Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Analogija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=148)
-   -   Studiji sa trakasima...? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=35794)

Bockie 10-12-2010 12:23 AM

Re: Studiji sa trakasima...?

Quote:

Originally Posted by Braca (Post 293333)
Imam Revox PR 99 u ispravnom stanju, nove glave, nekada je bio u studiju "O", poslednjih 25 godina kod mene, kalibrisan to je uvek radio Djordje Petrovic. Spreman da odradi nesto a kada to ne znam!!!!!!

Cika Djole je stvarno faca. Mega faca...!

Vec sam ja ovo kacio, ovo je teta Nela Vukotic... Slikano na 123 sa Indigo - bendom...

btw,Nema triggera...

Ne rekoste koji je koji...?

awacs 10-12-2010 01:27 AM

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 293336)
Ne rekoste koji je koji...?

Gazda Boki, zar je važno koji je koji? No.2 ima više midla i RMS-a. Onako forenzički bih rekao da je taj No.2 sa trake. A kad ne bih znao da se uopšte radi o traci rekao bih da je proteran kroz neki blagi low shelf EQ i L3 Ultrašabanajzer. Šta da radim, uši mi matore pa ne čujem nikakvu specijalnu magiju :wink: A možda je potpuno obrnuta situacija, pa sam sad ispao i glup u društvu. C-c-c-c, sram te bilo, zajebavaš penzionere :)

Pozdrav,

Vasa

Bockie 10-12-2010 01:59 AM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 293345)
Gazda Boki, zar je važno koji je koji? No.2 ima više midla i RMS-a. Onako forenzički bih rekao da je taj No.2 sa trake. A kad ne bih znao da se uopšte radi o traci rekao bih da je proteran kroz neki blagi low shelf EQ i L3 Ultrašabanajzer. Šta da radim, uši mi matore pa ne čujem nikakvu specijalnu magiju :wink: A možda je potpuno obrnuta situacija, pa sam sad ispao i glup u društvu. C-c-c-c, sram te bilo, zajebavaš penzionere :)

Pozdrav,

Vasa

Eheheh, cika Vaso, kralj si neopevan! (da ne kazem svalercina) ...:D
Daj , majke ti da resimo ono pivo... :wink:

Upravo je No.1 - traka...! Sklonila je rezanje,smirglanje i grebanje po bubnoj opni...umeksala i uradila sve sto treba... B77 :kissing:

Evo jos jedne koje do sad nisam objavljivao,sa vec poznate svirke, zbog krvavog falsa na back - voc od strane Jelene frajle na jednom mestu, ali sad je sve dobilo dimenziju,za ovu svirku i svira, pa nek je fals, mislim da je jedna od najboljih obrada cika Gibonnijevog Libra... Svaka cast ljudima...

Voc mic su 2 X AT 2010...

To je bez naknadne obrade, dakle direkt sa Terratec DMX 6 Fire u B77 i nazad... Suvo..
Jeste islo zesce u klip nazad, ali nema distorzije pa me zabole kurcic...!
Ta karta ima "Envy 24" yamahin chip, koji je svojevremeno harao na visestruko i mnoooooooogo skupljim kartama (early 2000's) i pravo je zlato... Cuci u starom P3 kompu za net...:D ...a ja 'teo da prodam...:banghead:

P.S.:
Onaj "jeeea!" na kraju se meni kao "toncu" otelo...:D

Poz'

awacs 10-12-2010 10:08 AM

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 293347)
Upravo je No.1 - traka...! Sklonila je rezanje,smirglanje i grebanje po bubnoj opni...umeksala i uradila sve sto treba... B77 :kissing:

Hehe, kažem ja da sam omatorio :) Iskreno, meni se više dopada ona "bezobrazna" verzija, ali to je stvar afiniteta. Ovaj No.1 mi zvuči nekako "žvalavo", ali to sam samo ja. Kao što rekoh onomad - naravno da će se rezultati razlikovati, a li je pitanje šta će se kome dopasti. I valjalo bi da se odlučiš za neku traku pa da našteluješ mašinu u odnosu na nju.

