Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Razno (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=86)
-   -   Paypal uskoro i u Srbiji (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=33766)

STUDIOTON 09-09-2012 02:12 PM

Re: Paypal uskoro i u Srbiji

pa kako sam cuo prva serija tih brojeva tj kartica je kompatibilna i radi na paypal.. ja sam medju prvima podneo zahtev kada je to omoguceno .. ali bez obzira, bas cudno .. ja naravno nista ne pitam,cutim i koristim najnormalnije uslugu :)

diviner 14-09-2012 03:10 PM

http://www.njuz.net/srbija-dobila-ka...uru-za-paypal/

boggy 25-10-2012 09:10 AM

NBS: ?Pejpal? mo?e na tr?i?te

"Izmenama i dopunama Zakona o deviznom poslovanju, čija je izrada u toku, biće otklonjene sve dileme u vezi s kori?ćenjem usluga ?Pejpala? u Srbiji, po?to će se nedvosmisleno propisati da rezidenti mogu da vr?e plaćanje i naplatu preko tog servisa radi elektronske kupovine i prodaje roba i usluga u inostranstvu, saop?tila je NBS.

Iako propisima koji uređuju devizno poslovanje nije u potpunosti liberalizovano dr?anje deviza na računima kod banke u inostranstvu, to ne predstavlja ograničenje da rezidenti koriste usluge ?Pejpala?.

Naime, u slučaju kupovine i prodaje robe preko ovog elektronskog servisa, plaćanja i naplate se vr?e preko namenskih računa ?Pejpala?, a ne preko računa rezidenata kod banke, ?to znači da u regulativi neće postojati prepreka za dolazak elektronskog servisa i da će on zavisiti od objektivne zainteresovanosti ?Pejpala? za srpsko tr?i?te."

fix3r 25-10-2012 10:05 AM

Uh...

Quote:

pošto će se nedvosmisleno propisati da rezidenti mogu da vrše plaćanje i naplatu preko tog servisa radi elektronske kupovine i prodaje roba i usluga u inostranstvu
Eksplicitna dozvola PayPal-u? Sta sa drugim servisima? Nadam se da to nije dobro sroceno, inace je to katastrofalan potez.

Quote:

plaćanja i naplate se vrše preko namenskih računa „Pejpala“, a ne preko računa rezidenata kod banke
Znaci nece moci da se veze PayPal za kreditnu karticu i bankovni racun, nego je "top up" - uplati pare PayPal-u pa onda plati istim? Bezveze. A i ne znam kako ce onda da verifikuju nalog, obzirom da to rade preko banke (mnogi nece da salju robu placenu paypal-om ako nije na verifikovanu adresu).

Slepci iz narodne banke, samo da im neko "ne odnese sve devize". One koje su sami izneli od pre 20 godina na ovamo, to nije bitno... bleh

Edit: mozda ne moze da se veze za bankovni racun jer u Srbiji nema "direct debit", tj automatskog regularnog skidanja sa racuna? Ili ima?

boggy 25-10-2012 11:01 AM

Quote:

Originally Posted by fix3r (Post 336238)
..........
Slepci iz narodne banke, samo da im neko "ne odnese sve devize". One koje su sami izneli od pre 20 godina na ovamo, to nije bitno... bleh
......

mislim da ce se sredjivanje tih zakona razvlaciti barem desetak godina...
Poenta i jeste da neko "moze" da iznosi devize, ali ne svako.... :D

STUDIOTON 25-10-2012 11:07 AM

Postoji alternativa za koriscenje paypal-a u Srbiji, servis www.entropay.com , registrujete se i napravite virtualnu visa karticu na koju vezete nasu karticu .. jednostavno je punite u zeljenom iznosu mislim da je od 15 do 250 eura .. i odete na paypal i ubacite .. Vrlo jednostavan "posrednik" fee koji uzima ovaj servis je zanemarljiv, a mozete sve, da kupujete na ebay , i vrsite druga placanja preko paypal-a ..

Everbeatz 25-10-2012 11:11 AM

Quote:

Originally Posted by Ivan (Post 336245)
Postoji alternativa za koriscenje paypal-a u Srbiji, servis www.entropay.com , registrujete se i napravite virtualnu visa karticu na koju vezete nasu karticu .. jednostavno je punite u zeljenom iznosu mislim da je od 15 do 250 eura .. i odete na paypal i ubacite .. Vrlo jednostavan "posrednik" fee koji uzima ovaj servis je zanemarljiv, a mozete sve, da kupujete na ebay , i vrsite druga placanja preko paypal-a ..

A primanje tj uplate?

vasko 25-10-2012 11:31 AM

Quote:

Originally Posted by Ivan (Post 336245)
a mozete sve, da kupujete na ebay , i vrsite druga placanja preko paypal-a ..

to mozes (sve ove godine) i sa obicnim paypal nalogom gde si kao zemlju naveo hrvatsku ili sloveniju, samo ne zadrzavaj novac na njemu nego odmah potrosi

STUDIOTON 25-10-2012 11:48 AM

Ne moze .. moglo je dok su bile stare intesine kartice, koju i ja i dalje koristim, i koje su stizale valjda tada iz Italije.. ali ubrzo je sve krenulo da se radi u Srbiji i sada vise ne moze(novije kartice, dok stare koje su radile rade i dalje..), bilo koja kartica iz Srbije, osim Amex bance intese, ne moze da se registruje i ubaci na paypal

Sada jedino sto moze je preko ovog servisa koji sam pomenuo kao posrednika ..

.. nisam siguran da li moze i uplate preko entropay-a jer nisam probao, ali trebalo bi da moze

Dexxy 25-10-2012 01:21 PM

Da stara kartica radi...meni jos samo do decembra :(

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

All times are GMT +1. The time now is 09:43 AM.