![]() |
Re: Paypal uskoro i u Srbiji
pa kako sam cuo prva serija tih brojeva tj kartica je kompatibilna i radi na paypal.. ja sam medju prvima podneo zahtev kada je to omoguceno .. ali bez obzira, bas cudno .. ja naravno nista ne pitam,cutim i koristim najnormalnije uslugu :)
|
|
NBS: ?Pejpal? mo?e na tr?i?te
"Izmenama i dopunama Zakona o deviznom poslovanju, čija je izrada u toku, biće otklonjene sve dileme u vezi s kori?ćenjem usluga ?Pejpala? u Srbiji, po?to će se nedvosmisleno propisati da rezidenti mogu da vr?e plaćanje i naplatu preko tog servisa radi elektronske kupovine i prodaje roba i usluga u inostranstvu, saop?tila je NBS. Iako propisima koji uređuju devizno poslovanje nije u potpunosti liberalizovano dr?anje deviza na računima kod banke u inostranstvu, to ne predstavlja ograničenje da rezidenti koriste usluge ?Pejpala?. Naime, u slučaju kupovine i prodaje robe preko ovog elektronskog servisa, plaćanja i naplate se vr?e preko namenskih računa ?Pejpala?, a ne preko računa rezidenata kod banke, ?to znači da u regulativi neće postojati prepreka za dolazak elektronskog servisa i da će on zavisiti od objektivne zainteresovanosti ?Pejpala? za srpsko tr?i?te." |
Uh...
Quote:
Quote:
Slepci iz narodne banke, samo da im neko "ne odnese sve devize". One koje su sami izneli od pre 20 godina na ovamo, to nije bitno... bleh Edit: mozda ne moze da se veze za bankovni racun jer u Srbiji nema "direct debit", tj automatskog regularnog skidanja sa racuna? Ili ima? |
Quote:
Poenta i jeste da neko "moze" da iznosi devize, ali ne svako.... :D |
Postoji alternativa za koriscenje paypal-a u Srbiji, servis www.entropay.com , registrujete se i napravite virtualnu visa karticu na koju vezete nasu karticu .. jednostavno je punite u zeljenom iznosu mislim da je od 15 do 250 eura .. i odete na paypal i ubacite .. Vrlo jednostavan "posrednik" fee koji uzima ovaj servis je zanemarljiv, a mozete sve, da kupujete na ebay , i vrsite druga placanja preko paypal-a ..
|
Quote:
|
Quote:
to mozes (sve ove godine) i sa obicnim paypal nalogom gde si kao zemlju naveo hrvatsku ili sloveniju, samo ne zadrzavaj novac na njemu nego odmah potrosi |
Ne moze .. moglo je dok su bile stare intesine kartice, koju i ja i dalje koristim, i koje su stizale valjda tada iz Italije.. ali ubrzo je sve krenulo da se radi u Srbiji i sada vise ne moze(novije kartice, dok stare koje su radile rade i dalje..), bilo koja kartica iz Srbije, osim Amex bance intese, ne moze da se registruje i ubaci na paypal
Sada jedino sto moze je preko ovog servisa koji sam pomenuo kao posrednika .. .. nisam siguran da li moze i uplate preko entropay-a jer nisam probao, ali trebalo bi da moze |
Da stara kartica radi...meni jos samo do decembra :(
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2 |
All times are GMT +1. The time now is 09:43 AM. |