Pozdrav,

Vasa

P.S. Pivo, nego šta :) Nisam ja zaboravio nego me put retko nanosi u NS.

Bockie 12-12-2010 02:28 AM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 293370)
Hehe, ka?em ja da sam omatorio :) Iskreno, meni se vi?e dopada ona "bezobrazna" verzija, ali to je stvar afiniteta. Ovaj No.1 mi zvuči nekako "?valavo", ali to sam samo ja. Kao ?to rekoh onomad - naravno da će se rezultati razlikovati, a li je pitanje ?ta će se kome dopasti. I valjalo bi da se odluči? za neku traku pa da na?teluje? ma?inu u odnosu na nju.

Pozdrav,

Vasa

P.S. Pivo, nego ?ta :) Nisam ja zaboravio nego me put retko nanosi u NS.

Ova traka je bez post-a... Dakle post sa trakom...

Obicno ide project-bounce-post... Nije obavezno...:wink:

awacs 12-12-2010 01:28 PM

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 293597)
Ova traka je bez post-a... Dakle post sa trakom...

E, sad te uop?te nisam razumeo :confused::confused::confused:

Pozdrav,

Vasa

DaBear 12-12-2010 01:33 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 293619)
E, sad te uop?te nisam razumeo :confused::confused::confused:

Pozdrav,

Vasa

bas si posenilio.... pa traka je uradila postprodukciju (kompresiju / eq / saturaciju..sta vec?)

( Jel tako,,? Jel sam ja skapirao - da ne ispadnem ja jos veci mrmot ? )

hehe ,,

awacs 12-12-2010 02:18 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 293620)
bas si posenilio.... pa traka je uradila postprodukciju (kompresiju / eq / saturaciju..sta vec?)

( Jel tako,,? Jel sam ja skapirao - da ne ispadnem ja jos veci mrmot ? )

hehe ,,

Ma tako sam i ja skapirao da bi trebalo da bude, nego me sad ovaj drugi podatak zbunio... post SA trakom (tj. post + traka) ili post PUTEM trake (tj. post koji je odradila traka). Jbg, taj ?esti pade? je ba? zeznut :)

Pozdrav,

Vasa

Bockie 12-12-2010 02:20 PM

Pa opet, nema pravila...

Uobicajeni redolsed je A-izmiksan projekat bouncujes na traku. B-vratis sa trake na daw. C-final postprodukcija...

A onaj koji sam kacio je gotov sa sve postom , samo presao preko trake, a nisam isao u red zone, mozda po koji peak...

Nije sad sve to toliko ni bitno, vise sam okacio zbog ljudi koji ocekuju "cudo" , "sustanje" , "10 db basa" "abnormalne razlike" itd...

Traka u osnovi ima kumulativni efekat i tu je mozda interesantnije traziti "vece" razlike. Dakle vise kanala trake... E sad, to je malo posao, ali mozda se i tu poigram pa prevucem sve kanale neke stvari, ali je to malo veci posao pa cu da razmislim, ali meni ce znaciti takav test pa cu to verovatno i uraditi, kakav sam blesav...:D

quake2 12-12-2010 03:21 PM

Zurka je pocela:).Da ne komentarisem sta se meni vise svidja,kroz traku ili ne,neko ce reci da je tu i stvar ukusa i kojecega drugog u pitanju,nego....Bilo bi lepo da se sada svi slozimo da cesce koriscena recenica kako se iz b77 moze izvuci "samo sum i nista drugo" bas i ne stoji:wink:. Gde je tu jos kalibracija,pa malo Boki da mu udje u dusu i tako to...ko voli,to je to za malo para.I da...ne osetim u ovim provucenim snimcima da fali "lepka" kao u gomilici nekih drugih snimcica radjenih ITB.

All times are GMT +1. The time now is 05:58 PM.