Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Computer Hardware (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=83)
-   -   Novi Fireface UFX (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=35439)

STUDIOTON 12-11-2010 08:01 PM

Re: Novi Fireface UFX

Vazi

evo i jos nesto zanimljivo .. trenutno je aktuelna diskusija na Gearslutz-u link ..

Likovi koji su testirali kazu

Quote:

In the listening test, we compare the UFX with our reference, the Lynx Aurora 8 converters plus pre-amp mic Lake People F355 and of course, representative of the predecessor, the Fireface 400 As expected, the UFX provides a crystal clear, transparent sound that is very finely resolves upwards by precise fine dynamics impressive and unsparingly honest accurately captures every detail. Based on the basic sound is Fireface 400 and UFX completely identical and indulge in a teutonischn?chternen objectivity.
Quote:

Professional audio mag compares new converters usually to Lynx Auroras
and preamps to Lake People F355s.remember a test where they said basically there was no winner between
the Lynx and RMEs QS
Dakle kao sto sami rekao vec, radi se o napokon ozbiljnom RME prozivodu kada su u pitanju audio interfejsi ..

liman021 13-11-2010 01:55 PM

jos samo kad bi usb sljakao valjano kolko i firewire dje bi nam bio kraj...na rme sajtu lik se zali na usb konekciju(ufx) dok mu fw radi ko doxa

STUDIOTON 14-11-2010 09:50 AM

pa nisam siguran da je to bas tako.. to je jedan primer, ko zna iz kog razloga ..

liman021 30-12-2010 09:12 AM

da li ima razlike izmedju firewire i usb u radu sa kartom?bilo bi lepo kad bi se uporedile ove dve konekcije.njesra bi bilo preci sa firewire na usb ako to ne radi kako treba.na rme sajtu proizvodjac hvali usb dok korisnici bas i nisu toliko u nirvani.

STUDIOTON 30-12-2010 02:20 PM

Ja ponekad imam problem sa FW konekcijom .. naime, kada upalim ufx .. comp crashuje.. plavi ekran .. pa sam dobio savet dok ne izbace update i sve fino otklone.. da predjem na usb .. sve je potpuno isto i funkcionalno preko usb-a .. ne znam ko i kakve probleme ima na usb ..

Moj problem je postovan ovde

Takodje bih dodao da rme ima jednu neverovatnu podrsku, uvek su tu, uvek je Matthias prisutan na forumu, sve cita .. i svima odgovara.. uvek realno, kada je problem do njih, priznaju ga i rade na tome da ga rese.. uzimaju u obzir cak i pojedinacne probleme/greske .. i u stanju su da izbace update "za pojedinca"a u jedno i za sve da se nekad nekom ne bi desilo ..

Imam jos veoma pozitivnih iskustava sa direktno Matthiasom .. koji je uocio jedan moj problem .. i direktno na private mail me kontaktirao i detaljno mi objasnio sta i kako .. zaista nemam reci za njega i rme .. respect

Komplex 31-12-2010 08:47 AM

ja sam uzeo UC USB i nemam ni najmanji problem sa USB konekcijom. Sve savrseno radi. Cak u RME kazu da UC radi cak i bolje od fireface-a 400 (400 je FW a UC je usb). A preporucuju USB verziju za PC usere dok se FW vise preporucuje mac userima (bar sam ja tako cuo).

za UFX ne mogu nista da kazem posto nisam radio sa karticom. Ivan rece da je zlo i ja mu verujem :) kad pogledam kako moja kartica radi, kapiram da je UFX prava azdaja! :)

kejkz 31-12-2010 09:29 AM

RME je uvek radio dobar hardver, pravu sredinu izmedju profesionalnih mogucnosti i pristupacnosti. Da nisam toliko zadovoljan svojom sadasnjom kartom, svakako bih razmislio o babyface-u, recimo...

STUDIOTON 31-12-2010 09:36 AM

Samo bih dodao da ne treba verovati sve sto je napisano na engleskom :), ceo svet ga koristi i samim tim prisutan je visok nivo dezinformacija..

liman021 31-12-2010 10:12 AM

na rme sajtu niko nije uporedio fw i usb pri istom aranzmanu.znaci najprostija racunica stavis 5 sintova i 5 efekata ili kako vec....kako se ponasa usb a kako fw,kolika je potrosnja cpu-a...to je tako jednostavna stavka ali i najbitnija a niko takve "sitnice" ni ne spominje.

STUDIOTON 31-12-2010 10:15 AM

Zasto bi neko pravio nesto sto je poznato !?

FW konekcija daje daleko bolje resurse zbog protoka .. latencije . i ostalog ..

All times are GMT +1. The time now is 06:53 AM.