![]() |
Re: Snimanje bubnja FOTO THREAD
ne moz bolje :)
jes probo da bocnes i 421 ispod timpana, obrnes fazu, i saberes sa 414? u trenucima slobodnog vremena, jel si probao 441 na kick? za neke tvrdje stilove rulez :) kip ap d gud vrk |
A kakva je sushtinska razlika u 414 i 421 na tomovima...... ja po navici uvek stavim 421, a imam mogucnost i za c414, ali nikako da se nadje vremena na snimanju za eksperimente..... koliko bi c414 pokupilo svega ostalog? Hypercard?
|
Quote:
da stavis Sm57 protiv Neumann U87, ista razlika :) karakter - condenseri imaju prirodniji decay i linearniji freq response. dinamika farba proximity-jem. leakage nije strasan, nesto veci od dinamickog, ali sve zavisi od postavke cinela, ne mora da bude. snimci sa dinamickim se malo bolje probijaju ako je gust miks (makar iz mog iskustva). a generalno ih nema mnogo u upotrebi na tom mestu jer su malo i skuplji (4 timpana - 4x414..nije da nije), a plus ako ih drummer zvekne, kuku lele :-) condenseri osetljiviji na stim - cesto bocnes dinamicki, das bassboost proximityjem i oma imas neki opsti tom sound, ako kod condensera omanes, vise se cuju greske u stimu. i da ... hej! ovo su nijanse, sve to radi posao. Po meni (u stvari po mnogima) je za super zvuk tomova zasluzan sam tom, materijal, pravilan stim, lepo uparena plastika, dobri obruci, pa tek onda bubnjar, neka medium palica i tek onda majk i preamp :) |
Quote:
Quote:
Samo, kad bih birao izmedju osrednjeg kompleta i dobrog bubnjara i zategnute "recording custom" sa nekim drombuljasem, pre bih izabrao ono prvo za snimak...! |
jes. mada i to zavisi - dal ti je bitan feeling, ili sound :) ako imas feeling, lako dotrigerujes izlejerujes, a ako imas super bubanj, a los timing.... to jedino vest Beat Detective moze da izleci.
...elem, snimah skoro neki Mapex bubanj, kacicu uskoro... bice veery interesting :wink: pozZ |
Quote:
|
Quote:
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Meni je dobitna kombinacija za tomove md421 sa Waves r-bass u mixu:)...
Mada mi je generalni problem, ne mogu nikad da postavim overheade tako da mi elementi (snare i tomovi) budu u stereo slici tako kako bi zeleo (snare u centar, tomovi malo levo pa desno:)).. a da mi pritom i cinele budu dobre po balansu, prostoru i boji..... obicno ovo drugo uspem, ali mi oba toma (kad covek ima samo dva), vuku na jednu stanu..... a inace u mixu panjim overheade podobro, pogotovo od kada sam u novoj sobi koja mi jako lepo radi |
Quote:
To ja sad kao tebi ne?to obja?njavam. :rotfl: |
All times are GMT +1. The time now is 05:50 PM. |