![]() |
Re: kafici i diskoteke protiv SOKOJ-a !!
Ja do sada nisam uspio još skupiti ništa novaca s zamp-a od muzika koje sam napravio za reklame. Moram priznat da mi nisu baš jasni. U prvom redu mislim da mediji uopće ne prijave reklame zampu, pa time ni ne plate ništa. Uzeo sam pare od naručitelja, dao što sam dao (u večini slučajeva zadržao svoja autorska) i to je to. Mislim da ubiranje autorskih naknada od reklamnih poslova može funkcionirati samo ako se potpiše publishing ugovor s nekom agencijom (ustvari samo jednom koja je to u stanju istjerati...). Bez toga ništa.
Ono što ja uberem para s zampa je od elementala i ostalih za koje radim. Znači standarno muzičarski... |
Quote:
|
A da se drzimo teme, i bez cinnizma, sta ce nam to, kad su ionako svi autori u problemu!!!!
|
a zamislite da proizvodjaci automobila traze da im se svakog meseca na racun uplacuju pare prikupljene od auto prevoznika ,taksista renta car agencija ..proizvodjaci mashina da uzimaju pare od fabrika itd ..da +platite za svaki softver ili plag koji ste kupili itd
|
Realno gledano kafići i diskoteke zarađuju zbog glazbe.. 85% zarade je samo zbog glazbe koju pustaju, 10% interijer, ostalih 5% usluga i cijene. Da je neki klub koji pusta inace house osudjen da pusta neke gluposti koje npr nemoraju platit pao bi im promet za kojih... 50% njihov trosak na glazbu je zanemariv u usporedbi sa onime sto zarade. (Govorim o diskotekama i vecim kafićima..one kvartovske birtije nece niko ni piat za glazbu, nego puste lokalni radio na linijicu i svi sretni zadovoljni)
|
Quote:
Zavisi kako-gde... Imam utisak da cene igraju veeeeeeliku ulogu! Naravno da ce ljudi hteti da vide omiljeni bend, ali ako je cuga (citaj: toceno pivo) 200-300 din (preko 2-3e, o.5l) ljudi ce otici na jeftiniji provod i narodnjake....!:( |
a ok..igraju i cijene ulogu istina, ali npr. klubovi tu u zagrebu koji imaju ok cijene, na kojima dosta zarade(jer se nabavna cijena jako puno razlikuje od njihove prodajne) zarađuju zbog glazbe koju pustaju. Naravno da ce neki klub u kojem je pivo <15 kuna vise zaradjivati nego oni u kojem je 0.3 pivo 20+ kuna i da ce bit vise ljudi tamo bez obzira na glazbu. Ali i glazba igra veliku ulogu, pa bile to cajke, house, rock sve ima svoju publiku. Ali stvar je u tome da glazba privlaci ljude, bez nje bi klubovi bili trgovine
|
Ja ne znam zasto se ljudi bune? Oke, neki se bune zato sto se mnogo placa u odnosu na standard! oke, to razumem i mislim da bi samo CLUBOVI tj najveci clubovi u srbiji trebalo da daju 1500-2000eura mesecno za to jer se u clubovima vrti mnogo mnogo muzike a okrecu se i parice :)
Kod nas u Svajcarskoj je, koliko sam ja cuo, sve automatizovano. I plus kad club zove DJ da mu vrti muziku i dj vrti neke poznate stvari, takodje placa club za to! I opet kazem da mislim da ovi ovamo imaju cak mozda i neki uredjaj da bi playlista sama otisla do brojaca itd itd! znaci nesto NAJNORMALNIJE! |
eh svajcarska :)
|
hahah kako si to rekao :rolleyes:
prosto sam mogao da osetim onaj eeeeh uzdah u tvom postu :D |
All times are GMT +1. The time now is 03:05 PM. |