Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Gitarska Produkcija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=108)
-   -   Ultimate recording Amp (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=33777)

Arthur 30-04-2010 10:50 AM

Re: Ultimate recording Amp

nema tu skromnosti, određene osobine distorziranog zvuka krenu da se javljaju tek kad kutija krene ozbiljno da se pobuđuje. Tako su ih dizajnirali, birali drvo i zvučnike, i zapreminu kutije. Blago tebi što se ne moraš baviti tim :)
A i taj TLM je jako fino parče opreme, čak pošteno izvan mog budžeta :)

google 30-04-2010 10:59 AM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 278271)
nema tu skromnosti, određene osobine distorziranog zvuka krenu da se javljaju tek kad kutija krene ozbiljno da se pobuđuje. Tako su ih dizajnirali, birali drvo i zvučnike, i zapreminu kutije. Blago tebi ?to se ne mora? baviti tim :)

Od toga sam davno odustao.
Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 278271)
A i taj TLM je jako fino parče opreme, čak po?teno izvan mog bud?eta :)

Moze se naci polovan za 600-700 evra, a svira za sve novce. Mislim da bolji uopste ne treba, a moralo bi se dati bar jos 700 -1000 evra preko te cene da bi se dobio drugaciji zvuk, koji je nekom bolji a nekom ne. Pre bi uzeo jos jedan malo kondenzator, sm 57 i snimac Korg za te pare.

Nisi odgovorio sa kojim preampom snimas, zanima me? Koliko jacina signala se uopste dobija kada se ozvuci tako nesto preglasno?

MUzzY 30-04-2010 12:33 PM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 278208)
budala?tine.

ja se potpuno sla?em sa Heatmanom. Gitarista-Drvo-Magnet-Amp. Napravite farbu. Posle je snimite nečim ?to će totalno verno preslikati to ?to ste napravili.

evo pre neki dan snimao ESP-EMG-Peavey6505. Komedija od zvuka u startu. Mismatch.

Mismatch? Kako? To mu dodje jedna od standardnih kombinacija (emg+6505).

MD 30-04-2010 12:36 PM

Quote:

Originally Posted by sira (Post 278257)
Ja ne znam je li tko od vas gitarista, ali meni puuuno bolje zvući kombinacija Squier ili neka slična jeftinija gitara - Vox AC30 ili Fender Bassman nego Gibson SG ili Fender u valvestate ili slično pojačalo, to iz prve ruke šta se tiće gitara i pojačala koja sam imao, svirao ili snimao.

Na valvestateu su snimani mnogi poznati metal albumi....

Quote:

Mismatch? Kako? To mu dodje jedna od standardnih kombinacija (emg+6505).
Da, često to koriste u metalu...

:)

Bockie 30-04-2010 12:37 PM

Quote:

Koliko jacina signala se uopste dobija kada se ozvuci tako nesto preglasno?

Onoliko koliko je preamp "otvoren", odnosno koliko das gain-a...

SM 57 trpi opterecenja do malo ispod ili oko 100db, sto je vise nego dovoljno da nece da izoblici ili sam mic kao mic distorzira... Pa kad moze sve dobose da slika,nece ga pojacalo pocepati...! Kondenzatori trpe i do preko 140db zavisno od modela...

MUzzY 30-04-2010 12:40 PM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 278173)
moram vam reci da me je juche amplitube3 oborio sa nogu

bash bash bash odlichno!

Twin je predobar! :) jos sa 2 mic-a, bombona!

google 30-04-2010 12:56 PM

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 278280)
Onoliko koliko je preamp "otvoren", odnosno koliko das gain-a...

SM 57 trpi opterecenja do malo ispod ili oko 100db, sto je vise nego dovoljno da nece da izoblici ili sam mic kao mic distorzira... Pa kad moze sve dobose da slika,nece ga pojacalo pocepati...! Kondenzatori trpe i do preko 140db zavisno od modela...

Glavni problem kod mog mikrofona je sto je preglasan signal. Kada bi samo malo dao gejna i snimao 100 W, to bi bio signal koji rusi kucu, morao bi ici neki uredjaj iza preampa koji samo stisava signal, neki atenuator ili sl. tome.

Bockie 30-04-2010 01:04 PM

Quote:

Originally Posted by google (Post 278283)
Glavni problem kod mog mikrofona je sto je preglasan signal. Kada bi samo malo dao gejna i snimao 100 W, to bi bio signal koji rusi kucu, morao bi ici neki uredjaj iza preampa koji samo stisava signal, neki atenuator ili sl. tome.

MCI moze da "obori" preamp, zar ne...?!?!...ili taj tvoj raskupusani ne moze?

google 30-04-2010 02:18 PM

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 278284)
MCI mozeda "obori" preamp, zar ne...?!?!...ili taj tvoj raskupusani ne moze?

Nemam onaj call/trim, ako na to mislis. Trebalo bi to uraditi kvalitetno. Mislio sam staviti atenuator ili pogledati sta je sa tim njegovim delom elektronike. Verovatno da imam to negde, samo ne znam koliko je kvalitetno.

sira 30-04-2010 03:39 PM

Quote:

Originally Posted by MD (Post 278279)
Na valvestateu su snimani mnogi poznati metal albumi....

:)

Inaće ne volim metal, ali bi baš volio znati koji su to albumi snimljeni na Valvestateu :confused:

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 278264)
@Sira
Nikad nisam imao sreće sa Squierima i jeftinijim gitarama. SG me je oduševio skoro u kombinaciji sa JCM800 i finim pedalboardom. Čini mi se da ste nešto pogrešno radili ako ste došli do tog zaključka

Naravno da smo loše radili, uštekavali smo SG-a u loše hibridno pojačalo (Valvestate), dobiješ mutan zvuk jakog signala na cleanu a na driveu sve isto kao i da si uštekao puno jeftiniju gitaru, ono zvuk je OK, ali nikad ne bi rekao da je to Gibson. U kombinaciji sa JCM 800 skoro svaka gitara rastura.

Nisam čuo da je iko rekao Pageu da mu je loš zvuk na Kashmiru a pjesma je odsvirana na Danelectro gitari od šperploče.

Quote:

Originally Posted by google (Post 278258)

Za to pojacalo koje si naveo, nisam cuo.

Kako nisi čuo za Fender Bassmana??

http://www.musicpower.com/mmMUSICPOW...-BASSLTD-f.jpg

All times are GMT +1. The time now is 11:14 AM.