![]() |
Re: Dve audio karte na jednom kompu - pitanje
ne bih znao reći ništa o plugovima, koristim UAD i ponešto od native-a, i nemam naviku čestog menjanja alata. ProTools, sekvencer ko i drugi, može svašta nešto, a opet ne može sve i tako ukrug. Ove verzije koje su dostupne su osiromašena verzija velikog HD protoolsa, no ipak možeš raditi u njemu i te projekte posle otvarati i na velikom sistemu, što nije mala prednost ako seliš projekte iz studija u studio. Ima sasvim simpatian audio editing, i trenutno nenadjebive warp mogućnosti sa elastic timeom, što je jedini razlog zašto sam posle mnogo godina Steinbergovanja, kompletno preselio recording i editing u PT, i to taj, sakati. Mix i dalje ne mogu da radim u njemu, imam previše ambiciozne projekte i broj kanala po pesmi, zašta ipak udaram u plafon dostupnih verzija PT, kao i to što mi njegov mixer ergonomski ne odgovara. Mislim da je Maudio ipak bolja kupovina.
|
Da li bi se raspalo sve ako bi on snimio to "po seljacki" - mislim, zar su sva ta odstupanja od kloka i taj slow jitter toliko osetni i cujni u krajnjem zvuku ili mi treba gomila laboratorijske opreme da ustanovim blage varijacije u snimljenom materjalu ? Prosto mi zvuci nemoguce da bi dobio toliko primetna odstupanja ...?
@Arthur A, da, napisao si da se klik raspadao iz nuenda... Dodje mi da probam i sam... ProFire sam merkao dugo i na kraju sam se odlucio za MOTU... Imam i M-Audio Delta66 karticu, kao i M-Audio FastTrack i za njih i njihove drajvere imam samo reci hvale - MOTU je prilicno svojeglav za sada... :( |
nema labaratorije, u toku jedne pesme, ode sve u tri lepe, kao dva magnetofona koja ne vrte istu brzinu. Znači uzmeš ambience snimljen na certu sa jednog snimača, i uzmeš direkt mikrofone snimljene na drugim, i spojiš te fajlove u nuendu po kanalima, i sve se raspada, direkt sa ambiencima.
|
Arthure da te pitam nesto.
Razmisljao sam o RME-u i to, i posto def. necu snimati vise kanala, sracunao sam da cu uzeti RME HDSP 9632, mislim da ce mi, kao sto si mi ti rekao, to dobro vrsiti posao... E sad moje pitanje je, ako imam i M-Audio 192 i RME 9632 u istom racunaru, da li ja mogu Spdif-om da ih vezem tako da mi u Cubase-u master asio naravno bude RME, a da povezivanjem sa M-audio preko spdif-a dobijem 2 dodatna out-a koja mogu istovremeno da koristim sa RME-ovim izlazima ili lose shvatam? te izlaze bih koristio za monitoring, jer monitoring radim preko miksera... Isto me zanima da li preko Spdif-a mogu da saljem signal iz M-Audio u RME i da mi RME bude DA konvertor dok radim u Pro Tools-u. |
ništa ne kontaš pogrešno, to o čemu ti pričaš je najnormalnije linkovanje kartica. Tako ja, na potpuno istom principu trentuno imam FF800 i MaudioProfire2626, obe vezane na FW , međusobno vezane ADAT kablom, i koristim sve ulaze i izlaze iz njih simultano, u svim pravcima. Kad snimam bubanj, pošto moram u Nuendo zbog broja kanala, pobodem inpute na FF, pa sledećih 8 na Maudio, optikom u FF, u nuedno asio.
Kad snimam gitare i slično, pobodem inpute u FF, jer mi se više sviđaju konverteri, pa optikom u maudio jer je on jedini mogući asio za PT. |
Quote:
Super, hvala! |
Evo me ponovo sa pitanjima! :)
U medjuvremenu sam kupio Focusrite Saffire Pro40 tako da cu imati na raspolaganju nju i Edirol FA101. Planiram da ih povezem preko SPDIF-a (opticki) kako bi bile u sinku. E sad, posto mi do iduce nedelje nece biti na raspolaganju taj Edirol, hocu sa svojom Emu 1212m i Saffirom da isprobam kako cela ta zezancija sa dva kompa funkcionise. Saffire sam prikacio na laptop a Emu mi je u desktopu (naravno, a gde bi drugo i mogla :wink:), povezao sam ih optickim kablovima i u kontrol panelu Focusrite-a namestio da bude Internal Sync (kako bi on bio Master) a u Emu panelu namestio da sync dolazi sa External Source-a. Takodje, u Emu panelu sam cekirao da SPDIF radi preko optickih I/O. Ako se ne varam sad bi to trebalo da radi kako treba, zar ne? Posto sam to tek veceras postavio tako ne mogu odmah da isprobam (komsije u zgradi ce mi poludeti) ali javljam sutra kako funkcionise!:mad: E sad, interesuje me kako podesiti u sekvencerima (Nuendo 4 na oba kompa) System Link, kako bih kontrolisao oba kompa preko jednog? |
2 poteza mišem i tastaturom - google - nuendo system link - i dobiješ ovo
http://www.musiciansnews.com/recordi...tworking.shtml |
Ma znam i ja za Google, ima objasnjenje i u Help-u Nuenda ali mi ne polazi za rukom da ga pokrenem. Negde postoji neka caka a ja ne kapiram sta je vec lupam glavom o zid! :banghead: Mislio sam ako je neko koristio System Link mozda moze da mi kaze nesto konkretnije...
|
ja ga nisam koristio jer troši jedan kanal od ionako premalih 8 na taj svoj data.
|
All times are GMT +1. The time now is 06:41 AM. |