fb stranice i dj chartove gde su mi pustane pesme itd ... slicno) pa se mozes informisati o meni i toj nekoj mojoj muzici koja je underground a opet ima odjeka u mainstream elektronici i to ne od nekih drugorazrednih dj-eva i producenata , gde mozes skontati se ne bavim filozofiranjem vec ono sto sam ti rekao udri po zicama , semplovima , klavijaturama i teraj ...

Znak 02-01-2011 11:18 AM

Quote:

Originally Posted by alavuk (Post 295206)
heh , sefe , pogledaj mi postove ako imas vremena , i skontaces da ne filozofiram previse vec vise se "sprdam" ... a i na kraju krajeva imas internet (imas moj sajt, fb stranice i dj chartove gde su mi pustane pesme itd ... slicno) pa se mozes informisati o meni i toj nekoj mojoj muzici koja je underground a opet ima odjeka u mainstream elektronici i to ne od nekih drugorazrednih dj-eva i producenata , gde mozes skontati se ne bavim filozofiranjem vec ono sto sam ti rekao udri po zicama , semplovima , klavijaturama i teraj ...

Sorry, svi moji omiljeni muzičari mnogo filozofiraju. Eto recimo D?oni ?tulić, najbolji muzičar i najveći filozof.

All times are GMT +1. The time now is 12:22 PM.